PRIETENE FARA TITLU (34)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Dianei ii place mult cartea aia Vantul prin salcii ,de fapt e o gentuta din hartie cu 4 carticele cartonate.Personaje sunt 4 prieteni soarecele de apa,sobolul,bursucul si broscoiul.N-am auzit de-astea de cand sunt,le-am cumparat de pe net,ca le faceau reclama buna si erau si la reducere.Initial m-au enervat rau,dar acum m-am obisnuit si aproape le stiu pe de rost de cate ori a trebuit sa i le citesc.Dar ce ma seaca si aici si in Degetica sau altele,e personajul ... SOBOLUL !!! La cat am citit eu la viata mea,eu de sobol inca nu auzisem pana la povestile astea ! Initial am presupus ca e vorba de shobolan si chiar l-am denumit de cateva ori asa in loc de sobol ca imi suna ca naiba numele.Dar am remarcat din context ca are casa pe sub pamant si cam pe camp.Sobolanii nu-s genul ala ... In plus era desenat cu blana bleumarin si nici dupa moaca nu semana a sobolan.Toate semnele imi aratau ca e vorba de fapt de o cartitza !!! M-am uitat in DEX pe net si sobol cica ar fi sau ... sobolan sau cartita. Na ziceti-mi si mie sa nu mor proasta,poate in alte zone din tara se foloseste cuvantul sobol si nu stiu eu ??? Si ce e de fapt sobolan sau cartita ?

MONI 19s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

DANIELA apropo de vopsit ouale,noua ni le va aduce mami gata vopsite ca de obicei,dar anul asta ne apucam de pictat oua.Am luat un set de pictat oua de la Profi parca.E un suport unde se pune oul,niste acuarele (nu stiu cat de speciale) si o pensula simpla.Au fost ieftine si par cam jaf,dar in mod sigur Diana se va distra bine,o sa o las pe ea sa se desfasoare.L-a si vazut si doua zile,m-a inebunit de cap sa pictam oua,pana a uitat de el cu chiu cu vai.E dosit bine,sper sa il mai gasesc cand ne-o trebui ...

MONI 19s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Daniela, sincer imi pare rau de bunica ta, sper sa nu ajunga la operatie si sa-i taie piciorul, Doamne fereste! Sanatate si toate cele bune, sa se faca bine!
M-am distrat cu scobitorile tale, eu n-as avea rabdare sa umblu cu ea dupa mine, mai rau e ca nici nu mai are efect, eu zic ca trebuie sa fii calma, ca alta solutie nu ai, e mai nazbatios Rares, o sa se cuminteasca pe masura ce creste. Diana a fost destul de cuminte cand avea varsta lui, drept e ca si umblam dupa ea non-stop, dar la tine e mai greu, ca trebuie supravegheati amandoi. Nu te mai necaji, trage aer in piept cand te scoate din sarite si angreneaza-l mai bine intr-un joc, alte sfaturi nu stiu ce sa-ti dau. Stiu ca e greu..
Cu cartile, i-am cumparat cartea aia de povesti mai de groaza asa, ca era pe raftul destinat copiilor, n-am rasfoit-o sa stiu ce scrie, naiba o mai lua. Dar Dianei ii place, nu pare ca e prea afectata, la varsta lor nu se sperie asa usor, o iau ca pe un lucru natural. Stie ce e moartea, ca doar a vazut animale sau gaze moarte, doar nu pot sa o mint, n-am observat ca ar dormi mai prost.
Si restul povestilor enumerate de tine ii plac, de fapt adora povestile, seara la culcare stam cate o ora lecturand.
Doar in mai vine sotul? Te cred ca ti-e dor de el, fa si tu cumva sa te intalnesti la Varna, n-as rata ocazia asta, in limba m-as duce. Al meu nu lipseste de acasa nici o zi, si tot mi-e dor pana vine de la lucru, ce ciudat...cred ca n-a disparut marea dragoste!
Moni, sobolul este cartita. E doar o alta denumire. N-are nicio legatura cu sobolanul. Prima data cand am citit de sobol a fost cand eram copil si am gasit denumirea in Degetica. Asta imi amintesc, l-am intrebat pe bunicul meu ce inseamna. Am si vazut cartite la tara, nu pot sa zic ca mi-au facut vreo impresie deosebita.
Sa stii ca in filmul ala cu melcii, Diana zicea de iarba ca e stricata, nu iarna. Mda, vorbea cam aiurea, de emotie. Habar nu aveam de ce era asa de surescitata. Parca ar fi dat de un lingou de aur.
Sotul se joaca ping-pong cu niste prieteni si eu stau pe net. I-am spus ca o sa-mi chem prietena si voi sta vreo 5 ore acolo. Ce dracu, doar ei sa se simta bine?
Diana azi a mai colorat cateva foi, pe Tinker Bell, Simba, Pinocchio....culorile alea de apa sunt beton. Trebuie sa le ascut, ca deja s-au tocit, la cat le-a frecat.
Ma duc si eu la un film, ca ma plictisesc rau fara dragutul meu sotz.
Noapte buna!

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

INGRID ti-ai parasit musafirii? vazusem ca ai precizat in drop de iarba,chiar ma miram ce are cu iarna Cu sobolul,vezi daca nu am citit si eu Degetica atunci cand eram mica? Atunci as fi stiut ce e. Eu aveam Povesti cu zane ,Printul fericit si multe altele,trebuie sa i le citesc si pe alea Dianei,dar deocamdata multe le am doar in carti mai putin colorate de pe vremuri sau in carti mai recente dar fara poze frumoase.Asa e ca nu-s prea afectati copiii de povestile mai horror,doar pe noi ne deranjeaza.
Vad ca iti plac creioanele alea,eu i le dau doar de Paste ,ca si asa nu coloreaza mai deloc acasa,dar nu ma supar din moment ce coloreaza zilnic la gradinita.O fi satula . Ii dau tot atunci abia costumul de blugi,cariocile pentru tabla magnetica si ... mai trebuie sa caut sa vad ce Mami deja m-a atentionat sa nu mai dau banii pe jucarii Daca m-as lua dupa ea,nu i-as cumpara nimic Dianei Ca are prea multe jucarii ... Pai comparativ cu ce aveam noi pe vremuri,e adevarat ca are mai multe,dar comparativ cu alti copii de varsta ei,cel putin cei de pe forum,cred ca n-are niciun sfert din cate au altii.Poate doar la capitolul carti sa fim mai in fruntea clasamentului

Mergi la inceput

INGRID si eu am vazut o singura data o cartita moarta in gradina la tzara,ne-a aratat-o tati - mie si verisorilor.Ce fain ca ai avut bunic care sa iti explice toate alea.Ai mei fiind batrani (mami si tati au fost ambii mezinii familiilor lor),nu am apucat asa ceva.Tatal lui tati care era mai scolit a murit cand avea el 8 ani,deci abia l-a cunoscut el.Iar bunica paterna care a stat cu noi era fara scoala,nu stia prea multe.Aveam 10 ani cand a murit.Bunicul din partea mamei a murit cand aveam eu 6 ani,iar bunica materna care m-a invatat gramezi de poezii cand eram mica,era depaarte. Avea o memorie fenomenala,cate cantece si poezii stia la peste 80 de ani! Aveam 16 ani cand a murit si ea ...
E mai bine sa faci copii mai de tanar,sa beneficieze copiii cat mai mult de bunici ... Io ce sa fac,daca n-au iesit la timp ?
Cred ca ma duc la nani,ca am ametit citind pe softpedia forum.Dar m-am si distrat un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

.........noi suntem pe gata. Maine ne suim pe cai si directia Romanica. Copii nu mai au rabdare. Daria si-a impachetat de niste zile maimutoii si-a luat perinita,(fara de care nu pleaca nicaieri) si-a pus gemantanul in fata usii si fata era gata de plecare la buni..........dimineata la ora 7.
Selin ieri a plans de s-a daramat cand a inteles ca nu plecam decat pana la cumparaturi si nu mergem la "Calilin" ....Caroline, verisoara.

.v-am pupat...........ne reauzim de acasa.

Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder

Mergi la inceput

MIRA sa ajungeti cu bine! Si sa va distrati fain in vacanta!

Denisa mai un pic si trebuie sa se intoarca deja - bronzata - de la

MONI 20s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Azi-noapte la 2 m-am culcat, am stat sa joc si eu putin, bine, nu la nivelul baietilor, dar m-am descurcat pana cand am ajuns sa joc cu sotul..m-a facut praf, trimitea mingile de parca era racheta, numai le auzeam suierand pe langa ureche. Asa ca m-am enervat...si m-am dus la nani.
Moni, eu am avut bunicii din partea mamei, amandoi pasionati de citit, asa ca am invatat multe de la ei, bunica mea la 70 de ani imi recomanda carti, si acum cand le recitesc ma apuca asa un dor de ea..sa-i aud vocea. Era o femeie foarte inteligenta, dar cu scoala putina, din pacate.
Diana e pasionata de colorat, a vazut ca ii ies frumos si acum tot cere. Daca nu merge la gradinita, noi exersam acasa.
Mira, drum bun sa aveti si te asteptam la Timisoara, la o intalneala cu fetele.
Copilul meu a fost la Metro cu taica-su, cauta de zor biliard pentru ea, n-a gasit din pacate, nu stiu ce a apucat-o cu biliardul asta. A vazut la televizor...ce crede ea, ca poate sa dea cu tacul la 3 ani?
Azi mergem la fratele meu, asa ca nu stiu daca mai intru, poate dupa-masa.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2

Mergi la inceput

Saluti dau o cafea,ca nici acum nu am terminat-o din cana pe cea de dimineata.
INGRID bilard ii trebuie acum? Au gasit? De-ai stii ce ma inebuneste Diana mea de cap ca de ce n-o duc la Diana ta la Timisoara.Ce sa zic, ca mie mi-e lene si sa trec drumul pana la mami ... de unde chef de alte plimbari?
Azi la inmormantare,dupa ce am stat jumatate de ora in picioare,am simtit ca ametesc,ca imi tiuie urechile si o sa cad, asa ca am tulit-o rapid si m-am asezat pe o banca.Noroc ca nu a tinut mai mult de o ora,fiind reformati ... Am venit acasa si de la 14 la 17 am tras un pui de somn.
Diana e la mami,azi s-a trezit pe la 7,30 si la 11 a adormit ,iar la 12 s-a si trezit.Bineinteles ca nu a mai vrut sa doarma deloc dupa aia.Acum merge taica-su sa mi-o aduca acasa pana diseara,ca se cam plictiseste pe-acolo.Afara e cald si soare ,dar vine cate o rafala de vant puternic de te ia pe sus.
DANIELA mi-am amintit acum,ca tu ziceai de sigilat dintii.Am intrebat-o pe dentista si a zis ca daca maselele definitive ies cam devreme e bine sa fie sigilate,deci e de recomandat chestia asta pe la 6 ani cand ies.Acum nu are rost.A confirmat ca cu cat ies mai tarziu dintii cu atat sunt mai rezistenti.
INGRID ai vazut ca si Diana ta se pricepe si inca e si pasionata de colorat? Majoritatii fetitelor le place asta ... Cum coloreaza cu creioanele alea asa cum sunt ,sau umezite?

MONI 20s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

saluatre

intru si eu rapid ca sunt franta de oboseala si ma mai omoara si o groaznica durere de cap.
Ingrid sa stii ca si eu as pleca de pe acum sa ma intalnesc cu sotul, sper sa-mi reuseasca escapada si sa nu se interpuna alte evenimente. Nu stiu daca o sa am cu cine lasa copii.
Am vazut ca v-ati jucat biliard, super fain.
mamaie tot in spital si cand parca isi mai revine cu una da peste alta....cica nu trebuie sa-i taie piciorul ca se vascularizeaza. azi era chiar mai binisor incepuse sa simta furnicaturi in urma tratamentului dar spre seara i s-a facut iara rau si a vomat tot ce incercase sa manance...cica ii fac endoscopie(exista posibiliattea sa aiba cancer la esofag) vedem ce o mai fi. eu nu prea cred, in cel mai rau caz o avea vreun cocolos de par de pisica, ca toata ziua se dragalea cu pisica aia si dormea si cu ea.
Monica, apropo de dinti, cred ca am zarit si eu o carie pe una din maselele Ioanei. Cum ai convins-o pe Diana sa deschida gura la dentist?? Ioanei numai cand i-am pomenit de dentist s-a pus pe urlat sia spus ca ea nu merge acolo.
Zici ca sunteti campioane la carti?? S-ar putea.
Deci v-ati pus pe colorat, pictat, desenat. ioana mai rar. ea numai de pictura s-ar apuca, dar face niste minunatii(stiti artistii aia ce se dau cu vopsele pe corp si apoi se arunca pe cate o panza?) Ioana i-ar intrece!
Moni hai sa-ti mai zic de boacanele lui Rares. Azi le-am dat cate un biscuit cu crema la fiecare. Dupa un minut o aud pe Ioana urland dupa mine. Ma duc si-l gasesc pe Rares cu biscuitul Ioanei in gura si Ioana straduindu-se sa il scoata!!! Sa nu crezi ca nu se intampla si invers. Odata le-am dat doua bomboane(cu tipla rasucita la capete) Rares nu le poate desface pe astea, dar pe moment nu m-am gandit. Rares a stat cuminte langa Ioana cat timp si-a mancat ea bomboana asteptand sa i-o desfaca si pe a lui, am prins-o tocmai in momentul cand isi bagase si bomboana lui in gura si el mititelul statea cu gura cascata in fata ei. Am intrebat-o ce face cu bomboana lui Rares, l-a care ea imi raspunde: "il ajut mami"
Mira, distractie placuta in vacanta.
Plec acum la culcare, poate imi trece durerea asta de cap.

daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput