Nu vreau sa alaptez!
Raspunsuri - Pagina 21
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ripley ma tragea de tricou, nu stia ce e biberonul. |
La sase saptamani? Coordonata fatuca .
Mey eu am avut necazuri mari cu primul copil alaptat si cred ca fara suportul pro-alaptare n-as fi reusit. M-am stabilizat cand fatuca avea vreo patru luni. Am invatat sa-mi cunosc corpul, sa nu mai panichez. Si da eu am avut mastita recurenta cu primul copil. Cand am invatat sa alaptez la cerere, sa fiu calma cand copilul meu plange, sa nu sar repede in prima solutie de a-l face sa taca... am rezolvat-o cu alaptatul. Si lectia asta mi-a folosit mai departe cu copiii.
Si eu am avut o infectie renala, de fapt am produs in tri luni o pietricica si a si luat-o la vale blocandu-se usor. Deci antibiotice, opioide pentru durere. Si da am intrerupt alaptarea vreo saptamana si revenit apoi.
Da au fost trei luni de chin si in tot acest timp am avut suport care nu spunea se poate ci ma ajutau sa se poata. Stateau cu mine pana cand copilul meu sugea. Sunam noaptea cand nu voia sa suga.
La al doilea copil mi-a luat cateva zile adaptarea corpului meu la copil.
Si dupa doi copii alaptati aprox un an, aratam foarte bine. Slabuta si tonica.
Asa ca io sustin ca nealaptatul este cel mai adesea o problema de lipsa de educatie si suport adecvat. Si de la pediatri si si din familie. Noi am fost o generatie biberonizata de pe la 3-4 luni in medie si mamele noastre n-au reusit sa ne transmita mai mult.
inaioana spune:
Claucia, era o gluma. Unii doctori recomanda schema aia pentru ca asa au "apucat", pentru ca foarte multi doctori (nu numai pediatri) nu isi mai updateaza cunostintele niciodata. Si nu este neaparat vina lor, este o vina a sistemului , dar..deviem.
Eu am avut ceva de spus ontopic, care exprima inclusiv faptul ca inteleg instinctul Lilianei, cred pe undeva printre primele pagini si desi am alaptat vreo 3 ani in total, nu ma consider booby nazi, am explicat pe larg de ce si cum. Mai mult decat am scris acolo nu vad ce as mai scrie, cine vrea sa inteleaga o face, cine e limitat nu.( Eeee, ce expresii frumoase am invatat?! :D)
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
iully spune:
Buna!Am citit pana la pagina 13 si m-am oprit!
Eu am alaptat primul copil pana la o luna apoi am facut o mastita complicata care m-a obligat sa-l trec pe formula,a crescut f bine,nu mi-a racit decat dupa ce a intrat la gradinita.
La al doilea copil am facut 10 mastite in cinci luni cat l-am alaptat.A crescut greu,acum la un an si 4 luni are 9 kg.E un bolnavior.
Eu imi mai doresc un copil dar la prima mastita il trec pe formula.
Alexia27 spune:
citat din mesajul lui denizel Transmite-i doctorei tale sa se duca sa se-mpuste pentru schema de diversificare absolut idioata pe care ti-a dat-o. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Denizel, esti un deliciu, ca intotdeauna
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
addinel spune:
am citit subiectul cap-coada si ma minunez de una singura pe-aici de anumite postari.
liliana... te intreb asa, de curiozitate... ce crezi ca e mai bun/ sanatos/ frumos: un fresh de portocale sau un pahar de fanta; o rosie zemoasa de la bunica din gradina sau una crescuta in sera; un camp de flori sau 5 vaze puse pe biblioteca din sufragerie; sa innoti in mare sau intr-un bazin de la strand; sa nasti natural sau prin cezariana (in cazul in care nu exista probleme de sanatate, evident); sa alaptezi sau sa faci lapte formula? a, scuza-ma, la ultima intrebare ai raspuns deja...
alaptarea este un lucru natural, firesc, lasat de cine ne-a lasat si pe noi pe pamant. nu e nimic fortat, nimic inventat, nimic "fabricat" de om. ca tu vrei sau nu sa alaptezi e problema ta, dar sa spui ca "aceasta are mai mult dezavantaje decat efecte pozitive asupra mamei si copilului , respectiv epuizare fizica , rani , boli cauzate de lactatie , malnutritie sau nutritia deficiara a bebelusilor doar din ambitia unora de a avea bebelusi hraniti exclusiv cu san." mi se pare ca e ca si cum ai spune ca... e mai bine sa mergi intr-un scaun cu rotile decat pe propriile picioare! pentru ca nu-i asa, nici n-ai obosi si nici bataturi nu ai face.
blackpanterro spune:
Am uitat ca am mai avut o prietena care nici nu a vrut sa alapteze ca i se lasau sanii si pt ca nu a vrut sa renunte la tigari dar nici formula nu a vrut sa cumpere ca e prea scump si a hranit copiii cu lapte de vaca de la 2 luni!!! Deci se poate si mai rau...
Si treaba cu fanatismul pro-alaptare mi se pare complet absurd.Cum naiba sa fii fanatic in legatura cu ceva ce e complet natural? E ca si cum ai spue ca esti fanatic al respirarii. Alaptatul e natural, toate mamiferele isi alapteaza puii, nu poti fi fanatic in legatura cu asta.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
grati.ela spune:
copilul alaptat nu raceste
Fals. copilul alaptat la san nu prinde virozele doar daca mami s-a virusat prima si a reusit sa-i prepare ceva anticorpi; Dudu de cand merge (9 luni) e mai tot timpul racit desi papa tzitzi la greu. Cand am avut enteroviroza cu rotavirus si eu si Ozi el a scapat, altfel virozele respiratorii le-a cam pescuit pe toate
2. copilul alaptat este mai destept
Asa sa fie?! asa se spune si despre cei nascuti natural ca ar avea un IQ superior...ai mei vor fi deci normali (nascuti prin ceza dar alaptati
la greu).
Stiti ce este ciudat? In felul ei Liliana are dreptate...e treaba ei ce face cu propriul copil...nu-mi permit sa-l compatimesc si nici nu vreau sa ridic in slavi alaptatul dar pot sa spun ce stare deosebita ai atunci cand vezi, cand simti ca pentru ei tu esti chiar centrul Universului.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
blackpanterro spune:
Pai asa si femeile ce isi arunca copiii in gunoi au dreptul ca doar e copilul lor ce naiba! Nici chiar asa, unele mame ar trebui trase la raspundere.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
doxinu spune:
citat din mesajul lui iully Buna!Am citit pana la pagina 13 si m-am oprit! Eu am alaptat primul copil pana la o luna apoi am facut o mastita complicata care m-a obligat sa-l trec pe formula,a crescut f bine,nu mi-a racit decat dupa ce a intrat la gradinita. La al doilea copil am facut 10 mastite in cinci luni cat l-am alaptat.A crescut greu,acum la un an si 4 luni are 9 kg.E un bolnavior. Eu imi mai doresc un copil dar la prima mastita il trec pe formula. |
Da', sa nu-l mai alaptezi sa nu se imbolnaveasca ,apoi creste si mai greu decat cu formula.......................
Ingrid S spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Pai asa si femeile ce isi arunca copiii in gunoi au dreptul ca doar e copilul lor ce naiba! Nici chiar asa, unele mame ar trebui trase la raspundere. Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005) A ticket to hell has never been funnier "If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful. If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent. If he is both able and willing, then whence cometh evil? If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious |
Ia fa iute o petitie online sa le tragi la raspundere pe mamele ce nu vor sa-si alapteze copilul, sa-si faca cruce si sa-si stucheasca in san si alea de la La Leche League. Multe imi fu dat sa citesc pe aici, dar aberatii ca acestea, sa compari mamele care isi arunca nou-nascutii la gunoi cu alea care isi hranesc copiii cu formula, mai rar!
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2