PCOS (13)
Raspunsuri - Pagina 14
gargaritza82 spune:
hello fetele
cori multumesc pentru raspunsul tau
am fost la d-na doctor ( care mi s-a parut super) cu analizele pe care le aveam si dumneaei nu prea crede ca am PCOS. se bazeaza pe faptul ca am ovulatii ( asta rezulta din monitorizarea temperaturii bazale si din dozarea progesteronului dupa presupusa ovulatie). deasemeni testosteronul liber l-am facut chiar inainte de ovulatie si d-na doctor crede ca era asa crescut din cauza faptului ca eram chiar inainte de ovulatie si se pare ca asa s-ar intampla in mod normal. numai ca, judecand dupa hirsutismul meu destul de grav tind sa cred ca asa e el crescut de fel. o sa-l repet...
deasemeni, am 17 OH progesteron crescut si e posibil sa am hiperplazie adrenala congenitala, trebuie sa-l repet...
asntiandrogenic nu mi-a dat pentru ca am cazuri multe de cancer in familie si cica testosteronul are rol protector...
mai trebuie sa fac si anti TPO. stie cineva cu ce gand mi l-a dat? toti hormonii tiroidieni sunt in limite normale.
gudinde, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, dar cel mai important e ca tu esti bine, restul se rezolva
crism, multumim ca incerci sa ne imbarbatezi si felicitari pentru reusitele tale
Ellyshor, tin pumnii straaaansi
gudinde spune:
ATPO arata o posibila tiroida Hashimoto (asta daca nu iese bine).
Daca dr. nu este sigura ca este PCOS este bine ca nu se arunca sa dea un diagnostic si vrea sa mai verifice si alte posibilitati inainte de a da un diagnostic clar.
Sa sti ca in privinta hirsutismului exista 2 aspecte: pe de o parte vorbim de valoarea testosteronului, si pe de alta parte conteaza si receptorii cu care esti tu dotata de la natura. Intr-un capitol anterior am vorbit mai pe larg despre aceste aspecte.
Tin pumnii sa iasa bine ATPO-ul.
Alizia spune:
Buna fetelor,
Dupa cum, am mai scris,incerc sa am si eu un bebel de vreo 12 ani si fara nici un rezultat, pana in ziua de astazi.Am facut tratamente hormonale pentru stimulare ovariana,dar nimic.Doamna Dr.mi-a spus ca nu am ovulatie, deoarece am un invelis pe ovare (o camasa mai groasa) si din cauza aceasta nu-mi permite sa ovulez.Cam ,de vreo 3 luni, urmez un tratament cu Siofor pentru curatarea ovarelor si urmaresc binenteles temperatura bazala pentru a stii daca este vreo modificare.Si, ce pot sa va spun este, ca de 2 zile mi-a crescut temperatura la 37 ceva de necrezut,exact in ziua cand trebuia sa am ovulatie,pana acum nu s-a mai intamplat asta.
Puteti, sa-mi spuneti fetelor ce inseamna.Oare o sa am sanse?
Va pup,
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alizia Buna fetelor, Dupa cum, am mai scris,incerc sa am si eu un bebel de vreo 12 ani si fara nici un rezultat, pana in ziua de astazi.Am facut tratamente hormonale pentru stimulare ovariana,dar nimic.Doamna Dr.mi-a spus ca nu am ovulatie, deoarece am un invelis pe ovare (o camasa mai groasa) si din cauza aceasta nu-mi permite sa ovulez.Cam ,de vreo 3 luni, urmez un tratament cu Siofor pentru curatarea ovarelor si urmaresc binenteles temperatura bazala pentru a stii daca este vreo modificare.Si, ce pot sa va spun este, ca de 2 zile mi-a crescut temperatura la 37 ceva de necrezut,exact in ziua cand trebuia sa am ovulatie,pana acum nu s-a mai intamplat asta. Puteti, sa-mi spuneti fetelor ce inseamna.Oare o sa am sanse? Va pup, Nadiushka |
Un prim pas, o prima incercare de obtinere a ovulatiei in PCOS este tratamentul cu metformin. Eu iti doresc din suflet sa te numeri printre acele femei care obtin ovulatia doar cu metformin.
In legatura cu temperatura bazala as prefera sa nu ma bag pt ca nu sunt experta in aceasta metoda. Eu cred in urmarirea ecografica a ovulatiei, pe de o parte pt ca e singura metoda care arata sigur daca ovulatia a avut loc si pe de alta parte se poate urmari si endometrul, care la mine nu este foarte bun. Ca atare, nu am aprofundat metoda temperaturii bazale, nefiindu-mi folositoare.
Dar sunt sigura ca una din fete te poate ajuta cu mai multe informatii.
In plus, uite niste date obtinute pe net:
"One of the many changes that take place in a woman's body during her menstrual cycle is an increase in body temperature at the onset of ovulation. During the first the first part of a woman's cycle, the body temperature is lower. With ovulation, the body temperature rises (to create a more fertile environment for the fertilized egg) and remains higher until the beginning of a woman's next cycle."
http://www.ovulation-calculator.com/basal-body-temperature.htm
http://www.ovulation-calculator.com/bbt-faq.htm
http://www.fertilityplus.org/faq/bbt/bbtfaq.html
Alizia spune:
Buna Gudinde,
Iti multumesc foarte mult pentru incurajari si pentru sfaturi,eu totusi sper ca ceva s-a modificat,deoarece pana acum nu mi s-a mai intamplat asta.Din pacate, doctorita mea este din Bucuresti si comunicam doar la telefon,de aceea v-am cerut sfatul cat mai repede.La cat de nerabdatoare am fost,astazi m-am dus la farmacie si mi-am cumparat, teste de ovulatie,binenteles pentru luna viitoare.
Gudinde,am citit cate putin despre problema ta si nu pot decat sa-ti urez sanatate si multa bafta in ceea ce ti-ai propus.Astept numai vesti bune de la tine.
Iti multumesc inca odata, pentru informatiile pe care mi le-ai dat.
Pupici,
cristinaemma spune:
Eu iau duphaston , cum se ia metformin???? De ce nu mi_a zis dr de el ? Oare sa_l iau si eu ??? Ce parere aveti???
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinaemma Eu iau duphaston , cum se ia metformin???? De ce nu mi_a zis dr de el ? Oare sa_l iau si eu ??? Ce parere aveti??? |
Sunt doua medicamente diferite.
Duphastonul este un progestativ sintetic si se ia in faza luteala pt deficitul progesteronic.
Metforminul este un antidiabetic oral care se ia tot timpul, dupa schema stabilita de medic. Se ia in PCOS pt ca ajuta la scaderea rezistentei la insulina.
Metforminul se ia sub supraveghere medicala.
gudinde spune:
Alizia,
Multumesc mult pt urari.
Si eu am convingerea ca incet, incet vom castiga aceasta batalie.
gargaritza82 spune:
alizia, daca temperatura se mentine crescuta e f posibil sa fi fost ovulatie. pentru siguranta ta, dozeaza-ti progesteronul la 7 zile de la data presupusei ovulatii si atunci o sa te lamuresti