mirosul din casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

A,da ,cind m-am mutat ,im mobila de bucatarie (jos,la scurgere) mirosea intr-un fel sa mori nu alta.La baie la fel,citeodata mai vine cite un iz,dar am noroc ca sunt doua usi ,una de la baie si una de la "camera" cu chiuveta,masina de spalat.Nu miroase mereu si nu-mi bat capul sa-i fac ceva ca nici nu as sti ce,in afara de curatat,turnat lichid de desfundat si dezinfectat pe teava .
Faza naspa e ca la astia sunt niste gindaci fetelor imensi.Groaza mea!Sa nu mai zic de scirba!Mi-am siliconat tot(ca tot asa,vin de la scurgeri,bleah)
Dar hota mea e criminala!Trebuie neaparat sa o curat si nu stiu cum.Al meu vrea sa se intereseze daca nu ar veni niste "pro" sa curete pt. ca platim lunar o suma pt. orice eventuala interventie si curatenie in cladire (in afara de femeie de serviciu)
Da,cred ca asta e solutia,niste profesionisti cu "sculele" necesare sa curete cit e teava de la hota de lunga.

Ma scuzati ca ma jelesc de hota mea la subiectul vostru,dar pur si simplu pe linga curatenie,o casa trebuie si sa miroasa frumos.Din nefericire,oricit as curata si oricite eforturi fac sa am un miros frumos in casa,in noul ap. inca n-am reusit.

sapt. trecuta am avut in doua zile diferite "musafiri",am astupat hota cu folie de aluminiu si tot simteam mirosul,imi venea sa ma ascund,nici nu m-am putut concentra la discutii ,gindul meu era sa dau cu barda in hota dupa ce-or pleca "musafirii".

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Eu spal podelele cu clor si detergent lichid si am pus prin toata casa levantica.

Ideea cu coaja de portocala asezata pe gratarul cuptorului incalzit, este fenomenala. O s-o pun in aplicare cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Buna, fetelor!
Noi ne-am mutat in decembrie in apartament nou, dar avem probleme cu umiditatea in bucatarie, deja in dulapuri e un usor iz de mucegai...Am pus pachetele de dioxid de silicon (adica acele pachetele pe care le gasim in cutiile de pantofi noi, in anumite genti, atunci cand le cumparam), caci sunt special create pentru a atrage umiditatea, dar ...nimica-nimicutza.
Cam ce solutii exista pentru a atrage mai bine umiditatea din spatii inchise, ca dulapurile din bucatarie?

Edit: am zis dioxid de silicon, dar e de siliciu...of chimia asta...
Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Hannen, nu ar fi mai simplu si mai ieftin sa inlocuiti toata teava de la hota ? Ma gandesc ca toata grasimea si mizeria de pe conducta respectiva ar trebui intai dizolvata/inm u i a ta cu ceva, pentru a fi curatata cum trebuie, chiar si de catre o firma de profesionisti. (poate cu un jet de abur fierbinte ?). Sau iata o idee ingenioasa : chemati o firma sa va instaleze o conducta in interiorul celei "puturoase" (deci cu diametrul putin mai mic, astfel incat sa intre pe interior, fara sa lase spatiu intre ele) - in felul acesta nu ar mai iesi mirosul, ar ramane intre cele doua conducte/tevi.

Adrianka, cei de la Ceresit au niste dispozitive pentru absorbtia umiditatii, sunt niste cutiute in care se pune o substanta care atrage umiditatea. Se gaseste si substanta respectiva de cumparat separat. Nu stiu daca acolo exista marca aceasta, dar in magazinele de profil (cum sunt la noi Praktiker, Bricostore) ar trebui sa se gaseasca ceva similar.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Corina,nici nu stiu cum e mai bine.Gindindu-ma ca a fost folosita deja vreo 17 ani (atit are cladirea) mai ca-mi vine sa o "inteleg" pe sarmana hota mai ales ca n-a dat nici una ca mine pina acum peste ea.
Dar ii vin eu de hac cumva.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

super subiect.
si eu am problema cu umiditatea in casa, baia nu are aerisire deloc ( era una mica in interiorul blocului dar am astupat-o fiindca veneau niste mirosuri ff dubioase, practic am zidit-o ).in baie am un aparat de dezumidificare, pastila o schimb lunar, e destul de scump dar fara, e jale.Din cand in cand pun aerul conditionat pe functia de dezumidificare. aerisire tot timpul, inclusiv iarna, cand nu suntem acasa las geamurile deschise peste tot .
Am avut intotdeauna ghivece cu plante aromatice, levantica, busuioc, cumparate din bricostore ( am incercat sa le prind si din seminte dar n-am reusit). trebuie sa-mi reimprospatez colectia de plante.
citesc cu interes ce sfaturi mai apar, uleiuri volatile sau betisoare parfumate nu folosesc, imi par prea tari, in plus nu sunt recomandate copiilor, nu mai stiu unde am citit.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Hannen, ai doua solutii:
1. Schimbi burlanul de la hota.
sau
2. Il dai jos, il speli bine si il montezi la loc. Cu demontatul si montatul la loc o sa fie problema, dar tb sa reusesti.

Am avut si eu probleme de la teava de scurgere de la baie. Am incercat sa torn tot felul de solutii ca sa o curete si in final am schimbat-o. Acum am scapat de mirosul urat.
La bucatarie si baie am folosit lavabil pentru suprefete umede si nu am asa mare umiditate.
Las zilnic geamurile deschise in 2 camere sa se faca curent, pana vin de la servici.
Folosesc produse cu parfum pentru haine, mobila, covoare, vase, geamuri. Nu le suport pe cele care miros a clor si folosesc mai mult cu miros de lamaie si mar.
Lumanari parfumate nu prea mai aprind. Am flori uscate in vase decorative.
Hainele pe care le folosesc mai rar le scot de 2 ori pe an pe balcon sa se aeriseasca, mai ales cand bate vantu afara. Plapuma si pernele la fel. Acum am vazut ca au aparut si perne si pilote care pot fi spalate si e mult mai bine.
Coaja de portocala puneam si eu la tara pe soba. Mai imi place mirosul de gutuie pe soba sau de zahar ars.
Pentru frigider exista carbuni speciali care atrag mirosurile neplacute.
Ce nu stiu eu pentru cuptorul cu microunde ce sa fac sa nu mai miroasa.
Stiu ca mama stergea parchetul vechi o data pe an cu gazolina ca sa-l dezinfecteze si sa-i dea luciu.
Bunica crestea un lamai si pastra frunzele uscate printre rufe. Mirosea mereu a lamaie in casa. Si avea mereu flori de tei puse la uscat pe sifonier. De cate ori beau ceai de tei imi amintesc de casa bunicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mehes spune:

buna fetelor,am citit parerile voastre despre cum sa scapam de mirosurile neplacute,dar vreau sa va zic ca eu las toata ziua geamurile rabatate indiferent de sezon,folosesc o multime de solutii chiar exagerat de scumpe dar datorita faptului ca stau la parter de multe ori se dovedesc a fi ineficiente.nu mai stiu ce sa incercplus egrasia care se zice ca apare doar in momentul in care pui geamuri termopane si nu aerisesti suficient.am un baietel de 1 an si 2luni si il scot f des la plimbare ca sa fac curent mare in speranta ca nu va mai aparea macar egrasia,dar.eu una nu mai stiu ce sa spun si ce sa fac decat sa ma mut eventual de la parter.toate solutiile au efect pt maxim o jumatate de ora dupa care din cauza egrasiei parca nici nu ai fi dat cu nimic.spuneti-mi cum va descurcati cele care stati la parter pt ca eu nu mai stiu ce sa folosesc si avem de asemenea o canalizare aici care lasa de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

hannen, de ce nu cumparati sau imprumutati de la cineva un aspirator pe aburi, asta daca il poti folosi.
Nu am idee cum e hota la tine, daca ar merge sa folosesti aspiratorul asta fara sa strici hota.

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Mehes, de igrasie scapi mai greu. In primul rand trebuie spalati toti peretii si sa dai cu clor mai multe zile la rand, apoi trebuie sa-i zugravesti cu o lavabila speciala pentru umezeala, de obicei din aceea care se foloseste in baie si bucatarie. Mobila trebuie sa o dai cu un lichid pe baza de benzina ca sa iasa mirosul din ea, (ella parca se numeste), parchetul cu gazolina. Apoi trebuie sa speli toate rufele, covoarele, perdelele, absolut tot si sa folosesti clor la cele albe si balsam la celelalte. E mult de munca si ca sa reusesti ar fi bine sa duci tot ce ai in alta parte si sa le aduci inapoi dupa ce le-ai spalat. Daca incepi toate astea cu ele in casa e mai greu. Poate sa incepi cate o camera, apoi alta. Spor la treaba si bafta.
P.S. Ai grija cu igrasia ca poate face copilul diferite boli la plamani.

Mergi la inceput