puregon
Buna sunt mai pe acest forum dar am aceeasi problema ca si voi.Va rog sa-mi spuneti si mie ce reactii adverse ati avut de la puregon?Mi s-a recomandat si imi este cam teama sa-l fac.A ramas cineva insarcinata cu puregon?Nu fac fertilizare in vitro si nici artificiala.
Raspunsuri
cristinaemma spune:
eu am terminat un tratament cu puregon acum 4 zile am facut pregnilul si acum astept ..
.tot ce pot sa_ti spun e ca e destul de scump 600 ron o fiola de 300 unitati eu am facut avut nevoie de 4 fiole dar sa speram ca a meritat. Nu te simti deloc rau doar sa consumi 2,5 l de apa pe zi cica asta te ajuta eu am obtinut un endometru de 12mm si 4 foliculi de 19mm restul mai micuti 15, 16 , 10 .In 2 aprilie urmeaza un test de sarcina .Cu speranata ca ti_am fost de folos mult succes
si sa ne auzim cu vesti bune
| Citat: |
| citat din mesajul lui ellapetre Buna sunt mai pe acest forum dar am aceeasi problema ca si voi.Va rog sa-mi spuneti si mie ce reactii adverse ati avut de la puregon?Mi s-a recomandat si imi este cam teama sa-l fac.A ramas cineva insarcinata cu puregon?Nu fac fertilizare in vitro si nici artificiala. ![]() |
ellapetre spune:
Multumesc Cristina
.O sa incep si eu tratamentul.S-mi spui si mie ce rezultate ai avut.Iti urez multa bafta,sa-ti iasa testul cu doua liniute
.Te rog sa-mi spui si mie unde ai gasit pregnyl si ce concentratie ai facut?
amir10 spune:
Buna, si eu am facut trat cu puregon pt prima data luna aceasta, cate 50 ml pe zi ziua 3 - 10, timp de 7 zile (un cartus la 300 ml + 1 fiola la 50 ml), costa mult, dar se merita. pregnyl e mai ieftin, costa cam 30 RON 5000 unitati, du-te pe la sensiblu si fa-ti comanda, ca mai aduc la cerere.
Reactii adverse chiar nu am inregistrat pana acum, nu stiam ca tb sa bei apa asa multa... Fata de clomifen (greata, ameteli), chiar m-am simtit bine.
Am obtinut 2 foliculi dominanti, 1 de 20 pe dr si 1 de 17 pe stanga, au spart ambii dupa Pregnyl. Tb sa facem si inseminare, dar aveam spermograma buna si dr. a zis sa incercam natural luna asta.
Acum asteptam, mai avem 2 saptamani pana la ziua Z.
ATENTIE, la trat cu Puregon tb in prealabil facut profilul hormonal in ziua 2 si monitorizare echografica obligatoriu ca se poate ajunge la hiperstimulare cu alte efecte grave (chisturi, torsiune de ovar, chiar operatie).
Pupici si bafta.
ellapetre spune:
Multumesc mult
.Chiar aveam nevoie de mai multe pareri.Imi este un pic frica deoarece de la clomifen nu m-am simtit deloc bine.Duminica incep tratamentul cu puregon.sper sa iasa bine.MULTA BAFTA.
sophie76 spune:
Buna,
si eu sunt in tratament cu puregon, 50 ui pe zi , azi a 3 a zi de tratament, nu simt nici un efect neplacut deocamdata; sper ca rezultatul sa fie bun, abia luni merg la Eco sa vad !!
sophie
sissica spune:
BUNA
AM FACUT SI EU DE 2 ORI TRATAMENT CU PUREGON,DIN PACATE NU A DAT REZULTATUL ASTEPTAT
DOAMNE da-mi putere sa ma pot obisnui cu ceea ce nu pot schimba,
da-mi curajul sa lupt cu ceea ce pot schimba si
da-mi intelepciunea de a le deosebi una de alta!
cristinaemma spune:
fetelor eu astazi mi-am facut un test (e z 11) nu am mai avut rabdare si surpriza un mare NIMIK ma simt groaznic imi vine sa mor doamne mi-am facut multe sperante miercuri ma duc la medic sa vedem ca se pare ca un ovar e inflamat e de 8 cm si face din nou foliculi!!! Eu am facut 14 zile 50 de unitati de puredon iar ultimele doua zile cate 100 unitati , dar pana acum nimik doar dureri mari se sani care se pare ca cunt de la ovulele ce contin progesteron mai am 3 zile de ovule si vedem. Parca nu mai am putere sa mai lupt de 3 ani parca ma lupt cu morile de vant!! Va mai scriu Miercuri dupa ce merg la medic poate voi aveti mai mult noroc sa dea Dumnezeu da ne vedem toate la odisee in curand va pup
ellapetre spune:
Buna Cristinica,imi pare tare rau de vestile proaste.Abia asteptam sa vina 2apr dar cu vesti bune.Am inceput si eu tratamentul dar nu stiu ce sa zic.E ultima incercare daca nu e nu e .Eu am fost si la SOVATA,am vazut femei care au facut fiv si tot nimic.Daca e sa ne dea DUMNEZEU ne da daca nu nu.Ramane sa speram in continoare.pupici si bafta
profa spune:
pentru toate fetele!Am facut si eu luna trecuta stimulare cu Puregon,300UI,6 zile,cate 50UI/zi.L-am luat de la Sensiblue,impreuna cu Pregnil.Am avut in ziua 10 un folicul de 20,si 2 mai mici.Am obtinut sarcina,dar,din pacate,dupa o saptamana s-a dus.Voi incerca din nou luna asta,si voi spera.Efecte secundare ...nu cine stie ce: niste intepaturi prin ovare,senzatie de bolovani in abdomen,astea au disparut dupa ovulatie,am baut si apa cat am putut,dar n-am reusit sa ajung la 2 l pe zi.
Anul trecut,am facut 2 luni stimulare cu Clomifen,dar am avut un endometru cam subtire,nu mi-a fost rau,dar abia la o luna dupa ce am incetat tratamentul am obtinut o sarcina,pierduta si aia la putin timp.Insa rezultatul stimularii cu Puregon a fost net superior celui cu Clomifen.Ca sa nu vorbesc si de costuri...