Burtici fericite de sept-oct 2009 (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Adela, dar tu cum ai facut testul fara eco??? Atunci care mai este acuratetea??? Mie nu au vrut sa-mi faca pt ca nu aveam CRL-ul pe foaie trecut. L-am dat sub semnatura...

POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 13+ cu (Dragos Alexandru??)
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Adela, te astept cu mielul, draguta; nu de alta, da' vine Pastele acusica.

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Buna fetelor!
Astazi am intrat mai tarziu ca am niste dosare de verificat urgent si ma scot din sarite ce prost sunt lucrate. Vad ca ati scris nu gluma!
La multi ani dayssy si un bebel sanatos.
Vad ca se discuta despre TT. Al meu doctor nu mi-a zis nimic de el , dar eu as vrea sa il fac pentru ca anul asta implinesc 33 de ani si mai bine sa fiu sigura. Puteti sa imi spuneti si mie ce date de la eco trebuie duse atunci cand se face TT?

14+
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Referitor la TT/DT, poate sa arate un risc scazut si sa constati la nastere ca totusi copilul are Sindrom Down? Am prins un sfarsit de emisiune si eu asa am inteles de la o mamica care avea un copil cu SD ca ei ii iesise bine testul.
Eram si eu curioasa ca oricum eu nu-mi fac TT/DT.
Ade, am simtit optimism in mesajul tau ceea ce e bine.
Fetele din UK, am auzit ca acolo nu mergeti in fiecare luna la ginecolog sa va faca consult vaginal si nici nu se fac foarte multe analize ca aici.

11+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Monica, tu ce zici? Sa fac programare pt TT mai devreme astfel incat sa-l pot repeta?
In mod normal n-ar trebui sa fie pb. ca am doar 25 de ani si n-am avut niciun caz in familie.
Am facut programare la 17 sapt ca ma gandeam ca e mai dezvoltat atunci.

Iulia 10+

Mergi la inceput

Sunt neagra. Tocmai m-am intalnit la baie cu o colega care are zona zoster. Am fugit cat am putut. A zis ca nu se ia. Voi ce stiti?

Iulia 10+

Mergi la inceput

Azi sunt "omu' problema". Mie nu mi-a dat sa fac eco morfologica de 12 sapt. Am doar 10. Sa fac eu de capul meu?

Iulia 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_iulia

Sunt neagra. Tocmai m-am intalnit la baie cu o colega care are zona zoster. Am fugit cat am putut. A zis ca nu se ia. Voi ce stiti?

Iulia 10+

este contagioasa din pacate .. si bolnavul trebuie izolat ...

Zona Zoster, contagioasa si dureroasa

Herpesul Zoster este o boala infecto-contagioasa, determinata de virusul varicelo-zosterian, acelasi virus care provoaca varicela. Afectiunea se caracterizeaza prin inflamatia unuia sau mai multor ganglioni si a radacinilor nervoase senzitive respective, iar clinic printr-o eruptie eritematoveziculoasa, insotita de dureri vii, cu topografie limitata (de unde denumirea de zona zoster).

Virusul varicelo-zosterian persista timp indelungat (probabil toata viata) in organismul persoanelor care au suferit de o varicela tipica sau de o infectie inaparenta. Se realizeaza astfel o infectie persistenta, localizata in ganglionii nervosi spinali sau cei omologi ai nervilor cranieni.

Dupa varicela sistemul imunitar este suficient de puternic pentru a impiedica o recidiva, dar insuficient pentru a suprima persistenta virusului in ganglioni sau radacinile nervoase. De aici, in conditiile scaderii imunitatii (stres, efort fizic mare, intercurente respiratorii, traumatism), infectia se poate reactiva realizand un tablou de herpes zoster. Herpes zoster reprezinta deci, o reactivare a unei infectii latente cu virus varicelo-zosterian (si nu o reinfectie), varicela fiind raspunsul clinic primar, iar herpes zoster manifestarea tardiva a infectiei latente.

Contagiozitatea herpesului zoster este sigura. Bolnavul cu herpes Zoster poate declansa o epidemie de varicela, daca se afla in contact cu copii receptivi la varicela. Frecventa bolii este mai mare la adulti si batrani (90%), iar la copii apare foarte rar (5% din totalul cazurilor).

Tabloul clinic
Debutul bolii este variat, de obicei cateva zile este precedat de oboseala, cefalee, febra. Simptomul principal este durerea, foarte intensa, resimtita ca o arsura sau ca o intepatura pe traiectul pe care va aparea eruptia. Durerea puternica precede aparitia eruptiei, ceea ce poate duce la erori de diagnostic (apendicita, pleurita) si poate fi insotita de durere la atingere. Durerea poate persista saptamani si chiar luni, mai ales la varstnici la care poate determina si tulburari psihice. Inflamatia ganglionilor regionali poate preceda, de asemenea, eruptia.

Cand apare, eruptia este delimitata la o arie cutanata, iritata de nervii ce apartin unei radacini nervoase senzitive sau grup de radacini nervoase (distributie radiculara). Eruptia se opreste la linia mediana, leziunile fiind unilaterale. Initial apar niste pete rosii, care se transforma ulterior in vezicule. Continutul veziculelor se tulbura, apoi se usuca, transformandu-se in cruste. Acestea persista 10-14 zile, apoi se desprind lasand o depigmentare centrala si o hiperpigmentare periferica.
Caracteristica este topografia radiculara a eruptiei in forma de benzi (aspect zonal, in centura sau in chinga) suprapusa pe suprafata de inervare senzitiva cutanata a radacinii sau radacinilor afectate de virus (de exemplu toracic, cervical, abdominal, in zona membrelor). Evolutia zonei zoster dureaza intre 2 si 4 saptamani, pana la vindecarea leziunilor cutanate.

Complicatiile pot fi locale (suprainfectare bacteriana) sau sistemice - pneumonie zosteriana, laringotraheita, manifestari digestive (colici, pareze intestinale, sindrom pseudoocluziv), encefalite.

Prognosticul in ceea ce priveste vindecarea este favorabil mai ales la copii si la adult. Persoanele in varsta pot ramane timp indelungat cu dureri suparatoare, iar persoanele cu rezistenta scazuta (neoplasme, corticoterapie) pot face herpes diseminat. Recidivele sunt rare.

Metoda de tratament
Tratamentul este simptomatic si urmareste:
• Calmarea durerilor – sunt recomandate antiinflamatoriile, antialgicele, vitaminele din grupul B;
• Prevenirea suprainfectiilor bacteriene - atingeri cu solutii mentol, antiseptice locale.
Pacientii trebuie tinuti in repaus si izolati pentru primele 7 zile de boala. Se recomanda o dieta hranitoare.
Tratamentul oftalmic al zonei zoster oftalmic este stabilit numai de catre medicul oftalmolog.

Masuri profilactice
In cazul zonei zoster sunt indicate aceleasi masuri profilactice ca la varicela. Orice pacient trebuie izolat de persoanele receptive la varicela (in special copii). Pentru copiii receptivi si pentru persoanele “cu risc” (stari de imunodeficienta) se recurge la administrarea de imunoglobuline antizoster preparate din plasma recoltata de la convalescentii de herpes zoster sau de varicela la 1-2 saptamani de la debutul eruptiei

Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 10+

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_iulia

Azi sunt "omu' problema". Mie nu mi-a dat sa fac eco morfologica de 12 sapt. Am doar 10. Sa fac eu de capul meu?

Iulia 10+

eu stiu ca trebuie neaparat facuta eco morfologica la 12 sapt .. bine intre 12-14 sapt ... mai bine suna-l pe dr tau si intreaba-l de ce nu ti-a spus.

pupici si trimite-o pe colega "binevoitoare" acasa ..

Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 10+

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Moni, cu zona zoster nu stiu exact cum sta treaba. Stiu asa, e o forma de varicela care apare la adulti... Adica chiar daca ai facut varicela cand erai mic, se poate sa apara si mai tarziu, dar sub forma de zona zoster... Nu stiu cat de contagioasa e.

Eu tocmai ce m-am documentat de varicela... Sotul meu a facut varicela, cand aveam 8saptamani. Eu si copilul ast mare am scapat; n-am facut nimic. Sunt un pic stresata cu ecografia asta de 14saptamani (in caz de imbolnavire, da malformatii mari la fat si se impune intrerupere de sarcina). De asta v-am intrebat si pe voi vis-a-vis de ecografiile morfologice de 14, de preturi... Suntem intr-o perioada grea din punct de vedere financiar (nu mai lucrez, indemnizatia nu mai e...) si morfologica presupune ceva mai multi banuti de dat...

Loredana 12+ Roni-Cristian 08.02.2007

Mergi la inceput