Viata in Germania (55)
Raspunsuri - Pagina 15
zuzi.simona spune:
cardul european este valabil 6 luni si acopera doar urgentele si cunosc cazuri care au trebuit sa plateasca la fata locului, urgenta sau nu, si apoi tre sa umbli sa-ti recuperi banii in ro, info. sunt de 1 an, poate intre timp s-au mai schimbat treburile...
vikinga, unde esti?
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Amonar spune:
La c enumar d etelefon se voteaza pt Eurovision din germania? Si unde se transmite emisiunea? Parca a scris ALINA AICI UN NUMAR DAR NU-L MAI GASEsc.
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kleea [br............... problema e ca eu la toamna imi inscriu copilul la scoala in romania, cum or sa faca trecerea de la caracterizare la calificative? Eu sunt in Hessen. Kle |
Kleea,
ieri a fost la mine mamica fetitei car se va muta in toamna in RO. Am intrebat-o cum a procedat si mi-a zis ca: Intai trebuie sa ai acceptul scolii unde o vei muta in RO. Apoi, de pe site-ul Ministerului Invatatmintului descarci o cerere de echivalare, o completezi si o depui cu dosarul la minister. In dosar mai trebuie pus Zeugnisul tradus si legalizat. Depunerea dosarului o poate face orici in numele tau. Ridicarea lui, de fapt ridici acceptul, se face numai personal. Cam atit a pregatit ea pt dosar, pe care-l va depune dupa 10 iulie, ca sa aiba fata Zeugnisul (ei stau tot in Hessen). Mult succes!
Ramona, nr de votare nu-l stiu si sincer, nici nu voi vota. Daca la DSDS am facut-o, aici mi se parea asa de slaba melodia RO ca, din pacate, nici macar din patriotism, nu o voi vota. Pacat ca ne prezentam mereu si mereu cu melodii NULE. Asta e numai opinia mea. Asta u inseamna ca nu tzin pumnii Elenei pt un rezultat cit mai onorabil.
Amonar spune:
Helbi, eu nu voi vota pt Romania...dar macar sa stiu unde se transmite emisiunea sa vad nr d etelefon afisat.
helbi spune:
Amonar, vad ca pe Das Este se transmite de la 20.20. Uite aici:
http://programm.daserste.de/heute.asp
Nr de tel. nu-l vad.
Amonar spune:
Mersi, ma voi uita si pe programul German ca noi ne uitam de obicei numai pe canalul Olandez si nu pot suna cu nr afisat la Olandezi.
Daconst spune:
013713636-22
Numarul de pe care se poate vota cu Romania!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
misha-germ spune:
Fetele hai sa va spun si eu prin ce am trecut cu asigurarile pt ai mei.
parintii mei locuiesc sici cu mine 11 luni pe an, acum un an au avut cardul european de sanatate, ce a preluat toate cheltuielile de urgenta, inclusiv probleme de dinti...
apoi pentru prelungirea cardului s-a emis o chitanta care tine loc de card, dar care am avut surpriza sa nu-mi prea nici un doctor cheltuiala, pe motiv ca nu este valabila pentru ei aici, si sa-mi recupreze eu banii din Ro, lucru care nu s-a intamplat.
Anul asta, am vrut sa le fac asigurare la BKK...m-a ajutat cu info Zuzi, BKK de aici au zis ca ii preia si ca fac ei demersurile la Bucuresti, numai sa imit rimita ai mei din Romania formularele E112 completate de cas ade asig.
Dar, numai ca CAS Bacau s-a suparat asa tare ca s-au incapatanat sa nu le dea la ai mei acele formulare, pe motiv ca sunt pensionari de boala, si daca vor sa fie aici asigurati, va trebui sa renunte la Romania si la pensie. Ba mai mult, a fost o cearta intre ai mei si tipul de la asig. ca vezi doamne vin in Germania sa se trateze, ca nu mai pot de bine....
Asta e Romania in a care am trait si bine ca nu mai traiesc!
asa ca, nu-mi ramane decat sa le fac asigurare privata in Ro, care e mai ieftina si suporta urgentele sa le plateasca inainte, fara sa fug eu dupa banii mei.
Aici stie cineva cat costa o asig privata, am auzit ca f scumpa, dar cam cat?
Va pup si We placut!
Alina spune:
'neatza,fetele!
Ne-am uitat si noi la Eurovision si chiar ni s-a parut mai bun ca in alti ani .
Din pacate,piesa noastra nu a iesit cu nimic in evidenta,stearsa de ttooottt.
Eu am votat pt Ro,de pe 2 tel,sotul cu fiica-mea au avut alta preferinta asa ca de data asta nu am mai votat la fel .Nu ca preferinta mea ar fi fost Elena,dar din patriotism am votatsi oricum sotul mi-a zis dinainte,din experienta anilor trecuti,ca iara nu o sa ne dea nemtii nici un punct ,nu stiu exact cum se face conversia,cite apeluri sunt necesare pt un punct.
Misha,noi avem asigurare privata de sanatate si cred ca platim destul de mult,spre 700-800,nu avem boli cronice si nici alte probleme.Bine,nu platim noi ci firma sotului dar totusi vin acasa facturile si sunt grase de-a binelea .Plus ca in cazul asiguratilor privat,atitudinea medicilor e alta .
Mai incerca sa le faci tot asigurare la stat,cu formularul acela E 121,de care povestea si Simona,banuiesc ca au domiciliul aici,nu?Acum nu stiu daca functioneaza si in cazul in care parintii tai sunt iesiti pe motiv de boala la pensie dar banuiesc ca tre'sa existe o solutie si in cazul asta,nu?.
Zuzi ,da ,6 luni e valabil cardul.Si noi am platit cu bani in mina o urgenta pt mama,in Italia.In Ro nu ne-am primit banii pt ca tipul de-acolo(apropo,misha,tot Casa de Asigurari Bacau )a zis ca nu trebuia sa fi platit la doctor,ci doctora trebuia sa-si recupereze banii de la ei...Daca Ramona zice ca ea nu a platit nimic pt tatal ei,inseamna ca si-a recuperat spitalul/doctorii banii,deci se poate si asa dar daca doctorul nici nu vrea sa auda?!
Zi faina!Aici e cald dar de miine iarasi se strica vremea .
Alina,mami de printesa si baby