Debransare RADET
Lucrez la o mica firma care functioneaza intr-un apartament de bloc. Suntem obligati sa transferam contractul cu RADET de pe pers. fizica pe firma si am aflat ca pretul gigacaloriei va fi mai mult decat dublu pe firma.
Nu ne convine sa platim acesti bani si am vrea sa ne debransam si sa punem centrala sau chiar si cu calorifere electrice ar fi mai ieftin.
Va rog, cine are experienta unei debransari de la RADET, ce presupune asta? ca birocratie si costuri.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
eve44 spune:
Buna,
Iti spun cum am facut noi anul trecut cand am pus centrala.
Am angajat o firma acreditata la ANRE .Ei s-au ocupat de tot ,gaze ,apa ,instalatii ,formalitati ,tot ,tot.
Pentru RADET ne-au pus sa facem o cerere pentru debransare si a trebuit s afie semnata de vecinii desus,jos si din lateralele apartamentului nostru.
Operatiunea in sine de debransare au facut-o tot cei de la firma ,respectiv taiat tevile care legau caloriferele si au sigilat .
Cel mai important aspect din acesta operatiune este cea legata de formalitati.
S-a intocmit 1pv ptr debransare in 4 ex si in baza acestuia sutem debransati.
Ei l-au dus si la administatorul blocului si la RADet.
Din cate stiu nu se pot face debransari decat atunci cand nu este apa pe coloane ,adica din primavara pana prin august.
Daca mai ai alte intrebari ,iti raspund cu placere.
Lorenza spune:
Oricum,administratorul asociatiei tot te va pune sa platesti procent din factura generala de incalzire a blocului.
cristiama spune:
Procentul care il platesti din factura generala de caldura este cota ta parte din incalzirea de pe scara blocului.
Dar, cel putin la noi vine o suma f mica.
Asa stiu si eu ca te poti debransa doar cand nu e dat drumul la caldura.
Cred ca ar trebui sa suni la RADET, stiu ca au mai modificat cerintele de cand ne-am debransat noi, acum cativa ani.
dana d spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Deocamdata am semnat ieri contractul pe firma cu RADET dar incepand din luna aprilie as aca nu vom mai avea mult de plata pt sezonul asta. Pana la toamna mai avem timp s ane gandim, ori ne punem repartitoare dar asta nu se poate decat daca isi pune tot blocul si asta va fi cam greu, ori ne debransam.
Deci ne trebuie semnaturi de la vecini? dar noi stam la parter si nu avem vecini de pereti iar deasupra apartamentul este inchiriat sau chiar nelocuit.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Marilen spune:
Dana, mai sunt vecini debransati?
Ca daca nu, e o maaare problema.Pe principiul un codominiu=un sistem de incalzire iti vor pune in fata un ordin scos in disperarea lor de a-si pastra "clientii", deci acolo unde nu e niciun debransat nu se mai aproba debransarea partiala.Dupa ultimile reguli, m-au pus sa cer acordul tuturor vecinilor de pe scara si asta dupa ce admin. a fost obligat sa faca sedinta cu toti locatarii ca sa le explice ce-o sa mai sufere ei de lipsa de caldura daca isi dau acordul sa ma debransez.Si dupa ce am obtinut acordul tuturor mi-au spus:nu se poate!
oricum trebuie sa te duci la Radet sa ceri niste fise stufoase pe care trebuie sa le completezi.