Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Daca Tariceanu a lasat visteria goala, ce il impiedica pe Boc sa puna in miscare niste mecanisme sa o umple la loc?

Da...am vazut si eu ceva mecanisme, in serialul ala "ce vraji a mai facut nevasta mea"...
Pai, daca visteria-i goala dupa ce economia a "duduit" 4 ani, e logic ca poate fi umpluta acum, cand totul e pe minus, nu?
Eu ma gandeam ca e un subiect cu iz economic, dar vad ca e o paruiala politica. De bun ce-a fost, Tariceanu nu mai are succes nici in propriul partid...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nici Tariceanu, nici Bocu' nici dracu' in persoana nu va putea face economia romaneasca sa mearga corect daca nu pune in miscare niste parghii de EFICIENTA. Si asta nu se va intampla nici in 100 de ani in Romania.

De cate ori se vorbea prin presa ca Romania are crestere economica mie-mi venea sa urlu. Pentru ca NU CONTEAZA CRESTEREA ECONOMICA daca nu pui in partea cealalta a raportarii CAT CHELUIESTI. Si daca tu de fiecare data, ca stat, cheluiesti cu mult mai mult decat castigi SI CHELTUIESTI PE PROSTII (adica pe ceea ce in viitor nu te va ajuta sa-ti cresti veniturile sau sa reduci cheltuielile) nu ai nici o sansa de redresare reala. Romania nu a investit:
- in infrastructura (crestea viteza afacerilor, scadea numarul victimelor implicate in accidente de circulatie (mai putine sume cheluite cu pensii de handicapati, mai putini bani pentru terapie intensiva, mai putina forta de munca FORMATA dusa la groapa))
- in energie alternativa (pe termen lung s-ar vedea economia)
- in educatie adevarata (a nu se intelege salarii - in prima faza cel putin)
- in sanatate adevarata (a nu se intelege salarii - in prima faza cel putin)
- in turism onest si de buna calitate
- in gestionarea resurselor naturale, etc.

Ce se face in schimb: SE SIMULEAZA MUNCA SI SE VORBESTE. Mii de organisme ale statului se prefac ca muncesc nu au (NICI NU VOR SA AIBA) manageri competenti. Nimeni nu contraoleaa pe nimeni. Uitati jaful de la Romsilva (acele de cravata intrate deja in istorie).

Este ca si cum tie, acasa, iti creste in fiecare an venitul. Dar tu toci absout tot ce castigi pe mofturi nefolositoare, ba mai mult, te mai si imprumuti ca sa le susti. Ca daca ai investi in educatia copiilor, in sanatate, in cresterea calitatii vietii, in panouri solare, in propria afacere, intr-o casa civilizata (da, si intr-o casa), in excursii din care familia sa castige (viziune, experienta, cunostinte) nu in All Inclusivuri din care vi mai bou decat ai plecat, etc. s-ar numi ca ai cheltuit inteligent.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Nu vreau sa iau apararea lui Tariceanu, sint deceptionata. Si faptul ca astia acum mint ca in codru, dupa ce sint atit de incompetenti, mi se pare revoltator.

Eu cred ca Traiceanu, prin gestul de a spune stop maririi salariilor in ceasul al 19-lea o sa intre in istorie. A fost o miscare liberala, curajoasa, de mare responsabilitate, cum n-am mai vazut la politicienii romani din prima linie. Mai mult, gestul acesta, venit dupa votarea in unanimitate in Parlament a legii cu pricina si dupa discursul gretos al lui Basescu care incerca sa ne convinga ca AVEM BANI pentru aceasta aventura este cu atat mai remarcabil.

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anyella

Guvernul va primi 19 miliarde eur,12 miliarde eur se duc la BNR pt.rezerva (cica banii vor fi cheltuiti daca vor fi presiuni asupra cursului de schimb).Guvernul va beneficia doar de 4 miliarde (activitati guvernamentale) .

Se pare ca mare parte din acesti bani vor merge catre sectorul bancar. Ca se vor incheia contracte intre stat si banci: pe baza banilor veniti de la FMI, BNR va agreea reducerea rezervelor minime obligatorii ale bancilor, le va rambursa banii dar le va pune conditia sa nu expatrieze nimic pentru a sustine pierderile de pe alte piete. Se spera astfel relansarea creditarii si dezmortirea unor mecanisme. Eu cred ca poate sa functioneze...

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Dar bugetul se alimenteaza incontinuu. Voi nu ati platit impozit pe salariu in decembrie? Banii aia din impozitul pe decembrie nu au fost in "visterie" in ianuarie? TVA care s-a strins nu a fost in visterie in ianuarie?

Nu, Simona...daca ai fi atenta, ai auzi ca, indiferent ce am platit noi, firmele nu au virat la bugetul de stat. Cel putin 50% din firme nu au virat obligatiile fiscale (exista o "mica" scuza, anumite obligatii pot fi virate trimestrial). Firme private, de stat, de-a valma. Din pacate, bugetul, in acest moment, se alimenteaza greu, incoerent si va fi si mai si. Crezi ca acum e rau? Stai putin...de exemplu, unele spitale nu te mai primesc (in curand toate) fara dovada platii asigurarilor nu de tine, ci de catre firma la care lucrezi. N-au virat aia banii, stai acasa.
Firmele intra in faliment cu datorii uriase, patronii isi instraineaza bunurile...prinde orbul, scoate-i ochii.
Cred ca e momentul sa te intereseze mai putin politicul din aceasta situatie, cat mai ales propria piele. Desi am recunoscut ca nu am fost la vot, ca n-am avut incredere, tot asa recunosc ca, pana acum, prestatia lui Boc, cu unele rateuri, raportata la rahatul in care nici nu am intrat pana la glezne macar, este decenta. Si, culmea, mai este cineva in guvern, a carei activitate, pana acum, n-a fost criticata (ca de laude, analistii astia se feresc): Elena Udrea. Toti au recunoscut, la unison, ca initiativele celei cu care si-au facut pantofii o gama larga de cetateni pot aduce profituri semnificative. Daca vor si aduce, vom vedea.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Rufus, de acord ca incasarile la buget sint mai mici.

Dar fii atent de la ce pleaca: in T4 din 2008 cresterea a fost de 2.8% fata de aceeasi perioada din 2007. Adica - in octombrie, noiembrie, decembrie cind au ajuns la guvernare cei de acum, se faceau incasari la buget. Dupa ce incepuse deja criza.

Asta s-a schimbat acum, pun pariu ca in T1 2009 o sa fie minus la greu.

Si responsabili de asta nu sint fostii guvernanti, ci cei de acum, care erau la cascaval din noiembrie-decembrie si puteau lua masuri trimbitate. Nu au facut asa, s-au luptat pe posturi 2 luni, timp in care se facea executia bugetara pe care Tariceanu a schimbat-o sau a vrut sa o schimbe inainte sa plece (cu solutiile lui de criza) - neadaptata la situatia de criza - dar era prea tirziu.

E departe de a fi decenta prestatia. Primele masuri - s-a plafonat indemnizatia mamelor, s-a marit CAS-ul, scandalurile cu datul afara de oameni din guverne in timp ce banii pentru presedintie si 3 noi ministere sint mai multi. Toti sint de acord ca inceputul a fost mai mult decit jenant.

Cit despre Elena Udrea - eu am auzit o gramada de lucruri negative despre ea. Cred ca nu citim informatii din acelasi loc.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Citat:

Cit despre Elena Udrea - eu am auzit o gramada de lucruri negative despre ea. Cred ca nu citim informatii din acelasi loc.

Se poate...insa pe mine ma intereseaza prestatia ei profesionala, nu stirile despre cum a dansat la nu stiu ce targ, ca a baut cu nu stiu cine sau alte mascari. Singurul lucru care i se reproseaza (si nu-i inca hotarata treaba) este schimbarea modalitatii de vanzare la hoteluri...in rest, a readus cel mai mare operator in tara noastra, tichetele de vacanta sunt functionale numai in tara...si altele.
Gramada de lucruri negative, daca nu se refera la turismul in Romania si se refera la culoarea chilotilor ei, nu ma intereseaza.

Inceputul guvernarii a fost jenant din pricina balbaielilor tot politice, din moment ce Boc conduce un guvern multicolor. Personal, eu nu vad de lunga durata aceasta formula si, chiar daca ma insel, va fi pentru ca isi vor vedea interesele mai presus decat animozitatile.
In rest, ardeleanul asta isi vede de treaba, s-au plafonat indemnizatiile mamelor, se vor plafona si altele, vom zbiera suparati cand ne atinge unde ne doare, dar nu dupa aceste lucruri trebuie judecat Boc in acest an, sau chiar in viitorii, ci dupa bazele pe care le va pune (sau nu) ca sa ne fie mai bine in viitor. Ca asa nu ne poate fi. Nici acum, nici mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:

...in rest, a readus cel mai mare operator in tara noastra, tichetele de vacanta sunt functionale numai in tara...si altele.

poate sunt eu prost informata.. dar tichetele astea de vacanta nu au reprezentat o MARE cheltuiala bugetara?
Si cu ce schimba aceste tichete calitatea turismului in Romania? Care este beneficul real?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:

...in rest, a readus cel mai mare operator in tara noastra, tichetele de vacanta sunt functionale numai in tara...si altele.

poate sunt eu prost informata.. dar tichetele astea de vacanta nu au reprezentat o MARE cheltuiala bugetara?
Si cu ce schimba aceste tichete calitatea turismului in Romania? Care este beneficul real?

De unde ai scos-o cu MAREA cheltuiala bugetara? Ca nu imi dau seama...
Care este beneficiul turismului nostru? Bani in tara, nu in afara. Logic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Rufus, am auzit la tembelozor patroni spunind ca nu ii intereseaza sa cumpere tichete de vacanta, pentru ca asta inseamna blocarea unor sume la stat si pentru ca oricum nu e momentul. Si sa fim sinceri, citi patroni platesc vacantele angajatilor in Romania, tu stii vreunul?

Asa ca masura e tot pentru pensionari si n-o sa faca nici o diferenta. Cel mult o sa creasca birocratia, pina acuma pensionarii se bateau pe un loc intr-o statiune, acum se vor bate pentru bilete valorice...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Citat:

Asa ca masura e tot pentru pensionari si n-o sa faca nici o diferenta.

Simona...nu-ti mai forma pareri dupa televizor...uite, citeste legea (nu-i lunga), ce treaba au pensionarii aici?
http://mt.ro/transparenta/Lege%20tichete%20de%20vacanta%20refacuta%207.06.2006.pdf

Tot in lege o sa vezi si "blocarea" banilor la stat...n-are statul nici o treaba, banii stau in banci; fondul din care se cumpara tichetele se constituie doar unde si cand vor angajatii si angajatorul, pentru ca ei dau banii, nu statul...statul pierde doar "marea" suma a impozitului pe care nu-l mai aplica angajatorului pentru sumele virate la fond(limitate la salariul minim pe economie, nu cat vrea angajatorul!), dar castiga indoit la impozitarea unei activitati mai rasarite a firmelor ce ofera servicii in turism, sa nu mai vorbesc de protectie sociala, locuri de munca...
Si zici ca ai auzit patroni ca nu-i intereseaza tichetele? Pai, nu toti au dreptul...firmele lor trebuie sa fie curate, stabilimentele corespunzatoare, calitate, confort...stiti despre ce vorbesc, nu? E clar, nu pe toti patronii ii intereseaza sa aiba asa ceva...

Hai, mai, fetelor...ati uitat? "Cu televizoru'/Ati mintit poporu"

Mergi la inceput