Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

AB, ce dezamagire ... de ce ti-ai sters posturile? Chiar vroiam sa-ti raspund, si nu mai stiu la ce... sper ca e doar o problema de imagine - ca asta se poate remedia daca asta vrei - si nu de ideile in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

AB, ce dezamagire ... de ce ti-ai sters posturile? Chiar vroiam sa-ti raspund, si nu mai stiu la ce... sper ca e doar o problema de imagine - ca asta se poate remedia daca asta vrei - si nu de ideile in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

capcaunule, nu vorbim despre aceleasi lucruri. Eu vorbesc de cifrele spuse de pogea, tu spui ca bat cimpii dar nu esti in stare sa argumentezi de ce. Ce legatura are PNL cu asta?

Oricum, multi spun ca e un mare succes negocierea cu FMI, ca puteau cere sa creasca impozitul si TVA dar pentru ca au obtinut bani fara asta, ce bine este. Guvernatorul anunta ca se va stabiliza cursul, Basescu spune ca va fi cel mai bine in mai (poate pentru ca va fi campanie electorala). Ce frumos, toate devin deodata roz.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Bine si roz nu va fi nimic.
Mie imi place Ilie Serbanescu, ca analist economic. L-am vanat de ceva vreme, sa-i citesc parerea si, astazi, i-am citit-o (in Formula AS).
El spune ca-i putin probabil, desi asa se spune, ca sa nu mareasca impozite, sa nu taie din venituri, pentru ca FMI nu stie altceva. Si mai spune ceva interesant: statul nu are decat 15% din datoria tarii, restul de 85 % este datoria, garantata de stat, a diferitelor companii (inclusiv straine). Spre deosebire de Romania, datoria statului ungar este de 75% din datoria tarii si 25% datoria altor firme. Diferenta: ungurii platesc pentru datorii facute, in principal de stat, care a investit masiv in dezvoltare (drumuri, autostrazi, cel mai mult), iar noi platim pentru datorii facute de firme, care, ce-i drept, actioneaza pe teritoriul Romaniei. Adica, cum spunea cineva mai devreme (si a trecut nebagat in seama), dobanda pentru plata datoriei altora o platim noi.
Dincolo de balacareli politice, mie mi se pare ca incep sa iasa la iveala greselile masive ale gastii lui Tariceanu (va rog, nu discut de PNL, nu ma intereseaza), cu atat mai mult cu cat se pare ca 2009 era, oricum, anul crizei noastre, romanesti, generata de "plata facturilor" cresterii spectaculoase a economiei, doar pe baza de consum extern si creditari.
Sansa (ce ironie!) este depunctarea Romaniei la burse, care a facut ca dobanda, pentru un eventual imprumut, la alte institutii financiare, sa fie uriasa si nimeni sa nu indrazneasca sa isi asume acest fapt; altfel, ne trezeam ca Romania mai avea si alte datorii, pentru afaceri ale catorva isteti, pe care trebuia sa le platim acum.
Daca puteti, cititi articolul, mai sunt si alte lucruri interesante.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus, dar ce firme fac datorii externe garantate de stat? Tu daca ti-ai face o firma si ai vrea sa faci un imprumut, ti-ar garanta asta statul?

Eu cred ca sint firme mari, de genul Dacia, Ford, CEC, nu firme care dau faliment si ramine statul cu datoria lor.

Despre Andrei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Sirimie, Rufus vorbea de datoria externa a Romaniei. Adika cat a imprumutat Romania in total, atat statul cat si firmele private. Imprumuturile firmelor private (si aici intra si bancile) nu sunt garantate de stat. BNR-ul stie cat datoreaza Romania in general, fiindca firmele private si bancile raporteaza la BNR imprumuturile (intra si leasing-urile aici) contractate din strainatate.
Ah, si am mai spus-o si inainte si nu mai stiu cine m-a contrazis...
Nimeni nu poate obliga bancile cu actionariat strain sa nu-si repatrieze sursele atrase. Se pot incheia acorduri, se pot obtine promisiuni, dar tot vor gasi o cale sa repatrieze banii (rascumpararea creditelor pe care le-au scos din bilantul propriu si le-au vandut bancilor mama in anii trecuti, tocmai ca sa evite contributiile la rezervele minime obligatorii-este doar o cale, perfect legala). De aceea am spus ca exista un foarte mare risc ca banii imprumutati, transa care va merge la BNR pentru a fi injectata in sistem, sa ia calea bancilor mama, iar noi romanii sa ramanem cu platile...

Mergi la inceput

Danutz, ma bucur ca ai scris.

Rufus spune si ca noi platim pentru datoria externa facuta de firme nu numai pentru cea facuta de stat. Si eu l-am contrazis, platim numai daca statul va ajunge sa le plateasca firmelor datoria pentru ca a garantat pentru ele, adica numai daca dau faliment. E corect?

Bani din imprumuturile recente de la FMI + CE etc acopera datoria externa a firmelor?

Si eu cred ca bancile nu vor putea fi obligate sa nu repatrieze banii daca vor dori. Doar daca au profit mai mare in Rom sint sanse sa lase capitalul aici.

Despre Andrei

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Simona, www.hotnews.ro/stiri-politic-5530195-video-miron-mitrea-premiera-partidele-oameni-care-ocupa-postarea-comentarii-anonime-site-uri.htm" target="_blank">te-au dat de gol fostii prieteni ...

Corect.
Pentru DC-istii care inclina catre PNL explicatia nu poate fi decit ca-s organizati/inregimentati/platiti, in schimb la aia de-s fani PD&Base e vorba doar de o optiune sincera si dezinteresata
Facem listele?

Mergi la inceput

Eu nu vreau sa discut aici despre alegeri "politice", altii nu pot discuta altceva

Capcaunule, nu vad de ce o optiune pentru liberali poate fi considerata absurda. Decit daca nu esti dispus sa discuti, ci doar sa te bagi in seama. Tu nu ai raspuns la intrebarile pe care ti le-am pus, nu ti-ai justificat posturile.

Edit: mi-am dat brusc seama ca tu de fapt nu ai de gind sa sustii nimic altceva decit lozinci. Poate pentru ca nu ai ce altceva sa sustii. Asa se face "politica"

Despre Andrei

Mergi la inceput