V-ati asigurat locuinta?
Raspunsuri - Pagina 4
Christel spune:
Si eu sunt in cautare de soc de asigurari, pana acum am avut la Tiriac, dar cum spuneam mai sus, mi se par prea scump si caut sa ma reorientez spre alte firme.
Pana acum am primit oferte de la BCR(48 euro/an),Generali (65 euro/an), Uniqa(46 euro), Groupama(63 euro).
Asigurat la valoarea de 40 mii euro(o garsoniera). la aceste sume am inteles ca trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie 20 euro(o platesc tot la ei). Este asigurare completa(inclusiv bunuri si raspundere civila care sunt obligatorii din ce am inteles).
Rufus iti dau dreptate si eu cred ca la un cutremur Doamne fereste, nu iti dau mare lucru.
Nici nu stiu daca sa las valorea la 40 de mii sau mai putin, avand in vedere ca si preturile la imobiliare au scazut.
Am inteles ca asigurarea obligatorie va fi urmarita de administratie si in caz ca nu ai facuta, primesti amenda, stiti cumva de cand intra in vigoare?
capcaunul spune:
1. asigurarea de 20 euro impusa de stat nu include decat unele riscuri catastrofice.
2. primele de asigurare sunt cu atat mai mari cu cat sunt mai multe riscuri acoperite si proportionale cu valoarea asigurata.
3. Cand comparati primele de asigurare intre diferite societati trebuie sa comparati in primul rand lista de riscuri acoperite. Un contract de asigurare este stufos, cu zeci si zeci de paragrafe, multe dintre ele cu zeci si zeci de situatii acoperite si exceptii. O simpla comparatie intre valoarea primelor nu este relevanta. Este foarte important sa cititi ce semnati, nu sa va lasati dusi de vorbaria agentilor de asigurari, care sunt deseori aerieni, dar daca sunt competenti au totusi tot interesul sa va convinga sa semnati.
Trebuie cantarite toate cuvintele din contract.
Christel spune:
Acum am alta problema, tocmai ce m-a anuntat chiriasul meu ca ne-au inundat, e casa praf, parchet ud, mobila, apa balteste 10cm peste tot.
Asigurarea mea la Tiriac expira pe 15, se rezolva pana atunci sa-mi faca dosarul pentru daune?
Ma gandesc sa n-o taraganeze si sa nu vina in timp util,maine ii si sun sa-i anunt.
Am mai avut parte de inundatii provocate de vecini, dar era de genul 1-2 tavane de reparat, dar acum e si mobila, parchet, oare m-or despagubi cu ceva?
Am inteles ca ar fi pleznit ceva la coloana blocului, ca am inteles ca e inundat si la cel de la 2 de deasupra noastra dar mai putin.
Eu tot am anuntat pe dl administrator ca sunt probleme la coloana, pentru ca asa mi-a zis un instalator acum cativa ani ca trebuie toata schimbata, l-am anuntat si i-am zis sa aduca un instalator si sa se stranga un fond de reparatii special pentru asta, dar n-a facut nimic, zice sa ne ocupam noi propietarii?
Acum intreb si eu nu e in sarcina lui sa se ocupe fiind coloana comuna?
valentinag spune:
Pe mine ma enerveaza Allianz,ca ei nu fac asigurari obligatorii.Voi din cei care fac,cu cine faceti,care vi se par ok?
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
teolinda spune:
Valentina tu chiar crezi ca mai conteaza la ce firma mai faci asigurarea obligatorie atata timp cat mai mult ca sigur in caz de dezastru(Doamne Fereste) nu va mai despagubi nimeni, pe nimeni...
Eu cred ca e OBLIGATORIE si-atat...
Eu si am asigurari facute tot la Alliantz de vreo 10 ani incoace...si-am vazut si eu ca nu fac obligatorii. Deocamdata "tatonam " terenul..sa vedem ce ne recomanda tipa care ne face noua asigurarile de regula... desi nu conteaza compania oricum.
Mai bine sa spunem DOAMNE FERESTE de dezastru!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Christel spune:
Eu fac asigurare la Groupama, ei fac si asigurari obligatorii, am avut la Tiriac vreo 5 ani, dar am renuntat sa mai fac la ei ca mi se par pre scumpi.
olim spune:
salut
si noi am facut asigurare la apartamentul de la cluj.
cateodata cei mai ieftin nu sunt si cei mai buni
noi avem la uniqa si sunt foarte nemultumita de ei, chiar prevad sa le fac o reclamatie la OPC cand ajung acasa.
am asigurarea cea mai completa la apartament la o valoare de 80000 euro si bunuri 5000 am platit 120 d euro.
in vara mi s-a stricat centrala si masina de spalat vase, care le-am asigurat cu 1000 respectiv 200 de euro, si le-am reparat pe banii mei, deoarece asigurarea a spus ca numai in caz ca?
se strica de tot imi dau banii, pentru ca le pot repara nuoare e normal?
apoi in toamna s-a spart conducta de apa intre mine si vecini, bloc de 3 ani,constructorul a spus ca garantia e de 2 ani, a durat 2 saptamani sa vina sa constate, pe motiv ca domnul care se ocupa de asigurarea noastra este in concediu, apoi au fost si au facut poze la vecini, ii vor despagubi pe ei si pe noi nu
cat am stat in spania am avut asiguare si cand mi s-a spart placa vitroceramica mi-au dat bani sa imi cumpar alta, la fel cand s-a stricat masina de spalat vase.
asa ca atentie la ce companie faceti asigurare, uneori mai bine platesti mai mult si esti la o companie serioasa, cat despre UNIQA
MadalinaM spune:
Pana la urma, cei ce au imprumuturi cu ipoteca pentru care trebuie sa inchei o asig pe locuinta ipotecata, vor incheia 2 asigurari distincte? Una, cea obligatorie, pt o valoare fixa de 20000E si inca una facultativa(obligatorie prin contractul cu ipoteca) pe intreaga valoare a locuintei ipotecate?
Aveti informatii concrete despre aplicarea legislatiei in vigoare in acest caz?
absoluta spune:
E o asigurare la o companie , adica facultativa o include si pe cea obligatorie si are si tarif bun. Dau ex. la 100.000 euro si 10.000 euro bunuri, polita costa 100 euro.
Christel spune:
E buna oferta, acum depinde ce societate e daca sunt serioasi in caz de despagubiri.
La mine anul trecut a fost 120 euro(asig.garsoniera 40 de mii si 1500 bunuri) la Tiriac, dar am inteles ca ei sunt mai scumpi, dar din experienta mea sunt si foarte operativi in caz de daune.
Asigurarea obligatorie anul asta am facut la Groupama, ce stiti despre ei, sunt buni?