Mic dejun fara colesterol
Deoarece ne-a iesit colesterolul cam mare, si mie si sotului (si chiar nu mancam foarte gras ...) trebuie sa schimb dieta obligatoriu. Pentru pranz si cina am idei, stiu cam ce ar trebui sa fac, pentru micul dejun e cam greu, ca in afara de lapte cu cereale si feta cu rosii, altceva nu prea stiu... Poate imi dati niste sugestii, de regula mancam oua, diverse gustari pe care acum trebuie sa le exclud. Si cam suntem genul care mananca mult dimineata. Azi dimineata chiar ne uitam in frigider : aia nu, aia nu ... Hai ca eu mananc lapte degresat cu cereale integrale, chiar imi plac dar nu sunt printre preferatele sotului. Iar feta cu rosii nu poti manca in fiecare zi.
Multumesc!
Raspunsuri
Gabrielama spune:
- fulgi de ovaz amestecati cu lapte slab (sau mai bine lapte de soia, lapte de orez, lapte de migdale) si fructe proaspete; eventual cu o lingurita de miere si scortisoara (laptele de soia si scortisoara sunt folosite cu succes pentru reducerea colesterolului);
- pancakes facute tot cu lapte vegetal, fara oua, cu dulceata, sau fructe proaspete pudrate cu zahar;
- daca va place, tartine cu pateu vegetal de la Inedit + felii de legume
- tartine cu pateu de peste facut in casa
- fructe proaspete amestecate cu iaurt slab (1 o lingura de germeni de grau sau cereale cat mai simple, fara adaos de zahar);
- chec sau alte prajituri facute in casa, tot fara oua, cu lapte normal sau vegetal
Revin.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
Tala spune:
nu stiu sa-ti dau idei de meniu dar pot sa-ti spun 2 alimente care v-ar ajuta f mult si merg de minune dimineata
oua de prepelita - nu au colesterol rau
avocado - ajuta f mult in reglarea colesterolului
Bucurie!
BiancaM spune:
Foarte mult ajuta la reglarea colesterolului fulgii de ovaz. In stare cat mai 'naturala'. Am testat pe mine si a mers de minune. Dimineata opaream o portie si o mancam ori asa cu un pic de miere, sau o puneam intr-o tigaie si o faceam clatita si puneam un pic de gem sau dulceata. Sunt atat de satiosi ca o sa observi ca nu iti mai trebuie altceva.
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si
dulcetica spune:
Se pare ca atunci cind ai colesterolul marit e foarte important sa bei multa apa.Studiul asta l-am auzit ori la radio sau pe la tv ,dar nu pot preciza exact sursa.Intr-o puscarie pe la rusi ,colesterolul chiriasilor rezulta foarte mare , desi mincarea nu era potential generatoare de probleme in acest sens.Aprofundind si cautind solutii,au constat o diminuare simtitoare la un consum marit de apa.
Dati-i cu lichide si repetati analizele,apoi stim daca studiul a fost bun.
Dimineata mincati un bol cu fructe si dupa vreo ora, cind va rupe foamea, dati pe git un litru de apa plata.La prinz un spanac cu carne de strut ,apa plata din belsug si seara, iar fructea+apa plata .N-am vazut colesterol care sa reziste la asta.
ellinia spune:
Aoleu, Dulcetica, pai ma fac si manechin la dieta asta . Omor doi iepuri dintr-un foc. Oricum, bine ca nu avem si probleme cu greutatea. Eu personal beau foarte multa apa, ceai, etc.
Bianca, am o punga intreaga de fulgi de ovaz da' nu prea ma omor dupa ei. Am sa incerc sa fac niste clatite. Ii amestec cu apa si cu ce leg compozitia ca sa o pot turna in tigaie?
Tala, multumesc, inca n-am mancat niciodata oua de prepelita, am sa cumpar sa vad cum sunt la gust.
Gabriela, multumesc de sugestii. Imi trebuie un pic mai multa imaginatie, sa pot face tot felul de combinatii!
BiancaM spune:
Pai eu faceam asa:
Puneam apa la fiert, si cand dadea in clocot puneam fulgii.(faceam dupa instructiunile de pe punga, pentru o portie)Lasam sa se inmoaie putin si dupa asta intindeam compozitia aia(deja gata de mancat) intr-o tigaie de teflon si lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Iesea mai mult ca o turta, dar ii mai schimba nitel gustul...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si
bubu05 spune:
Exact, de ouale de prepelita vroiam sa zic si eu , le fierbi si le amesteci cu salata verde si alte legume, eventual un iaurt slab ca dressing. Sau chiar facute la teflon, fara pic de ulei.
Sau pasta de avocado cu branz ade vaci si rosii, mancata cu paine prajita, un deliciu.
Fructe multe, proaspete.
Sanatate multa!
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
Tudorr spune:
Pentru scaderea colesterolului din singe poti incerca capsule cu ulei(presat la rece)din seminte de dovleac....le gasesti la farmacie....iti spun ce scrie pe prospect ...
Preparatul contine ulei de dovleac presat la rece care pastreaza intact toti compusii biologici activi , despre care literatura de specialitate remarca urmatoarele
util in profilaxia si trat afectiunilor de prostata
prin continutul de seleniu si acizi polisaturati scade colesterolul din singe
eficient impotriva viermilor intestinali si giardoza
Poti incerca ...la urma urmei nu e decit ulei de dovleac
tlaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Dimineata mincati un bol cu fructe si dupa vreo ora, cind va rupe foamea, dati pe git un litru de apa plata.La prinz un spanac cu carne de strut ,apa plata din belsug si seara, iar fructea+apa plata .N-am vazut colesterol care sa reziste la asta. dulcetica |
Da' nici eu nu as rezista! Adica as scapa eu de colesterol si el de mine!
Si eu am colesterolul foarte, da' foarte mare!
Culmea e ca sunt slaba, nu foarte, in parametrii normali, nu mananc carene de porc decat ocazional, oua 1 sau cel mult 2 pe saptamana, lapte semidegresat , mancam mult peste si beau foarte multa apa. Nu stiu de unde am asa colesterol mare. acum am inceput sa iau ulei de omega 3 in capsule, cica ar ajuta.
Am sa incerc si solutia cu fulgii de ovaz!
puskin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Deoarece ne-a iesit colesterolul cam mare, si mie si sotului (si chiar nu mancam foarte gras ...) trebuie sa schimb dieta obligatoriu. Pentru pranz si cina am idei, stiu cam ce ar trebui sa fac, pentru micul dejun e cam greu, ca in afara de lapte cu cereale si feta cu rosii, altceva nu prea stiu... Poate imi dati niste sugestii, de regula mancam oua, diverse gustari pe care acum trebuie sa le exclud. Si cam suntem genul care mananca mult dimineata. Azi dimineata chiar ne uitam in frigider : aia nu, aia nu ... Hai ca eu mananc lapte degresat cu cereale integrale, chiar imi plac dar nu sunt printre preferatele sotului. Iar feta cu rosii nu poti manca in fiecare zi. Multumesc! |
Ce colesterol a iesit mare? Cum e raportul dintre colesterolul bun si cel rau? Asta e mai important decat valoarea celor 2 luate separat...
Chiar tu zici ca nu mancati gras...vroiam doar sa iti spun ca nivelul crescut al colesterolului nu este legat de colesterolul continut de alimentele pe care le consumati.
E mai degraba o problema metabolica.
Numai bine.