Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Dar nu inteleg inversunarea de care dai dovada atunci cand combatem aceasta idee. Imi dai impresia de ceva de genul "sa moara si capra vecinului".

Nu, nu m-a interesat niciodata capra vecinului.
Daca tu crezi ca jelitul e un mod de progres, eu nu cred asta. Nu e in stilul meu de trai.
Am incercat sa-ti semnalez cateva puncte in care eu consider ca esti in eroare. Ca sa nu crezi ca sunt inversunat, n-am sa-mi mai dau cu parerea, in ceea ce te priveste pentru ca, cu adevarat, combatem idei, nu persoane.
Si eu iti doresc sincer sa ai puterea sa razbesti in orice iti pui in gand. Cred cu tarie ca am nevoie in jurul meu de oameni cu reusite reale si sanatoase, care pot sa-mi ofere inclusiv mie o varianta convenabila.

Editez sa-ti spun ca nu consider (pentru ca stiu ca nu e asa) din start orice firma evazionista. Habar nu am de unde ai vazut tu asta in ceea ce am scris eu.
Dar stiu sigur ca evaziunea fiscala este sport national, si e cel mai des raspandita printre cei care din start considera ca au dreptul sa o aplice, pentru ca statul are o politica fiscala prost gandita.
Ce vreau sa spun este ca asta nu e afacere si, in mod clar, nu reprezinta progres pentru nimeni.
Te rog sa observi ca nu sunt ironic, nu-ti (mai) dau sfaturi, pur si simplu imi spun parerea.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Asadar s-a dat liber la www.hotnews.ro/stiri-esential-5580795-apararea-internele-educatia-ministerele-care-pierd-cei-mai-multi-bani-dupa-rectificarea-bugetara.htm" target="_blank">taierea veniturilor bugetarilor. Enjoy!

PS. Este un haz de necaz, rasul ca profilaxie impotriva depresiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Asadar s-a dat liber la www.hotnews.ro/stiri-esential-5580795-apararea-internele-educatia-ministerele-care-pierd-cei-mai-multi-bani-dupa-rectificarea-bugetara.htm" target="_blank">taierea veniturilor bugetarilor. Enjoy!

PS. Este un haz de necaz, rasul ca profilaxie impotriva depresiei.

Ei, la www.cotidianul.ro/elena_udrea_cumpara_masini_de_238_000_de_euro-80197.html" target="_blank">alte ministere nu-i chiar asa de rau.....asa ca poti sa razi linistit

Mai tineti minte ce www.frontnews.ro/evenimente/criza-creditelor/basescu-de-maine-voi-merge-cu-o-masina-dacia-si-voi-cumpara-doar-produse-romanesti-17232" target="_blank">declara Basescu (ce-i drept, inainte de alegeri ) ca el pe timpul crizei va circula cu Logan si ca asa ne sfatuieste pe toti, bla bla bla.....???

Ei, acu' dupa alegeri, coana Udrea se plange ca Audi'ul ei ii pune viata in pericol..... (de data asta, rad si eu profilaxic )

Alina

Mergi la inceput

Uite solutia de care vorbeam:

http://www.ziare.ro/1239622192-Stratutul_de_Persoana_Fizica_Autorizata_solutia_pentru_IMM-urile_amenintate_de_impozitul_forfetar

Adica cine nu vrea firma sau nu poate, nu-i musai sa se angajeze.
Poate daca vine din ziar si nu de la mine, e mai credibil...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

PFA nu plateste CAS decit daca face contract separat. Este felul in care o firma se poate sustrage de la plata CAS si impozitelor pentru angajatii cu salarii mari. Pur si simplu platesc mai putin bani la buget ca PFA.

Dar obiectivul guvernului nu e sa atraga bani la buget prin impozite si CAS, in loc sa faca firmele mici sa dispara si sa se transforme in PFA?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Este felul in care o firma se poate sustrage de la plata CAS si impozitelor pentru angajatii cu salarii mari.

Nu inteleg, explica te rog: cum se poate asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Este felul in care o firma se poate sustrage de la plata CAS si impozitelor pentru angajatii cu salarii mari.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Simplu, daca eu ca pfa nu ma duceam de buna voie sa imi fac contract si sa imi platesc contributiile la cass si pensii aia n-aveau habar de existenta mea. Si plus de asta, chiar de iti platesti contributiile corect, statul beneficiaza de mai putine taxe de pe urma ta ca pfa decat daca ai fi angajat. Aici statul pierde.

My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Simplu, daca eu ca pfa nu ma duceam de buna voie sa imi fac contract si sa imi platesc contributiile la cass si pensii aia n-aveau habar de existenta mea. Si plus de asta, chiar de iti platesti contributiile corect, statul beneficiaza de mai putine taxe de pe urma ta ca pfa decat daca ai fi angajat. Aici statul pierde.

1. Daca tu nu te duci sa faci contract cu cass si pensii, statul nu pierde nimic, pentru ca nici nu-ti da nimic: nici asistenta medicala, nici pensie. Cel care pierde esti tu. Statul nu o sa te caute niciodata sa faca un astfel de contract cu tine, pentru ca nu-l intereseaza.
2. Intrebarea mea (ceea ce n-am inteles de la Simona) este cum se sustrage o firma de la plata CAS pentru angajatii cu salarii mari si ce legatura are pfa cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

1. Daca tu nu te duci sa faci contract cu cass si pensii, statul nu pierde nimic, pentru ca nici nu-ti da nimic: nici asistenta medicala, nici pensie. Cel care pierde esti tu. Statul nu o sa te caute niciodata sa faca un astfel de contract cu tine, pentru ca nu-l intereseaza.
2. Intrebarea mea (ceea ce n-am inteles de la Simona) este cum se sustrage o firma de la plata CAS pentru angajatii cu salarii mari si ce legatura are pfa cu asta.

E cum spune Gabi.

CAS se plateste si de catre angajat si de catre angajator. Daca cineva nu mai e angajat, ci face un contract ca si PFA, angajatorul nu mai plateste CAS pentru ca nu il mai are angajat, iar el isi plateste cit CAS declara, daca declara. Daca nu declara e clar ca nu primeste pensie. Deci oricum ar fi statul pierde daca angajatii se transforma in PFA.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Citat:

E cum spune Gabi.

CAS se plateste si de catre angajat si de catre angajator. Daca cineva nu mai e angajat, ci face un contract ca si PFA, angajatorul nu mai plateste CAS pentru ca nu il mai are angajat, iar el isi plateste cit CAS declara, daca declara. Daca nu declara e clar ca nu primeste pensie. Deci oricum ar fi statul pierde daca angajatii se transforma in PFA.

Fetelor, si daca am vorbi chinezeste ne-am intelege mai bine...
Vorbeai de un angajat cu salariu mare...pfa nu-i angajat, are contract cu firma. Nu plateste firma CAS? Nu-i nimic, plateste pfa 19% tva la factura si 16% impozit pe profit. Pierde statul? Niciodata!
Intelegeti???

Editez, sa va mai spun ceva: un angajat cu salariu mare, la o firma, nu se face pfa decat daca e obligat de firma. In acest caz, isi va face contract cu ambele case si nu o va face la venitul minim, pentru ca-si permite si nici nu vrea sa-i scada pensia. Asa ca iata ce "pierde" statul...
Iar ca pfa ai posibilitatea sa faci contracte cu mai multe firme...

Mergi la inceput