Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (83)
Raspunsuri - Pagina 6
monica_dicut spune:
Neatza
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 14+ cu Dragos Alexandru
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
andreutac spune:
Fetelor, am si eu o nedumerire....de ce atunci cand facem branzica calcica se foloseste lapte cu 3,5% grasime si nu cu 1,5%? In schema pediatrei mele e trecut lapte dorna cu 1,5% grasime si sunt curioasa.
Multam
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
Muuh spune:
Pentru cele interesate www.salina-artificiala.ro/" target="_blank">salina artificiala in Bucuresti
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simodina Eva moamaaa ce mancau |
Nadina, as vrea eu. cum vad alti copii cum deschid maaare guritza si mananca frumos. Noi dupa 12 zile de diversificare ar trebui sa fim departe. De-abia pupa 30 ml de dovlecel, in zile bune 40-50, adica un sfert de recipient Avent. Morcov, pastarnac patrunjel & co sa nu vada.
De-aia ii mai dau mar/para, din astea mai papa 40-50 ml, dar la noi e show. Nu as putea sa ii dau in parc ca s-ar cruci lumea. Linguritza e ba avion, ba albina bazaita, e ba razboi ba invazia albinelor la noi, linguritza e grenada- adica circul dupa lume.
Problema e ca daca nu il fac sa rada nu deschide neam gura.Plus ca nu vrea sa pape decat la mine in bratze.
Cand om ajunge noi sa inlocuim o masa ( 180-200g)???
Eu sunt rabdatoare, nu ma asteptam sa evoluam asa cum se scrie, ca in 10 zile inlocuiesti o masa.
Da, da...
Important e ca mananca, iar tzitzi le devoreaza, macar atat.
Noaptea il culcam nmasi cu noi, mai nou, nu se mai poate altfel, as fi zombie.
cu guritza sta numai pe tzitzi, nonstop, daca nu o simte pe buze sau macar sa o vada, daca nu o vede plange. Si cu manutza sta pe celalalt san. Ce-o fi asta? Le pazeste?
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
tzitziri spune:
Ramo, nu am telefon...doar ce scrie la ei pe site: TNT Contact Centre Tel: 021 303 4567.Poate rezolvi, ca nu cred ca ii deranjeaza daca ii anunti din timp.
_giulianna, poate ca nu ai primit asa multe raspunsuri ca nu e multa lume care sa fi diversificat atatea mese....eu de exemplu ma chinui cu masa de la ora 14.00 si atat deocamdata.Deci nu stiu daca iti folosea exemplul meu.
Eu una incerc sa ii pastrez ora...dar daca ii dau deocamdata la 13.00 sau si la 15.00 nu mi se pare mare problema atata timp cat e singura lui masa in afara de san.
Babytza,Boo, felicitari pentru dintisor.Tot cu puncte sunteti si voi sau deja a spart bine gingia?Nu va lasa la poze, nu?Eva, pe voi v-am felicitat ieri.Dar poze daca e sa puna toata lumea cu dintisori
Fetele, la Slanic am fost noi cand avea David 2 luni jumate.Nu am intrat in Salina- am fost doar ca era aproape si sa schimbam aerul.Am stat www.hotel-roberto.ro/foto.html" target="_blank"> aici si era civilizat.Mi-a placut ca desi nu era foarte cald de la centrala cand ne-a vazut cu copil mic ne-a dat o aeroterma a facem cat vrem noi de cald.Orasul e destul de pustiu, dar are cateva chestii de vazut(salina,Grota Miresei)
Laura
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
anca81 spune:
Gata masa, super . O banana si un mar copt, rapid. Sper ca-si revine piticuta mea scumpa si sa pape iarasi mai bine.
Marea incercare va fi insa la pranz cu cartoful dulce
Azi sper ca ajungem si noi in sfarsit la pediatru pentru bilant
Maine mergem la clinica pentru frenul lingual, pls tineti-ne pumnii sa nu trebuiasca sectionat
LE: Eva, eu zic ca e foarte bine cat papa Luca acum la 12 zile de la debutul diversificarii. Ohoho, si pe mine sa ma vezi cum cant si scot fel de fel de sunete. Cred ca vecinii cred ca sunt nebuna . Iar Carla cand papa maraie non stop, nu plange ci scoate mereu mmmmmmmmm-ul acela pe diferite tonalitati. Cam dupa 5 minute se plictiseste, incepe sa se foiasca, vrea sa se intoarca pe burtica in scoica (faza asta e mortala, trebuie sa o filmez, daca nu e prinsa in centuri, se intorce pe burtica, se da jos din scoica si o ia taras pe canapea) si trebuie sa-i dau ceva in manute, neaparat, altfel plezneste lingurita. Maine cred ca-mi vine scaunelul de masa, sa vedem cum va fi primit.
Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
EvaF spune:
citat din mesajul lui musettepink Nikolici,of,imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva.Multumesc de sfat.Acu sa verific daca am inteles bine:eu trebuie sa fac analiza aceea?adica e posibil sa am eu viermisori si prin alaptat sa ajunga la LUca?eu asta am inteles te rog lamureste-ma ca maine ma duc sa fac analiza. Tzitziri saracu tipul respectiv...vezi de ce am zis eu ca nu-i dau lui Luca apa de la robinet...fie ea si fiarta. |
Musette, eu fac piure punand in steamer apa de la robinet. Cand ii dadeam putin ceai i-am facut cu apa fiarta, de la robinet. Prin fierbere dispar toti crocobaurii, asta e fara dubiu, Poti sta linistita.
Dar, sa stii, ca nu poti feri un copil de tot. La baitza, de ex, poate inghiti putina apa. Asa fac toti copiii. Sau tu ii sterilizezi si apa de baie? Eu, nu, hai sa fim seriosi, ce fac din fi-miu, un android?
Plus ca giardia poate lua si mancand pamant, praf sau mai stiu eu ce minuni(si eu am mancat cate un pumn cand eram copil)eu zic sa iti spui deja ca nu il vei putea feri de multe pe Luca.
"Giardia apare mai in toate zonele lumii, dar este cea mai importanta problema in zonele in care este limitat accesul la apa sau unde regulile igienice sunt precare. In Statele Unite, G. Intestinalis este intalnita in ape, cum ar fi fluvii, rauri sau lacuri (surse la suprafata apei). Epidemii de giardia au aparut datorita tratarii inadecvate a apei din sistemele urbane sau cand apa a fost contaminata cu deversarile din canalizari. Bazinele de inot, fantanile arteziene si lacurile din parcuri care nu sunt tratate corespunzator si mentinute la acel standard sau care nu au un sistem adecvat de filtrare pot fi de asemenea surse de infectie.
Cazurile de infectie sunt mai multe in gradinite sau centre de ingrijire, datorate in special proastei igiene cum ar fi spalarea insuficienta pe maini, in situatiile in care persoanele nu au un control bun asupra mictiunii (urinare). In unele centre de ingrijire mai mult de 35% din copii au avut giardia in scaun (materiile fecale).
Cele mai multe cazuri de infectie apar in zonele de munte, datorita faptului ca oamenii nu realizeaza ca parazitul poate supravietui si la temperaturi joase cum sunt cele din lacurile si apele curgatoare montane, astfel incat consuma acea apa netratata corespunzator. Boala este mai frecventa si in comunitatile care folosesc apa din rauri si lacuri ca sursa de apa potabila si nu folosesc filtrarea apei in procesul de purificare. "
Poti sa il dai la inot si sa faca o bucurie sau sa intre in guritza apa de la o arteziana, jucandu-se
angelynna82 spune:
Andreea eu de la inceput i-am facut branzica din lapte UHT de 3,5% grasime...nu stiu de ce nu s-ar folosi si 1,5%...
Moni
Anca tinemi pumnii sa fie totul bine
Noi suntem asa cu papa:
6.00 - 6.30 lapte 150ml
9.30 - 10.00 fructe cam 100ml poate chiar mai mult
13.00 - 14.00 legume (penultima oara a mancat cam 150 -170ml)
16.00 - 17.00 lapte 150ml sau iaurt
19.00 - 20.00 lapte 150ml
posibil inca o masa de lapte daca se trezeste pana in 12 seara tinand cont (ca) adoarme de pe la 21.30
Dupa aia cad eu moarta de somn
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
EvaF spune:
Moni,
ce faci? Cum merge cu burtica? Cum stai cu pregatirile de party?
Stii ca asteptam poze, da?
babymom75 spune:
citat din mesajul lui andreutac Fetelor, am si eu o nedumerire....de ce atunci cand facem branzica calcica se foloseste lapte cu 3,5% grasime si nu cu 1,5%? In schema pediatrei mele e trecut lapte dorna cu 1,5% grasime si sunt curioasa. Multam Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria |
Andreutac, in principiu, la copiii sub 3 ani nu e recomandat sa se dea produse degresate sau semidegresate, pt. ca au nevoie de grasimi pt. dezvoltarea sistemului nervos ( pt. mielinizare ).
Acum sunt si doctori "mai catolici decat papa" ( ex. dr. Spock, care din pacate are si cateva idei nashpa rau ), care spun ca grasimile animale s-ar depune pe artere, formand placi de aterom, chiar si la copii de varste asa fragede . Sincer, eu nu cred, e exagerat si mi se pare mai important beneficiul grasimilor intre 0-3 ani, decat acest posibil dezavantaj.
Am o prietena, medic si ea, a carui baietel avea perioade ( probabil in puseele de crestere ) cerea cateva zile la rand slanina, si altceva nu dorea sa manance: "Mama veau fanina!"
Asa ca, din nou, sa ne bazam pe instinctele copiilor nostri, stiu ei ce stiu... Avem vreme sa-i punem la regim hipocolesterolemic mai tarziu.
De aceea se si recomanada la copii cate 3-4 oua/sapt.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)