Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 7
Micaela06 spune:
Lorich sa stapanit sanatosi scaunul si Ronbert sa stea cumintel in el, pupam baiatu cu buzita umflata.
Danicris, fata mea doarme putin mai mult... pana la 7 . Ma intreb cand o sa o duc la gradi tota asa matinala o sa fie sau o sa ma rog de ea sa se trezeasca?
Gabitam tare 'interesant' e la voi din ce povestesti, cu Raducu alergand dupa Andrei.
MissParkeram citit tot ce ai scris. Eu cred ca voi doi va iubiti foarte mult si ve-ti trece cu bine de aceasta perioada.Faptul ca vorbesti asa frumos de Bogdan, ca e un om bun, deosebit, desi esti cam suparata pe el inseamna ca il iubesti mult si asta va va ajuta. Aparitia unui copil e o grea incercare pt un cuplu, nici noi nu am scapat "neatinsi", pana la urma sper sa fim destul de intelepti si faptul ca ne iubim sa ne ajute sa ajungem la faza cu 'un copil sudeaza un cuplu'
Doloress spune:
Miss eu iti dau dreptate suta la suta, ar trebui sa fie mai empatic cu tine, eu intotdeauna zic ca ar trebui ca barbatii sa fie lasati numai vreo saptamana acasa cu copilul non-stop sa vada ce inseamna. Cred ca si-ar schimba optica. Lor li se pare ca daca stai acasa, te distrezi toata ziua si te odihnesti, asa ca atunci cand vin ei de la servici ar trebui sa fii cu totul la dispozitia lor.
Si da, mi se pare ca e gelos pe David, cred ca toti barbatii sunt asa, mai ales la inceput, insa cu timpul ar trebui sa se estompeze.
Sa stii ca te inteleg perfect, in ce presiune si tensiune stai, ca am si eu un Varsator in casa. Daca nu critica tot ce fac, in fiecare minut, nu se simte bine. Niciodata nu am zis nimic, am tacut ca proasta, asta tot din copilarie mi se trage. Pentru ca asa e si tatal meu, nimic nu-i convine, trebuie sa mergem pe varfuri in jurul lui sa nu izbucneasca. Si mama niciodata nu a zis nimic, numai cat ofteaza, da ochii peste cap si se complace in statutul de victima. Si ii si place tare mult postura. Ca daca totul e bine si frumos, se apuca de plans ca sigur urmeaza ceva rau, ca nu se poate ca totul sa-i mearga bine in viata. Asa e mama. Ei si eu la fel fac, am observat. Nu oftez, nu plang, par nepasatoare, insa inconstient imi plang de mila si ma simt foarte bine. E un fel de masochism.
De cand a aparut Patrick am inceput sa ma schimb, as vrea sa-i dau alt exemplu in viata, si am inceput sa protestez la fiecare critica adusa. Am facut ceva progrese, al meu sot la inceput nu-si revenea din uimire, insa ma intelege si parca i se lumineaza si lui mintea acum, de aceea eu am impresia ca acest copil ne-a schimbat tare mult si in bine.
Deci eu te sfatuiesc sa spui de fiecare data cand te deranjeaza ceva, numai asa puteti evolua si poti trece peste frustrari. Daca nu, frustrarile se vor aduna si cand vei izbucni va fi prea tarziu sa mai repari ceva. Speram sa fie totul OK, sa reuseasca si Bogdan, prin terapie sa te inteleaga si sa treaca peste problemele lui!
Noi suntem aici sa te sprijinim!
Doloress spune:
Simonix ne pare bine ca totul e OK cu Robertel! Ce poze superbe, m-am delectat de dimineata cu copii frumosi!
Hehe, sa stii ca si eu asa sunt, dorm pe o muchie de pat, imi vine sa ma tot duc. Astept cu nerabdare sa vin din vacanta si sa incepem sa-l invatam incet incet in patutul lui. Ca eu nu mai rezist. Ma trezesc in fiecare dimineata pe la 4-5 si nu pot sa mai adorm la loc, pentru ca Patrick incepe marea frichineala. Se suceste, se invarteste, ma loveste cu piciorusele, mai suge la tzatza, mai trage de alta tzatza. Iaca asa pana pe la 6.30 cand se trezeste de tot. Azi dimineata l-am impins catre taica-su si mi-am pus plapuma in cap, imi venea sa plang. A inceput sa urle. Crezi ca tac-su s-a sinchisit? Dormea in continuare, ca are dopuri in urechi. Asa ca m-am trezit si am venit sa-mi beau cafeaua, sa ma linistesc
Micaela imi pare bine ca ati scapat de febra! Poate o fi fost vreun dintisor.
Gabitam ce simpatici trebuie sa fie cei doi nazdravani, alergand unul dupa altul! Asa si la prietenii mei, unul alearga in premergator dupa celalalt mai mare si incep sa chiuie, sa tipe, e o incantare sa-i vezi. Pe mine tot timpul m-au binedispus tipetele copiilor, cand am venit in Canada imi lipsea chiar hramalaia aia omniprezenta a copiilor de la bloc.
Danicris eu cred ca locul I cu coronita la proba matinala il ia Patrick. Ieri s-a trezit la 5, azi la 6.30 in conditiile in care s-a culcat la 11. Am incercat sa-l culc si mai devreme, se trezeste la 3 noaptea! Copilul meu, din ce am vazut pe aici, doarme cel mai putin, eu nu inteleg cum mai functioneaza ca eu sunt zombie deja.
MsBB imi pare bine ca ai supravietuit primei nopti fara pitica Adevarul e ca nici eu nu ma vad deloc plecand de langa el, desi azi dimineata voiam sa vina cineva sa-l ia, sa nu-l mai aud. NU cred ca mai reuseam sa dorm oricum. Plecam dupa el dupa 5 minute.
Reallaura va tinem pumnii, sa nu luati si voi viruselul. Noi tocmai am scapat cu totul speram de mucisori.
Alysh te invidiez pentru serile la teatru! Am sa-mi scot si eu parleala la vara, cand vine socrela.
Iulia ce dizertatie faci tu acolo, pentru ce?
Miss sa stii ca din ce am citit, nu se fac niciodata doua schimbari majore in viata copilului in acelasi timp. Deci trebuie sa lasi sa treaca macar o luna pana incerci urmatoarea schimbare. Cum ar fi de exemplu , intarcatul si intorsul la servici, nu se pupa deloc. Sau pusul in camera lui si intarcatul, la fel.
Sunt tare fericita ca o prietena buna e insarcinata. Mi-a dat vestea cea mare ieri, a pierdut o sarcina anul trecut si de atunci tot inceraca. M-au luat niste emotii ieri! Ii ziceam, vreau si eu burtica la care sisi de barbatu-meu cica, Dar tu ai deja! Barbatii astia...
stefany_p spune:
neatza...dau un ciuc celei care ma invata cum sa-l fac pe fi/miu sa doarma inapoi in patutul lui
azi cred ca mergem la parada...
Andrada79 spune:
Cleo parca tie iti place waffele, am gasit o reteta daca te intereseaza http://www.sitedebucate.ro/reteta/dulciuri-si-prajituri-de-casa/waffe-cu-vanilie.html
Miss te inteleg prin ce treci si sa stii ca ai dreptate in ceea ce il priveste pe Bogdan, intr-adevar din ce ne-ai descris tu se deduce ca esti de 2 ori mama, odata mama lui David si apoi mama lui Bogdan. Nu stiu ce sa iti zic, dar sunt sigura ca veti gasi cheia la aceasta problema. Noi dormim separati din clipa in care am venit de la spital si sincera sa fiu si mie imi lipsesc enorm noptile petrecute unul langa celalalt dar nu as putea dormi langa sot stiindu-l pe Tiberiu singur in camera, m-as framanta intr-una si asta mai ales pt ca mie toata copilaria mi-a fost frica sa dorm singura in camera mea sau sa stau si o noapte singura in casa. Ce sa zic nici eu nu il pot lasa pe Tiberiu sa planga nici macar 1 minut. Am facut-o atunci cand am vrut sa il dezobijnuiesc sa mai adoarma in bratele mele leganat. Imi aduc si acum aminte ca l-am pus in leagan si ii cantam si a adormit saracu de atata plans si in 10 min s-a trezit iar plangand. L-am luat in brate a oftat si in 5 min a adormit la loc si atunci am realizat cat a suferit el si am zis ca nu voi mai face asa niciodata. Va veni clipa in care si David va dormi noptile si poate chiar in patutul lui dar nu acum mai ales cand abia a fost intarcat si s-a rupt practic de niste momente cand te simtea atat de aproape de sufletul lui. Bogdan trebuie sa inteleaga ca asa cum tanjeste el dupa tine sa dormiti impreuna asa tanjeste si David dupa mamica lui care a fost langa el tot timpul, practic nici nu stie cum e sa doarma fara mamica lui alaturi de care a dormit de cand era un mic samburel in burtica.Practic Bogdan ar trebui sa ii ceara lui David sa nu mai vrea sa doarma cu tine ceea ce sunt convinsa ca daca David ar vorbi ar zice clar si raspicat: mami e a mea!
aelita spune:
Azi avem 10 luni si aproape 4 dinti .zic aproape pt ca al patrulea e gata gata colt alb.
intr-o luna au iesit toti 4.
Sofiei i-au iesit primii 2 la 7 luni si urmatorii doi la 10 luni .deci la aceeasi varsta avea tot 4 dinti,desi in timp mai lung deci cu pauza intre suferinte :)
NICOLE-oaaaau al 7-lea dinteee !!!! bravo !
CHINABILINA
Citat: |
de mult ma tot gandesc sa le intreb pe fetele din canada ceva si tot uit : ce va lipseste din romania? intrebare vaga, nu? ce vreau sa spun: vara-mea din canada are un baietel de aproape 2 luni, iar tatal ei pleaca intr-o luna la ea. ce pot sa-i trimit? ceva ce poate nici ea nu stie inca ca-i trebuie (aoleu, ce cacofonie!!!!). evident ca am intrebat-o si pe ea, deocamdata mi-a zis ca se gandeste. dar vreau sa-mi spuneti si voi, daca e ceva... va rog mult |
MSSBB
Fii-mea astazi s-a trezit cu in sus. Si la propriu si la figurat. Se auzea dimineata bong-bong , fii-mea dadea cu capul de marginea patului ca ma apoi sa adoarma ca o piramida cu in sus. N-am mai vazut asa ceva, cum Doamne iarta-ma a adormit pe varfuri si-n cap n-am sa inteleg. Statea cu fundul ala tzepos in sus si impingea ca taurul in marginea patului (emoticon care-si face cruce) |
GABI-
De azi dimineata merge si Duducu meu de-a busilea ca lumea |
MISSPARKER-nici eu nu sunt de acord sa lasi copilul saplanga pana se invata in camera lor.si aici la fel am auzit ca se procedeaza,si ca in 3 zile se invata. eu nu pot sa ii las sa planga nici 5 minute .
ai mei au dormit singuri in camera lor de la 5-6 luni,dar nu au plans nici o clipa. insa nu ADORMEAU in camera lor.daca l-as duce acolo si l-as lasa in patut ar plange .il adorm la mine in pat,in brate sau cum are el chef,pe perna..Adormit il duc,desi teoriile zic ca nu e bine asa,dar la noi asa functioneaza,depinde de copil. niciunul nu plange cand se trezeste,el ma striga ,ea coboara din pat si vine peste noi pe intuneric,nu le este frica tocmai pt ca nu i-am lasat sa planga si sa se sperie,ei stiu ca eu sunt aproape in camera cealalta,el mereu e in picioare cu fata la usa si eu apar in DOUA secunde .
dimineata insa el are alt ritual,facut de el,la 5-6 cand se trezeste ii fac bibe,il ia si pune capul pe perna si la inceput il pandeam sa vad ce face,il bea,il arunca si se culca,aproape adoarme la ultimele ingjitituri.asa ca dimineata ii duc bibe si il las in patut si adoarme dus,se mai trezeste la in jur de 10.
deci nemtilor sa le spui ca nu neaparat trebuie sa planga singur acolo ca sa ii inveti,ca depinde de copil,daca si cum ii gasesti metoda potrivita pt el.
tu vezi cum ii e lui mai bine. sora-mea doarme si acum cu el,are 3 ani,o sa incerce acum sa il puna in camera lui,fiecare e cu ritmul lui .
eu nu am reguli stricte ca nu suntem la armata.daca Sofia are chef o seara sa se puna inte noi si sa doarma,eu o las .eu stiu ca si mie imi placea din cand in cand sa dorm cu ai mei,macar pana adormeam,simveam acnd ma duceau dar era asa placut sa ma duca la mine in pat si nu sa ma duc eu .cand ma puneau in pat adormeam pe loc.
Sofia era cam ca Davidel,se trezea de 4-5 ori pe noapte,o luam din patut si o aduceam la mine in pat unde o adormeam cate o juma de ora si o duceam iar sa mai doarma acolo pana la noua trezire.si uite asa ma tinea mai mult treaza...ea a facut asa cand a invatat sa se dea jos din pat sisa vina la mine ...deci daca e la fel,mai ai de tras cu trezirile.
eu cred ca veti invinge,tu si Bogdan si veti vrece peste micile neintelegeri care apar,pt ca voi comunicati foarte mult si asta va salveaza !
bravo pt lalele-rosu pasiune ! niciodata nu e prea tarziu !
la capitolul psihic nu se poate trai bine dupa principiul „ce nu stiu nu-mi face rau“ |
SOMINIX-ramasese Andrés cu Robertel fara dintisori..acum Andres are aproape 4.Bine ca ati scapat de febra !
PICCOLA-bine ai venit !!!!
ieri,Sarah,a facut 9 luni,felicitari !
La multe lunisoare :Adam,Stefana Eduarda,Victoria Isabella ,Kevin ,Shintaro Daniel ,Maria Alexandra!
CLEO-cat fier ii dai ? cam cat mananca ea pe zi ? cum sun semnele de anemie ?
INAIS -pupici !
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
MissParker spune:
Fetelor, una din prietenele care au votat pentru bebelacii nostri la concursul Pampers are si ea baietelul in concurs: AICI
Votati si voi, care puteti si aveti timp, si pentru el? Pliiiz! Si multumiri multe!
MsBB, nu problema aia mare la care am luat o decizie drastica nu are legatura directa cu Bogdan, ci doar cu mine. Dar iti multumesc si tie pentru cuvintele tale care mi-au atins sufletul, si mai ales pentru ideea cu ziua petrecuta doar pentru noi doi, pentru copiii din noi. Din pacate nu avem pe nimeni 100% de incredere ca sa ne permitem o iesire in doi. Dar putem sa visam, nu-i asa? Si sa planificam concediul.
Ah, uitasem sa va spun ca nu am rezervat la lacul Garda acel apartament care ne placuse, din cauza ca ... tineti-va bine ... proprietarii (doi nemti din München) doresc sa le achitam toate costurile de dinainte, plus taxa de cura, plus curatenia finala, plus ... cautiune de 200 de euro!!! Deci daca Doamne fereste se imbolnaveste David si nu mai putem merge, pierdem acolosa si noi vreo 1200 de euro... Mai, ce nesimtiti!! Pai in Austria, la Sautens, e suficient sa-i trimitem femeii un fax cu textul "Buna ziua, suntem cutarica si vrem sa rezervam apartamentul dvs. in perioada X-Y". Ce diferenta!! Asa ca acum m-am apucat sa caut iar: vedere la lac, pat de 2m, pret convenabil, vai de capul meu...
Revin cu ce mi-a povestit Bogdan de la terapie, mi-a povestit ca a fost cea mai frumoasa introspectie pe care a avut-o vreodata acolo. Am iesit la plimbare cu David si am stat de vorba o ora, am plans, ne-am imbratisat, ne-am atins inimile din nou... Asa se rezolva problemele. Si din nou stiu ca am cel mai bun barbat din lume si cea mai competenta terapeuta din lume
Andrada79 spune:
Miss felicitari!!!
Cleo uite vezi ca o sa fie concurs si premiul va fi un aparat de waffe, intra pe linkul asta si dupa filmulet vezi ca scrie de urmatorul concurs http://gospodini.blogspot.com/2009/03/castigatorii-concursului-din-februarie.html
Vezi si aici la comentarii ca mai scrie lumea unde se gaseste aparat http://gospodini.blogspot.com/2009/02/waffe-cu-mere-si-scortisoara.html si anume la magazinele Plus
Azi am facut si eu panna cota, abia astept sa pap!
aelita spune:
citat din mesajul lui MissParker Am iesit la plimbare cu David si am stat de vorba o ora, am plans, ne-am imbratisat, ne-am atins inimile din nou... Asa se rezolva problemele. Si din nou stiu ca am cel mai bun barbat din lume si cea mai competenta terapeuta din lume |
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)