Incepe dezbaterea pe proiectul de lege RUAM!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui M Oana

Luca desi sunt tot subreda cu sanatatea, hai ca-ti spun eu punctul meu de vedere. D-na de la PNL, nu ma chinui sa-i retin numele si nici nu ma duc sa-l verific mai sus in mesajul tau, m-a socat si pe mine, cand am auzit povestea calatoriei ei, la stirile pe nu-s ce canale.
Nu stia cu exactitate cum se pronunta locul in care se duce, dar avea pe chip o bucurie imensa, legata de calatoria care o asteapta, de necunoscut, de experientele de care va avea parte, o aventuriera in adevaratul sens al cuvantului, parea o deschizatoare de drumuri, parere personala............ Doamne, cum isi mai punea ea manutzele pe capsor, cu gandul la ce o asteapta, la ce minunatii va gasi acolo.......
Desigur, stirea era ceva de genul "priviti ce preocupari au alesii nostri si cam pe unde ii doare".
Dar ca sa nu sune a rau pana la capat, cat timp nu stim exact intentiile doamnei senator, stirea era si "stati linistiti, nu pleaca pe banii statului, pleaca pe banii orasului respectiv, singurele cheltuieli sunt legate de vaccinurile obligatorii care se fac pentru o astfel de tara si asigurarile medicale, deci o excursie pe banii gazdei".
Sunt convinsa ca si in zona respectiva exista oameni inimosi care ridica niste probleme sociale si care, saracii, ar face ORICE sa atraga atentia opiniei publice asupra unor probleme grave cu care se confrunta.
Si uite asa, se vor alege cu d-na noastra senatoare, de profesie medic, care tare ma tem ca nu va intelege mare lucru din toata experienta, insa care sigur are in spate un staff care stie ce are de facut, iar campania sigur este sustinuta de niste forumuri internationale, deci domnia sa va fi doar o Zana Buna aducatoare de surprize-surprize.
Faptul ca Romania se implica in asa ceva da bine si pe plan international si toata lumea e fericita, campania de imagine a tuturor isi va atinge tinta.

Daca dna senator ar primi misiunea de a se implica in problema infertilitatii din tara dansei si ar primi si niste fonduri pentru asa ceva, cu siguranta de dragul imaginii, de dragul tarii si de dragul unei bune imagini pe plan international, ar raspunde la e-mail-uri si ar pune umarul la acest proiect.
Dar cum Romania nu se mai vrea de mult tara din lumea a 3-a, am ajuns noi sa ne ocupam de probleme celor saracii, iar de problemele noastre ne vom ocupa cand va scadea po****tia sub limita...... Noroc ca mai avem pana atunci.

Si nu te supara pe fete, insa atunci cand vezi ca altora de sus nu le pasa de cei de jos, pe mine una, asa ma apuca o indiferenta fata de cei de sus.........

Te pupic si multa putere in continuare, frantuza-romanca inimoasa!


Oana, mersi de feedback. Tot in patru labutze esti?:( Sanatate multa, sper sa te inzdravenesti curand si lasa, ca bebe creste si o sa uiti tot cand o sa il tii in brate. :)

Deci stirea e indignanta in sine, dar cand se adauga detaliul ca noi, cetateni romani, i-am scris pe aceeasi problema - de trei ori!! - si nu am primit un cuvintel. Si mai e si medic!

Am vazut la Realitatea ca nu stia nici macar numele capitalei tarii in care pleaca. Nici nu stiu ce-mi este mai mult: jena sau scarba?! Dar nu, indiferentza nu. Asta si-ar si dori politiicienii de acest tip: voturile noastre o data la patru ani si in rest sa ii lasam in pace. Nu!

Adresa ipochimenei este minerva.boitan@senat.ro Poate simtiti nevoia sa ii transmiteti ceva. :)



---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

i-am scris eu scurt, in calitate de votanta din Avrig



Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Iti dai seama, ca dizertatia mea va fi pe tema "pusca si cureau lata, ce fertili eram odata, cand eram de-ai lumii a treia".
Cu cat evoluam, sarim sa-i ajutam pe altii, dar nu vedem, ca doar e prea evident, care-i pretul EVOLUTIEI noastre, tocmai lipsa de urmasi..... RUSINICA!

In ceea ce priveste faptul ca vor doar voturile noastre, iubita mea, e atat de evident acest lucru, incat jena si scarba ma face sa nu ma duc ioc la vot.
Culmea e ca intre ei, fac aliante de o noapte, iar dupa ce se numara voturile deja au uitat de tot ce-au pus la cale si ii apuca jena si scarba fix de cei cu care s-au aliat si de care s-au folosit.

Dar uitandu-ma in istorie si vazand ca asa stau lucrurile de la Adam si Eva incoace, de la razboaiele daco-romane si pana in prezent, am ajuns sa ACCEPT, ca sa ma protejez.

Am doar speranta ca pe langa lucruri care tin de imaginea si bunastarea lor, mai pica si cate o farama de fapta buna, cate-o samanta pentru lucrurile bune si frumoase ,care merita respectate si cultivate pe lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Oana, bineinteles ca politica e un tārg dubios, dintotdeauna. Il luam ca atare. N-avem incotro.

Asa am si zis in campanie, mai mult sau mai putin explicit: da, politicienii sa ne faca legea / sa ne dea banutu', iar noi le dam mediatizare, pop.ularitate, voturi. Ne ajuta doar pentru imagine? Foarte bine, nu ma intereseaza, s-o faca. Dar s-o faca! :)

Si chiar ii votez, am nevoie de um motiv pentru a vota. (Eu iti inteleg ca principiu pozitia, dar cred ca a nu merge la vot nu e o solutie. Nu votezi, nu mai ai dreptul sa te revolti dupa. Eu imi rezerv dreptul de a ii trage de maneca, in numele votului acordat. Nu ca le-ar pasa prea tare, a se vedea plimbareata Minerva, care n-a binevoit sa raspunda nici la al treilea mesaj. Dar daca nu imi exercitam dreptul la indignare si idealism totodata, topicul asta nu exista azi.)


Ce credeti, vin cu vesti bune fetele de la intalnirea cu dna Sulfina Barbu? :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greta123 spune:

dragelor,
noroc ca mai exista si politicieni care macar de dragul imaginii ....raspund la e-mail. Sa speram ca intalnirea de astazi cu dna deputat Sulfina barbu a fost un succes. Asteptam vesti, ca dupa vestea ...rece cu doamna senator....simt nevoia de una calda cu doamna deputat.
Cu sufletul la gura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka_daria77 spune:

Draga mea Luca tocmai ce am gratulat-o un pic pe distinsa doamna senator.
Auzi domne preocupare ce are madama. Ea vede gunoiu din ochiul altora ca barna sta bine merci la ea in ochi. Bag de seama ca la noi a terminat cu problema infertilitatii, a solutionat tot ce era de solutionat.Pe principiu noi ascundem gunoiu sub covor si ne dam de grozavi la altii la fel ca noi.
Dupa atata munca cred si eu ca simtea nevoia de un relaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui greta123
Sa speram ca intalnirea de astazi cu dna deputat Sulfina barbu a fost un succes. Asteptam vesti, ca dupa vestea ...rece cu doamna senator....simt nevoia de una calda cu doamna deputat.
Cu sufletul la gura!


Greta, deci astepti vesti? Uhm.

Dar, Greta, tu nu ai fost la intalnire? Povesteste-ne tu. Ca am inteles ca in fata politicienilor de acolo doar un pic mai lipsea si spuneai ca AER e initiatorul campaniei ce a condus la proiectul de lege despe care s-a discutat. Asta in conditiile in care aseara tarziu eu, ca si coordonator al "SOS Infertilitatea", am facut tot posibilul ca tu sa fii prezenta la intalnirea de azi. Ti se pare fair play atitudinea asta?

Si dedublarea asta de pe forum, din trecut si din prezent, in speranta de a ne manip.ula? Nu suntem chiar atat de imbecile. :)

Deci, cum a fost la intalnire? :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Fetelor - lucrarile la proiectul de lege chiar au demarat! pe bune! azi! se intampla in Romania, tara a carei capitala se numeste Bucuresti si nu Oagadougou

Au fost acolo la Camera Deputatilor:
-Dna. Sulfina Barbu si 3 consiliere ele ei (una jurist)
-O doamna medic - romanca, specialist in infertilitate in FR dar si cunoscatoare a sistemului nostru medical
-Dl. Irimie - ministru secretar de stat din Ministerul Sanatatii, cu care noi am avut intrevedere anterioara la MS si consiliera lui
-3 reprezentante ale SOSI, ca societate civila si in acelasi timp reprezentantele voastre: Claudia_prea, Felicia_ si cu mine
-doamna care a reprezentat AER, asociatie cu care suntem bucuroase sa colaboram cu cartile pe fata

Doamna Sulfina Barbu a zis ca este efectiv o onoare ca Dl.Irimie a venit sa colaboreze din partea MS si este ferm hotarata sa coordoneze crearea unei legi care sa treaca in parlament;

Dl.Irimie a zis ca mai aduce in echipa de lucru specialisti obstreticieni, specialisti in bioetica si reprezentanti de la Colegiul Medicilor.

Avem de lucru acum: toate grupurile participante azi trebuie sa isi alcatuiasca propria expunere de motive pt crearea acestei legi; ele se cumuleaza; apoi se face in draft al legii, cu specialisti si cu juristi; urmeaza ca draftul sa fie obiectul unui seminar intre specialisti pt a fi definitivat ca proiect de lege; in paralel se va face o campanie de constientizare a problemei infertilitatii in RO pt ca legea sa aiba succes cat timp va fi in dezbatere publica.

Suntem pe drumul drept! e foarte lung, dar marcat bine si il vom strabate!

Haideti cu noi pe acest drum!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Asteptam cu sufletul la gura, ma bucur ca e de (foarte) bine.

Inteleg ca trebuie sa furnizam o expunere de motive. Acum trebuie sa facem sezatoare, poate mai vin si alte fete, cat mai multe, sa discutam constructiv si cinstit.

Cel mai important este ca legea a intrat in linie dreapta. Cred ca am putea folosi ajutorul fetelor din tara care pot contacta direct alesii lor locali la birourile din teritoriu. Printat prezentarea campaniei si lasata cand vine senatorul/deputatul.

Sunt atatea fete care au spus ca ar fi facut mai multe daca erau in Bucuresti. Acum au ocazia sa faca enorm de acolo de unde sunt.





Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Se intampla!

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput