*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (34)*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Intrebare daca piciul meu bea lapte NAN, pot sa-i dau cereale cu lapte, mar si morcov de la Milupa? Cumva laptele care il contin aceste cereale este lapte Milupa? Pot sa le fac cu lapte NAN? Sper ca s-a inteles ceva.

ginye Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

are primiul dintisorrrrra spart gingia sus...il simt la deget.caninii sant f umflati si cel din dreapta se vedeRaducu-i agitat si roade tot ce prinde.in rest oboseala cat cuprinde si cuprindeeeee
va pup

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Intrebare daca piciul meu bea lapte NAN, pot sa-i dau cereale cu lapte, mar si morcov de la Milupa? Cumva laptele care il contin aceste cereale este lapte Milupa? Pot sa le fac cu lapte NAN? Sper ca s-a inteles ceva.

Stefanut
Povestea nasterii

nu mai tre' sa pui lapte...poate doar daca vrei sa aibe surplus de vitamine&co dar am impresia ca-i afecteaza tranzitul.deci,le faci cu apa si gata.

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Lauramiron

Dandusa felicitari pt primul dintisor!
Multumesc pt raspuns. Dar cumva afecteaza in vreun fel faptul ca el bea NAN si ii dau cereale cu lapte Milupa? Il poate afecta in vreun fel? Trebuie sa respct laptele care il contin cerealele si sa-i dau din aceeasi categorie?

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ginye e absolut ok. chiar daca dai 2 feluri de lapte tot nu ii faci nimic rau. nu sunt compusi chimici care intra in reactie
de exemplu noi cand am mers in concediu cu laura la 8 luni ii dadeam cand eram pe coclauri lapte gata preparat la cutie cu toate ca ea era in mod normal pe un anume lapte praf.

astia pe aici zic ca e ok mancarea azi si maine. multi insa congeleaza, ceea ce am de gand sa fac si eu: fac sambata niste piureuri cu cartof si 2-3 legume si le bag la congelator pentru "zile negre"

spiridusule si zici ca iti place scaunul de la ikea? mie mi se pare ok si pt bb mic de aia il vreau, daca ii iau si o pernuta chiar o cuprinde bine din toate partile. noi le stim din sala lor de mese de cand mergeam cu laura pe acolo.
si cand ai un pic de timp poate te pogori in jos spre noi muritorii de rand si ne mai inveti una alta cand gresim sau daca nu vrei sa fii contra curent zi ca mine "io cred ca ... "

malinas, iti zic cu mana pe inima ca nu am contorizat niciodata mancarea nici la laura nici la nicole. si ma bucur daca mananca seara mai mult caci prefer asa decat sa se scoale in cateva ore de foame. laura manca 180ml de pe la 2 luni, nicole mananca san la 6, 120ml la 7, apoi baie, apoi iara san pe la 8 si apoi eventual iara niste lapte praf. de cand era mica de tot seara a mancat haotic si mult si daca a cerut nu am zis nu.
editez sa zic ce a mancat in seara asta: 6 san, 7 - 150ml, 8 san, 9 - 90ml. acuma teoretic doarme pana la 5-6-7 dimineata. undeva in intervalul asta se trezeste.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Multumesc Alra!

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra
malinas, iti zic cu mana pe inima ca nu am contorizat niciodata mancarea nici la laura nici la nicole. si ma bucur daca mananca seara mai mult caci prefer asa decat sa se scoale in cateva ore de foame. laura manca 180ml de pe la 2 luni, nicole mananca san la 6, 120ml la 7, apoi baie, apoi iara san pe la 8 si apoi eventual iara niste lapte praf. de cand era mica de tot seara a mancat haotic si mult si daca a cerut nu am zis nu.

ma bucur mult ca mi-ai raspuns si tu, asteptam sa-mi raspunzi.Eu intreb fiindca nu stiu exact cat sa-i fac.In seara asta a papat 180 si la sfarsit a scancit un pic, ca si cum ar mai fi vrut, dar cand l-am ridicat sa ragaie a scos si laptic, multicel.Acum, ce sa zic, poate l-am ridicat eu prea repede...poate, totusi a papat mai mult decat avea nevoie, fiindca e haplea si ii place sa suga. El are un program destul de clar de masa, si cand incepe sa ceara mai devreme ii maresc portia.Dar, altfel nu i-am marit portia de lapte daca a cerut de mancare la aceleasi ore.Am considerat ca este suficient atat cat ii dau.

Asa ca ...noi papam dupa programul:
9.30-9.45: suc de morcov, mar si pulpa de morcov ras marunt
10.15-10.30: san + 90 ml de lapte
13.30-13.45:san + 120 ml lapte
17.30-17.45:san + 150 ml lapte
21.00-21.15:180 ml lapte
3.00-3.15: san + 150 ml (trezirea asta e noua, inainte, cand ii dadeam 150 seara, se trezea la 12)
6.00-06.15: san+90 de ml.

Orele variaza cu 10,15 minute, dar nu mai mult.Deci papa cam 780 de ml de lapte praf, vre 30 de ml de suc si ceva lapte de la mine, apreciez ca in jur de 30-50 ml pe masa, adica ar mai fi 150-250 maxim.In total 930-1030 ml in 24 de ore. Nu sunt obsedata sa tin socoteala cat mananca, doar ca nu stiu daca se satura, daca nu cumva il tin flamand.Abia astept sa inceapa sa vorbeasca si sa spuna singur ca ii e foame , ca mai vrea, ca ii e destul, ca asa, limbajul asta al semnelor, nu ma convinge.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

malinas vad ca si la tine laptele formula creste pe masura ce inaintezi in zi. la fel la noi:
7 - san
11 - san
12 - 90ml formula
3 - san
4 - 120ml formula
si seara am zis mai sus

uite m-am uitat in carnetul laurei: la aproape 5 luni avea 7kg si manca seara 210ml aptamil extra 2 (deci lapte nr 2)
laura intre 4 si 5 luni ne-a chinuit cu 2 treziri pe noapte caci nu ii mai ajungea laptele nr 1. si atunci sfatul asistentei a fost sa trecem la aptamil 2 si extra si bine am facut.

la varsta de acuma a lui nicole laura avea 6100g si nicole care cam cu un kil in minus, iara laura a fost nascuta cu jumatate de kg mai putin ca nicole. offf... da-ti-mi castane!

Mergi la inceput

daca tot am carnetul in fata uite si reteta de piure de legume de la biroul de consultatii de aici:

2/3 leguma + 1/3 cartof sau orez. fierbeti timp scurt in putina apa si apoi mixati fin. adaugati o lingurita de cafea, pana la 1 lingura de ulei vegetal (de porumb, de masline ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stewie spune:

Dandusa Felicitari pentru dintisor!!! Wow ce repede a iesit
Sper sa ai un bebe cat mai putin nervos
Eu fiind inca moderata probabil ca va aparea mesajul cand Raducu o sa aiba toti dintii in gura dar ma rog, trecem peste asta.
Alra scuza-ma abia acum am vazut mesajul ( sunt tare intarziata, nici nu ma mir ca am ajuns sa scriu dupa 1 an de zile)... si mie imi place foarte mult numele de Nicole, de fapt DPN meu era 6 dec si daca era sa se intample atunci Nicole o chema si pe fata mea
asha insa am ales Sofia dupa biserica la care o s-o botezam

Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80

Mergi la inceput