Ciorba de salata verde
Va cer din nou ajutorul si cateva retete pentru ciorba de salata verde.
Am vazut ca se face cu fasii de slanina afumata.Care spune ca se pun numai verdeturi care spune ca se pune si telina,morcov radacini,patrunjel radacini etc...
Va rog mult daca-mi puteti spune o reteta testata si care sa iasa gustuoasa ,spuneti-mi si mie.Eu n-am facut niciodata pana acum.
Eu am pentru cine este interesat o reteta super buna de tarta cu cacao si fructe.Daca intereseaza pe cineva ,spuneti-mi si o scriu imediat.
Multumesc!
Raspunsuri
april spune:
Hai sa-ti spun cum fac eu:
Intr-o oala de vreo 4 l pun apa (2-2.5 l) si lapte batut sau lapte prins (1 l). Las sa fiarba vreo 10 min, apoi pun salata spalata (vreo 4 capatani) si taiata fasii.Se fierbe cca 20 min. Separat tai slaninitza afumata cu tot cu soric, bucatele nu prea mari , o pun intr-o tigaie la rumenit, cand e aurie se pune usturiul pisat si smantana (200-300 ml). Se da un clocot si se toarna in oala peste salata fiarta. Se sareaza dupa gust. Eventual si putin piper. Iese excelent. Garantat!!!
Pofta buna
Blueiris spune:
Eu am o reteta adaptata dupa o carte de bucate. Tot neamul se infiinteaza la mine cand anunt ca fac. O fac asa...
Rup vreo 3-4 capatani de salata in bucatele potrivite. (Dupa ce o spal frunza cu frunza in prealabil c-am gasit mai demult un viermisor de salata in ciorba.)
O pun in oala peste apa clocotita si- las cateva clocote.
Separat pun la prajit in putin ulei de masline
- fasioare de kaiser sau alta afumatura,
- ceapa uscata julien (daca am si verde, pun si de-aia)- 1-2 cepe
- telina radacina facuta marunt-marunt (o bucatica mica)
- morcov facut tot marunt-marunt (1 morcov mediu-mic)
- o lingurita rasa de faina la finalul prajitului
Ce am prajit pun in oala in care este deja salata, o pun din nou pe foc si-o mai las 15-20 de minute sa mai fiarba.
Potrivesc de sare si pun si zeama de la o lamaie.
La final pun si o cutioara mica de smantana grasa (20% grasime)
Presar leustean si e gata.
Ti-am zis, toata lumea care a mancat la mine a plecat cu reteta scrisa acasa.
Sper sa-ti iasa buna-buna
Mami de Maria
Editez sa mai adaug ceva. Separat fac o omleta in teflon (fara ulei) din vreo 4 oua. O rumenesc bine pe ambele parti si o las sa se raceasca. Dupa ce e rece, o tai cubulete mai maricele si o adaug la sfarsit, dupa ce am oprit focul. Fara omleta asta, n-are niciun haz, si tocmai de-asta am uitat. Pupici
misha71 spune:
april, laptele nu se face brinza cind il pui la fiert?
****************************************************************
Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
osna spune:
blueiris ce bine suna varianta ta.
eu o fac cu piept de pui si zdrente de ou la final,ca la orice ciorba de carne.
mamica fluturasului Matei
april spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 april, laptele nu se face brinza cind il pui la fiert? **************************************************************** Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma! www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!! www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ) |
Ba da, grauncioare mici, asta-i si farmecul. Fara nici nu-mi place. Acum fiecare cum s-a obisnuit.
catutza spune:
eu la ciorba de salata verde pun si putin orez ca-mi plac boabele cum infloresc in ciorba
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
misha71 spune:
Pai cum sa ma obisnuiesc ca n-am facut niciodata
Dar suna asa de bine retetele voastre..... ca sigur le incerc pe amindoua, dar pe rind
****************************************************************
Emma INVINGE cancerul! In fiecare zi alaturi de Emma!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
monica70 spune:
Reteta mea:
Intr-o oala se pune ulei si usturoi taiat marunt, se rumeneste usturoiul foarte putin ,se pune o lingura de faina,un ou si se amesteca repede si se toarna lapte cate putin sa nu apara cocoloase.Se lasa sa fiarba si cand incepe sa fiarba, se baga salata rupta in bucati,sarea si se amesteca cate un pic,eventual se mai tot toarna lapte pana la cantitatea dorita de ciorba.Cand e fiarta se adauga dupa gust o lingura-doua-trei de otet,depinde cat de acru iti place.
MONI 19s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
eunice78 spune:
Si eu tot cam ca Blueiris cu urmatoarele observatii:
- nu pun morcov si telina ci doar ceapa
- inainte sa fac omleta in aceeasi tigaie calesc nscaiva usturoi,ca ii da un gust fff bun, il pun in ciorba si apoi in restul de ulei ramas fac omleta
- nu pun faina
- pun o samantana mare la final
- acresc cu otet
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
cassina spune:
Eu salata o gatesc asa:
-pun zarzavatul la fiert ca la oricare cirba
-cand este aproape fiert mai pun putin orez si salata maruntita la urma adaug 2-3 oua intregi(fara coaja le sparg si le dau drumul in cioba clocotinda)
-mai adaug bors sau sare de lamaie dupa gust
-smantana isi pune fiecare in farfurie