Eminescu - fals sau adevarat ?
Raspunsuri - Pagina 4
miki68 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Alta, scrisa de un neica Brinzei, zice ca avea sifilis si ca a murit din cauza afectarii grave a creierului sau de mare poet. You cannot both dance and not pay the piper. |
Neica Branzei a fost de fapt prof.dr. Petru Branzei, director al www.socola.ro/istoric.html" target="_blank">spitalului de psihiatrie Socola prin anii '70
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
beshter spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miki68
Neica Branzei a fost de fapt prof.dr. Petru Branzei, director al www.socola.ro/istoric.html" target="_blank">spitalului de psihiatrie Socola prin anii '70 cristina d. www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei |
Cinste lui.
You cannot both dance and not pay the piper.
beshter spune:
Ce vreau sa spun cu mesajul meu laconic de dinainte (si cu cele foarte nelaconice de si mai dinainte) e ca mi-e perfect perpendicular din ce cauze a murit Eminescu. As prefera sa vad mai multa ravna in aplecarea asupra operei lui - adica asupra vietii - decat asupra mortii. Iar ravna asta sa depaseasca nivelul 'marele nostru poet national'.
You cannot both dance and not pay the piper.
MElise spune:
Ai perfecta dreptate Mihaelka. Mi-e groaza când ma gandesc ca multi dintre tinerii de azi habar nu au despre poeziile eminesciene, dar vor fi atrasi de astfel de informatii care nu stiu cat de importante sunt la urma urmei. Schimba ele cu ceva Luceafarul sau Sarmanul Dionis sau atâtea si atâtea opere ale poetului? Dar se pare ca noi, românii, avem un talent înnascut în a ne bârfi valorile, ca si cum am avea vreun drept asupra trecutului. Mare dreptate avea Eminescu în a doua parte a Scrisorii I... apropo de posteritate si de felul în care oamenii percep pe oamenii talentati.
MElise