Santorini
In vara asta vrem sa mergem la mare,in Insula Santorini!Dar,nu stiu in care regiune a insulii e mai bine:Fira,Oia,Kamari,etc...As vrea sa va rog sa imi spuneti,cele care ati fost in Santorini,unde ati fost,cu ce agentie,daca v-a placut hotelul,ce probleme ati avut(daca ati avut),ce e de vizitat,etc.
Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL -1 martie 2008
Raspunsuri
desprecopii spune:
super - astept si eu sa aud recomandarile de la cei care au fost.AM auzit ca e cea mai romantica insula a Greciei!
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
catalina2307 spune:
Oia este cea mai frumoasa dar si cea mai luxoasa zona a insulei. Deci preturile sunt pe masura. Se spune ca in Santorini gasesti cel mai frumos apus si cel mai frumos rasarit de soare. Poti sa le admiri numai din Oia. O sa iti dai seama imediat care este locul cu pricina. Daca nu stai in zona respectiva nu e bai...se organizeaza excursii.
Fira este capitala insulei. Nu recomand pt vacanta de vara. Merge pt baruri, cluburi, restaurante, cumparaturi.
Kamari este o zona putin mai modesta. Cazari mai ieftine, restaurante, plaja. Plaja este cu nisip vulcanic de culoare neagra iar apa este extrem de rece.
Dar oricum nu o sa gasesti plaja in Santorini cu nisip fin si apa calda. Ce poti vizita? Nu foarte multe lucruri. Vulcanul (mare grija ,palariute si apa multa ) , ruinele arheologice ale vechiului Thira si Akrotiri.
Mai este un sat -nu imi amintesc numele-unde sunt mai multe biserici decat case.
Poti face foarte multe plimbari cu vaporasul pentru a admira casele construite in stanca si culoarea muntilor...
Poti face baie la baza vulcanului activ .
Practic Santorini este o insula care merita vizitata ,nu pentru ca ar fi multe obiective turistice.
Merita vizitata pentru ca iti incanta ochiul, sufletul si inima. Este un loc magnific, un dar de la Dumnezeu pentru oameni. Este un loc de care veti fi indragostiti si va ramane acolo undeva in sufletul vostru.
Simo27 spune:
Multumesc,Catalina!
Am cateva nelamuriri:
-de ce apa este rece ?nu e tot marea Egee??
-m-am uitat pe site-ul catorva agentii de turism ,si dupa preturi ,hotelurile cele mai scumpe sunt in Fira,nu in Oia!
-exista cumva hoteluri care sa fie pe plaja?ca noi asta cautam,avand 2 copii dupa noi!
catalina2307 spune:
Este apa mai rece din cauza muntilor si a izvoarelor. Mykonos este mult mai rece decat Santorini. Depinde de cum sunt localizate insulele.
Acum am vazut varstele copiilor tai. Nu recomand Santorini. Santorini nu este o insula pentru copii. Nu ii poti lasa nesupravegheati nici macar un minut. Apa este foarte adanca si periculoasa. Gandeste-te ca nu departe de mal sunt gropi care ajung la 600m. Nu poti vizita vulcanul cu un copil de cativa ani dupa tine.
Daca vrei o vacante si pentru copii iti recomand Creta sau Paros.
Dar daca nu te razgandesti , da exista hotel si pe plaja.
Repet.....nu este o insula pentru copii.
Pentru alte informatii, cu drag.
motanik spune:
Hoteluri nu sunt.
Doar vile.
Noi am fost in martie si tot am bagat picioarele in apa, la Kamari. Cred ca vara e ok.
Noi am stat la Galatia Villas, la cateva minute de mers pe jos de centru (Fira) si a fost ieftin si f bine. Noi am stat doar doua zile, am mers in excursie la Caldera (vulcan) - a nu se rata!
--------------------
Andra si bebe Theodora Povestea noastra
Simo27 spune:
Aoleu,Catalina m-ai cam speriat!zau,daca zici ca nu e de mers cu copii in Santorini,nici ca imi mai vine sa merg...cred ca trebuie sa ma gandesc la o alta insula!de Creta,nu am auzit lucruri prea bune..nu stiu,poate Zakyntos.Stii ceva de Zakyntos?
Multumesc
catalina2307 spune:
Ce anume ai auzit rau de Creta? Este un loc superb. Uite ca mi-ai suparat sotul.
Apa este calda, insula este mare, daca inchiriati o masina aveti foarte multe alternative, sunt multe locuri care merita vizitate, mancarea este excelenta, oamenii sunt ospitalieri. Din punctul meu de vedere este una dintre insulele care merita vizitate.
Zakyntos - am fost cu doi ani in urma. Foarte frumos . Si in Zakyntos este indicata masina ca sa ai posibilitatea de a vizita cat mai multe locuri.Merita vizitat. Dar dupa Creta .
Intre Zakyntos si Creta - Creta (Hania - exista aeroport in Hania).Fara sa stau pe ganduri.
catalina2307 spune:
uite un scurt copy paste despre Creta. Scurt de tot.
"Localizare, Descriere
Creta este o insula adanc scufundata in mitologia greaca. Aici vei gasi pestera unde s-a nascut Zeus si urmele primei civilizatii europene.
Deasemenea este cea mai calda dintre insulele Greciei si cu cea mai mare varietate de atractii turistice, de la sporturi nautice la excursii montane.
In Creta sunt paduri de palmieri iar localnicii cultiva portocale si banane in climatul aproape tropical. Sezonul turistic dureaza mai mult si e mai calduros decat in celelalte insule grecesti.
Plajele de nisip sunt superbe si numeroase, potrivite pentru orice fel de vacanta.
Pentru a descoperi toate frumusetile Cretei este recomandat sa inchiriati o masina si sa va inscrieti in excursiile optionale.
Atractii
Palatul Knossos si muzeul arheologic din Heraklion. Knossos cel mai celebru dintre palatele civilizatiei minoice, construit in cca 1900 i.Hr. Minoanii au fost prima civilizatie antica a Europei. Locuiau in palate confortabile si au fost primii oameni care au avut cazi de baie si instalatii de apa calda si rece.
Vulcanul Santorini, care se viziteaza intr-o excursie optionala. In eruptia lui din anul 1.600 i.e.n., vulcanul a distrus centrul insulei, lasand doar cateva fragmente imprejur. Aici se crede ca aici a fost Atlantida descrisa de Platon.
Orasele medievale Chania si Rethymnon, o adevarata colectie de arhitectura bizantina, venetiana si islamica. Biserica cu minaret Sf. Nicolae trebuie neaparat vazuta.
Pentru cei carora le place muntele, Cheile Samariei este cel mai lung defileu din Europa.
De incercat
In Creta poti cumpara de pe marginea drumului cele mai gustoase portocale si banane, incomparabil mai bune decat ce se gaseste in Romania.
Dintre specialitatile locale am incercat calamarul (un fel de caracatita) prajit. La tavernele de pe malul marii se servesc mancaruri delicioase din fructe de mare.
Iti poti testa abilitatile intr-unul dintre variatele sporturi pe apa ale insulei: scuba-diving, water-skiing, banana rides etc.
Plaje diverse la alegere
- Matala, cu grote ce au apartinut primilor crestini.
- plaja Vai din Siteia, singura plaja dintr-o padure naturala de palmieri din Europa.
- Elafonissi, cea mai frumoasa plaja salbatica din Europa, cu nisip ROZ.
- Paleohora, pe coasta de sud, centrul iubitorilor de sporturi de apa, unde poti vedea delfini inotand in mare.
- Elounda si Aghios Nikolaos sunt premiate cu steagul albastru.
- plajele din Herssonisos si Malia sunt po****re printre cei care doresc sa asculte ultimele sound-uri in timp ce se bucura de soare.
Statiuni
Hersonissos
Hersonissos este cea mai po****ra destinatie de vacanta din Creta. Ai trei optiuni de plaja si o varietate mare de sporturi de apa. Hersonissos are de oferit cate ceva pentru orice dispozitie si buget, de la familii la tineri petrecareti.
Agios Nikolaos/Kalo Chorio
Una dintre cele mai selecte statiuni turistice din Creta, Aghios Nikolaos se bucura de o pozitie incantatoare in golful Mirabello ("priveliste frumoasa"). Aghios Nikolaos este renumit pentru shopping si viata de noapte.
Kalo Chorio
Kalo Chorio este o statiune mica, aflata langa Aghios Nikolaos. Astfel, beneficiezi de toate atractiile orasului, intr-un loc linistit. Statiunea e desfasurata pe un deal deasupra marii, cu vedere panoramica asupra golfului Mirabello. Plaja este premiata cu steagul albastru.
Elounda
Elounda este considerata una dintre cele mai luxoase destinatii de pe Mediterana, si atrage in fiecare vara un numar considerabil de VIP-uri - politicieni, printi si celebritati in cautare de intimitate, lux si relaxare. Langa Elounda se spune ca s-a nascut Zeus.
Agia Pelagia
Agia Pelagia este o locatie perfecta pentru familisti. Hotelurile sunt asezate in amfiteatru pe dealurile din jurul unui golf. Plaja este una dintre cele mai cautate plaje ale Cretei pentru ca este protejata de vanturile puternice din insulei, iar marea este intotdeauna calma si limpede.
Sissi
Sissi este o perla ascunsa a Cretei, situata langa un golf de pescari cu ape verzi si palmieri, atat de bine ascuns incat in timpul revolutiei a fost folosit pentru aprovizionarea luptatorilor pentru independenta. Este un loc pentru relaxare, mult diferit de viata de noapte din Malia.
Stalida
Locatie: la 30 de km de Heraklion, chiar pe drumul national.
Plaja de nisip fin este foarte lunga, asa ca intotdeauna veti gasi o zona mai putin aglomerata. In Stalida se pot practica sporturile specifice marii, de la parapanta la hidrobicicleta. Statiunea este la cateva statii de autobuz de Malia sau Hersonissos, asa ca nu te plictisesti.
Amoudara
Amoudara este foarte aproape de Heraclion si de palatul Knossos, si de aici se poate pleca usor in excursii pe mare. Plaja este lunga de 5 km si a primit premiul Blue Flag, iar valurile sunt mici."
Elounda a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea.Am vizitat Creta de 4 ori si as mai merge de 40.
Ideal este sa mergi cu avionul pana in Heraklion si sa inchiriezi masina pentru a te caza in Hania. Este o distanta de 3 ore dar astfel ai ocazia sa vezi foarte mult din insula.
Daca iti trezeste interesul imi spui si iti fac cateva sugestii.
motanik spune:
Simo,
Uite un subiect lansat de mine inainte sa mergem in Santorini si gasesti acolo impresiile de la intoarcere, scrise la cald. Sper sa te ajute in luarea unei decizii.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115610&SearchTerms=atena,santorini,cu,feribotul
--------------------
Andra si bebe Theodora Povestea noastra
Simo27 spune:
Catalina,mersi mult de ajutor!vezi ca ti-am trimis un PMsi imi pare rau ca s-a suparat sotu
Motanik,am citit tot ce ai scris:pare absolut superb,dar nu cred ca e de mers la mare in Santorini cu copii mici,adica David e mai mare,intelege dar Sam mi se pare mult prea mic pentru apa rece,mai ales ca e prima oara cand ar "intra"in mare!iti multumesc si tie