Microfoane in birou!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Tala spune:
sigur si-a dat seama ca le-ati descoperit daca aveti si camere video (doar v-a vazut)
Bucurie!
Ramonika spune:
parca imi imaginez cum se uita sefu pe monitoare (apropo el numai asta face la servici?) si vede o mutra mirata care se apropie de camera...
aaaa.... si vezi sa nu aiba programe care sa depisteze pe ce site-uri umblati si ce scrieti... mai ales daca numele cu care ai postat e cel real...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com
nona_denis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala sigur si-a dat seama ca le-ati descoperit daca aveti si camere video (doar v-a vazut) Bucurie! |
Nu cred!
Doar nu se apucau sa caute cand era si la birou!
Mami de Denisache
Guestus spune:
doar nu crezi ca are microfoane de 2000 euro si nu are si un amarit de program de 100 euroi sa vada ce scriu angajatele la job.
IonescuOana spune:
Mare fraier seful asta ca s-a dat de gol. Daca era destept nu batea apropouri ca stie ce se vorbeste si asculta in continuare
Acum aveti doua variante:
1. Sa-l vorbiti numai de bine si sa comunicati prin scris una cu alta
2. Sa-i bateti obrazul ca ce face este ilegal, dar cu riscul de a pierde jobul.
Rad de nu mai pot de cand am citit subiectul.
Uite unde duce modernizarea, inlocuirea factorului uman cu tehnica. Ca daca folosea turnatori, cum e in majoritatea serviciilor, nu mai gaseati "dovezi palpabile"
papanash spune:
hi hi hi, si io-s in clubul asta cu camere video, nu stiu daca-i obligatoriu dar sunt cam peste tot in multinationale.
la noi era intrecere,care shokeaza mai tare, una-si ridica languros ciorapii sau sutienul, unul avea o placere mare sa se scobeasca in nas, chestii de-astea facute pt. camera.
dar supravegherea nu era facuta de sef, ci de un dept. care numai cu asta se ocupa.Au prins si bine, tin minte ca o data a vrut un client sa se dea furat, a venit si si-a lasat geanta diplomat pe un birou, apoi a plecat afara la masina,chipurile si-a uitat telefonul, cand a venit a zis ca i-au disparut din geanta 10 mii euro, cand a auzit ca avem camere si chemam politia sa le vizionam impreuna nu stia pe unde sa plece mai repede. Sau tot asa, s-a furat un tel mobil al unei colege, l-a luat de pe birou un colaborator al firmei, care nu stia ca sunt camere video,of course .
Teo,mingea e la tine, poti marca misto de tot !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
mihailescu teodora spune:
Stati c-am avut ceva treaba!
Firma e o multinationala cu f multi angajati.Camerele sunt pe holuri,in zonele ,,comune'',in birourile ,,open spaces''.Eu si colega mea,stam intr-un birou normal,numai noi 2!
Cred ca shefu' a trecut de stadiul in care il excita ce vedea,acum vrea sa si auda!
Si da,cam asta face toata ziua....
Nu intelegeam de ce uneori,desi era singur in birou,radea de se zguduiau peretii!De 2 fraiere!!!!!!!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
Asta cu netu' nu-l prea pasioneaza!Si sunt in firma de 6 ani!Adica de inainte de-a ma inscrie pe DC
E obsedat de comploturi,desi nu i-a dat nimeni niciodata motive!
asta e ca Nero-de conspiratie i-a fost frica,de conspiratie a pierit!
Mihnea
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
Din punct de vedere juridic exista o mare deosebire intre monitorizarea activitatii salariatilor cu camere video de supraveghere intr-un birou al unei firme private si montarea de microfoane.
Referitor la montarea camerelor video de supraveghere mentionez faptul ca, prin acestea nu se incalca drepturile si libertatiile fundamentale ale omului (angajatiilor ) in conditiile in care acestia au cunostiinta de existenta lor.
Cat priveste montarea de microfoane in spatiul privat al firmei, apreciez ca, acest lucru este facut in mod legal, numai in situatia in care angajatii isi exprima consimtamantul in acest sens.Este de recomandat ca acest consimtamant sa fie exprimat in scris in vederea evitarii unor litigii ulterioare pentru incalcarea drepturilor si libertatiilor fundamentale ale omului.
Dreptul la viata privata exista si in timpul orelor de program ale angajatului si prin montarea unor microfoane se produce o violare a intimitatii vietii intime, familiale sau / si private.Prin intermediul microfoanelor se pot surprinde convorbiri de natura privata care sa releve aspecte ale vietii intime sau familiale ale persoanei.Mentionez faptul ca, discutiile telefonice se pot purta de la telefoanele mobile personale ale angajatiilor insa in incinta biroului firmei si din acest motiv pot fi surprinse convorbiri de natura intima, familiala sau privata.
Incalcarea dreptului la viata intima, familiala si privata se produce in aceeasi masura si persoanei careia ii este transmis un anumit mesaj verbal (de exemplu, sotiei, concubinei, etc) si este surprins prin intermediul microfonului.
Din dispozitiile prevazute de art 26 din Constitutia Romaniei corelate cu art 17 din Pactul international privitor la drepturile civile si politice si art 8 paragraful 1 din CEDO, rezulta ca, nimeni nu va putea fi obiectul imixtiunilor arbitrare sau ilegale in viata sa privata, in familia sa, in onoarea si reputatia sa.
In art. 53 din Constitutia Romaniei, cu titlul marginal, restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, se prevede ca :
(1) Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune,dupa caz,pentru:apararea securitatii nationale,a ordinii,a sanatatii ori a moralei publice,a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale,ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
( 2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica.Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o ,sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.
Mihnea
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
IonescuOana spune:
Si numai voi doua ati descoperit microfoane? Restul salariatilor n-au habar? Nu puteti vorbi si cu altii? Ca daca va strangeti mai multi...poate puneti de-o demisie a sefului din motive personale