Hipospadias(10)
Raspunsuri - Pagina 7
lucia13 spune:
buna madaelen, pe noi ne-a programat ptr.interventie la o saptamana de la consultatie.tot dupa 15 mai urmam si noi la operatie, ar fi trebuit sa-l opereze joi pe 2 aprilie inainte sa plece in strainatate dar am amanat din cauza unui vaccin pe care l-a facut cu 2 zile inainte de interventia programata.
poate ne intersectam pe acolo.
roxanac, dr.voinescu s spus ca va fi nevoie de o singura interventie.
nu stiu cum se procedeaza ptr.cei care nu sunt din buc.
strumfi2004 spune:
Buna! Am intrat sa ii urez Samei La multi ani! Sa aveti parte de tot ce e mai bun, de sanatate si multa iubire, intelegere si impliniri!
Va citesc, sa stiti, dar n-apuc sa scriu. Off, ce s-au inmultit baieteii cu hs...Salut si eu mamicile noi si pe cele mai vechi, sanatate multa!
Roxana, tu mai stii ceva de Aly? nu mai are id-ul acela si nici la tel n-am gasit-o.
Emi,
Numai bine,
mami, "pinsentza" si "diliciosul"
Strumfii spun lucruri trasnite
Rugaciune pentru Emma
cristidogaru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madaelen Cristidogaru, ai dreptate, cam tarziu pentru sfaturi. Dr. Andriescu mi-a facut internarea la rugamintea d-nei de jos, de la receptie. Dr. Andriescu nu stia nimic. Dr. Nicolescu nu stia nimic. D-na Rely insista sa nu-i dau sa manance. "dar ai fi putut intreba ce varsta avea copilul care a intrat in operatie" - nu stiu la ce te referi. Andrei are 1 an si aproape 2 luni. Am fost ieri la dr. Voinescu si m-a programat dupa 15 mai pt. ca este plecat din tara. Mi-a spus ca operatia se face in ziua internarii, dupa analize si controlul d-nei dr. anestezist. Spitalizarea este de maxim 2 zile. Eu voi cere sa stau, poate, toata perioada (scoaterea sonditei si un pic dupa). Operatia costa 3200 RON cu toate tratamentele, anestezii incluse. Spitalizarea costa 290 RON pe zi. Va sta cu sonda 5 zile si i se va pune un bandaj special care se scoate o data cu sonda. Dupa operatie va sta sub supravegherea dr. anestezist, cat va considera acesta, apoi il vor aduce in rezerva. La chirurgie, rezervele sunt de 2 locuri. Conditiile sunt foarte bune. Deocamdata, luam o pauza, ne mai revenim si, cu voia lui Dumnezeu, vom trece peste toate. |
Operatiile se fac dupa varsta copilului. Cel mai mic intra primul s.a.m.d. Darius a intrat al treilea la ora 12.A avut inaitea lui doi baietei de 7 luni si aproape 9 luni.Darius avea 9 luni la vremea aceea.Dupa Darius daca nu ma insel a intrat baietelul Irinei-Capsunica-Iasi, care avea 10 luni.
Nu stiu ce sa-ti spun despre incurcatura provocata. Am avut si eu in salon un caz care s-a internat luni ca mine si s-a operat joi-avea reflux.Erau tot din Craiova.Marti nu s-a uitat dr. pe urografie/cistografie, miercuri nu stiu ce s-a mai intamplat si abia joi l-a operat.Dar ii spunea mamicii sa ii dea sa manance, pentru ca nu erau pe programator.
madaelen spune:
Cristidogaru, in ziua aceea nu cred ca a operat pe nimeni. Si, oricum, nu mai conteaza.
Chiar nu vreau sa dezvolt aici acest subiect. Stim cu totii ca nu dispunem de un sistem sanitar grozav, dar sistemul este creat de noi, oamenii. Haideti sa fim un pic mai pretentiosi, macar pentru copiii nostri. Sunt sigura ca putem fi tratati cu mai multa atentie.
Monituta spune:
Imi place cum gandesti Madaelen!!!! SUnt intru totul de acord cu tine!!
Mami de gemeni: Oana si Tudor, 27.09.2007.
radusca spune:
Am fost ieri la control...se pare ca operatia e reusita, dar...pentru dimensiunea scrotului (am spus candva ca mi se pare cam mic)trebuie sa facem Pregnyl 1000 UI 3 doze.
Spuneti-mi va rog pe unde se MAI gaseste, daca stiti ceva.
la Bucuresti era mare mare aglomeratie. la ora 16.00 intra abia nr.3, deci...un balamuc total.
Cristina(Brasov) era si ea cu Alex si este foarte bine.
theooo spune:
buna diminata,
am revenit in sfarsit dupa 15 zile de spitalizare. imi era teama de 10 si am stat 15.........asta e.in mare , luni 23 mart ne-am internat , la ora 8-8.30 eram gata cu analizele si la ora 10.15 min bebe era in sala de operatii.operatia a durat 1 ora dar a mai stat dupa aia 1/2 ora la oxigen. cand l-a adus in salon era destul de agitat , 2 asistente s-au chinuit sa-l tina sa-l puna la perfuzie . bebe al meu vroia in picioare . noaptea de dupa operatie a fost agitat negasindu-si locul sa doarma- el vroia pe burta eu il intorceam pe spate alergand dupa el si cu sonda si cu perfuzia. de a doua zi a fost mai bine a inceput sa rada la toata lumea si sa se joace. a treia zi a urinat pa langa sonda de 2 ori, dar dr a zis ca nu-i nimic dar sa il urmaresc . am stresat copilul cu insistentele mele de a bea f multe lichide asa ca s-a gandit ca mai bine face greva foamei si a setei. ce pot sa spun, a stat f mult timp cu perfuzii mai ales toata sapta treuta. s-a ales si cu o viroza si a trebuit sa tina regim alimentar. a fost un chin pt el si pt mine . imi era tare mila de el dar nu am avut ce sa-i fac. am incercat sa-i dau sa bea si cu siringa , si cu lingurita dar nimic- efectiv refuza, nu mai deschidea gura . decat sa faca complicatii am preferat sa il tina la perfuzii. ideea este ca totul a fost bine, nu a facut complicatii. am scapat si cu o singura operatie. in rest a fost un copil cuminte , nu a tras de branula sau de sonda.
nu stiu daca mai stiti dar pe bebe l-a operat dr balanescu asistat de dr topor. cineva intreba de dr topor. este o super doctorita. am stat 15 zile cu sonda, pt ca dupa spusele dr cu cat stai mai mult cu ea cu atat este mai bine. ieri dimineata i-a scos sonda in timp ce bebe dormea , deci nu a simtit nimic, a si urinat si a facut pipi bine. acum nu mai trebuie decat sa -l urmaresc acasa , sa-l stresez iar sa bea lichide- cca 1 l /zi- groaznic pt ca nu stiu cum sa fac asta si sa-l pun pe picioare pt ca este f f f slabit si trist. lapte nu mai vrea deloc. am uitat sa spun, am stat f mult timp in pat si cand l-am pus pe jos sa mearga nu mai stia saracutul. dar incet incet si-a dat drumul. ieri cand am venit acasa , avand in vedere ca sapt trecuta a stat iar numai in pat din cauza perfuziei dadea in laturi si se tinea de pereti. oboseste repede daca il las pe jos. acum doarme de nu mai poate.
nu stiu cum sa fac sa-l urmaresc cum face pipi. la mine este f frig si nu-l pot lasa in funduletul gol. mi-a zis sa-l tin cu pampers si dupa fiecare pipi sa-i dau cu betadina si cu o crema si sa-l pansez. aaaaaaaa, in spital l-am tinut numai in funduletul gol. avea dureri cumplite cand facea caca, se catara pe mine si efectiv ma musca de umar de durere. plangea el , plangeam si eu.
ma rog, una peste alta am trecut si de asta. vineri ne ducem la control. doamne ajuta in continuare !
madaelen, eu chiar intrebam pe o mamica din casuta de tine .imi pare rau de ce ai patit dar poate ca este un semn si o sa fie mai bine asa. si eu am vrut sa ma duc la dr basca si nu l-am gasit si pana la urma a fost buna alegerea mea si sper sa fie bine si in continuare. bafta multa !
la toate mamicile
filofteia spune:
Theoo, ma bucur tare mult ca sunteti bine. Va tin pumnii sa fie intradevar o singura operatie. Pupa si bebele agitat din partea mea.
Radusca, eu am auzit ca nu prea se mai gaseste. Oricum da i le faci te rog sa mai intri pe aici sa-mi spui si mie daca se observa vreo marire.
radusca spune:
Filofteia l-am si gasit deja.
Nu doza recomandata ci o una mai mare, dar facem mai putin si e in regula "cica'.
Va face 3 injectii, 1/saptamana.
Si eu astept sa vad "minunea", dar mai ales sa vad cat dureaza.
Ii fac poza la... inainte de inceperea injectiilor si dupa terminarea lor .
O sa va tin la curent.
madaelen spune:
Theooo, ma bucur ca ati reusit, sa fiti sanatosi si sa va refaceti repede. Eu am stat 2 zile si am si luat viroza. Noroc ca Andrei nu a fost asa "receptiv". Si noi am considerat ca a fost nu semn ca nu trebuia operat atunci.
si multa sanatate!