Sezatoarea canadiana (136)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Dana Podeanu scuza-ma ca te intreb, insa eu citesc mai pe diagonala asa ca nu prea am timp. Ce probleme ai tu cu tiroida? Ca si mie mi-au descoperit un nodul pe tiroida, asta in noiembrie. Mi-au dat tirmitere la ORL si am obtinut un rendez-vous in februarie. Doctorul s-a uitat pe ecografie si a zis ca e prea mic, sa-l lasam in pace sa vedem cum evolueaza. M-a palpat si a zis ca nu-l simte, deci daca nu se simte la palpat sa stau calma. Insa pentru orice evntualitate imi da trimitere la endocrinolog. Am obitnut repede rendez-vous la endocrinolog, insa am hotarat sa mai astept, pana dupa vacanta, mi-am luat pana la urma programare in mai. Oricum in Romania am sa imi fac niste investigatii, sa vad exact cum sta treaba.
Sunt curioasa ce iti zice la endocrine. Multa sanatate!

"Trebuie sa ne iubim copii asa cum sunt, nu sa le substituim propria noastra vointa " Francoise Dolto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nelia tare frumos povestesti tu acolo cum iti cresti copii. Am mereu tendinta sa salvez mesajele tale sa ma inspir mai tarziu.

"Trebuie sa ne iubim copii asa cum sunt, nu sa le substituim propria noastra vointa " Francoise Dolto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Probabil ca stiti deaj... A murit Ion Dolanescu... in ciuda a tot ce a facut in ultimii ani, ramine una din vocile superbe ele muzicii po p u l are romanesti... si ale copilariei noastre, de ce nu... Dumnezeu sa-l ierte!

Ca si Irina Loghin de altfel, nu stiam ca ea cinta impreuna cu fata ei... sint emotionata pina la lacrimi!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Kristin, n-am putut sa-l ascult cu sunet ca sunt la stagiu( iar acasa n-am pauze) dar din ce am vazut de unde provine filmul, pot spune ca dreapta ultrareligioasa din USA care a condus in ultimii ani nu se da batuta. Mai ales ca ieri Obama a acceptat sa se reia cercetarea in celulele sterm.... Plus alte masuri care i-a facut sa turbeze. Asa a totul trebuie privit cu scepticism.
Oricum mereu vor fi nemultumiti. Pentru negrii nu e destul de negru si nici cu stramosi sclavi, pentru albi nu e alb.... Nu e destul de crestin si mai are si rude musulmane!!!

Suntem prea mici ca sa stim tot adevarul.... Si eu personal nu cred ca sistemul american de democratie functioneaza cum trebuie. E o iluzie sa se creada ca exista un presedinte care lucreaza 100% pentru popor, in sistemul politic american. Poate va face ceva bun, dar prea l-au privit ca un zeu.... Nu poti ajunge in pozitia aia fara sa faci compromisuri si sa nu te faci «frate cu dracul».
Asta e parerea mea acum. Poate in 10 ani voi gandi altfel cand vom afla mai multe.

E frig!!!!!!!!!!!!!!!!
Ange uau 14 ani!!!! Pai poate are noroc fiica ta si te mosteneste. Dar la scoala nu fac niste educatie religioasa sau anatomie? Ca noi parca intr-a 8-a aflam chestile astea din manual.

Sorry Nelia dar pentru mine tot gunoi este. A profitat inainte a profitat dupa... Si-a distrus toata opera artistica cu comportamenul lui pentru ca eu personal nu le pot disocia( oricum nu mi-a placut niciodata si in general la muzica po****ra eram 0 pentru ca la noi in casa nu se asculta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

Foarte active sunteti. Iar ma dor ochii de cat am citit . Pentru ca ziceati de pubertate precoce, tocmai am dat peste un articol despre doi aditivi (propyl gallate and 4-hexylresorcinol) care fac rau oamenilor. Desi nu sunt super fan Mercola, cand isi face reclama la produsele lui, uneori are articole interesante.

"How to Protect Your Family

If you have children xenoestrogens are clearly something you will want to avoid. Here are some measures you can take to protect you and your children from common toxic substances that could cause them to go into puberty more than a decade before they were designed to:

* Store your food in glass containers whenever possible, as it is the most inert container you can use.
* Only use natural cleaning products in your home. Most health food stores will have these available or you can search online for them.
* Buy and eat, as much as possible, organic foods, especially mik which is frequently contaminated with bovine growth hormone.
* Avoid processed foods.
* Avoid artificial food additives of all kind, including artificial sweeteners and MSG.
* Avoid all varieties of unfermented soy.
* Switch to natural brands of toiletries, including shampoo, toothpaste, antiperspirants and cosmetics. Same sources as above for these, either your local health food store or you can search online.
* Review Our Stolen Future, probably the best resource on this topic"

un weekend cat mai fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

nop,fata mea nu stie si nu banuie nimic.sunt mai mult ca sigura.daca la 10 ani crede in zane si Mosi Craciuni dupa mine este un lucru fantastic!La scoala nu vorbesc despre sex,religie si nu fac nici anatomie.CA sa aveti o idee despre cum este fimea,amintiti-va de fetitele alea "gen calugarite" de prin colegiile englezesti.
Eu la cata experienta pretind ca am vis-a-vis de copii,in fatza unei asemenea probleme sunt nula.Nu stiu de unde incep si unde sa ajung Probabil o sa-i las mamei mele pt la vara "onoarea" sa abordeze problema c.m.
nelia,foarte frumos povestesti.esti incredibila!ce meserie ti-ai ales?daca nu are legatura cu copii sau educatia prescolara este bine sa te schimbi cat nu este prea tarziu

cat despre Dolanescu -D-zeu sa-l ierte! bubuie toate posturile romanesti de laude si omegii pt el.Eu nu ascult muzica po****ra,nici nu stiam prea bine cum arata pana sa-l vad la Marutza dar nu pot sa nu-mi para rau pt ca a murit un om.Si toata lumea spune ca a fost un om de valoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ange, la cit de frumusica si feminina este Maia, ma indoiesc ca nu e constienta de corpul ei si ca nu simte ca i se pregateste ceva... Iar fetele de prin colegiile englezesti sau pensiunile frantuzesti stiau mai multe decit stiu fetele din ziua de astazi. Ca si doamnele pudice din lumea buna! Hi-hi-hi! Intorcindu-ne la ceea ce discutam, eu cred ca unui copil trebuie sa i se spuna despre anumite lucruri atunci cind e pregatit sa intrebe si sa afle despre ele. Eu, la 12 ani, inca mai credeam ca la oamenii de la tara, copiii sint adusi cumva, nu stiu cum... dar nu vedeam posibil sa se intimple altfel la cit de obositi erau dupa muncile cimpului si cind stiam ca uneori se culcau nespalati din diverse motive. Na! Si la 24 inca mai asteptam intii sa-mi pupe cineva mina, sa-mi ceara prietenia, sa ma scoata in oras... si apoi sa ma... sarute, la ce te-ai gindit!?! Dar eu cred ca depinde de copil, pe mine nu m-a interesat nimic despre corpul meu, despre sex, despre baieti pian hat, tirziu, intr-o vara, cind am cazut un butoiul cu romantism datorita romanelor Rosu si Negru si Mindrie si prejudecata, iar apoi ani buni l-am iubit pe... mr. Darcy.

Muzica po p u l a ra - mie imi place si ascult de mica. E drept ca-mi place muzica po p u l a ra bruta, aproape neprelucrata (v. Fanfara de Valea Mare sau taraful Zece prajini), dar imi place nu numai muzica po p u l a ra romaneasca, ci si a altor popoare, ma intereseaza tot ceea ce e folclor, citesc si ascult cintece de aceasta factura cu mare-mare placere. Si, in general, imi place tot ce e traditional, specific fiecarui popor (de aici si dragostea fata de istorie in general, placerea de a purta ii, pentru costumele nationale ale diferitelor popoare)... Ange, uite o meserie care mi-ar fi placut, am si participat la citeva proiecte cu Muzeul Taranului Roman din Bucuresti... woau, ce placere mi-a facut. Meseria aleasa are legatura cu copiii, adica asta si vreau sa lucrez cu copii si cu tineri, daca s-o putea. Pina una alta, eu fac fata cu mare greu la cei trei iezi cucuieti de acasa... Uitati aici o melodie po p u l a ra, nu bruta, dar din aia care se cinta pe la noi, care sigur ca va umezi ochisorii... eu am sunat-o pe mama mea, ca tot nu o mai facusem demult! Asta e Irina copilariei mele... bine, ca luata la bani marunti, si asta s-a dat in barci indecent de mult in ultimii ani, dar vocea e voce, dom'le (s-apoi, eu am fost crescuta de bunici, ce vreti!?! Dar cintaretii mei iubiti de muzica po p u l a ra romaneasca ramin mai departe: Maria Tanase, Maria Lataretu, Ioana Radu, la care il adaug pe trubadurul Cristian Vasile - cautati-i daca vreti si ascultati-i si va spune tot).

Ah, si eu separ intotdeauna talentele si opera oamenilor de ceea ce au fost ei ca oameni in viata lor. Asta daca e ceva de separat!

Edit: of, m-am saturat sa tot separ cu spatii cuvintul p u l a, si nu stiu cum se face dar se pare ca il folosesc cam des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ange n-am spus ca ma bucur ci doar ca ma lasa indiferenta.
Logic ca e trist cand se intampla( mai ales ca am inteles ca mama lui inca traieste), dar eu merg pe principiul «istoric» ca «istoira nu iarta» (vezi cazul marilor artisti colaboratori cu nazistii)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Edit: of, m-am saturat sa tot separ cu spatii cuvintul p u l a, si nu stiu cum se face dar se pare ca il folosesc cam des.

hai ca ai fost tare!

mai tu imi dai de gandit!oare chiar asa sa nu-mi cunosc copila?!
chiar de devin stupida eu o tzin pe a mea sus si tare ca, copila mea chiar este o copila si chiar am de gand sa o las asa in lumea ei,in lumea papusilor mult si bine.Nu dati cu rosii,nu sunt nici tzaranca proasta,nici inculta dar nici nu vreau ca la 14 ani fimea sa si-o traga cu unul sau cu altul Eu ca eu dar taicasu ar muri si cu mine si cu ea de gat

Mergi la inceput

mikiion,chiar nu e cazul sa te superi.Nu a fost nimic cu directie.

Mergi la inceput