America (156)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Oana, am uitat sa iti urez sanatate!

Si eu sunt as la sales. Pandesc mereu cand sunt reduceri mari si niciodata nu fac checkout fara sa caut si cupoane pe net. Ma duc mereu la www.retailmenot.com si acolo au cupoane pt majoritatea magazinelor. De cand am plecat din Ro, aproape 6 ani, nu am cumparat mai nimic la pret intreg, decat daca pretul intreg era si el mic in comparatie cu alte magazine.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Tot eu cu noaptea in cap...
Aseara am facut febra...38...38 cu putin...acum sunt tare ingrijorata...afecteaza cumva fatul? Am citit pe net...si parerile sunt impartite...unele spun ca da...unele ca nu s-a demonstrat nimic...

Sinzi 4+, Radu si David psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Sinzi, eu am avut o raceala crunta in saptamana 10 de sarcina.Am crezut ca mor, 5 zile am zacut cu muci, tuse, temperatura. Nu am luat nimic decat ceaiuri de musetel cu lamaie sau miere, mult suc de portocale si dusuri caldute pt scaderea temperaturii.
Din cate am vazut multe femei racesc in primul trimestru.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Oana, pai nu obgyn te vede in caz de UTI... ci un urologist sau un nephrologist..(scuza-ma ca-ti scriu in eng dar am zis sa-ti fie mai usor la cautare) ginecologul nu are nici o treaba cu asta, decat trateaza o pacienta insarcinata care prezinta simp de UTI si careia el ii monitorizeaza sarcina...ca pe sarcina apar UTI frecvent...

dar nu e specialitatea lui urologia sau nefrologia...si deci nu are dreptul sa faca programari pe asa ceva...

eu sfatuiesc asa...ajuta intra-devar consumul de cranberry, dar o monitorizare atenta cu teste specifice de laborator mai ales la infectii recutente...nu te joci, apar mofificari renale grave si ireversibile si te trezesti nevoit sa practici dializa de 3 ori pe saptamana ca ai ajuns la insuficienta renala...distrugandu-ti toti glomerulii cu infectii netratate si neobservate... urina tre evaluata chimic.., simpomele pot disparea dar infectia ramane si se cronicizeaza... de-aia zic ca medicul e sfant, ca nu trateaza simpoamele ci afectiunea...

...cu racelile si alte exacerbari pe imunologie pe parcursul sarcinii am spus si mai in urma, sunt normale...de-aia auzim de raceli la gravide si la toate se suprapun intr-o perioada specifica de acomodare imunologica, la inceput de sarcina...si la sfarsit

...motul se taie la baietei si la fetite se rupe turta...e un obicei stramosesc romanesc, nu are de-a face cu biserica... in zilele noastre se suprapune cu sarbatorirea zile de nastre...la un an si e chiar dragut cum pui copilul sa aleaga si-i faci previziuni despre viitor in functie de ce a ales... noi pe Mati l-am pus chiar si pe un tocator asezat peste un vas cu apa :))) se uitau chioras la noi toti...dar ne-am distrat...
si noi l-am tuns pana la motz...nu e regula sa nu tunzi decat daca se opun nasii :) desi si obiectia asta e cam invechita si nu o mai practica nimeni de mult timp...parintii aleg
apoi...pe tavita se pun (ce e obligatoriu) urmatoarele: paine (daca o alege o sa fie un om bun ca painea calda:) ), un pahar cu vin sau bere (betie), bani, pix sau orice de scris...o carte, bani si ce va mai trece prin cap apoi...dar astea sunt cam de baza asa... ca sa nu zic obligatorii...

mati a ales stetoscopul (i-am pus de jucarie ca ala de la munca au sarit toti ca e plin de germeni, desi eu il sterilizez de fiecare data si el s-a jucat mereu cu el ) ... painea...si un pix

va pun un link cu poze de la motzul lui de la un an... ce-a trecut timpuuuuul Doamne, am baiat mare acum!
aici pozele:
http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=0RcNWThi0ZMaw

(am pus mai multe poze, am schimbat linkul)

pupam tot grupul vesel de fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ioana, am si eu o intrebare, ca inteleg ca esti nefrolog.

Mama are a avut si are urina cloudy mai tot timpul. Si-a facut analiza bacteriologica(sau cum se numeste) si este negativa. Daca ia antibiotic zice ca nu mai e cloudy pentru o saptamana, dupa care iar reapare. A avut mai demult pietre la rinichi, acum a facut ultrasound si totul e ok. Simptome de UTi nu are, analizele de urina sunt foarte bune, nu apare nimic altceva in afara de leucocite, analizele de rinichi sunt excelente. Ea zice ca nu mai ia nici un medicament dar mie parca imi e teama s-o las fara. Ai intalnit vreun pacient care sa aiba problema asta?

Sanatate, Sanziana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Eu's cu Cotele apelor Dunarii... chit ca nu e 11:50, ora de difuzare pe Romania Actualitati .
Se anunta vreme nasoala pe la noi. Cine ar crede?! Acum e o vreme faina, soare, cer albastru, fara nori, si de la 12 se strica. Ramona, sunt curioasa cum va fi si la voi. Ca anuntau furtuna in KS, TX, OK si sudul lui Colorado. Ma si gandeam la floricelele tale .
Aseara mi-am cumparat un buchet superb de margarete de la Whole Foods. Floricele vesele.
Astia cu refinantarea ne sunara azi sa programam data. Doamne, ca mult a mai durat.
Pumba, am iesit foarte bine cu estimarea casei.
Sanzi, bea multe ceaiuri cu lamaie, fa dusuri mai caldute ca sa iti scada febra. Nu te gandi la prostii, ai febra micuta, nu cred ca afecteaza fatul. Si nu mai citi pe net ca mai mult te demoralizeaza. Stai departe de el.
Oana, sanatate multa. Mai bine gaseste-ti un medic de familie sau daca vrei du-te la un Urgent care sa te vada un medic. Ca pana la urma iti face o analiza de urina si iti va prescrie un antibiotic. Nu trebuie sa te duci la un ginecolog ca nu are legatura cu tine, nu esti insarcinata.
Nici noi nu avem medic de familie, ca cei de la serviciul sotului ii tot schimba asigurarea si ba anul asta suntem cu un medic, ba anul viitor cu altul. Asa ca daca avem probleme mergem la Urgent care si ne vede acolo un medic de fiecare data cand avem nevoie.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

la noi a nins, erau 30 de grade dimineata si bate vantul. taman asta-mi mai trebuia, sa=mi sufle vantul prin urechi. brrr. prognoza zice ca vor fi 58 sambata dupa care ninge si scad iar temperaturile. asa m-am saturat...
sanzi, oana, multa sanatate!

philip
30weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Hilde, nu-s nefrolog...sunt RN...am lucrat la Sp Fumdeni din Bucuresti multi ani cu cei mai buni medici pe nefrologie si medicina interna...plus colaboararea cu chirurgia ca aveam si asociatia pentru studiul ficatului... asa ca am facut si munca clinica + cercetare + ajutat profesor cu studentii si toate cursurile pe nefrologie si hepatologie le mananca pe paine ca le-am facut eu din materialele scrise de prfesorul voculescu... si le stiu pe de rost...

...Hilde da, sunt pacienti cu antecedente de piatra la rinichi care continua sa elimine ani buni...dupa bombardare si lucrul asta face urina tulbure...alte cauze sunt urmatoarele (dar in general nu e motiv de ingrijorare cloudy urine):

- fosfaturia...care apare dupa mese copioase, consum de lapte (cristalele de fosfat se dreneaza si se concentreaza in vezica urinara). Se poate verifica acasa...roag-o sa colecteze intr-un recipient curat o cantitate mica de urina tulbure, sa toarne putin otet in urina colectata si daca aceasta devine imediat limpede e fosfatul care ii face urina tulbure si e ceva complet inofensiv

- proteinuria - multe cauze care pot determina cantitatea de proteine in urina, multe dintre ele extrem de serioase, dar zica ca ama ta nu are proteinurie

- secretia vaginala intr-o gonoree de ex...schimba culoarea si claritatea urinei...s-o vada si un ginecolog pt un exudat vaginal

- poate fi o cistita netratata...

si lista poate cxontinua cu mancarea, tratatment medicamentos etc care pot infuenta, mirosul, culoarea si claritatea urinei...

oricum in cazul dansei, prezenta leucoitara, neclaritatea fluidului rezidual si desele trat cu antibiotic arata o infectie urinara rezistenta la antibiotic si nedepistabila in exaenele de lab datorita tratamentelor cu antibiotic... fara alte simptoame asociate urina tulbure e inofesiva...

deshidratarea concentreaza urina deasemenea... pune-o sa bea suficiente lichide...min 2 litri pe zi (considerand antecedentele de piatra la rinichi)

in mod normal urina concentrata se cam observa la toata lumea dimineata...

hai ca fug ca mai am cumparaturi de facut de la costco de botez...facem acasa, noi nu avem rest pe aici din pacate :(, bune pt botez

Mergi la inceput

philip, a luat-o vremea razna...si la noi cand faci plaja cand ninge ca-n povesti...

...scuze de greseli mai sus...nu mai modific ca nu am vreme, sper sa fie citibil...:) daca e corect sa zic asa :)

vrb unui bun prieten...ca nu ne mai gasim cuvintele in romana...nu ne mai vin! si vrb cu el zilele trecute, ne-a facut o vizita... si zic hai ca nu mai stim nici romana dar nici la engleza nu suntem experti...si vrb lui suntem catari mai noi :)) nici cai nici magari...intre

Ioana, mamica lui Matei Nicholas (25 ianuarie 2007)si a lui Lucas Gabriel (03 ianuarie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Ioana, multumesc tare mult.
Iti spun ca ea e un caz ciudat.

A fost si la ginecolog, ca asa cum zici si tu, au crezut ca poate sa fie urina contaminata la colectare. Dar si acolo au iesit analizele ok. Ea s-a luptat toata viata cu yeast recurent, dar nimic altceva.

Am uitat sa-ti spun ca i-au facut colectarea urinei 24 h si a iesit si analiza aia bine. Toate componentele in urina sunt in limite normale. Nu are proteine.

Aaa, nici medicamente p altceva nu ia. : )

O s-o rog sa faca chestia cu otetul.

Mii de multumiri.

Mergi la inceput