V-ati asigurat locuinta?
Raspunsuri - Pagina 3
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tlory Buna ziua, Bogdanai la ce firma ai asigurare? Se prelungeste de pe un an de altul?Adica are continuitate? Ca agentul nostru de asigurare a zis ca daca intr/un an nu se intampla nimic oricum pierzi banii, ca nu are continuitate in ani. |
Banii oricum ii pierzi, nu-ti mai da nimeni inapoi ce ai platit.
Continuitate ai in sensul ca daca ai avut un an fara daune, anul urmator ai o reducere. Eu am la Asirom.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani
gaba-rema spune:
tocmai am constatat ca mi-a expirat asigurarea la apartament.
parca n-as mai face-o, ca mi se pare ca cheltuiesc cam mult.
iar daca e o stricaciune de tip inundatie de la vecini, asiguratorul face un milion de tertipuri sa nu plateasca, oricum.
la catastrofe care sa distruga complet apartamentul nici nu vreau sa ma gandesc.
cine a gasit un asigurator care sa practice franciza zero la imobile??
poate doar asa sa mai fac asigurare...
papanash spune:
fransiza optionala e la Allianz. Eu o recomand la imobile noi, fiindca scade prima de asigurare, iar riscul ca sa se produca o dauna totala este f mic.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
b.nica spune:
Eu cred ca trebuie sa ne facem asigurare.Problema mea este ca nu stiu unde este mai bine.
Daca aveti o firma care si-a respectat contractul spuneti aici!
Christel spune:
Si eu am asigurare la AT pentru o garsoniera(Buc), este asigurata la 40 de mii euro, 1500 bunuri si 3000 euro raspundere civila si platesc cam 140 euro/an prima, acum nu stiu daca e mult sau putin,cert e ca am avut intr-un an nevoie de despagubire pentru ca ne-au inundat vecinii de deasupra si ne-au despagubit cu aprox 400 roni pentru refacerea tavanelor(buc si baie) desi refacerea lor a costat mai mult(materiale si mester)daca apelam la firma de constructii era si mai mult, plus ca in anul urmator am platit aprox 10-15 euro, nu mai stiu exact, in plus prima, asa ca firma de asigurari isi recupereaza oricum banii, ei oricum nu ies in pierdere.
ingridnen spune:
Am avut asigurare cativa ani, dar de cca. 1,5 ani am renuntat... din motive financiare.
Casa in care locuiesc este veche, dar zona in care este situata ii creste "valoarea". Asiguratorul AT nu a vrut sa mi-o asigure decat de la 100.000 Euro in sus, si prima era pe masura... pur si simplu nu am avut de unde sa dau atatia bani, nici macar in rate.
Din motivul asta am renuntat si la Casco la masina.
Stiu ca nu este OK sa stai neasigurat (cu casa, ca masina tot are asigurarea aceea obligatorie), linistita nu sant... dar deocamdata chiar nu am ce face :)
Ingrid si Cristi 6 ani
trischa spune:
Noi avem la AT pt locuinta din Ro si o avem de cca 3 ani asa ca anul asta am primit reducere.Avem asigurata locuinta si bunurile si platim cca 260 e pe an in doua rate.
De craciun am fost in Ro si ca sa facem si noi ceva util ne-am cumparat un suport de tv care se monteaza pe perete.Si l-am montat corect cu diblurile din dotare in total 9 buc.Am urcat tv pe suport l-am ancorat bine si vreo 2 seri ne-am benoclat la el.Eiii,in dimineata zilei de craciun la ora 7 fix o ia tv la vale cu toata viteza,noi dormeam ,dar ne-a trecut instant.
Am verificat copila care era in alta camera sa nu se fi speriat,copila dormea linistita,apoi ne-am uitat la tv.Tv care de data asta era insirat pe jos atarnand de cablu de alimentare.
Si ...bingo..imi vine mie ideea sa oprim curentul sa scoatem tv din priza.Bun..facem asta si in timp ce-mi arunc ochii pe geam vad masina de gunoi.
Ce or fi cautat in dimineata zilei de craciun??? Barbate,infasca tv si fugi repede la container cu el.Al meu barbat de regula asculta si executa.Asa ca am scapat repede de tv.
Dupa vreo cateva zile ne intreaba un prieten de ce nu am sunat la firma de asigurare
Buna intrebare,normal ca am uitat
Acum asta e,dar macar voi sa invatati ceva de aici.
carmaw spune:
Eu am asigurare pt ap din buc la CEGETEL(e soc frantuzeasca)
Sa vedem ca fac ca la o adica -i sparg!
Sunt satula de incorectii romani da pina la urma sa vedem cum reactioneaza si franciza asta daca oi avea probleme
Voi stiti ceva de ei??
Rufus spune:
Pana la sfarsitul anului toata lumea trebuie sa se asigure.
Vreau sa va precizez cateva chestii pe care le-am inteles eu, poate chiar nu am inteles bine, adica va supun atentiei:
- exista o asigurare obligatorie, pe care trebuie sa o faci la una din firmele agreate, constituite intr-un fel de asociatie; aceasta asigurare este una minima, care nu raspunde la toate riscurile, dar poate fi suplimentata cu riscurile care lipsesc; daca nu ai aceasta minima asigurare, platesti amenda, habar nu am cat;
- firmele serioase evaluaeaza locuinta asigurata, pentru ca nu se asigura la pretul de piata, ci la cat costa efectiv acea locuinta; de aceea, despagubirea se acorda functie de daune, adica cat ar trebui sa se refaca la starea initiala;
- asigurarea locuintelor in bloc este o frectie, sau, mai precis, e buna ca iti da ceva bani pe ea, in nici un caz nu ai ce face cu ei, in sensul reparatiei/refacerii locuintei. Din acest punct de vedere, au dreptate cei care spun ca, la un cutremur care doboara blocurile, firmele de asigurari, cu tot cu reasigurarile de la firme-mama din strainatate, nu pot despagubi pagubasii; de aceea, asigurarea care este cea mai bine vazuta este cea impotriva furtului, incendiului sau alte "stricaciuni" provocate de terti. Daca jungem la cutremur...nu sunt sanse.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009