Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(96)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Wooaaawww Simona m-ai dat gata!!! 10 zile ...ziceai tu ceva de 2 ori pe sapt in timpul sarcinii...dar la asta nu ma asteptam...ce apetit aveti

Olga 34+ David

Stai ca acum ca am iesit din zona critica a primelor 37 de saptamani, incep sa-mi fac de cap big time, incepand din seara asta . Adica de ce doar de 2 ori pe saptamana?! Suntem maniaci probabil...

Simona 37+, cu Victor Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_30

Fetele stie cineva daca la concediu prenatal se opreste CAS si somaj?

iulia 34 + Maria

iulia doar CAS 10,5% din salariul minim pe economie, nimic altceva nu se opreste.

35+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui joanna27
Monicamai astepta poze cu Luana pe ziua de azi sunt putine.

Nesatulo
Uite, daca vi tu sa o ti ocupata pe Luana, si Gigelica sa il tina pe Claudiu de povesti, ma duc la salon, ma fac gigea si ma pozez pana va saturati.
dar stati ca-s mamica si eu acum cu buretii de sani (de vase ) in bustiera, mai trag cate un rimel pe genele mele lungi, si taman atunci ma pusca plansul, mai ma zufliesc, ca vaaaai, atata imi cade parul, imi pierd zulufii. O fi normal? Ca iau inca vitamine, si am unghiile foartte tari, nu ar fi semn de lipsa de vitamine. Umplu chiuveta si gresia dimineata cand ma piaptan.
Acum fug la operatiunea Fulga, sa-mi trezesc printesa, ca pisicuta mea doarme pana o trezesc eu. Si Clau doarme la ora asta, si mami e la tv, e asa liniste in casa ca mi-e groaza sa o stric.

AMR 1 zi pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, please take care of my soul mate

Monica, am citit dupa ce l-am nascut pe Eric, cand ma confruntam cu niste caderi pe par monstruoase, ca este absolut normal si n-ai ce sa-i faci. Hormonii din timpul sarcinii fac ca ciclul de viata a firului de par sa fie sensibil mai lung, in timp ce dupa nastere, isi revine la durata lui normala. De-aia ni se pare ca pierdem par dramatic, insa de fapt doar pierdem ceea ce trebuia sa fi pierdut in timp, in cele 9 luni. La mine s-a remediat dupa vreo 9 luni...

Simona 37+, cu Victor Christian / Clara Michaela

mami de
Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui
Ayla

Am primit confiramarea de depunere (ti-am scris ca nu am ajuns eu la BT) e facuta cu alimentare card.
Sper sa putem sa te ajutam putin, Izabela este un ghiocel de-al nostru.

_
You grew in my heart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

Mihaela sa-ti traiasca fata!!!!E mortala in ultima poza.m-a dat pe spate, m-a lovit si fimiu..
Doranaeu mi-am luat cu un nr mai mare aceeai cupa.
Monica macar la poze sa fiu nesatula....ca altceva nu fac.Asa ca vreau poze, pai ce treaba e asta cu Luana ai pus numai una.
Simonabravo mami asta da atitudine, nici eu nu am de gand sa stau 6 saptamani...dupa ce am stat atata...
Aristi-am zis eu ca tu vrei sa nasti pe la birou....fata esti gravida mai lasa munca si pune mana pe mancare.
Adee intra la raport....ca scot

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Am scris eu acum vreo 2 zile ca am o scurgere suspecta si destul de lichida...Ei, maine dimineata m-a chemat doctorul la spital sa vedem ce se intampla, el zicea ca s-ar putea sa fie dopul. Dopul nu e gelatinos?? Mor de frica, mi-e teama ca ar putea fi vreo pierdere de lichid amniotic, pe care o am de vreo 5 zile...azi am stat ingrozita si am monitorizat toate miscarile lui bebe. E vioaie draga de ea! Poate din inconstienta am facut vreo tampenie, am stat atatea zile in loc sa-l fi sunat imediat pe doctor... Pe de alta parte ma gandesc ca m-ar fi chemat chiar azi de urgenta daca era ceva grav..Tineti-mi pumnii va rog!

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

OLISKA, in militari a nins vreo 20 de minute cu fulgi mari...

AYALA, maine e ZIUA CEA MARE!!!!
Da, stiu ... astept cu mare emotie "ordinul" sa coboare.
SA AI O ZI PERFECTA MAINE!!!!

IULIA30, concediul pre si post natal de 126 de zile NU se impoziteaza!
Se opreste intradevar CAS calculat la salariul minim pe economie. ATAT!
Link pentru probleme legate de drepturi mamici si gravide
http://mamici.blogspot.com/2008/01/concediul-de-maternitate.html

Contributia individuala de asigurari sociale se datoreaza pentru toata perioada in care asigurata beneficiaza de indemnizatia de maternitate. Cota de 9,5% se aplica in acest caz asupra valorii unui salariu de baza minim brut pe tara (330 lei in anul 2006) proportional cu numarul de zile lucratoare din luna in care s-a platit indemnizatia.
CAS se suporta in acest caz din cuantumul brut al indemnizatiei de maternitate (care este astfel diminuat) si se achita catre BASS in baza declaratiei prevazuta de Ordinul MMSSF nr. 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare (Ordinul MMSSF nr. 95/2006).
Nu gasesc linkul dar am salvat intr-un document chestia asta de mai sus
ATENTIE: cota de CAS mi se pare ca s-a marit la 10, ... nu stiu cat (de cand cu guvernul Boc) si salriul minim brut pe tara nu mai stiu cat mai este...

Daca mai sunt nelamuriri scrie-le!

Acum a inceput ploaia!!!

Of, cu niste ghiocei asa de frumosi avem parte de o primavara atat de capricioasa

38+Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

[quote]citat din mesajul lui joanna27
... mai ma zufliesc, ca vaaaai, atata imi cade parul, imi pierd zulufii. O fi normal? Ca iau inca vitamine, si am unghiile foartte tari, nu ar fi semn de lipsa de vitamine. Umplu chiuveta si gresia dimineata cand ma piaptan.

_
You grew in my heart

Cred ca de fapt se regenereaza parul! Si mie imi cadea fff mult, dar mi-am luat un sampon de la Kerastase si acum parca e mai ok.
http://hairloss1.introweb.nl/cgi-bin/haaruitval.storefront/sv/catalog/1001

Sunt si alte tratamente, dar eu zic sa astepti pana termini cu alaptatul Luanei.

Gigelica +37 Victor-Andrei

http://bd.lilypie.com/0qxyp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ayla, esti o luptatoare demna de urmat de catre toate burticutele sau mamicile.

Pentru burticile care au probleme cu picioarele le sfatuiesc sa stea cat mai mult cu picioarele sus. Eu am rulat o plapuma si am stat cam toata sarcina cu picioarele pe ea. Si intr-adevar nu am avut nici o problema. Insa dupa operatie mi s-au umflat picioarele groaznic. Intre timp s-au remediat. Acu nu mai nici o treaba cu ele.

Minune sau asa a vrut Dumnezeu? Aseara dupa ce m-am documentat ca dis de dimineata sa merg sa imi fac analize, mi-am revenit din starile mele bolnavicioase ca prin minune. Cred ca organismul meu a luat frica de doctori si si-a revenit singur. Sa pun pe seama depresiei...Cert este ca de dimineata m-am trezit cu o pofta de viata si cu un chef de nedescris, si vremea m-a ajutat cand am vazut soarele cum lucea in geam.

Alina, sa iti traiasca pruncul si mult curaj ca acu trece vremea si e minunat sa il vezi crescand.

Fetele, nu stiu altii cum sunt dar eu am un sentiment ciudat... Cand ma uit la pui, zic ca mi l-a adus barza asa am uitat prin ce am trecut toata sarcina. Doar urmele de pe maini de la perfuzii mai imi aduce aminte de perioada sarcinii in rest traiesc un sentiment straniu, ciudat, de vis. Nu stiu daca e normal, dar asta e...
Eu il tin infasat, ca tare imi place babuta cum arata, si doar cand misca asa infasat imi amintesc de miscarile din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

dannah si eu am scurgeri lichide de cateva zile si au un miros f ciudat. oare ar trebui sa ma ingrijorez si eu? Ce se poate intampla? Eu sunt doar in sapt 34...

Olga 34+ David

Mergi la inceput