Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Mihaelka, inainte de alegeri bateau toba cu demagogia intr-un sens, ca liberalii nu vor sa dea bani la salarii pentru ca sint dusmanii poporului.

Ar trebui sa-i pupam picioarele lui Tariceanu si sa i le pupe si idiotii care guverneaza astazi tara, pentru ca daca nu era el astazi eram in cea mai adanca hazna posibila.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:

Mihaelka, inainte de alegeri bateau toba cu demagogia intr-un sens, ca liberalii nu vor sa dea bani la salarii pentru ca sint dusmanii poporului.

Ar trebui sa-i pupam picioarele lui Tariceanu si sa i le pupe si idiotii care guverneaza astazi tara, pentru ca daca nu era el astazi eram in cea mai adanca hazna posibila.

Nu cred ca e adevarat. Au si astia vinile lor, destule. Minciuni si greseli intentionate sau nu au fost cu duiumul si de la PNL. Doar ca era mai putin grav pentru ca asa a fost conjunctura anul trecut. Adevaratul examen l-ar fi dat daca erau si acum la guvernare, si nu cred ca exista vreo garantie 100% ca ar fi trecut totul cu bine. Dar.. nu se va putea afla asta niciodata.

Problema mare e ca astia de acuma sint niste politruci incompetenti.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ma refeream la decizia cu salariile si numai la ea. Ca bube-n cap are si Tariceanu destule... Dar cand s-a pus contra in chestiunea salariilor a fost liberal pana-n maduva oaselor. Si inspirat. Rar politicienii romani post-decembristi au avut asemenea „iesiri„.
Mentionez ca eu nu-l plac pe Tariceanu. Dar ca daca liberalii aveau mai multe „iesiri„ de-astea eu eram trup si suflet cu partidul liberal astazi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Nu era evident de anul trecut ca va fi recesiune. Si nu liberalii sint de vina pentru recesiunea de acum, asta e gargara demagogica.

Haida-de! Nu era evident pentru Tariceanu poate. Care in disperarea de voturi a dublat pensiile fara NICIO baza economica, desi analistii (pe base nu-l mai pun ca nu-l ai la inima) il tot trageau de maneca ca nu sunt si mai ales nu vor fi resurse pentru asa populism. Nu era evident poate pentru multimea de romani care vindeau si cumparau case in draci si se creditau pana peste gat convinsi fiind ca preturile la case dar si salariile vor creste la infinit, desi nu exista NICIO baza rationala, daramite economica, pentru asta. S.a.m.d.
Au fost unii care au prevazut recesiunea inca de acum 1-2 ani. Dar in zgomotul duduielii economice cin' sa-i auda?
Citat:

Recesiune inseamna crestere negativa 2 trimestre la rind. T4 din 2008 a avut crestere de 2.8% si atunci se poate vorbi de recesiune abia in T3 din 2009, daca T1 si T2 vor fi pe minus.

Povesti de adormit studentii la ASE. Recesiunea a venit deja, multi o simt cand se duc sa-si ridice somajul si constata ca nimeni nu le raspunde la CV-uri. Se vede pe bulevardele capitalei unde o multime de magazine au acum pe geamuri de inchiriat sau de vanzare. Se vede in multe complexe rezidentiale unde au inceput sa rugineasca macaralele si doar paznicii isi mai fac veacul pe langa ele.
Citat:

Eu chiar cred ca bocii sint de vina pentru devalorizarea mare a leului. Pentru ca daca ei veneau cu ceva concret de sustinere in decembrie, in loc sa se certe pe functii, altele erau semnalele in piata.

Povesti de la congresul liberal.
Devalorizarea leului era de asteptat inca din vara cand au inceput s-o stearga de pe la noi fondurile speculative.

PS. Multumita de vot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

PS. Multumita de vot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

PS. Multumita de vot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Si ce recesiune este...si cum se simte in orasele mici. La noi in oras (aprox.35.000 locuitori)cele mai mari doua fabrici au disponibilzat cate 300-400 oameni, in total in jur de 700 prin concediere colectiva. Apoi am mai concediat lunar si alte cateva zeci de persoane. Micile afaceri au falimentat sau stagneaza si sunt in parg de inchidere. Nu mai angajeaza nimeni.

Pe siteurile de recrutare apar aceleasi joburi "reinnoite" de luni bune de zile, chiar credeti ca nu ar angaja daca chiar ar avea nevoie de personalul respectiv?

In alte locuri s-au redus salariile cu 20-30% ca sa nu se dea oamenii afara. Si nu aveau salarii mari oamenii respectivi. E de jale ce se intampla. Sa speram doar ca nu va dura mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Daca Tariceanu a lasat visteria goala, ce il impiedica pe Boc sa puna in miscare niste mecanisme sa o umple la loc?

Da...am vazut si eu ceva mecanisme, in serialul ala "ce vraji a mai facut nevasta mea"...
Pai, daca visteria-i goala dupa ce economia a "duduit" 4 ani, e logic ca poate fi umpluta acum, cand totul e pe minus, nu?
Eu ma gandeam ca e un subiect cu iz economic, dar vad ca e o paruiala politica. De bun ce-a fost, Tariceanu nu mai are succes nici in propriul partid...

Strict tehnic: sirimie, banii nu au fost luati, imprumutul a fost aprobat si banii pot fi accesati. Nu platesti nimic daca nu-i iei. Asta e explicatia alora mai destepti...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Ai dreptate Rufus, si eu cred ca subiectul a fost deschis pentru discutii politice.
In ceea ce-l priveste pe Tariceanu, consider ca doar Victor Ciorbea a fost mai prost ca el. Asa-zisa crestere economica a fost bazata pe consum finantat din credite si a fost total nesanatoasa: nu s-a produs nimic in plus, agricultura tot la pamant, turismul la fel, investitii zero. Din punctul meu de vedere, aceasta criza e binevenita, e o sansa pentru economia Romaniei sa se aseze pe baze mai sanatoase.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Da Croco, subscriu.

Era evidenta necesitatea unei ´´curatiri´´. Pai ani de zile s-au comis greseli dupa greseli, atat la nivel politic cat si la nivel de individ. Ne-am lasat dusi de val, am inceput sa cumparam de toate, ca aveam ca nu aveam nevoie. Case peste case, masini, vacante exotice, cand nivelul nostru real NU se ridica la asemenea pretentii.

Mergi la inceput