Plata bonei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Sa va spun cum e la noi: fetita merge la gradinita acum, dar bona, fiind la dispozitia noastra oricand, in caz de ramane acasa cea mica, nu se angajeaza in alta parte, deci nu mi se pare corect din partea mea sa n-o platesc decat cu f. putin daca vine doar cateva ore/zile pe luna. Uneori mai vine si face curatenie/mancare/calca rufe/spala, cat suntem noi plecati la serviciu, adica o zi sau 2 pe saptamana, in restul zilelor doar cate 2-3 ore sta cu ea, de cand o ia de la gradi pana ajungem noi acasa. Pentru asta ii dam 5 mil. pe luna, indiferent cate ore vine. Chiar daca in alte luni se intampla sa nu vina deloc cateva zile din motive imputabile ei sau noua, asta nu ii afecteaza salariul. Tinem prea mult noi la ea si ea la noi ca sa incercam sa ii taiem din salariul oricum mic... Cate dintre noi s-ar angaja pentru o asa suma? A, ca e greu si pt. noi si nu ne permitem sa platim bone, e partea a doua... Dar daca noi nu i-am da banii astia ea ar avea nevoie de ei din alta parte ca, adunati la mica pensie pe care o are, sa poata supravietui... O respect pentru ca imi ingrijeste bine copilul, il iubeste, copilul e fericit cu ea si asta cred ca e cel mai important lucru.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Pai, Marina, taman asta e problema, poate nu am fost destul de explicita in primul mesaj, ca ea a zis ca nu stie daca ii va conveni sa vina 4 ore din toamna.
Si atunci eu ce fac, ii platesc 2 luni in care nici nu o vad la fata iar in septembrie ma trezesc ca nu am bona?
Legat de menaj..nici nu intra in discutie. Eu am angajat-o ca bona, nu ca menajera.
Iar in 10 luni la mine ea a avut deja peste o luna de concediu.
Legat de angajator: sotzul meu e cadru didactic la o facultate privata.In lunile de vara, cand nu are ore, e platit cu cca 30 % din salariul pe care il are in mod normal. Si evident plateste toate taxele catre stat..
In fine, in conlcuzie, voua vi se pare normal sa o platesc la vara? Si daca da, cu cat? Si daca zice ca nu mai vine din toamna, dupa ce am platit-o?

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia48 spune:

Pai e clar ca ea s-a hotarat sa nu mai vina la toamna!!!Asa ca nu are rost sa o platesti degeaba,pe timpul verii.La toamna cauti alta bona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia48

Pai e clar ca ea s-a hotarat sa nu mai vina la toamna!!!Asa ca nu are rost sa o platesti degeaba,pe timpul verii.La toamna cauti alta bona!

perfect de acord, daca banuiesti ca nu mai vrea sa vina part time, pe un salariu mai mic, eu in locul tau as incepe sa imi caut alta de pe acum, nu de la toamna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia48

perfect de acord, daca banuiesti ca nu mai vrea sa vina part time, pe un salariu mai mic, eu in locul tau as incepe sa imi caut alta de pe acum, nu de la toamna

Mergi la inceput