Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (315)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralirali spune:

Voiam sa va mai spun ca i-am luat strumfei revista "ursuletul Winnie" si e beton, cu activitati adaptate varstei lor si povestioare de Paste. Si jocul e fain, gen piticot, ramane sa ma prind eu acum cum e cu sagetile alea ca aseara nu am reusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Gata si supa mea...am facut si galuste..vai ce buna e.
Giova..am pus gaina cu vita la foc..gaina si rasol de vita de fapt..eu asa fac intotdeuna supa e mai buna daca are si vita nu doar gaina. Si cu legumele fac deobicei salata de boef. O pulpa de la gaina am pus sa o prajesc dupa ce s-a fiert si fac un sus de rosii la copii si pireu si asta le e amiaza...la Sandra tare mult ii place..ca si tie de altfel ca tin minte ca spuneai. Sper ca nu ti-am facut pofta
Si noi avem un excel facut de mine e cu chelt lunare dar nu l-am mai folosit demult ca tot una..ne-am convins atunci ca cel putin 1000 lei merg pe consumuri , acum si mai mult cred.
Silvia..a scazut uleiul ..hehe..este ulei si la 3 lei si ceva litrul...eu am luat acum Tomis la sticla de 2 l cu 9 lei si ceva. Cartea asta o caut eu in librarii ca sa nu mai platesc taxe de transport si nu am gasit-o pana acum. Mai incerc in centru la librarie si daca nu o comand. Si vecina sorei mele a slabit 18 kg cu reteta asta...trebuie sa imi fac curaj dar... Si sora-mea e la dieta asta din ianuarie dar nu a slabit decat vreo 6 kg ca a mancat si altceva pe langa .
Maraki...Roxana o cheama fiica ta..mi-am amintit in timp ce faceam galustele

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Rali..strictul necesar e 400 lei? ..De mult nu am mai avut scor dinasta la casa...in ultimul timp cam 300 a fost maximul si asta ca ma stapanesc sa bag in cos . e faina revista Winnie, si eu i-o luam lui Dani acum cred ca am uitat, i-am luat Thomas.
Daca iau sa adun scorurile sapt asta fac si eu 400 lei ca am fost de 3 ori...o data de real si de 2 ori la Auchan. dar parca nu se simte asa . Nu era mai bine cand faceam cumparaturi la alimentara din colt? Luam strictul necesar si ramaneam cu bani . nelu tot asa spune ca de cand cu hipermarketurile astea cheltuim la bani ca jale...si asa si e
Merg sa fac pireul si sa ii pun lui Dani sa manance si sa il culc.
Mai revin...

www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

aha...deci sunt altii care cheltuiesc mai mult decat noi la cumparaturi...Ralu, mult, doamna mult.
si eu i-am luat o singura data revista Winnie, in rest cumpar:Roary, cars si Thomas.
Bianca eu nu am facut defel supa din carne de vita. mama face, bunica la fel. carnea o mananca pe urma cu sos de mere/rosii/visine...depinde. eu sincer, nu am incercat, cum nu-mi place carnea....
La noi e simplu cu cheltuielile: circa 10 mil. pe facturi/intretinere. 11 mil. gradinita lui marco, circa 10 mil. mancarea/luna. din ce mai ramane din salarii ....se duc pe prostii.
am uitat de vitamine, analize/lunare, care sunt cam 1 mil. si eco, care de obicei e 700 mii, numai cea de luna trecuta a fost 2 mil.
Silvia este ulei incepand cu 3 lei/l, pana la 8-9 lei.eu de obicei iau Floriol sau Bunica, cam la 5 lei si iau unul ieftin de 3 lei pt. prajeli. mai am uleiul de masline pt. salate.

_
Gio22+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Giova...eu stiam ca iti place sosul de rosii..adica bulion. Nici mie nu imi place carnea fiarta sa o mananc apoi felul doi...ca a iesit tot gustul din ea dar copiilor le place. A mancat Dani supa cu o galusca mare si pireu cu sos si carne de vita..m-am speriat cat a mancat el deobicei numai figuri face la masa si mananca cat o vrabiuta . Si la gradi le da mancare dinasta si tare le place la copii (Sandra manca la gradi si ma innebunea si pe mine sa ii fac)..in sosul de bulion pun si zahar sa fie mai dulce si lor le place.
Carnea de la gaina si rasol o pun in salata de boef. Acum am avut o jumatate de gaina..adica un piept mare, pulpa intreaga taiata in doua, gatul,o aripa si cosul pieptului + rasolul de la vita ca si ala are carne. Lui Dani i-am dat carne de vita, la Sandra i-am tinut pulpa taiata in doua asa ca restul pun in salata ca e suficienta carne.
Am mai facut si supa strict de gaina dar nu iese asa buna. Cu vita are alt gust.
Supa nu am facut din gaina de magazin sau de pui...nu e acelasi lucru . Ma refer la supa asta nu la ciorbe ca fac din pui de magazin normal, inca imi pac mai mult puii de magazin decat cei de la curte de la tara ca aia au carnea tare

Mergi la inceput

Giova...foarte mult e gradinita lui Marco ...de fapt exagerat de mult lunar. Eu stiam ca platesti 750 lei...dar vad ca m-am inselat. La stat ai platii 10 %..poate si la voi e la taxa...la noi e 5 lei pe zi.+ bani pt fondul grupei...din care se cumpara si rechizite si apa plata...dar nu se ajunge la 150 lunar..nici vorba. Am dat pana acum 100 lei fondul grupei, 60 lei pt scaune si mese si inca 30 lei fondul grupei. Probabil mai dam prin iunie vreo 20 lei...daca fac serbare dar dupa cate am inteles grupa mica nu mai face serbare ca le ajung 2 pe an

Am gasit bilet in Bulgaria la 310 E de persoana, dani gratis si Sandra jumatate la sfarsitul lui iunie dar nu pot merge ca atunci am licenta . Si sora-mea vrea sa mearga cam de prin 25 iunie dar eu taman sunt in febra licentei. Off..si din 2 iulie..urmatoarea perioada e cu 80 E mai mult....in tottal am plati cu 200 E mai mult ceea ce zic eu e mare diferenta . Si plus ca sora-mea nu vrea sa dea mai multi bani cand poate da mai putin. Logic nu?
Oricum la anul nu o sa mai am licenta sau examene asa ca concediul meu va fi dupa 15 iunie.... de 5 ani cat am fost la faculta nu am mai avut concedii in iunie cand e mai iesftin.
Giova...voi unde mergeti in concediu? Un Antalya ceva ? Sa nu dai cu rosii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Bianca suna super bine ce ai gatit tu si eu fac cateodata asa cand fac supa cu curcan proaspat piept si pulpa pun, apoi le fac cu sare, boia si piper si le prajesc un pic in ulei de masline si fac piure si sos de rosii la el lui Jean ii placea ca ii facea mama lui duminica, era "mancarea de duminica" asa ii ziceau, eu am descoperit metoda mea se sos de rosii care iese mai bun o cutie sau o jumate de cutie depinde de rosii decojite le fac cu blenderul fin de tot si apoi in ulei de masline calesc 2 frunze de dafin rupte sa iasa gustul din ele, pun putina faina si rosiile facute cu blenderul, o jumate de lingurita de sare si la fel de zahar si putin piper, iese super bun sa il incerci o data .
Ralu bine ca nu a fost mai grav cu cucuiul de asta mi-e frica si mie noi stam la et trei si Alain la urcare fuge pe scari de-a dreptul la coborare mereu il cert si acum stie sa ma astepte sa mergem impreuna ca urcare daca pica e ok ca isi jleste nasul sau isi sparge buza dar la coborare cred ca nu s-ar mai oprii pana jos ma dispera asta. Asa e cu surprizele la case in Ro adesea ramaneam mirata ce putine iau si ce scump e. Sa folositi cu drag revista si noi suntem mari fani winnie are aproape toata colectia de dvd-uri vreo 11 are .
Giova pls sa imi pui si mie pe mail formatul tau excell de lista de cheltuieli ca vreau sa o tin o luna sa vad....si nu stiu sa o fac eu. pls...E simplu calculul tau eu nu il scriu pe al meu ca mi se face rau cand vad negru pe alb. Cand adun chiria cu taxe si asig si benzina fac suma de 4 cifre cum zic Americanii .
Aici uleiul e la preturi f diferite de la un euro si ceva ala simplu de floarea soarelui la 2-3 euro cele in amestec, cu Omega 3 texte ca eu le-am incercat si verificat compozitia de pe etichete la toate. Eu ma vazut o emisiune care zicea ca pt consumat asa in salate sau sosuri cel mai bun e uleiul in amestec nu ala simplu de floarea sorelui sau masline ca are colesterol prea mare, asa ca eu iau ceva amestec de 4 uleiuri de la un mag de aici Netto ii zice nu stiu daca e si in Ro ieftin la 1,79 si in rest la gatit in general ulei masline si la cartofi ulei simplu. Eu vreau sa tin calculul ala cu ce cheltuiesc ca dam pe mancare si detergenti si ce mai luam asa aiurea cam 150 de euro pe sapt si mi se pare prea mult aici trebuie calculat si vazut ce facem ca suntem prea grasi amandoi si la astea se mai adauga scutecele lui Alain care nu stiu cand scapam de ele inca vreo 80 de euro pe luna plus shoppingul de pe net . Eu vreau sa ajungem la 100 de euro pe mancare pe sapt cred ca se poate...eu de cand cu dieta asta chiar consum putin daca l-as convinge si pe Jean...care are si el prea multe kg am face economii si am arata mai bine amandoi.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Sosul de rosii imi place. si eu pun putin zahar si foi de dafin in el. dar il mananc doar cu chiftelute, piureu si castraveti murati.

Gradi. atat a fost, doar ca din 15 martie s-a scumpit, e 850 lei + 230 inotul, acolo ajung.
Chiar vorbeam cu Clau despre gradi de stat. Unde am sanse sa-l duc, aici aproape de casa, inscriu si 40 in grupa. si sa nu vina toti, 30 tot vor fi cu o educatoare. vai de capul meu!!
De la cealalta gradi nu am primit inca raspuns, unde sunt vreo 20 in grupa si e buna rau gradinita. Cica s-au facut inscrierile din decembrie. asa ca, n-am incotro, si mai bine renuntam noi la cate ceva si las copilul unde e acum. macar aici e pupat si-n fund, sunt 8 in grupa cu o educatoare si ingrijitoare, urmaresc si act. facute, nu mai am nimic de comentat, vad ca au afisat dupa sedinta tot. Mai ales acum cand se intrevede colaborarea asta intre firma lui Clau si a fostului sef, Francesco. daca vor fi proiecte si bani vor fi, mai iau si eu 85% din salariu, asa ca va fi mai ok ca si pana acum.

Concediu???? cred ca va merge doar Clau cu marco in Antalya, pe undeva. am reusit sa-l conving, acum sa vedem cu cine vor mai merge.
Eu ma sacrific in favoarea lui bb2, n-am incotro....mai ales daca il si alaptez.

_
poze

Mergi la inceput

Silvia trebuie sa o caut, ca habar n-am pe unde e prin comp. si ti-o trimit.
Asig. nu le-am mai pus in calcul. Pt. masina lui Clau se platesc toate din firma, pt. a mea din buzunar, dar eu cu un plin ma descurc o luna si ceva.

_
poze

Mergi la inceput

Silvia suna bine reteta dar dar cam asa fac si eu sosul de rosii...pun putin ulei, o lingura de faina, bulion, zahar si 2 frunze de dafin. Deci cam la fel facem sosul se pare...
Am sunat la astia cu cartea cu dieta lor si mi-a spus o tipa ca ma resuna pe numarul meu sa imi ia comanda si atunci imi spune si cat ma costa transportul cartii si de o ora tot suna . Dar trasportul e cu curier rapid ca am vazut apoi in comanda si aia e inca 15 lei sigur. Daca o gasesc in librarii o iau de acolo.

Mai ce ciuda imi e cu Bulgaria de mor...Sandra de la anul va plati pret aproape intreg ca depaseste 12 ani..ea in 8 iulie face 12 ani. I-am spus acum lui Nelu ca am gasit si ca e in iunie si mi-a spus ca la anul...anul asta e mai imporatanta licenta decat Bulgaria.
Asta e oferta in caz ca va intereseaza...eu am vazut hotelul si de afara si arata bine..nu era departe de cel unde am stat noi.
http://www.vacanteinalbena.ro/albena_hotel_laguna_garden.html

Probabil vom merge la mare anul asta din banii de somaj ...si la anul vom vedea ce oferte sunt. Ce optimista sunt nu?

Mergi la inceput