***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(95)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

MICA, multzam de noul capitol

ELTEKA, io eram cu cartea, mi-am adus aminte autorul. nu imi aduc aminte contextul in care am aflat de ea,..uneori io mai aflu titluri de la educatoarele copiilor. si apoi stiu sigur cartea dupa titlu, acu mi-a picat fisa, ca am intrebat o profa de germana cum e cu propozitia secundara fara principala data de warum si cu verbul a deveni la sfarsit (ce logica intortocheata mai am..)


Miniuta , pai tocmai asta e faza. Ca statistic poti corela orice de la purcei cu pere, dar nu-s bune de concluzii
de aici am pornit la vale precum " bulgarele de zapada" dar nu am am precizat ceea ce trebuia de la inceput. producatorii scriu orice pe el. la teste asa rezulta. Ca din varii motice nu e folosit, asta e alta problema. Chiar poate carutzul merge 36 de luni. La mine merge si nu am de gand sa il scot din uz. doar pt nitel loc in portbagaj as ceda..dar nu, inca. si cred ca o sa il folosesc si la anu pe vremea asta..
Chiar de ce nu mai folositi carutzele? sunt bune, nu?

Hai ca mai bine tac ca ca nu vreau sa imi sparg oalele in cap..

io dezvoltam o teorie..de dragul teoriei..

CHICHI, asa e, El preciza asta

io l-am masurat azi pe David: 88 cm avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

si noi folosim carut !!! cand mergem undeva si anticipez ca o sa doarma, daca avem un drum de facut pe jos si anticipez ca nu o sa vrea sa mearga pe jos, cand plecam in G, cand mergem la cumparaturi. e fff util. care-i faza? care polemici didi?



************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Evident ca mi-a dat Andreea trezirea la 6, deja e la masa de dimineata, mananca cascaval singura ca numai asta vrea.

Didi, si noi folosim caruciorul si l-am folosit saracu la greu, prin paduri, aeroporturi, plaje, magazine, am carat cu el de la piata 2 veri cumparaturile. E f bun, cu conditia sa stea in el. Dar o pun cand e obosita, adica merge o bucata pe jos si am invatat-o sa se tina de el si cand se oboseste o pun. Mai adoarme in el, daca o plimb mult si e mancata. Acum ma gandesc ca vine a doua, degeaba imi fac eu planuri cu placa sau alt dispozitiv de pus sus, dar nu cred ca lasa pe nimeni in carutu ei, ca il iubeste f tare.

Miniuta, mata mea nu e de care crezi tu, Albastru de rusia, e corcita, dar e frumoasa, numai am zile in care imi vine sa o arunc pe geam. Are si ea tabieturile ei, dar e rabdatoare si intelegatoare, nu intra in camera unde dormim.Andreea se urca pe ea, o trage de mustati,si nu-i face nimic.La casa e cel mai bine cu animale. Din pacate noi am renuntat la ideea sa ne facem casa, si o sa ne luam ap ca s-au ieftinit mult si ne-am saturat de stat la Bistrita, cu toate ca e comod cand ai copii.

Betty 27+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna dimineata si de la noi. david s-a trezit numai la sase si un sfert , dar a avut o noapte tare agitata, s-a trezit tipand de vreo cateva ori, nu stiu ce o fi visat. asa ca iata, betty, mai sunt si altii matinali.

pisica ta nu o fi cu pedigree, dar zau ca e foarte frumoasa. si la casa visez eu numai, ca banii astia nu curg si nu ii gasesc pe jos, si altfel parca nu ajung pentru toate visele.

mica, am vazut pozele noi cu printesa, care e minunata. ce fascinata sta pe canapea! a avut rabdare sa se uite la madagascar?

cu ocazia asta mi-am amintit ca am si eu o intrebare: cum stau copiii vostri la spalatul pe dinti? ca eu cu david duc lupte disperate uneori.il spal de pe la un an, dupa ce i-au dat primii patru dinti. ei, la inceput a fost foarte distractiv, erau si mai putini dinti, totul ok. nu stiu cand a inceput cu plansul, dar pentru ca era inca mic, il tineam cu forta si tot il spalam. acum cand nu merge cu vorba buna mi-e cam teama sa il mai tin asa, ca se smuceste cu forta si mereu mi-e teama sa nu fac vreo nefacuta. i-am aratat cum ne spalam noi pe dinti, are si el o periuta pe care si-o mai plimba prin gura, dar degeaba, uneori e jale. deci, cum e la voi?

madaiulia, ce dragut e andrei cum stalceste el cuvintele, dar macar stie ce vrea! tare simpatic.

vas, cand am zis ca eu nu ma grabesc cu david cu pusul la olita nu am vrut sa zic ca te-ai fi grabit tu. dar uite, david e pe nicaieri cu vorbitul, la el onomatopeele sunt baza, trasul de mana si plansul pe diferite tonalitati. e departe de a fi pregatit, mi se pare un progres remarcabil ca ma anunta cand trebuie sa-i schimb pampersul, dar asta e tot. cand vad ca altii stiu sa-si spuna tot numele si chiar si adresa....david nu imi spune inca mama, foloseste cuvantul doar cand ma vede in poze (cu asta ne mai umplem timpul cand ne plictisim, ne uitam in albumele cu poze).

ia sa vezi cum se desfasoara o discutie cu david:

eu. hai sa ne imbracam ca sa iesim afara!
david: tai-tai!
da, mergem tai-tai!
cotcodac!
da, mergem si sa vedem gainile care fac cotcodac.
tropa tropa.
poate vedem si caii pe pajiste.
baaaaaaaaaall!
da, si ne jucam si cu mingea.

ei, nu pot spune ca nu ma inteleg cu el, dar pana la un dialog in adevaratul sens al cuvantului mai e cale lunga.

didi, eu inca mai folosesc carutul (cu succes). si noi avem unul nou, mai mic, pe celalalt l-am vandut cuiva care a nascut in ianuarie, desi am fost extrem de incantata de el. dar cum eu nu am masina si mai trebuie sa ajung si la doctor cu david, sau la cumparaturi, il folosim si cred ca o sa-l mai tinem mult si bine. ieri am fost la cumparaturi si in drum spre casa l-am dar pe david jos, sa mearga pe langa mine. dar cand ma grabesc...ce o sa fac, o sa alerg cu el in brate?

o zi frumoasa va doresc! la noi e soare, dar bag de seama ca e unul cu dinti ascutiti, ca e totul alb pe jos. nu-i bai, macar nu stam in casa, ne infofolim bine si basta.

editez pentru ca mi-am amintit ca ieri am vrut sa va dau link-ul catre reteta www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21946/Chec-Supercalifragilistic/" target="_blank">asta, poate aveti nevoie de vreun desert rapid pe week-end .

mamica lui david(21.05.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Miniuta multumim de aprecieri. Deja uneori mi se pare ca prea stie ce vrea. Cand incerc sa-l iau de undeva zice invariabil "o data ti gata" si mai repeta ce facea. Si incepe sa povesteasca tot ce aude, trebuie sa avem mare grija ce vorbim in preajma lui.
In legatura cu spalatul pe dinti nu stiu ce sa-ti spun, lui Andrei ii place activitatea, dar ca pe toate celelalte trebuie sa o faca tingue' si el doar inmoaie periuta in apa si suge, asa ca il spal eu prima data cum trebuie, dupa care ii mai pun si lui o picatura de pasta si il las sa-si faca placerea. Dar uneori nu sta sa-l spal eu asa ca il las doar singur.
Si noi mai folosim carutul cand stiu ca avem mai mult de mers si o sa oboseasca, in pricipiu il pun in carut pana ajungem la locul de joaca, acolo il liber sa se joace si la intoarcere iar in carut. Si cred ca apreciaza ca nu trebuie sa mai faca efortul de a merge pe jos la intoarcere cand e deja obosit. Bine inteles ca exista o exceptie, socrii, care pleaca cu copilul in carut cat ii vad eu, dupa care unul il ia in brate si celalalt plimba carutul . Si apoi cand il pun prima data protesteaza putin, poate ii merge si cu mine.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

Didi sa stii ca cei de la statistica nu au trecut pe la blocul meu, caci se schimba concluzia: avem o familie cu 11 copii, suntem in buricu' targului iar barza nu si-a facut cuib pe'aici, doar o bufnita

Miniuta , deja am fost sa-mi cumpar praf de copt. Imediat o sa incerc checul "Supercalifragilistic". Am experimentat ieri niste retete de acolo ca a fost ziua sotului, numai tortul i l-am cumparat.
Referitor la spalatul pe dinti noi suntem la cealalta extrema, vrem tot timpul sa ne spalam, de fapt vrea sa manace pasta de dinti. Se spala si singur dupa ce l-am spalat noi, dar nu vrea sa scuipe apa de nici o culoare.

Admirat domnisoarele Maya si Andreea. Mica ti-am spus ca Matei este indragostit de Maya?

Ma duc sa-mi fac o praji si sa mananc si o felie de tort, ca poate la ora asta nu se depun

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
www.dropshots.com/tamaraspt#albums/Filmulete" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Didi si noi inca folosim carutul (de aia am ajuns la nr 3, ca am cautat unul sa imi fie usor cu el) cand trebuie sa mergem undeva si evident ca ea nu merge ata pe jos, plus ca nu prea merge la drum drept si de manuta. Mai pui bagaje, etc, mi se pare foarte util.
madaiulia si noi tot asa, spre locul de joaca sau unde tre sa ajungem si apoi o scot. Soacra asa face si ea, bratele sa traiasca si uneori ii zice ca e mare de carut, de brate nu e mare desigur. Eu cred ca ii e greu sa il scoata din bloc Ele sa nu se chinuie deloc, mai bine sa fataie cu copii in brate in fata blocului sa le vada vecinii ce bunici iubitoare sunt. Unul din carucuoare il luasera ai mei si soacra era mereu oripilata cand mai aparea un carut!
mica, am admirat-o pe maya, iar la poza cu george mi-am amintit un filmulet cu sotul tai cand era maya mica si ii zicea ca ii da george un pupic pe furis. Unde va duceti in turcia?

Nu am mai fost azi la dr ca livia nu mai are febra si am concluzionat eu ca e spre bine ! Mai scoate muci glben/verzi scuzati descrierea si se inneaca dar macar nu mai are febra.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, santate la ambii baieti si merci pt info cu scarlatina, nu stiam faza cu a doua doza de antib. Acum ambii baieti iau antibiotic caci si B a prins o viroza si a facut temperatura (plus muci, tuse, etc). Din acest motiv is pe tratamentul asta. Da, si cutaden e buna dar parca nu in orice situatie. Noi la vara incepem operatiunea olita. O sa fie mai greu acum, pe Matei il dezvatase bona de pampers. B sta in carucior f putin, de regula cand are ceva in mana de rontait - il pun in el cand e musai sa stea acolo. Ce-i drept in ultima vreme tot am fost ocupati cu casa si nu prea i-am mai plimbat prin parcuri. Oricum, is tare frumosi impreuna. Acasa uneori M dialogheaza cu B si ii spune "Bogdanel, tu sta stai asa sau sa faci cutare lucru", iar smecherul mic da din cap aprobator. E clar ca vor face pozne din ce in ce mai multe impreuna.
Mica, da, le-a placut f mult pe tractor. Am avzut-o pe Maya inotatoarea - apropo, ai mai dus-o la piscina?
Doxinu, eu as zice sa-l speli doar cu apa si apoi tamponat cu prosopul. Sanatate!
Ankaa, mult succes! Unde planuiti sa va mutati?
Gravi, frumos nume, n-am idee de ce dureaza asa mult... Iti doresc sa fii multumita de bona! Cate ore pe zi va sta?


Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Febr-Martie 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Chiquitita ma bucur ca Livia nu mai are febra. Nu mai stiu ce tratament ai zis tu ca ii dai, dar mucii aia inca galben/verzi nu imi par tocmai ok. Ea ia/a luat antibiotic?
Cu socrii mereu incerc sa-i iau asa cum sunt si sa nu ma enervez, dar de cate ori imi propun ca de acum gata, sunt calma, fac o boacana de mi se urca sangele la cap. Si macar a ta recunoaste ca o plimba in brate, ai mei ma enerveaza la culme ca pleaca cu carutul sa-mi faca pe plac si apoi tot cum vor fac. eu imi tot zic ca sunt parintii sotului, ca il iubesc pe copil si de aia fac tot ce fac, dar nu inteleg pana la urma, daca iubesti pe cineva incerci sa-l faci independent, nu? Ca nu cred ca se indoieste cineva ca noi ca mame ne iubim enorm copiii si totusi eu nu vreau sa-l fac sa stea lipit for ever de fusta mea. Si pe mine ma doare cand plange, dar imi zis ca e spre binele lui sa invete de mic ca nu are dreptul la tot ce misca doar pentru ca se smiorcaie un pic. Oare gresesc?


Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ELTEKA

Ai dreptate cu Mica , eu imi fac un cerculet pe calendar de cate ori imi scrie Mica, pana acum am 2, la egalitate cu Gravi

Hai ca asta-i tare, mai. Pai atunci ar trebui sa inrosesti calendarul pentru cate ori am citit ce-ai scris, adica de fiecare data. De fapt, eu intru pe forum cand am timp sa citesc tot ce ati scris, si citesc ce-a scris fiecare. Sa nu te superi pe mine daca nu iti scriu, dar, sincer, eu iau majoritatea lucrurilor scrise aici ca pareri, iar nu sfaturi, si le adaptez principiilor si feelingului meu. Daca le-ati scris cu titlu de sfaturi, va multumesc pentru ele. In rest, scriu/intreb cand am ce.

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Mica, cred ca producatorii au facut statistica la famiiile de 3 copii= 12*3


Si-asta-i tare. Pai, tinand cont ca Mara a stat in carucior doar pana la 11 luni (desi, ca si pe Mica, si pe mine tot faptul ca-l pot folosi pana la 3 ani m-a incantat) si ca mai am de gand sa fac doar un copil, o sa cer producatorului despagubiri pentru ca, de fapt, am putut folosi caruciorul doar 24 de luni maxim (daca si-al doilea o fi tot asa sprintar ca Mara).

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug
Gravi, frumos nume, n-am idee de ce dureaza asa mult... Iti doresc sa fii multumita de bona! Cate ore pe zi va sta?


Multumesc, cred ca o sa fie bine, am sunat-o ieri pe mamica fetitei de care a avut grija pana acum si era suparata ca le-am "suflat" bona celor mai buni prieteni ai lor, carora le-o recomandasera. O sa stea cam 8 ore, +/- 1 ora.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput