Copiluti de mai-iunie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 6
Ada_74 spune:
Buna dimineata
Olguta M, ma bucur ca ai reaparut. Abia astept sa intru la pozele Ancai sa va vad. Maya e sasaita sau peltica? Am si eu o problema cu Sergiu, spune S si Z cu limba intre dinti. Am tot incercat sa-l corectam, dar nu am reusit decat cu litera SH (de la sarpe), ca si pe asta o spunea la fel, s cu limba afara. Ii mai dau sansa pana la 4 ani sa se corecteze, dupa aia o sa-l duc la logoped.
Anca, hai ca mai ai putin si scapi de socrela. Dar sa nu mai faci greseala sa o inviti pe la tine prea curand, sau macar asigura-te ca isi cumpara si biletul de intoarcere in aceeasi saptamana
.
E posibil ca tu sa fi spus si nu am fost pe faza, au venit rezultatele de la alergolog?
Danelutza, mama, da' ce mai trageti cu virozele!! S-au adunat toti virusii la voi in Elvetia? Sanatate muuuulta va doresc!
Sa stii ca am ramas impresionata de tabloul Isabelei, pe tine nici nu te mai intreb daca-l vinzi, ca daca l-a pus tati pe perete sigur n-am nici o sansa.
Florentina, imi dau seama ca la cat de isteata e Maya nu merge cu pacaleli. Mai ales ca stie ca Patrick ramane acasa. Poti in schimb sa exagerezi un pic. Eu nu mai am de multa vreme problema asta (atunci am rezolvat-o ca Andreea, cu constientizarea momentului cand il iau acasa), dar ca sa evit lipsa de chef din unele dimineti ii tot spun (preventiv) ca imi pare foarte rau ca mamicile nu au voie la gradinita, ca mi-ar fi placut si mie sa fac toate lucrurile interesante pe care le fac ei acolo. Dar bine ca se duce el, ca atunci cand vine acasa poate sa ne arate mie si Iuliei ce minunatii a mai invatat. De exemplu, acum se chinuie sa ma invete o poezie cu Primavara, care nu vrea defel sa-mi intre in cap
. Si obligatoriu, in fiecare zi ii declar ca mi-a fost foarte dor de el, ca de-abia asteptam sa se intoarca acasa, iar el imi raspunde cu o fata inteleapta "mami, stiu ca am stat mult la gradi, dar asta e, am avut multa treaba". Hai ca m-am intins ca o placinta, de fapt voiam sa spun ca poate reusesti, in vreun fel, sa o convingi pe Maya ca ea e privilegiata ca merge la gradinita, iar tu si Patrick suferiti pana cand ajunge ea acasa.
Gabitza, la multi, multi ani fericiti impreuna! Sa va fie viata cel putin la fel de plina de realizari ca in cei 5 ani care au trecut! L-am vazut si pe micul trepadus, acum sa te tii, ce fugareala te asteapta!
Ce ti-a adus Costi special la aniversare? Sau ai spus si iar n-am fost pe faza?
Nelia, ce ai descris tu acolo am simtit pe pielea mea acum doi ani, cu diferenta ca o criza dura max 10 min, dar se repeta si de 3-4 ori pe zi. Nu m-am cautat, dar au disparut dupa ce am revenit la o viata normala dupa nebunia de la serviciu, asa ca le-am pus pe seama stresului si oboselii excesive. Spun si eu ce spun si fetele, tu nu-ti permiti sa fii bolnava, asa ca du-te la un medic si vezi de la ce ti se trage.
Ati vorbit de rosul unghiilor. Sergiu si-a ros intr-o vreme cate o unghie de la fiecare mana (degetul aratator), dar pe ascuns, rar de tot cand l-am prins asupra faptului. Am rezolvat-o prin invaluire, ca n-am avut succes cu abordarea directa. De fiecare data cand ii taiam unghiile, ii spuneam lui taica-su "of, cred ca Sergiu iar si-a ros unghia, ca s-a facut si mai mica" Cred ca s-a lasat de frica sa nu ramana fara unghii
.
Va pup
Ada_74 spune:
Inca doua chestii si plec.
L-am convins pe Sergiu sa se duca singur la magazin sa cumpere diverse lucruri (sufera de o timiditate de care vreau sa-l lecuiesc). Eu stau in fata magazinului si am grija sa am mainile ocupate (din cauza asta nu pot sa intru
). Acum e mandru de nu-si mai incape in piele, cica e baiat mare, mai ales ca a descoperit avantajele. Ii dadusem odata 1,50 lei sa-si cumpere o acadea, iar vanzatoarea i-a dat de toti banii, adica 3 acadele, ceea ce nu pupa el daca ii cumparam eu
.
A doua chestie, am trimis pe contul comun niste carti, n-am apucat sa le citesc, desi le am de multa vreme, dar din cuprins par interesante. Poate va folosesc.
Si am mai trimis ceva, dar sa nu radeti de mine
. Cred ca v-am povestit mai demult cum m-a pus Sergiu sa-i desenez un elefant si a iesit, dupa spusele lui, o pisica cu trompa. Dupa un timp, m-am apucat sa-i desenez un elefant, de data asta cu o poza in fata, si surprinzator a iesit destul de bine.
Acum nu am trimis elefantul, ci altceva, sa-mi spuneti daca aduc cat-de-cat cu realitatea. Si sa nu-mi spuneti ca am luat-o razna, ca pe asta o stiu deja
.
gabitzam spune:
Lili, foarte reusite desenele
Am descarcat si cartile.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
omustata spune:
Hai ca tocmai am scris un mesaj urias si nu stiu pe ce am apasat si mi-a disparut tot.
Gabitzam si Lili-multumesc mult de primire!
Lili-eu nu prea fac diferenta intre sasait si peltic, dar cred ca este mai degraba sasaita. Oricum, nu poate deloc sa pronunte pe f si pe v.
Anca-multumesc din suflet ca ai facut poze si le-ai pus pe web. M-am delectat si eu cu ele ieri.
Daniela-imi pare tare rau ca Isa a fost atat de bolnava in ultima vreme. Exact asa era Maya anul trecut si ajunsesem sa ma lase nervii cand vedeam ca nu trecea saptamana si se imbolnavea din nou. Din cauza asta am chemat-o pe soacra mea iarna asta. Insa anul asta, desi s-a imbolnavit de cateva ori, parca nu mai este chiar asa de rau, adica nu mai face febra asa de mare.
TDI-si voi aveti destule. Nici aici nu se face atata caz de scarlatina. Este considerata o boala ca oricare alta.
Mercedes-am incremenit cand am vazut ce ati patit. Sper din toata inima ca manuta Biancai sa se refaca cat mai repede.
Desi nu am scris, sa stiti ca m-am uitat la aproape toate pozele si am mai si facut comentarii pe ici pe colo.
pampers-cum mai stati la capitolul asta? Desi Maya este fara pampers de 2 ani de zile in timpul zilei, noaptea inca mai trebuie sa-i pun pentru ca rar il gasesc uscat. Nu stiu ce sa fac. Dr ei zice sa nu-mi fac probleme ca este clar ca altfel este potty trained si ca probabil nu est epregatita inca. Dar are aproape 4 ani!! Aici nu pot duce la dr pentru asa ceva caci cred ca imi rad in nas. Este o chestie foarte frecventa.
Eli-multumesc ca ai intrebat de mine
.
Va las acum caci mi s-a terminat pauza. Sper sa revin cat de curand.
Danelutza spune:
Salutici la toata lumea ![]()
Bine ai revenit Olguta, ti-am vazut domnisoara impreuna cu domnisorul Patrick, dar cum nu ma simteam prea bine, am apucat sa vad doar citeva poze. Ma bucur ca ai scris
ne era dor de tine 
Gabitza scump tare Raducu, cum da pupici la oglinda, sa te tii bine de-acum, ca toata ziua ai de sters la ele, de fapt la noi si acum murdareste oglinda in camera ei, de-mi vine sa o arunc pe geam, oglinda nu motata ![]()
Ada si eu o pun mereu pe Isabella sa intrebe de cite ceva in magazine, asta am inceput anul trecut, ca nu prea vorbea multe cuvinte, dar cind era in interesul ei, repede intreba si vorbea. ![]()
Nu mai stiu ce vroiam sa spun. Isabella e mai binisor, dar tot n-am lasat-o la gradinita, ca prea ma innebuneste cu tusea. La noapte sper sa reusesc sa o culc la ea in camera, ca deja sintem amindoi parintii zombi si nu ne odihnim de atitea nopti. Si cum am preluat si eu tusea, sau ma rog, o aveam dar n-o tratam, mi-am facut curaj astazi si m-am programat la doctor, nu pentru tuse, dar ma doare prea tare pieptul, iar la prinz, m-a apucat o durere in bratul sting (eu credeam ca-i tic-tac_ul) de atunci cind am luat farfuriile sa le pun in chiuveta, n_am avut putere in mina si au ajuns toate pe gresie
. M-am speriat rau de tot, acum sint pe antibiotic pentru o saptamina, cica am traheo-bronsita, nu stiu exact daca asa se spune in romaneste, dar mi-a dat antibioticul, mai mult de frica sa nu-i treaca tusea Isabellei si sa o ia dupa aia de la mine. Cica pieptul si mina ma supara tot din cauza tusei si a racelei. Iar daca nu.-mi trece cu antibiotic si nu ma lasa durerea de la mina, atunci fac alte controale, deh batrinetea isi spune cuvintul si sa nu am inceput de artrita-artroza, alte boli babesti ![]()
![]()
Gata, v-am innebunit cu problemele mele, ma duc sa fac o pizza sa umplu burtile la poporul muncitor ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

gabitzam spune:
Of, Danelutza, vorba aia, cate bube rete toate in c..l babei mele
Sanatate multa!!!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
Danelutza spune:
Gabitzo noi sintem o familie foarte unita, impartim totul
. Pai ti se pare normal, Isabella tuseste, tat'su tuseste, si eu nu ?! Dimineata pe la ora 4, Isabella striga "Tito, mama tuseste"
, a strigat de vreo 6-7 ori, nu stiam cum sa o fac sa taca si i-am bagat sticla cu apa in gura
, am imbatat-o cu apa chioara ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Tdi spune:
Ciao!
Ma inscriu si io in clubul "toate bubele rele...acolo
"...am febra, ma dor toate cele si parca sunt beata efectiv, noroc ca sotzer are concediu zilele astea si i-am pasat-o pe atomik in timpul liber ca nu mai pot.
Am citit ce ati mai scris dar nu mai tin minte mare lucru
, sanatate Danelutza, bine ai revenit Olgutza, am vazut ca au mai scris Lili si Anca, l-am vazut pe
pupaciosul Gabitzei;
Andutzy sper sa scapi de probleme si sa va mearga bine...cam atat imi amintesc.
Nici Aly nu merge de buna voie la gradi, in majoritatea cazurilor. Cand e ora de trezire ii dau un bibe cu sucul proaspat de la o portocala amestecat cu putina apa si o lingura de miere, asa nu merge cu burta goala la gradi ca mic dejun nici nu vrea sa vada, apoi o imbrac cu hainele incalzite pe calorifer cat e inca in pat ca-i friguroasa dimineata, pupam si punem la nani animalutele ei de suflet care au pazit-o toata noaptea si acuma sunt obosite, trebuie ca ea sa se dea jos din pat ca sa le lase si pe ele sa se odihneasca
. Daca nu vrea la gradi ii expun celelalte alternative: "mami trebuie sa mearga la munca/doctor, vii cu mami?"...clar zice "nu", vrea sa stea acasa sau afara, singura clar nu se poate si pricepe aspectul, "atunci ce e de facut? unde te las daca nu vrei sa vii cu mine?"...iar ea vine cu ideea salvatoare: "la gradi!" (![]()
![]()
)
Ii promit ca dupa gradi o duc in parc sau la centrul comercial unde sunt calusei si tobogane si casutze...sau o asteapta acasa un cadou daca nu avem timp de mers pe afara...din fericire se multumeste cu orice, chiar si o jucariutza tip kinder sau un baton de plastelina.
Cand o iau de la gradi e tot timpul bine dispusa, ii place acolo si stie ca dupa ce mananca si se duce cu copiii in salon vin sa o iau.
Gata deocamdata ca mi se invarte computerul in fatza ochilor
...sper sa revin curand, mai urez o data sanatate maxima tuturor!

Mercedes spune:
danelutza- pai bine mami e foarte bine ca sunteti uniti dar partea cu tusa ta mai bine ai fi saltat o
-sanatate va doresc la toata trupa!
omustata- Multumesc.Cam tot asa stam si noi cu scutecul de pe la 2 ani a scapat de cel de zi dar noaptea inca dintr-o saptamana cam de doua ori face. Sincer acum nici nu o stresez pana la vara o las mai moale de la accident incoace.
Referitor la accident nu stiu de ce dar am o repulsie fata de omul care ne a accidentat, ori de cate ori suna imi vine sa l trimit undeva si ma calmez numai eu stiu cum cand vorbescb fata in fata cu el. Sper sa ma listesc si eu dupa a doua operatie care cred ca va fi in curand, acum in 3 mergem la consultatie sda vedem ce si cum. Mi am scos cardul european( ma rog un listing ca nu au carduri acum) cu valabilitate de 6 luni si vedem.Bia face zilnic recuperare dar mai e loc sa ajunga la normal.
gabitza- la multi ani fericiti impreuna!
ada- si ce ai facut cand a venit cu trei acadele?
Bia vede la tv reclamele cu huba buba sau ceva de genul asta si cristi a prostito ca huba buba face carii la dinti asa ca ea imi spune ,, mami nu vleau huba buba ca dintii fac bubu, asai mami?,,
Florentina G spune:
Salutare!
Multumesc din suflet pentru toate sfaturile, ma bucur sa vad cum imi sariti in ajutor, orice vorba buna conteaza...
Am aplicat toate metodele... incepand cu impunerea (asa cum m-a sfatuit Nelia) pana la a o ademeni cu tot felul de lucruri asa cum face Teddy, ea pare ca intelege foarte bine ce ii spunem si ne promite ca a doua zi merge.
Androix, acelasi lucru facem si noi cu Maya in sensul ca nu am dus-o de nas niciodata, stie foarte bine ca ne tinem de cuvand cand spunem ceva si acum stie ca suntem suparati pe ea pentru ca in fiecare seara ne promite ca dimineata merge la gradi si nu se tine de cuvant. Drept pentru care acum nu mai primeste nimic de la noi iar ea stie ca suntem suparati pe ea si nu mai cere nimic, ca sa nu fie nevoita sa faca fata refuzului...
Ieri s-a trezit de dimineata si nici nu a asteptat sa ii spun ceva ca a spus ea aproape plangand "mami, nu vreau sa merg la gradinita". Nu ii place ca la gradi i se spune ce sa faca, ca acolo i se impune un program, ca trebuie sa execute tot ce ii spune educatoarea. Este foarte orgolioasa, nu suporta ca cineva sa rada de ea...de exemplu daca spune ceva amuzant si noi incepem sa radem ea are impresia ca radem de ea defapt si ne pune la punct : "NU RADETI!!!!"
Astazi nici nu i-am mai spus nimic, oricum tuseste destul de urat si nu as fi dus-o... si daca nici luni nu voi avea sorti de izbanda voi trece la metode drastice, adica o sa o trimit fortat cu taica-su.
Lili, exact la fel decurgeau si discutiile noastre cu Maya inainte de a se intampla sa refuze categoric sa mai mearga. In fiecare zi ii spuneam ca e norocoasa ca merge la gradi si ca Patrick si-ar dori si el mult sa mearga dar e prea mic sa il primeasca. Tot timpul faceam sau spuneam ceva pentru a o incuraja sa mearga si pentru a-i mentine acelasi elan ca la inceput.
Revin....
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson