Despre recesiune, FMI etc
Raspunsuri - Pagina 18
Guestus spune:
sirimie...tu in elanul tau (platit sau nu) de a arata incompetenta alora de la guvernul ro faci nene niste comparatii absurde...compari bugetul Ro cu ala al Germaniei/SUA ...e ridicol de-a dreptul.
Da la seminariile pnl solutiile chineze nu au ajuns? ca aia baga sute de mii de mii de trilioane in economie
sirimie spune:
Guestus, lasa, ai mai zis de-astea, degeaba.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
MissParker spune:
Guestus, pentru prima data de cand te citesc simt o vaga compasiune pentru tine... si nu o spun condescendent, te rog sa ma crezi.
women13 spune:
Daca tot vorbim de impozite si taxe am o propunere legislativa, apropos de impozitul pe cladiri, imobile si alte de gen. Impozitul pe Palatul Parlamentului sa fie platit, cota parte din buzunarul parlamentarilor, dupa retribuire, coane !!!!
Am intrat pe DC dupa mult timp, si DA, am cautat un subiect despre recesiune, criza, sau naiba sa o ia ce o fi. Eu nu pot sa o numesc criza, cand vad masini de lux ruland fara rost pe strazile tarii. Hammer, care merge cu pompa de benzina in portbagaj, telefon mobil de nu vazui pana acum, etc. Da, frate pe astia sa ii impoziteze forfetar pe toate partile...
Dar, nu pe amaratii din tara asta, care incearca de ani de zile sa faca ceva... nenorociti de patroni, care umbla cu harburi de masini de la mana a doua, cara marfa cu ele, muncesc ca idiotii ( am amici si eu deopotriva, care ne injuram ca nu am ramas ca altii sa lucram la stat, suntem proprii nostri sclavi ), iau de bani de colo pentru dincolo, renunta la fumat, renunta la internet sau trec la o firma cu servicii mai ieftine, nu neaparat mai proaste,renunta la masina, si asa vai mama ei, care e in leasing, isi muta copii de la gradinita cve mai scumpa la una ceva mai ieftina, ohooooo si cate v-as mai spune despre astfel de oameni, care muncesc, chiar muncesc si fizic si psihic ...
Pe tampiti din astia sta bugetul tarii si tot pe ei vine si impozitul forfetare si noxele nu stiu carei masini si naiba sa ne ia ce o sa mai inventeze ...
De ce pe noi ?! Ca noi suntem la vedere, aia cu facturile cinstite, ori ba ( ca ma enervai cu alte tari, ex.Germania - nu vb. in necunostinta de cauza, despre evaziuni fiscale in alte state )mult mai bine organizate si mult mai asezate d.t.p.d.v. Un astfel de stat il impoziteaza pe al de are 8 masini in garaj si toate de lux, mult mai evident legal, decat pe amaratul de chioscar de la noi. ASTA E DIFERENTA.
Ca e PNL, ca e PD-L , ca e ORICARE, IRELEVANT.
Sincer, ma astepatam sa vad aici: idei, solutii, sugestii, pragmatice sau nu, dar sa vad eforturi palpabile; ca tare mai e romanul bun de polemica, mai greu e cu aplicabilitatea. Cand e sa pui in practica, hopa ... nu ne iese. De ce ?! Vb. mult si facem putin si dezorganizat.
" Marele Patron de Romania ", e prostul , care are casa girata la banca, sa isi cumpere marfa sau spatiu, sau si-a vandut casa sa faca o afacere, sau variante. Ma refer strict la cei ce s-au straduit sa fie bine si pentru ei si pentru angajatii lor. Si, DA tot acesti idioti de patroni, mor de foame, renunta la orice poate renunta, ca sa nu isi puna oamenii pe fara plata, somaj, variante. Avem situatii in care ambii soti lucreaza pe la noi, acesti ambii au cate un copil sau doi, au rate la un rahat de cutie de apartament si poate un harb de masina, am scris poate; s.a.m.d.
Pe cine impoziteaza statul ?!?!? Tot pe omul muncitor !!! Ca e patron, ca e administrator, ca e angajator sau angajat, aceste impozite sunt create pentru ACEIASI OAMENI, CARE ISI PLATESC DARILE LA STAT, MAI DEVREME SAU MAI TARZIU, DAR LE PLATESC !!!
Rugati un administrator de firma MICA, nici macar , mijlocie, sa va faca o expunere aici de cat ne ia statul ( fara aventuale amenzi si controale ) LEGAL. Si cata evaziune fiscala, face statul nostru.
Ce face statul pentru mine, pentru tine, ori pentru NOI ?????
N I M I C .
Apel la solutii, idei, renuntari, orice, numai sa reusim sa ne tinem macar in genunchi, ca in picioare nu mai stam de mult,eventual branci ...
Rufus spune:
women, iti inteleg supararea.
De curand am incetat activitatea la propria-mi firma, cu care ma chinui din 1999. Au fost perioade bune, sau mai putin bune.
Este o discutie care, poate, merita un subiect separat, dar o concluzie tot o scriu: firma sa aiba cine poate. Adica este irelevant (acum, dupa parerea mea) sa ai o firma, ca te-ai saturat de "sclavie" ca angajat, si sa iei taurul de coarne, sa-ti iei viata in propriile maini...si sa constati ca nu merge. Si incepi: fiscaliate mare si incurcata, controale abuzive, masina proasta, etc...
Nimeni, dar nimeni nu-ti garanteaza ca afacerea ta va merge. Nici daca te-ai apucat acum, nici daca esti vechi in bransa si ti-a mers bine. Afacerile mici, de genul celor descrise de tine, se schimba o data la 4 ani, tocmai ca intervine rutina, dar nici pana atunci nu ai garantii ca va fi roz.
Mai precis, nu toti suntem facuti sa fim patroni, indiferent cat de harnici si isteti suntem. Cati viitori patroni ai vazut ca-si intocmesc un plan de afaceri corect? Sau, daca nu se pricep, cati apeleaza la o firma sa le intocmeasca asa ceva? Cati apeleaza la o firma de consultanta ca sa le spune, pe parcurs, ce sa faca sa creasca cifra de afaceri sau sa nu se duca la fund? Cati au angajat la firma un jurist? Da, costa, orice cheltuiala taie din profitul si asa mic, dar afacerea nu progreseaza, in mare parte pentru ca se desfasoara dupa urechea patronului. Care nu este, intotdeauna, nascut sa fie patron.
Asta am patit si eu. O firma de servicii, bine cotata in bransa, al doilea in Bucuresti pe acest profil, la infiintare...Cand n-am mai putut sa dau salariile, le-am facut-o cadou angajatilor.
De mai multa vreme am stat in echilibru fragil...probabil ca o o inchideam acum, cu "criza" asta si cu impozitul forfetar. Dar ma gandesc: in loc sa ma tarai in 4 labe si sa scheaun, sa tin legati de mine cativa oameni si vietile lor, nu mai bine fac ceva mai bun (daca sunt in stare) sau, pur si simplu, dau ce am mai bun unui angajator?
(Apropos: n-are cineva ceva de lucru? Ca-s cam liber...)
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
gabidaniela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus women, iti inteleg supararea. De curand am incetat activitatea la propria-mi firma, cu care ma chinui din 1999. Au fost perioade bune, sau mai putin bune. Este o discutie care, poate, merita un subiect separat, dar o concluzie tot o scriu: firma sa aiba cine poate. Adica este irelevant (acum, dupa parerea mea) sa ai o firma, ca te-ai saturat de "sclavie" ca angajat, si sa iei taurul de coarne, sa-ti iei viata in propriile maini...si sa constati ca nu merge. Si incepi: fiscaliate mare si incurcata, controale abuzive, masina proasta, etc... Nimeni, dar nimeni nu-ti garanteaza ca afacerea ta va merge. Nici daca te-ai apucat acum, nici daca esti vechi in bransa si ti-a mers bine. Afacerile mici, de genul celor descrise de tine, se schimba o data la 4 ani, tocmai ca intervine rutina, dar nici pana atunci nu ai garantii ca va fi roz. Mai precis, nu toti suntem facuti sa fim patroni, indiferent cat de harnici si isteti suntem. Cati viitori patroni ai vazut ca-si intocmesc un plan de afaceri corect? Sau, daca nu se pricep, cati apeleaza la o firma sa le intocmeasca asa ceva? Cati apeleaza la o firma de consultanta ca sa le spune, pe parcurs, ce sa faca sa creasca cifra de afaceri sau sa nu se duca la fund? Cati au angajat la firma un jurist? Da, costa, orice cheltuiala taie din profitul si asa mic, dar afacerea nu progreseaza, in mare parte pentru ca se desfasoara dupa urechea patronului. Care nu este, intotdeauna, nascut sa fie patron. Asta am patit si eu. O firma de servicii, bine cotata in bransa, al doilea in Bucuresti pe acest profil, la infiintare...Cand n-am mai putut sa dau salariile, le-am facut-o cadou angajatilor. De mai multa vreme am stat in echilibru fragil...probabil ca o o inchideam acum, cu "criza" asta si cu impozitul forfetar. Dar ma gandesc: in loc sa ma tarai in 4 labe si sa scheaun, sa tin legati de mine cativa oameni si vietile lor, nu mai bine fac ceva mai bun (daca sunt in stare) sau, pur si simplu, dau ce am mai bun unui angajator? (Apropos: n-are cineva ceva de lucru? Ca-s cam liber...) RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Daca toti ar gandi ca tine nu ti-ai mai gasi de lucru in veci. Eu sunt de parere ca atata timp cat statul nu te ajuta cu nimic nici sa nu-ti puna bate in roate. O firma mica, chiar daca nu plateste impozit la nivelul pe care vor ei sa il impuna, plateste contributii CASS, pensii, impozit pe venit pt salarii. Cu impozitul lor forfetar nu o sa le mai aiba nici pe astea.
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
Guestus spune:
citat din mesajul lui sirimie Guestus, lasa, ai mai zis de-astea, degeaba. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! |
sirmie..aia nu-ti dau tie banii aiurea ...ca yo sincer ma mir ca cineva din convingere sa vina aici sa faca comparatii intre bugetul germaniei cu cel al romaniei. sau cum?
da solutiile japoniei de iesire din criza nu merg in romania?
Guestus spune:
citat din mesajul lui MissParker Guestus, pentru prima data de cand te citesc simt o vaga compasiune pentru tine... si nu o spun condescendent, te rog sa ma crezi. |
si mie imi trece balonarea cind te citesc
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
sirmie..aia nu-ti dau tie banii aiurea ...ca yo sincer ma mir ca cineva din convingere sa vina aici sa faca comparatii intre bugetul germaniei cu cel al romaniei. sau cum? da solutiile japoniei de iesire din criza nu merg in romania? |
Tu ai facut comparatie intre bugetul germaniei si cel al romaniei, eu doar am adus vorba ca alte tari au programe de criza diferite si dupa parerea mea mai viabile.
Dar tu nu te-ai plictisit sa repeti ca un papagal acelasi lucru?
Scuze pentru off topic.
Despre Andrei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
sirimie spune:
citat din mesajul lui women13 Am intrat pe DC dupa mult timp, si DA, am cautat un subiect despre recesiune, criza, sau naiba sa o ia ce o fi. Eu nu pot sa o numesc criza, cand vad masini de lux ruland fara rost pe strazile tarii. Hammer, care merge cu pompa de benzina in portbagaj, telefon mobil de nu vazui pana acum, etc. Da, frate pe astia sa ii impoziteze forfetar pe toate partile... Dar, nu pe amaratii din tara asta, care incearca de ani de zile sa faca ceva... nenorociti de patroni, care umbla cu harburi de masini de la mana a doua, cara marfa cu ele, muncesc ca idiotii ( am amici si eu deopotriva, care ne injuram ca nu am ramas ca altii sa lucram la stat, suntem proprii nostri sclavi ), iau de bani de colo pentru dincolo, renunta la fumat, renunta la internet sau trec la o firma cu servicii mai ieftine, nu neaparat mai proaste,renunta la masina, si asa vai mama ei, care e in leasing, isi muta copii de la gradinita cve mai scumpa la una ceva mai ieftina, ohooooo si cate v-as mai spune despre astfel de oameni, care muncesc, chiar muncesc si fizic si psihic ... Pe tampiti din astia sta bugetul tarii si tot pe ei vine si impozitul forfetare si noxele nu stiu carei masini si naiba sa ne ia ce o sa mai inventeze ... De ce pe noi ?! Ca noi suntem la vedere, aia cu facturile cinstite, ori ba ( ca ma enervai cu alte tari, ex.Germania - nu vb. in necunostinta de cauza, despre evaziuni fiscale in alte state )mult mai bine organizate si mult mai asezate d.t.p.d.v. Un astfel de stat il impoziteaza pe al de are 8 masini in garaj si toate de lux, mult mai evident legal, decat pe amaratul de chioscar de la noi. ASTA E DIFERENTA. Ca e PNL, ca e PD-L , ca e ORICARE, IRELEVANT. Sincer, ma astepatam sa vad aici: idei, solutii, sugestii, pragmatice sau nu, dar sa vad eforturi palpabile; ca tare mai e romanul bun de polemica, mai greu e cu aplicabilitatea. Cand e sa pui in practica, hopa ... nu ne iese. De ce ?! Vb. mult si facem putin si dezorganizat. |
Eu sint de aceeasi parere cu tine, impozitul forfetar se aplica numai acolo unde se platesc toate darile - multe - nu la cei care fac evaziune fiscala.
Dar ce idei/solutii crezi tu ca s-ar putea gasi? Spune tu ce s-ar putea face?
Despre Andrei