Copiluti de mai-iunie 2005 (101)
Raspunsuri - Pagina 5
Androix spune:
Adevarul este ca Maya a fost mereu isteata si matura. Replici ca ale ei cred ca o sa dea Filip peste vreo 2 ani asa. Pe de alta parte in cazul asta nu cred ca statul la gradinita o sa aibe vreun efect. Ce faci te muti cu ea acolo? Ca problema ar putea sa reapara dupa ce nu te mai duci. Eu zic ca solutia tot in povestit de o mie de ori este. La noi a functionat foarte bine si constientizarea momentului cand vine cineva sa-l ia inapoi. Pentru ca ei nu stiu acum care e treaba cu ceasul, orele, timpul, am citit pe undeva ca e important sa asocieze cu ceva momentul sosirii. Asa ca noi aveam programul pe care il recitam ca pe o poezie, inca o mai facem: mergi la gradi, te joci, papi de pranz, dormi si cand te trezesti vine mamaie sa te ia acasa. Si iar povestit de mii de ori ca nici un copil indiferent ce a facut nu este lasat la gradi peste noapte. Ca imi venise cu ideea ca daca face prostii il las acolo si nu mai vin sa-l iau. Si a trebuit de nu stiu cate ori sa-i zic ca nu este adevarat. Toti copiii merg acasa la ei, la gradinita este inchis noaptea, nu sta nici un copil acolo.
Si am accentuat de cate ori am putut ca nu il mint orice s-ar intampla, si incerc mereu sa-mi respect promisiunile fata de el si chiar si pedepsele, ca sa stie ca atunci cand zic ceva, indiferent ce nu-l prostesc ci e cat se poate de adevarat.
Si noi inca ducem munca de lamurire cu el. Si el e nehotarit: acum vrea la gradi, acum vrea acasa. Oricum am dat directive la socrella sa nu-l tina acasa orice ar fi. Nu de alta dar sunt aproape hotarata ca la toamna sa-i mut pe amandoi in vatra luminoasa la ciobanasului si nu cred ca as avea forta sa ma "lupt" cu amadoi, asa ca cel putin Filip trebuie obisnuit de pe acum.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
nelia spune:
Ma simt mai bine acum, de fapt, de ieri dimineata nu mai am nimic. Doar oboseala, dar asta o am de mult... nu ca n-as avea motive.
Analizele le-am facut, inclusiv inima, mai putin tiroida, lipsa de vitamine nu am, inima este in regula, iau Materna si Magneziu in fiecare zi, pentru ca mai mult am stat gravida si am alaptat in ultimii ani, asa ca le iau ca sa fiu sigura. M-am gindit si eu la tiroida, Octav spune si am mai citit si eu pe net ca s-ar putea sa fie si de la coloana ceva... deci tiroida si coloana, pe linga rinichi, sint in plan, am trimiteri, nu am ajuns inca...
Florentina, sint de acord cu Androix. E simpatica Maya cu replicile ei, dar e destul de mare ca sa i se explice ca gradinita e un rau necesar si ca asa cum tati se duce la munca, asa trebuie sa mearga si ea la gradinita... si, asa cum spune si Androix, repetat programul zilnic, asigurat ca este iubita si ca va fi luata acasa la ora X, si asa, pina va intelege ca asta e situatia. Si la cit de matura este Maya, va intelege sigur, doar ca acum stie ca are si alternativa si de aceea face asa. Cind facea Tudora asa, am inteles-o, am consolat-o, am mai stat un pic cu ea, dar solutia a fost tati, care trebuia sa plece repede... dar la gradinita s-a dus. Era mai mica decit Maya, dar cu atit mai mult cu Maya trebuie sa fiti sinceri. Daca pina in trei ani sint mai indulgenta, pentru ca, desi copiii mei au inceput in jur de doi ani gradinita, consider ca virsta la care ar trebui sa mearga este in jur de trei... la 4 ani, indulgenta mea scade, pentru ca se apropie scoala si trebuie invatati ca acolo se merge pur si simplu, chiar daca e mai bine acasa.
Octav i-a zis Tudorei: tati, eu te inteleg foarte bine, ca nici eu nu am vrut sa merg nici la gradinita, nici la scoala, nici la facultate... si nu vreau nici acum la servici. Si cu toate astea, in ciuda nevrutului meu, m-am dus si ma duc peste tot!
Ca nu am avut si nu am incotro... asa ca, vei merge si tu!![]()
Ia spune-i tu in seara asta, calm, ferm, sincer si direct: stii ce, draga mea, te iubesc ca ochii din cap, dar abia am gasit locul la gradinita, ai nevoie de ea ca sa te pregateasca pentru scoala si pentru viata, stiu ca esti trista si suparata si vrei sa stai acasa, te-am lasat un timp dar nu mai merge. Asa ca, de miine dimineata, vei merge la gradinita cum merg toti copiii si vei incerca sa faci ce fac toti copilasii acolo! Asta e situatia, ma astept de la tine sa te porti ca o fetita mare si sa-i dai un bun exemplu lui Patrick, care va trebui si el sa mearga intr-o zi si daca tu faci asa, va face si el la fel... iar eu nu pot sa accept acest lucru. Parintii trebuie sa munceasca, copiii trebuie sa mearga la gradinita si apoi la scoala! PUNCT! Si te tii de cuvint!
Andutzy, imi pare rau, tocmai acum, cind te simteai atit de bine! Sper sa fie totul bine!
Adina, ma bucur ca ati scapat de suptul degetului, dar imi pare rau ca a trebuit sa recurgeti la metode din astea mai radicale.
Mercedes, circei aveam si eu, si intotdeauna aveam lipsuri de ceva... Acum nu am circei, chiar ma mir ca nu mai am circeii aia ingrozitori, nu ma puteam misca si 10 minute de durere, mai ales in timpul sarcinilor.
Diseara mergem la concertul Fleetwood Mac, unii din preferatii nostri comuni!
Abia astept!!!! Sper din tot sufletul sa cinte si solista, vocea lor numarul 1, Stevie Nick, desi am o mica banuiala ca nu va fi.
E prima data in 8 ani cind iesim singuri-singurei undeva!!!
Sa ne tineti pumnii, ca am uitat cum este, poate ne certam si ne intoarcem acasa.![]()
O dedicatie pentru voi:
M-am uitat acum pe net, se pare ca va fi si Stevie Nick!!!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Intru repede, caci am o saptamana foarte busy, e saptamana in care mi-a ramas de migrat ultimul site into the new database.
Am avut un weekend busy dar foarte frumos, cu party, musafiri iar duminica dupamasa eu si Patrick am plecat in Ann Arbore si ne-am intalnit cu Olga si printesa Maya.
A fost tare frumos, cum se spune aici short but sweet. Maya e asa de dulce, putin "s"-ita mi se pare cand vorbeste, ii da un farmec anume, iar Olga
exact cum ai intuit Elisor, are un aer de noblete. Din pacate seara am cazut la datorie cu cei mici care erau plini de energie si nu am mai apucat sa stam la o paclala. Next time …
Cateva poze aici: http://www.dropshots.com/newmami2005
Am fost la doctor – gen pediatru specializat in child disorder behavior ( sleep, kk, etc) – ptr. problema lui Patrick cu kk si facutul in diaper.
Ioana, Tdi, poate pe voi va va intersa, asa ca pe scurt dupa o sedinta de aproape 2 ore, Patrick e potty trained, problema lui e frica de baie si sezutul pe toilet. Deci urmatorul step care trebuie sa-l facem – tot in diaper dar facut in baie, nu ascuns unde vrea el. I-a dat un chart sa puna cate un sticker de cate ori face la baie. Asa ca cum am ajuns acasa, s-a comformat , cere diaper si face la baie. Stie exact ce se intampla, ce s-a discutat, si mi-a spus ca stie ca dr. Barbara vrea ca el sa fie baiat mare, mare si pana la urma sa faca pe potty – dar ca el nu e ready inca ….
Deci pot sa spun ca a ajutat ca a discutat cu cineva din afara, necunoscut. A fost foarte cooperant si degajat, a raspuns la intrebari, a cooperat cu doctorita. I s-a facut un assessment complet de behavior si este totul OK, mult prea istet ca sa-l ducem cu zaharelul, stie exact ce se intampla. Au fost uimiti cat de matur e ptr. varsta lui, cat de mult intelege, cum poti discuta cu el, cum follow indicatiile primite. La el e doar frica de WC, iar faptul ca e baiat si face pipi din picioare si nu trebuie sa se puna jos, face sa aiba nevoie de si mai mult timp sa se obisnuisca cu idea.
Va mai trebui sa tin un chart cu ce mananca sa vedem daca nu trebuie lucrat putin si la dieta sa fie mai usor cu kk.
Adina, in legatura cu pipi peste noapte, doctorita mi-a spus clar ca nu vede o problema ca mai scapa pe el, ca trebuie trezit. A spus ca peste noapte nu e ca si ziua, sa ai control, depinde de copil, iar faptul ca doarme adanc e f. bine, dar ca exact cum ma gandeam va lua mai mult timp sa fie ready ptr. a tine pipi toata noaptea. Unii copii sunt mai lenti, dar nu e o problema de sanatate. M-a incurajat sa-l trezesc si chiar daca scapa pe el, sa-l las in continuare in chilotel. Ar fi questionable daca aceste accidente s-ar petrece in mod frecvent in timpul zilei.
Elisor, vezi ce faci cu sinuzita, asa cum ti-am spus n-ar fi rau sa-ti scoti o reteta de antibiotic, se trateaza pe lunga durata, iar daca nu o tratezi va fi tot mai rau. Mai bine ia –o din timp decat sa inrautatesti situatia.
Ca veni vorba de party lui Tyler, el are Wii system – e asa de cool incat m-a convins sa –l cumpar. Ca tot stateam intre elliptical, bike sau altele de facut exercitii. Acest Wii are un program Wii fit – de aerobic, exercitii – pai te misti si e si fun, plus ca nu ocupa loc si il fac fericit si pe Patrick care e mare fun. (http://www.wii-feet.com/)
Danelutza,
iar sunteti betegi, of fir-ar sa fie dar ati tras-o iarna asta. Sanatate multa, nici nu stiu ce sa poti face sa o pui pe picioare pe micuta. Poate ceva vitamine ??? N-ai intrebat doctorul?
Florentina, la noi e ceva obisnuit sa fim in weekend mai busy decat in timpul saptamanii. Daca nu suntem plecati, avem musafiri ![]()
Am citit de problem cu daycare-ul, nu am foarte multa experinta in domeniu, fiindca nu ne-am lovit de asa ceva Patrick fiind in daycare de la 8 luni – cred ca a fost primul din grupa
Dar se mai intampla sa se scoale cu fata la cearceaf, sa fie somnoros si sa spuna ca vrea sa stea acasa. Atunci eu ii spun ca trebuie sa stea singur, mami si tati merg la serviciu si n-are cu cine sta. Ehe singur nu vrea. In fiecare zi poate sa-si aleaga o jucarie pe care sa o ia la daycare sa stea cu el, sa vada ce cool e acolo. Ce mai functioneaza e ca ii spun ca daca nu merge la daycare – care e serviciul lui, atunci mami nu poate sa-si faca treaba, sa ia bani ca sa putem calatori (cand ii aduc aminte de Mexic, California --- are effect) sau sa luam jucarii, sa avem o casa frumoasa, etc. Insir si eu ce-mi vine in minte.
E bine ca la noi tin mofturile exact 10 minute pana face ochisori bine caci apoi de abia asteapta sa mearga si n-ar mai sta acasa ptr. nimic in lume – exceptand weekend-urile cand stie ca e cu noi si ca avem fun
.
Nu cred ca e o solutie buna sa stai cu ea acolo, cred ca ai face si mai rau si v-ati adanci si mai mult in problema. Nici Solutia cu statul acasa nu e grozava, poate ar trebui sa plecati amandoi odata cu ea, eventual il iei si pe Patrick, si ii spui ca pe cel mic il lasi la cresa, ca nici el nu sta acasa.
Sper sa rezolvati cat mai repede si usor, e greu cand trebuie convinsa o fetita isteata ca si Maya
.
Andutzy, bafta cu serviciul, familia, sotul. Imi pare tare rau ca situatia nu s-a mai imbunatatit. Cum a aparut noul coleg in raza? Adica au mai angajat dupa tine sau ce s-a intamplat?
Patrick a avut si el o perioada de ros unghiute, i-am tot atrasat atentia, am incercat si cu solutie… pana la urma s-a linistit singur iar acum e OK. A avut o perioada de vre-o doua luni de zile. Ce am facut e sa-I atrag atentia tot timpul, si a incetat de la sine.
TDI, sarut’mana ca te-ai gandit la noi. Exact cum ai intuit, Patrick e mult mai bine cu alergiile. I-am scos din alimentative tot ce s-ar putea sa fie allergic, plus pasta de dinti, am trecut ianpoi la toddler one care se poate inghiti, plus sinuzita vindecata. E inca pe Zyrtec medicament dar n-a mai avut nici un episode urat, sa se mai umfle, etc.
Spuneai ca te duci cu Alyssa la pshiholog. M-am convins luni pe propria piele caci e tare bine sa vorbesti cu cineva spcializat pe probleme de copii / cu copii. Sa vorbeasca cu ea, sa inteleaga ce o supara si cum poate fi ajutata. Nu vad nimic rau in asta.
Nuu stiu ce a fost cu Patrick ieri, dar a fost tare agitat, si raut, pus numai pe prostioare. Daca va vine sa credeti cred ca ii iasa ultimele masele, a facut si diaree. A stat si la time out, si cum sunt f. busy si stressata la serviciu, acasa cand o vad pe soacra imi creste automat tensiunea, imi pare tare rau ca am strigat la el, dar mi-am iesit din fire. Pana la urma ne-am cerut iertare unul la altul, si inainte de culcare s-a potolit
.
Sotul e si el plecat intr-un business trip se intoarce la noapte, eu am avut de lucru, iar bunica se uita la TV, ca cica nu vrea sa stea cu ei … normal daca nu te joci sau il faci sa fie atras de tine.
Efectiv, parca nu era el, parca vroia cu tot dinadinsul sa ma scoata din sarite, sa faca rele.
Sper sa ne linistim dupa ce ne pleaca musafirii, ca eu sunt stoarsa ca o lamaie. Patrick nu o sufera, de cate ori o vede : I don’t like you and you go back to your home” dar macar pe el il adora. Nici nu ma mir, ca ea n-are nici o tragere sa si-l aproprie iar copilul simte, nu poate fi amagit cu vorbe ieftine de doi lei doar de gura lumii.
Anyways … ce-a fost greau a trecut
.
Cloreta, unde ati disparut ? E totul OK?
Laura,
si mie mi-e tare dor de tine si postarile tale haioase.
Va pup si nu cred ca voi apuca sa mai scriu ceva ptr. urmatoarea saptamana.
gabitzam spune:
Raducu, fata in fata cu Raducu, dragoste mare ![]()
![]()
Se pupa singur in oglinda

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
Androix spune:
Foarte dragut Raducu! ![]()
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
NewMami spune:
Gabitzam, e mortal gagalica mica – o scumpete de baiat
.
Azi dimineata ploua tare iar lui Patrick ii e draga ploaia ca si mie, mai mult de o gramada. Ma indispune, bleh. Iar Patrick in masina in drum spre daycare: Mister Sun, Sun Mister Golden sun please shine down on me iar apoi Rain, Rain go away Barney said another day; Patrick wants to play today
- chiar credea ca o sa aiba efect ![]()
gabitzam spune:
Anca, mereu ma minunez de baiatul tau cat de istet e si ce replici are! Andrei al meu cred ca in vreo doi ani o sa fie in stare de asa ceva.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
Danelutza spune:
Intru si eu macar sa salut. ![]()
Noi sintem tot acasa, tot in casa. Behaim toti trei
, probabil vineri, daca va vrea doctorul ma duc sa-mi fac si eu un control, ca prea ma doare pieptul. Isabella face febra doar seara, iar pediatrul a spus ca e un virus care bintuie, cu alte cuvinte tot de pe la gradinita l-a colectat, dar macar nu o mai dor urechile. Tuseste, tusim, behaim in grup, pofta de mincare nu avem nici unul. Mie imi vine sa vomit doar daca vad farfuria cu mincare
. Cam atit, alte vesti in episodul urmator, adica miine
, dispar ca iar am inceput sa tusesc de ma doare gitul si pieptul
, dar familionul e fericit, ca nu mai pot tipa la ei, ca mi-a disparut vocea 
Sanatate la toti bolnaviorii mici si mari.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

omustata spune:
Buna fetelor! Nu am mai intrat de atata timp incat mi se pare cam ciudat sa scriu acum. Dar am ajuns si eu in sfarsit la zi cu cititul si am zis sa sarbatoresc cu o postare.
De cand nu v-am mai scris a fost soacra mea la noi, a si plecat, m-am vazut si cu OlgaT si cu Anca si cate si mai cate. Intalnirea cu OlgaT a fost foarte scurta, pentru ca noi ne pregateam sa plecam spre casa. Tony este un baietel frumos si Olga o gravida foarte frumoasa.
Intalnirea cu Anca a fost putin mai lunga si am apucat sa stam mai mult de vorba, desi nu atat cat mi-as fi dorit. Patrick este tare dragalas si extrem de cuminte si intelegator. Exact asa cum credeam. Anca pare o persoana extrem de calma si Maya a indragit-o imediat pentru ca nu este asa agitata ca maica-sa
. Chiar i-a spus ca o place mai mult decat pe George (un prieten de familie pe care Maya il indrageste foarte mult), ceea ce este cel mai mare compliment. Copii s-au jucat, au sarit in pat, sper ca s-au simtit bine.
Noi suntem bine. Maya a reusit sa renunte la suptul degetului, dar nu cu Mavala. Asta nu a ajutat-o la nimic. S-a obisnuit imediat cu gustul. I-am cumparat un dispozitiv de pe Internet si mai mult de groaza de a i-l pune pe ala s-a dezvatat. Noaptea cred ca totusi il mai foloseste ca sa adoarma, dar bine macar ca nu il mai baga ziua, caci din cauza asta lua toate bolile de la gradinita. Are niste replici, exact ca tiza ei de aici de pe forum
. Uneori ma intreb de unde isi da seama de anumite lucruri. Si este foarte sasaita, exact cum spunea si Anca. Vobeste si in romana si in engleza, dar ce mi se pare ciudat este ca nu le combina. Adica nu amesteca cuvinte romanesti cu englezesti. Iar acasa refuza sa vorbeasca engleza. Dar este foarte neastamparata, face numai prostii ostentativ, ca sa ma enerveze. Cu bunica se purta foarte urat cand eram si noi acasa. Altfel se intelegeau foarte bine.
As vrea sa pot sa scriu cate ceva la fiecare in parte dar am enorm de mult de recuperat si imi este teama ca nu-mi amintesc tot ce a spus fiecare. Revin cu un mesaj maine in care sper sa pot sa spun cateva cuvinte si cu adresa
, nu sa vorbesc numai despre noi.
Va pup si mi-ati lipsit mult.
gabitzam spune:
OlgaM, ma bucur ca ai revenit, si noi ti-am simtit lipsa