Viata in Germania (55)
Raspunsuri - Pagina 14
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Dana.n ,felicitari,sarcina usoara!Gata,am votat de pe toate tel din casa. Vikinga ,inca o data,felicitari,sarcina usoara!.Esti o curajoasa! Parintii tai vin in vizita?Pt vizita,ce fel de asigurare vrei?Si tata e la noi,el are asigurare de la Casa de asigurari dar mama vine in iulie si m-ar interesa o asigurare mai sigura,am de gind sa-i fac aici un set de analize.In tara,ii ies de ani de zile niste analize rele si as vrea sa i le fac si aici. Daca vrei asigurare pt ca vor locui aici,pot sa intreb si eu pe cineva care si-a adus un parinte aici,stiu ca trebuie tot un formular,parca are alt numar. Tu ai recoltat celule stem la Nadja? Eu tot citesc si citesc dar nu am ajuns la o conlcuzie sigura.I-am contactat pe cei de la Eticur, www.eticur.de ,mi-a promis un prof ca imi trimite acasa multe informatii si am primit un pliant care suna mai mult a reclama cu medicina viitorului si alte chestii de publicitate,manusi pt bebe,ceai pt alaptat,suzeta si cosmetice . Alina,mami de printesa si baby |
Multumesc mult, Alina!Si tie sarcina usoara in continuare!
Felicitari Vikinga!Sarcina usoara!
------------------------
14+
Albume foto
vikinga spune:
Multumesc mult pentru felicitari.Sarcina usoara si tie Dana! Inpinzim germania cu singe romanesc.Alina daca ai putea intreba ar fi minunat. Vreau sa-i fac o asigurare normala, aia privata chit ca acum is de mai multe feluri, ajunge totusi la o suma f mare pe luna din cauza virstei si bolilor. Noi vroiam o asigurare nemteasca de stat cum ar veni, normala adica si ne gindeam ca poate fi platita lunar. Si ni s-a spus ca Romania fiind membra EU nu ar avea nevoie decit de un formular E dar n-a zis nr, si va fi ca si asigurata aici. E un mare rahat pina la urma, cum am zis pai ce eu asigurata aici cind merg nush pe unde ma mai asigur odata?Si ceva de genul asta stiu ca a facut zuzi.simona. Eu tot am mers pe ideea asigurarii private dar nu-i simplu deloc.Si nici nu merge o angajare de forma undeva, ca taxele tot trebuiesc platite, care mama lor de taxe ar fi cit o asigurare privata.Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
mishutza spune:
Neatza fetelor,Vikinga si Dana felicitari pt sarcina,sa fiti sanatosi .
Chiar vroiam zilele trecute sa va intreb de asigurari,in vara vine mama la mine pentru vreo luna,si cum ea este o impriedicata,nu prea vreau sa risc sa stea atata timp fara asigurare.
Din ce am reusit sa citesc pana acum,se pare ca exista cardul european de sanatate,ce il elibereaza casa de asigurari din ro.Pe siteul lor scrie ca poate folosi doar in spitalele de stat din EU,si doar pt boli ce apar dupa iesirea din Romania.
Stiti ceva despre asta?
dana n. spune:
Vikinga, Mischuta, va multumesc din suflet! Sa dea Dumnezeu la toate gravidutele sarcini cat mai usoare si bebei sanatosi!
------------------------
14+
Albume foto
Amonar spune:
citat din mesajul lui mishutza Neatza fetelor,Vikinga si Dana felicitari pt sarcina,sa fiti sanatosi . Chiar vroiam zilele trecute sa va intreb de asigurari,in vara vine mama la mine pentru vreo luna,si cum ea este o impriedicata,nu prea vreau sa risc sa stea atata timp fara asigurare. Din ce am reusit sa citesc pana acum,se pare ca exista cardul european de sanatate,ce il elibereaza casa de asigurari din ro.Pe siteul lor scrie ca poate folosi doar in spitalele de stat din EU,si doar pt boli ce apar dupa iesirea din Romania. Stiti ceva despre asta? |
Da, e asigurarea de sanatate pe care trebuie sa o ai in afara Romaniei. Parintii mei cand vin la mine au cardul asta cu ei intotdeauna. Iarna trecuta tata a fost internat in spital cu pneumonie si l-au tratat f. bine. Costurile sunt acoperite de asigurare. L-au pus sa completeze un formular cum ca nu a venit special in GERMania ca sa se interneze sau sa apeleze la serviciile medicale din Germania. Un fel de declaratie.
celesta spune:
citat din mesajul lui Amonar Da, e asigurarea de sanatate pe care trebuie sa o ai in afara Romaniei. Parintii mei cand vin la mine au cardul asta cu ei intotdeauna. Iarna trecuta tata a fost internat in spital cu pneumonie si l-au tratat f. bine. Costurile sunt acoperite de asigurare. L-au pus sa completeze un formular cum ca nu a venit special in GERMania ca sa se interneze sau sa apeleze la serviciile medicale din Germania. Un fel de declaratie. |
A trebuit sa suporte aici cheltuielile medicale si apoi si-a recuperat banii in RO de la asigurare? sau fara complicatii, a prezentat cardul si gata? Te intreb pt ca si ai mei vor veni aici in vara si nu stiu ce sa-i sfatuiesc sa aiba la ei, anul trecut au avut cardul asta de la casa de asigurari de sanatate dar e valabil numai 6 luni parca si acum tb scos din nou, iar alergaturi....
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”
mishutza spune:
Multumesc Amonar,e chiar pretioasa informatia ta,mai ales ca voi l-ati si folosit,pe card adica,deci functioneaza.
Yasmine spune:
Vikinga felicitari! Sarcina usoara, si nastere la fel!
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
zuzi.simona spune:
viki draga felicitari!
scuze ca raspund mai tarziu, e vorba de E 121
trebuie completat de casa de sanatate din ro si de casa de pensii dar iti trebuie la ei hartia cu dreptul de sedere (cred) adica inregistrarea aia de la primarie si inca o hartie de la serv. straini
intra la mine pe mess maine, te lamuresc!
noapte buna tuturor
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Amonar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui celesta
A trebuit sa suporte aici cheltuielile medicale si apoi si-a recuperat banii in RO de la asigurare? sau fara complicatii, a prezentat cardul si gata? Te intreb pt ca si ai mei vor veni aici in vara si nu stiu ce sa-i sfatuiesc sa aiba la ei, anul trecut au avut cardul asta de la casa de asigurari de sanatate dar e valabil numai 6 luni parca si acum tb scos din nou, iar alergaturi.... „Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele” |
Nu am platit nimic decat cei 10 euro pt kwartalul de la doctorul de casa. Asta pt ca l-am chemat pe doctorul de casa acasa fiind speriati ca nu mai ajunge viu la el. Doctorul a sunat la salvare. A venit salvarea si notarzt. A fost internat cam 4 zile in spital si pot sa spun palaria jos cum s-au comportat. Acum vin iar ai mei si inainte de a veni au depus iar pt cardul acela si au asteptat 2 saptamani sa fie gata. Mie nu mi se pare nu stiu ce umblatura. Nu stiu exact cat este valabil cardul acela dar probabil ca nu e pt cei care vor sa stabileasca definitiv aici.