*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (35)*
Raspunsuri - Pagina 21
Otiliav spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramo2007
Bebecris, Sara inca nu papa biscuiti.Am vazut acum ceva timp la o prietena niste biscuiti in forma de piscot, speciali pt. bebei peste 4 luni, dar nu stiu cum se numesc, au un ambalaj galben. Ramo mami fericita de Sara Maria 02.12.2008 http://community.webshots.com/user/Ramona198080 |
Cred ca sunt biscuitii www.magazine-online.ro/babykid/pofta-buna-babykid/biscuiti-hero--214177" target="_blank">Hero de la Ulker. Eu i-am dat Anei dupa 6 luni, nu cu mar sau cu lapte ci luam in parc in caz ca se criza, o tineam ocupata cu ceva pana ajungeam acasa.
Asa s-a invatat sa rontaie si au prins bine cand ii dadeau dintii.
Marele dezavantaj este pretul.
Pentru combinatii cu fructe mi se pare mai comod sa puneti cereale nu sa pierdeti timpul cu datul biscuitilor pe razatoare. Dar recunosc, nu-mi pun problema ca ii voi da mar sub 6 luni, adica noi putem trece la cereale cu gluten, oricum la un moment dat tot va trebui sa testam daca au toleranta la gluten.
Julia, ieri am revenit la Bucuresti. Dar am din ce in ce mai putin timp liber, adica timp putin de forum. Ce spirit de observatie ai.
Stewie, si eu vreau sa ma limitez la vaccinarea obligatorie din Norvegia care acopera ce-i obligatoriu in Romania, nu am facut nimic suplimentar. N-am facut Rotarixul si sper sa nu avem probleme in primul an. Oricum Elisa a facut in plus fata de Ana pe cel pentru Haemophilus Influentae si Prevenarul. Si sunt aproape convinsa ca nu ii voi face nimic pentru varicela sau hepatita A.
Mirtha, nu cred ca avea mai mult de 8 luni cand ii dadeam doar maruntite cu furculita. Pur si simplu intr-o zi n-am mai avut timp sa i le pasez la sita si ea urla de foame, le-am facut in graba asa 2-3 lingurite ca sa ii bag ceva in gura, le-a acceptat si eu am zis sarumana. Merita testata reactia lor din cand in cand. Si la borcanase sunt cu bucatele, dar nu mai stiu de la ce varsta.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Mirtha spune:
!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Otiliav Mirtha, nu cred ca avea mai mult de 8 luni cand ii dadeam doar maruntite cu furculita. Pur si simplu intr-o zi n-am mai avut timp sa i le pasez la sita si ea urla de foame, le-am facut in graba asa 2-3 lingurite ca sa ii bag ceva in gura, le-a acceptat si eu am zis sarumana. Merita testata reactia lor din cand in cand. Si la borcanase sunt cu bucatele, dar nu mai stiu de la ce varsta. Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
lauramiron spune:
Mirtha, la Rebeca i-au iesit primii doi dintisori deodata la 6 luni, si pe la 7 luni deja nu ii mai pasam, ci faceam cu furculita.
Insa era invatata cu ceva mai "granulat" ca sa zic asa de la branzica calcica cu mar sau banana pe care i-o dadusem de pe la 5 luni si pe care nu am blenduit-o niciodata, ci am facut-o cu furculita, marul pe razatoare si banana la fel cu furculita.
A acceptat foarte usor totul si nu am avut niciodata probleme cu ea in a accepta orice i-am dat sa pape.
Mirtha spune:
Multumesc Laura !
Dupa primele opinii observ ca fara dintisori sau cu dintisori , maruntitul devine acceptabil pe undeva inainte de 8 luni. Sa vedem cum decurge la noi cu supele , legumele piureuri - edit si probabil vom parcurge cu ceva stres si etapa asta. Oricum observ ca trece timpul ingrozitor de repede. Imi spunea cineva ca "meseria de mamica" se cam invata din mers .Moamamaaa da\' cu ce viteza nu m-a avertizat.
Ma simt mai rau ca la examen in sesiune. Am mai tot timpul stoacul chircit de o emotie sau un stres! 
Macar la bb2 cam stiu cum stau lucrurile. 
| citat din mesajul lui lauramiron Mirtha, la Rebeca i-au iesit primii doi dintisori deodata la 6 luni, si pe la 7 luni deja nu ii mai pasam, ci faceam cu furculita. Insa era invatata cu ceva mai "granulat" ca sa zic asa de la branzica calcica cu mar sau banana pe care i-o dadusem de pe la 5 luni si pe care nu am blenduit-o niciodata, ci am facut-o cu furculita, marul pe razatoare si banana la fel cu furculita. A acceptat foarte usor totul si nu am avut niciodata probleme cu ea in a accepta orice i-am dat sa pape. Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Otiliav spune:
Inca o data regret si atunci dar si acum ca nu mi-am notat diverse etape.
Noroc cu Laura ca am compilat si sigur avea si Ana undeva in jur de la 7 luni pentru ca la 8 luni avea primii dintisori si macar atat tin minte ca manca la furculita pana sa aibe dintii. Si uite ca nu mi-am dat seama ca pana in acel moment ii dadeam si eu branzica si de acolo a inceput sa se obisnuiasca.
Mie pediatra mi-a spus ca banana se da dupa 8 luni, oricum am intros-o tarziu de tot din cauza greutatii gogosicei. Voi la ce varsta le veti da banana?
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
malinas spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui mav
nici nu stiu daca s-a deschis alt capitol sau nu.... de cand ma tot gandeam sa raspund.... daca imi permiti un sfat, cauta blender de inox, nu de plastic--- de la fructe, morcov... se face ca naiba si nu poti sa-l cureti/intretii usor. (zic pe incercate... la sebi!) Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008) www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista! |
mav, recomanzi un model?ca eu am vazut doar de plastic, dar e drept ca nici nu m-am uitat f atent.Multumesc
Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz
alra spune:
in be la 4 luni se da piure de mar-banana-portocala + cereale fara gluten
revin, scriu cu o mana
- biscuiti nu am ras in viata mea, doar praf cumparat
- recomandarea la piureuri e NU BLENDER ca cica baga aer, rupe prea fin si oxideaza vitaminele
- maru se rade, banana se turteste cu furculita, portocala se stoarce de zeama
- copiii nu mesteca cu dintii ca aia (maselele) apar oricum tarziu rau ci cu limba in cerul gurii
- dupa 7-8 luni e ok sa dati bucati de legume fierte bine, sau biscuite bucata sa suga la el sau (eu am dat) coaja de paine sub supraveghere. eu ii dadeam si cartof prajit ( da da
) sa molfaie sau leguma cruda (ardei) taiat in lung.
pe la 7-8 luni o tineam in scaunul de masa cu noi la masa si ii mai dadeam de la noi din farfurie.
una peste alta laura a ajuns sa manance orice iar daca nu are chef de masa intr-o seara nu ne pasa absolut deloc. se intampla mai rar, dar se intampla.
agree cu otilia, daca nu dati bucati repede (multi parinti nu o fac ca considera ca daca nu au dinti nu pot mesteca) apoi scot bucatile cu limba din mancare. am vazut asta la o prietena care era mai sperioasa si ma boscorodea ca ii dau bucati laurei si apoi pe la 1.5 ani se intreba de ce baiatul ei le scuipa.
oricum trebuie bine urmariti si vazut cum pot gestiona mancarea "solida"
era un articol pe DC cu "mancarea degetel". tin minte ca mi-a placut sa citesc caci exact asa procedasem cu laura.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
malinas spune:
| citat din mesajul lui Otiliav Mi-am adus aminte de ceva important. Nu dati mult timp legumele/fructele perfect maruntite. Eu i le dadeam printr-o sita de orez la inceput dar destul de repede am inceput sa i le maruntesc direct in castronel cu furculita. Le-a acceptat tare usor asa dar si mie mi-a convenit. Nu-i bine sa prelungiti mult momentul bucatelelor solide, s-ar putea sa fie greu sa accepte mai tarziu. Am vazut copilasi care la varste mari isi faceau scarba cand simteau bucatele in papa, se obisnuisera sa primeasca mancarea bine de tot pasata. Iar Ana nu avea dintisori cand manca mici bucatele, erau de ajuns gingiile. |
David isi face greata daca simte ceva pe limbuta, asa ca trebuie sa i le toc foarte fin.Este drept ca suntem la inceputul diversificarii.
Un gand bun pt Ginye

si Stefanut 
._
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
poze
lauramiron spune:
Oti, eu Rebecai i-am dat pe la 5 luni banana, probabil Caterinei ii voi da in jur de 6 luni, asa imi propun. Nu stiu cat e de alergena, insa stiu cat e de sanatoasa ca si fruct. Sunt inca multi pediatri care recomanda banana la inceputul diversificarii...Plus ca pentru micul dejun impreuna cu branzica sau cu alte fructe, e o varianta foarte buna, da consistenta mancarii.
Iar cu greutatea sigur ca trebuie sa avem grija cu bebelusii mai gasuni, dar chiar sa nu le dai nici cartof, nici cereale, nici banana, nici biscuiti....doar legume si fructe chioare![]()
| citat din mesajul lui Otiliav Inca o data regret si atunci dar si acum ca nu mi-am notat diverse etape. Noroc cu Laura ca am compilat si sigur avea si Ana undeva in jur de la 7 luni pentru ca la 8 luni avea primii dintisori si macar atat tin minte ca manca la furculita pana sa aibe dintii. Si uite ca nu mi-am dat seama ca pana in acel moment ii dadeam si eu branzica si de acolo a inceput sa se obisnuiasca. Mie pediatra mi-a spus ca banana se da dupa 8 luni, oricum am intros-o tarziu de tot din cauza greutatii gogosicei. Voi la ce varsta le veti da banana? Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Pozele noastre |
malinas spune:
Sa radem putin.
Le-am primit pe email de la andreea_23 si m-am gandit ca poate va prinde si voua bine sa va descretiti fruntile.
Cele ce urmeaza au fost extrase dintr-o carte numita Disorder in the American Courts si sunt lucruri reale, spuse in timpul proceselor:
AVOCATUL : Aceasta astenie grava va afecteaza memoria ?
MARTORUL : Da
AVOCATUL : In ce fel va afecteaza memoria ?
MARTORUL : Uit
AVOCATUL : Uitati ? Ne puteti da un exemplu de ceva pe care l-ati uitat ?
AVOCATUL : Doctore, e adevarat ca daca o persoana moare in somn, el nu-si va da seama de treaba asta pana a doua zi dimineata ?
MARTORUL : E adevarat ca dumneata chiar ai trecut examenul de barou ?
AVOCATUL : Fiul cel tanar, cel de douazeci de ani, ce varsta are ?
MARTORUL : Are 20 , cam ca si IQ-ul dumneavoastra
..
AVOCATUL : Erati de fata cand v-a fotografiat ?
MARTORUL : Glumiti ?
AVOCATUL : Deci data conceperii (bebelusului) a fost 8 August
AVOCATUL : Si ce faceati dumneavoastra atunci ?
MARTORUL : Cam ce credeti ca faceam ?
.
AVOCATUL : Ea avea trei copii, asa e ?
AVOCATUL : Cati din ei erau baieti ?
MARTORUL : Niciunul
AVOCATUL : Era vreunul din copii fata ?
MARTORUL : Onorata Curte, cred ca am nevoie de un alt avocat. Pot sa-mi iau un alt avocat ?
AVOCATUL : Cum s-a incheiat primul dumneavoastra mariaj ?
MARTORUL : Prin moarte
AVOCATUL : Si prin moartea cui s-a incheiat ?
MARTORUL : Incercati sa ghiciti !
AVOCATUL : Puteti descrie individul ?
MARTORUL : Cam de inaltime medie si purta barba.
AVOCATUL : Era barbat sau femeie ?
MARTORUL : In afara de cazul in care era vreun Circ in oras, as merge pe varianta barbat.
..
AVOCATUL : Are aparitia dumneavoastra aici vreo legatura cu Nota de Dispozitie pe care am trimis-o avocatului dumneavoastra ?
MARTORUL : Nu , asa ma imbrac eu cand merg la serviciu
..
AVOCATUL : Doctore, cate din autopsiile pe care le-ai facut au fost pe oameni morti ?
MARTORUL : Toate. Cei inca vii
se zabat prea mult !
.
AVOCATUL : TOATE raspunsurile dumneavoastra trebuie sa fie ORALE. Bine ? La ce scoala ati fost ?
MARTORUL : ORALE.
..
AVOCATUL : Va amintiti la ce ora ati examinat trupul ?
MARTORUL : Autopsia a inceput la ora 8.30 p.m.
AVOCATUL : Si D-nul Denton era mort in acel moment ?
MARTORUL : Daca nu, in mod sigur a fost pana am terminat autopsia !
AVOCATUL : Esti calificat sa dai o mostra de urina ?
MARTORUL : Dar dumneata chiar esti calificat sa pui intrebari ??
Si
cireasa de pe tort !!!
AVOCATUL : Doctore, inainte sa faci autopsia, ai cautat sa vezi daca mai avea puls ?
MARTORUL : Nu
AVOCATUL : Ai controlat tensiunea ?
AVOCATUL : Ai verificat daca mai respira
AVOCATUL : Deci e posibil ca pacientul sa fi fost inca viu atunci cand ai inceput autopsia ?
AVOCATUL : Cum poti fi sigur Doctore ?
MARTORUL : Pentru ca creierul lui statea pe o tavita pe biroul meu
AVOCATUL : Inteleg, dar nu ar fi putut totusi ca pacientul sa fie viu, in ciuda acestui lucru ?
MARTORUL : Ba da, e posibil sa fi fost viu si sa practice avocatura !
Un gand bun pt Ginye 
si Stefanut 
.
_
poze

DAVID - ANDREI 

Antonio(27 oct 2008)