Mancati salam?
Raspunsuri - Pagina 8
monica70 spune:
A si uitam si eu ma inscriu la consum de salam,sunca, bacon, parizer, cremvusti, cabanos etc. Pai ce sa mananc la birou ... sa imi pun sandwich-ul doar cu paine,unt,cascaval/telemea si rosii/ardei/ridichi ... ? Mai pun si o felie-doua de salam sau sunca,evident.
Baconul il folosesc la gatit paste dupa retete italiene (carbonara si alte cele), cabanosul la fel la gatit (de ex.la cartofi frantuzesti,la mancare de fasole,la tocana de cartofi etc.) Iar cremvusti mananc mai rar,dar sunt buni si-aia din cand in cand seara,cand mi se face pofta de asa ceva.
MONI 23s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."
cristinica09 spune:
Este foarte greu sa te abtii de la tot ce e nociv pe piata la noi.Cred ca aproape tot ce cumparam din comert este pregatit cu e-uri.Dar cine ar avea atata timp sa prepare in casa iaurt,paine,mezeluri,biscuiti sau cata lume are pe cineva la tara care sa-i cultive legume fara chimicale, sa aibe si vaca pentru lapte si gaini pentru oua...etc
vickip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristinica09 Este foarte greu sa te abtii de la tot ce e nociv pe piata la noi.Cred ca aproape tot ce cumparam din comert este pregatit cu e-uri.Dar cine ar avea atata timp sa prepare in casa iaurt,paine,mezeluri,biscuiti sau cata lume are pe cineva la tara care sa-i cultive legume fara chimicale, sa aibe si vaca pentru lapte si gaini pentru oua...etc |
e adevarat e greu sa mananci 100% sanatos, dar sunt unele ce nu cer chiar asa de mult timp sa le faci acasa. De ex:
--in loc de mezeluri poti consuma gratar, friptura, carne fiarta
--in loc de creme de branza iti posti face tu acasa din branza dulce cumparata din piata de la tarani cu unt, smantana, ceapa, usturoi, sare, boia, verdeturi, etc
--la fel cum poti sa iti faci si creme de unt (unt simplu cumparat si il amesteci cu ce condimente vrei)
--in loc de pateu..iti faci tu acasa din ficat, unt, smantana, ou fiert, usturoi, ceapa, sare, etc
--painea poti sa o faci f usor cu ajutorul unei masini de facut paine (gasesti sa cumperi la preturi cuprinse intre 180 si 500 lei)
E adevarat poate nici astea nu sunt 100% sanatoase, dar sigur sunt mai sanatoase decaat cele gata preparate din comert
Dana_bebe spune:
rar si atunci sunca de praga sau salam de sibiu cu paine cu unt - cred ca e o amintire frumoasa din copilarie
valentinag spune:
Dorsilia,nu era din alea de le zisesi tu,era din Changi,sigur!
Si ca sa fiu on topic,nu mai mananc salam de multisor,singurele mezeluri pe care le mananc sunt sunca de praga,muschi file si kaizer/costita.Sotul meu mai mananca carnati de casa,din aia proaspeti,salam cu sunca si 2-3 crenvursti cateodata.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea