Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (83)
Raspunsuri - Pagina 12
andy.p spune:
Roxana,cuscra nush daca ma crezi exact asa face si Alexia noaptea caraieli,maraieli...mai daca copii astia plang sa se vada,n-au somn...dimineata atata se foieste pana ma ridic ca nu mai pot sta langa ea si apoi doarme frate de numa..sa-ti mai zic??seamana perfect.
Alexia tocmai si-a mancat marul cu cereale,d-ne cat ii place!!!
Si eu am o gramada de fire albe..am o prietena care si le smulge si ies tot albe,asa ca eu le las si astept sa ajung sa ma vopsesc
Babytza cum se numeste produsul minune???
Lumi,Cosmy
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
_giulianna_ spune:
Hello!
Roxana asa cum scria si Feli, i-am fiert carnea si legumele separat, carnea am blenduit-o cu putina zeama de la legume(se face exact ca un pate) dupa care am adaugat legumele peste. Am facut vreo 5 portii pe care le-am bagat la congelator. Referitor la dezghetat eu le scot pe la ora 14-15 (cand iesim afara), le pun intr-un vas cu apa fierbinte si cand ma intorc, pe la 18 le gasesc numai bune. Cateodata le mai incalzesc putin dar nu mereu.
Claudinna ai dreptate cu iesitul afara mai incolo cand o veni caldura, o sa schimbam orarul si o sa iesim de doua ori. Cu programul e nebunie (sau e nebunie in capul meu, hmm..mai degraba asta), de exemplu astazi a baut la ora 8 200 de lapte dupa care la 10:30 i-am dat 75g iaurt cu 1/2 banana. S-a trezit la 7, a mai dormit de la 8:30 pana la 9:30 acum iar doarme.
Pana la urma cred ca o sa fac asa:
la trezire lapte
10-11 fructele
13-14 legumele
18 iaurt+fructe sau + cereale
la culcare (21) lapte + cereale.
Din ce am citit si la voi, asta-i cea mai buna varianta.
Cand s-o face cald vom iesi dupa masa de fructe si din nou dupa iaurt.
Va multumesc fetelor ca m-ati luminat!
Mami de www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Paula-Laura La o cura de drojdie te-ai gandit? cica e buna pt piele si par, zice vara-mea |
Paula-Laura, daca zice vara-ta... o fac, dar cum?? Vreau reteta exacta, please.
Sabinel, faza cu firul de par din film mi-o amintesc si eu, doar ca ... localizarea firului era alta .
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
sabinel spune:
citat din mesajul lui babymom75 Sabinel, faza cu firul de par din film mi-o amintesc si eu, doar ca ... localizarea firului era alta . Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
orange bush
nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
„Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii”. Lev Tolstoi.
Paula-Laura spune:
Babymom
10 zile pe luna se tine cura, pana vezi imbunatatiri
dimineata, cu o ora inainte de masa bei 2 cuburi de drojdie proaspata amestecate cu apa cat sa poata fi baubil(gustul nu e placut, deci nu pune prea multa apa)
Uite www.ecolife.ro/articole/sanatate/cura-cu-drojdie-de-bere.html" target="_blank">aici si alte retete, insa drojdia proaspata e recomandata de persoane mai naturiste ca mine
Bafta !
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
kid2003 spune:
Ufff, cica am ajuns la zi, saptamana asta nu am facut altceva decat sa stau sa citesc capitole intregi vorbaretzele si bebicii!
Chiar nu-mi venea sa scriu asa, fara sa stiu exact ce mai fac toti boboceii! Ma bucur ca sunt bine si incep sa guste mancarici diverse!
Maria este in continuare un copilas model! Papa, doarme, se joaca, plange doar daca are kk la fund, ii e foame sau somn. In rest nu are probleme, daca se plictiseste, maraie cateva minute pana cand isi gaseste ceva de facut, am mare noroc ca stiu cum am tras cu prima si mi se pare floare la ureche acum!
Acum ii fac papa, am primit o gaina de tara, e in oala minune, legumele diverse sunt aburite deja (am aburit cartof dulce, morcov, broccoli, pastarnac, patrunjel radacina, dovlecei), am copt doi ardei capia si o sfecla...acu sa vad exact ce combinatii fac cu carnita de gaina si sa le bag la congelator...
Am avut si eu dilema AlexeiM cu sfecla, am gugalit azi si am ajuns la concluzia ca ii voi da sfecla coapta, probabil combinata cu cartof normal si carnita, ca mi se pare o combinatie acceptabila. Broccoli as vrea sa il combin cu cartoful dulce, ca asta sigur ii place si poate asa papa (nu i-am dat pana acum broccoli,e prima oara), iar morcovii cu radacinoase si cu dovlecei...
Ca citeam schema pediatrei lui Teo si scrie acolo ca e bine sa nu se dea vitel de lapte...si eu am auzit asta de la vreo 2 medici, ca nu e bine carne de animal tanar, cel mai bine vaca batrana si gaina...cica carnea de animal tanar e mai greu digerabila sau ceva de genul asta, e mai elastica, nu stiu cum. Cred ca Babymom poate sa ne spuna...
Iar puii nostri din comert, vai de mama lor cu ce-or fi hraniti si cum traiesc, dar nu avem ce-i face. Pui Bio nu am vazut pe nicaieri, ce bine ar fi.
Eu i-am dat pana acum carnitza de la borcanel Hipp, Alnatura si Nestle Alete (toate de pe Babypoint), si i-am dat si vaca si pui (dar toate sunt bio)...o singura data am incercat sa ii fac in casa, cu piept de curcan, urzici si putin cartof dulce,. yak, nu i-a placut. Urzicile cred ca au fost de vina, nici spanac nu a mancat. Ce nu e pe culori de oranj nu papa neam...am emotii cu broccoli.
La fructe nu e mare fan, eu m-am aventurat sa ii fac in casa doar avocado (odata i-am dat, a mancat), banana si mar...in rest a mancat din borcanel bio piersici mango, pere si alte fructe exotice pentru tara si perioada asta. Nu e mare fan fructe, e clar, prefera legumele.
Iar la cereale e fan!!! Tot de pe Babypoint i-am luat fulgi de ovaz (sau presupun ca asta inseamna Hafer Flocken), fulgi de orez si niste cereale fara gluten, de la Nestle (dar Bio, nu ca la noi) cu fructe si lapte inclus. Ii plac toate.
Cam asa e masa la noi:
0ra 8- lapte simplu (cam 120-140 de ml, depinde de zi_
Ora 9.30-10.00- cereale (cam 80 de g) cu lapte
Nani iar (somnul de frumusete)
Ora 11.30-12.00 fructe (incercam, dar putin mananca - cam 40 de g)
Ora 13.00 lapte (120 ml)- asta ca ii e foame ca nu mananca fructe destul
Ora 15.00-15.30-uneori 16.00 legume cu carnita
Ora 18.00 - 120 ml lapte
Ora 21.30-22.00- lapte (uneori cu cereale, daca mi se pare ca a mancat cam putin in ziua respectiva, o masura de cereale la 150 de ml de lapte- nu termina tot).
Cam asta la raport! Am un material din care vreau si eu sa croiesc un wrap ca m-ati innebunit cu ale voastre Vin sa zic cum este!!!
Ah, cu giardia...fetita mare a fost diagnosticata (i-a iesit la analizele de kk) giardia la 1 an si un pic. Dr nu ne-a dat tratament decat un siropel de la Plafar care e groaznic la gust si nu l-a luat. Mi-a zis ca este peste tot giardia si nu am cum sa o pazesc...nici daca as imbaia-o in apa plata sau fiarta si as purta-o cu masca chirurgicala in parc...se pare ca se ia f usor si majoritatea suntem purtatori. Tratamentul pentru giardia e extrem de toxic pentru ficat si beneficiile sunt net inferioare riscurilor, asa ca mergem inainte.
Giardia nu i-a mai aparut de atunci in kk, o repetam cam la 6 luni (ca la carte, cu mai multe zile- proba la analize, nu doar una), nu cred ca a scapat, dar atata timp cat nu are simptome rele nu se trateaza...Nu avem cum sa-i ferim de tot. Eu am incercat pe cat se poate sa folosesc apa plata la fierbere, dar la aburire am pus d-aia de la robinet...Mi-e sila de apa de la robinet nu c-ar fi crocobauri pe acolo ca stiu ca mor aia la 100 de grade, dar sunt tot felul de mizerii...tzevile sunt imputite, ce se lasa in umidificator, tot felul de faramituri si namol ma face sa vomit...dar pana la urma asta e apa pe care o avem si cu care ne spalam ca sa fim curatzi! Cand om ajunge la imbaiere cu Evian, atunci chiar ca suntem shmekeri!
gaia.nevia spune:
Kid, !
Lumi, esti o comoara, am salvat si eu acum schema propriei mele pediatre!
Vroiam sa va zic despre morcov. Nu cred ca sunt multi copiii care mananca morcov fiert pur si simplu. Eu l-am urat de mica si il urasc in continuare. De ce copiii ar fi altfel?! Cel putin ai mei.
Deci, morcov proaspat in forma de suc, combinat cu suc de mar in proportie 40% morcov... max 100ml/zi, dar recomandat 60ml.
Apoi, morcovul fiert, se pune in combinatii: fiertura (supa, mai groasa, mai subtire) cu dovlecel, ceapa, albitura, rosie decojita si fara seminte... carne mai tarziu. Nu e doar morcov simplu. De ex lui Teo si acum ii strecor cativa morcovei la steamer, printre multe altele (cartof, pui, orez, broccoli), dar simplu nu a mancat neam.
ah, si combinatia morcov+mar de la Hipp... si aia cu mutre.
Deci parca nu mi-as propune sa ii dau lui Radu morcov fiert si pasat, chiar nu cred ca sunt sanse...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
gaia.nevia spune:
Fire albe... mi-au aparut un smoc intreg cand am avut varicela, l a sarcina cu Teo...
Au ramas cate au aparut atunci, parca nu ar mai fi altele. Cum am umblat o vreme tunsa cu masina... se vedea o pata stralucitoare. Acum ma vopsesc, cand apuc...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babytza spune:
Andy nu are o denumire anume. De la pediatru iei reteta pentru badijonaj dentar care este alcatuit din glicerina 50ml+1g anestezic. Si fetele de la laborator stiu exact ce sa iti dea. Fara reteta nu iti dau, am incercat si nu vor. Dar mie mi-au lasat reteta ca sa mai pot lua tot cu ea cand mai am nevoie.
Si de o ora ma chinui sa prind gura deschisa sa fac poza ...daca m-ati vedea
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
EvaF spune:
citat din mesajul lui gaia.nevia Kid, ! Lumi, esti o comoara, am salvat si eu acum schema propriei mele pediatre! Vroiam sa va zic despre morcov. Nu cred ca sunt multi copiii care mananca morcov fiert pur si simplu. Eu l-am urat de mica si il urasc in continuare. De ce copiii ar fi altfel?! Cel putin ai mei. Deci, morcov proaspat in forma de suc, combinat cu suc de mar in proportie 40% morcov... max 100ml/zi, dar recomandat 60ml. Apoi, morcovul fiert, se pune in combinatii: fiertura (supa, mai groasa, mai subtire) cu dovlecel, ceapa, albitura, rosie decojita si fara seminte... carne mai tarziu. Nu e doar morcov simplu. De ex lui Teo si acum ii strecor cativa morcovei la steamer, printre multe altele (cartof, pui, orez, broccoli), dar simplu nu a mancat neam. ah, si combinatia morcov+mar de la Hipp... si aia cu mutre. Deci parca nu mi-as propune sa ii dau lui Radu morcov fiert si pasat, chiar nu cred ca sunt sanse... |
exact asta mi-a zis si dr nostru pediatru, cum zic toti, de altfel. (pana acum am respins ideea de suc)Ca morcovul se da suculet praspat combinat cu suc de mar dimineata, la pranz supa crema si seara piure de fructe cu branzica.
Am spalat acum storcatorul de la robot. Cica e un juice extractor bun si la legume si la fructe. Sa vedem ce-o sa iasa, nu l-am folosit niciodata.
Sa imi tineti pumnii sa mai fiu vie
poate o bea suculetzul ala ca mie, una, imi place
le: azi la pranz pun si eu putin ulei de masline in piureul de dovlecel
sa vedem cum merge
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------