Viata in Germania (55)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Alina o sa mai incerc cand merg si eu in tara la Casa de Asig. insa ei se incapataneaza sa faca ei legile si plus problema e ca au pensie de boala si trebuie sa mearga o data pe an la comisie in Ro...
Ei au flotant aici in Germania, dar asta nu ii ajuta sa obtina acel formular, ca cica ar pierde pensia. a fost cineva in asemenea situatie?

Aici sunt medici si medici, tata si-a rup mana anul trecut si spitalul nu a acceptat asigurarea noastra privata din Ro. am platit inainte si am recuperat apoi banii. de la privati recuperezi mai usor, decat de la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Multumesc fetelor si pentru info si pentru felicitari.De data asta vor veni la fel, mama cu asigurare pe 6 luni la Alloianz-Tiriac si tata cu acel card europena.Aici o sa o inregistrez pe mama, asa cum incepusem data trecuta dar nush de ce nu am dus treaba la capat. In fine, o sa mai vedem pe parcurs ce o sa mai apara. As vrea sa-i fac mamei o asigurare normala aici, asa cum are mama lui Zuzi. Oricum sta citeva luni bune pe an la noi si apoi asa pentru viitor o consider o treaba excelenta ca vb aia parintii din pacate nu intineresc.. Acum sa vedem la ce trebuie sa renunte si cum o sa o afecteze: schimbarea domiciliului, adica o s afie si ea cetateana roman cu dom in strainatate, pasaport nou, declaratii pe la s. financiar si primarie, ma rog le rezolva in liniste la toamna. Acum sa vedem daca trebuie sa renunte la penise??? daca va fi cetatean rom cu dom in strainatate. Nu ca ar fi mare, dar asa mi se pare o chestie nedreapata, un abuz aproape. Pretul asigurarilor private in germania difera in fct de f multi factori:-sunt mai multe tipuri de asig private: standard ori sa zicem mai economice, sunt asig private care costa 3-500€/luna dar si asig care costa 100€/ luna dar care asigura numai costurile peste nu stiu cite mii/an in rest platesti tu costurile, e f complicat de explicat dar sunt niste chestii mai noi si destul de in trend, cica s-ar merita in urma calculelelor iesi in avantaj in caz de operatii si pe de alta parte nici nu platesti atit d emult lunar mai ales in cazul unor persoane care nu au timp si dispozitie de catat tot timpul la dr. Dau asa un ex, sotul meu in 5 ani a fost doar o data la dr, consultatia si reteta fiind asa vreo 50€ si bine pe la dinti s-a mai catat el, dar orisicum pretul platit lunar timp de atitia ani de zile e mult mai mare decit a consumat. Anii in care nu a fost deloc la dr ca nu a avut timp si nici nu a avut de ce i-a fost returnata o plata lunara/ an. Practic de platea din buzunar iesea mai bine si daca era asigurat privat cum is unele noi de acopera de la un anumit pret in sus si intra in uz indeosebi in caz de accidente, operatii, spitalizari care oricum sar citeva mii€ atunci acoperea automat asigurarea privata. O treaba interesanata si buna de studiat zic eu. dar nu se preteaza pt femei care sunt in plina activitate la facut bebei asa ca mine, ori la copilasi care au nevoie ba de una ba de alta, dar si acolo daca se fac niste calcule poti sa iesi binisor mai bine. Dar asa pt segmentul 30-45 de ani, e o traba nu rea de loc care nu-s ipohondri ori bolnaviciosi si care platesc pe an putin pe la dr ori f mult in caz de ceva.-apoi conteaza de cind incepi sa-ti activezi o asig privata. de ex sotul meu are de cind s-a nascut ori ma rog din copilarie, asa cum au copii nostri. Ei au asig standard dar pretul va mai oscila in viitor. adica aldo la 30 de ani va plati mult mai putin de cit herr schmidt care sa zicem se gindeste cind are 30 de ani sa-si inceapa o asigurare privata.-pe acelasi principiu o asig privata pt un pensionar cum sunt parintii nostri e f mare, nu are a face cu pretul platit de mine cind oi fi batrina, eu o sa am cotizatie destula. -tot in cazul parintilor nostri, asig priv pt mama poa sa fie considerabil mai scumpa decit asig mamei lui X, pt ca at cind isi va declara bolile cronice face un pomlenic lejer.-asig unui nou nascut e mai marisoara, pe parcurs dupa 6-8 ani se mai ieftineste. Pt 2 copii platim cam 5-600€ lunar, chiar tre sa verific ca nu mai stiu exact. Si la fel, altfel va fi pretul daca mergi cu un opilas de 1-2 ani sa zicem care are nu stiu ce bloi descoperite deja. -asig priv a unei femei e mai scumpa decit a unui barbat, nu f mult dar e. Deci pretul poate incepe de la vreo 100 si ceva de euro si nush cred ca se poate opri pe la 800-1000€ in fct de boli si virsta. Pt parintii nostri, pensionari cu una alta ar costa vreo 5-600€ pro pers pe luna si bine tre sa mai fie si acceptat de casa de asig. Ca astea mai de traditie mai vechi au si fitze. Cele care vin cu oferte noi accepta si poate au si alte liste de preturi. Scuze de greseli is pe fuga.Duminica placuta tuturorPS: aseara am votat pt prima oara altceva decit Ro. Am votat MoldovaVikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

vikinga ,sa stii ca si mie mi-a placut Moldova mai mult ca Elena noastra,pur si simplu a fost mai autentica melodia,mai reprezentativa.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Azerbaijan, Moldova, Islanda, Norvegia si Finlanda au fost ok. Intr-adevar Moldova m-a impresionat si pe mine pentru ca nu ma asteptam la asa o buna reprezentatie.
As fi vrut sa castige Azerbaijan.
Romania a avut piesa cu linie melodica ok, dar fara ruperi de ritm majore si fara o voce de exceptie a Elenei (chiar mi se pare ok tipa, fara aere de vedeta, dar nu are o voce ca a Monicai Anghel sa zicem...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kleea spune:

Multumesc mult, Helbi.

Kleea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geena spune:

Buna sa va fie inima,

sunt foarte interesante paginile ptr invatarea limbii.am foarte f. bucuroasa ca am gasit aici pe forum si asa ceva.eu am facut acel certificat B1 si ma gandesc sa fac si testul Daf.problema e ca aici unde locuiesc ( la 5 km de Landau in der Pfalz)nu se mai fac cursuri pregatitoare.e unul care are loc numai dimineata iar eu lucrez.lucrez numai dimineata fara nici o posibilitate de a schimba programul...acum am gasit ceva cursuri la vreo 20 -30 km distanta ,dar nu mai au locuri.
nu stiu ce sa fac? la capitolul vorbit limba germana stau inca prost..astept parerile voastre!...

LA MULTI ANI tuturor celor care au maine ziua numelui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

geena TestDaf e pentru nivel minim B2-C1. De ce nu incerci sa gasesti un curs de B2 mai intai apoi sa faci unul pregatitor pt. TestDaF? Eu am incercat sa ma inscriu la un curs pregatitor pe care sa-l fac in paralel cu cel de B2 dar nu m-au lasat, mi-au zis ca intai trebuie sa termin B2.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate sa insisti poate te primiesc totusi la cursul ala la care zici ca nu mai sunt locuri.
Eu cu invatatul acasa nu ma descurc, cel mai bine invat la scoala.

Ce vrei sa studiezi? Presupun ca ai nevoie de TestDaf pt. studiu.
Multa bafta!

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor, stiu ca ati vorbit aici de gradini. Cineva a spus ca a cumparat mutterbodem. Cu cat se vinde aici mutterbodem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

vad ca nu mai scrie nimeni pe aici de ceva vreme...
probabil din cauza perioadei de concedii
pe unde mai mergeti voi fetelor?
noi mergem cateva zile in Elvetia luna viitoare, apoi speram sa ajungem si in Luxemburg, iar concediul cel mare sa fie in septembrie in Spania.
Vacanta placuta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kleea spune:

Buna pe la toata lumea,
Fetelor se apropie concediul, voi v-ati gandit pe unde mergeti in vara aceasta? Deja e tarziu pt planuri de-astea! La noi s-a devansat brusc data de concediu si trebuie sa ma organizez in iunie si ne doream ceva ostsee sau nordsee, are cineva recomandari?

Kleea

Mergi la inceput