Ciorba de salata verde

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_M spune:

Cassina, o reteta foarte usor de facut. Spune-mi ce tip de salata folosesti? Banuiesc ca din cea romaneasca, nu?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Am adaptat si o varianta fara slanina sau kaizer ca sa le-o pot servi si copiilor (si ficatului meu). Si am redus prajitul la maxim (in afara de omleta).

Fierb zarzavatul (ceapa, morcov, telina, patrunjel alb) pana e aproape facut. Dar nu pun o cantitate mare de zarzavat. Apoi adaug salata (o salata mare), usturoiul si cascavalul afumat taiat cubulete marunte si las sa mai fiarba. Bineinteles, adaug de la inceput sarea potrivita.
Cascavalul trebuie sa fie din acela bine afumat, de preferat de tara. Cu Hochland nu merge, ca nu ii da nici un gust.

Intre timp fac o omleta pe care o tai in bucatele si o adaug in ciorba. Cand s-a muiat salata si s-a topit cascavalul e gata. Mai adaug cativa catei de usturoi (cei fierti isi cam pierd gustul), smantana si otet.

E una dintre ciorbele mele preferate. Iar in versiunea asta e foarte buna si rece.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput