Hipospadias(10)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns taty_alexis spune:

vreau sa le multumesc lui monituta si lui nicpop pt raspunsurile care le-am primit. conform link-ului acela sa inteleg ca estrogenul e cel care e raspunzator pt anumite malformatii. aveam o banuiala de fapt, dar depinde si de fiecare in parte , de organism , etc. Pe la 2 luni si ceva sotia a pierdut sange iar dna doctor ginecolog i-a prescris Utrogestan... de introdus la locul cu pricina.. si a luat vreo 1 luna. sper sa fie bine si toata acesta alergatura de pana acum si cea care v-a urma sa se termine cu bine pt toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Monituta imi pare bine ca de data asta ati reusit.
Taty_alexis sa va traiasca baiatul si sa va bucurati de el.
In ceea ce priveste motivele... mai bine ati renunta inca nu poate spune nimeni clar care este motivul. Eu am avut o sarcina superba, n-am luat o pastila... si totusi, Adi a avut hipospadias.
Cu siguranta veti trece cu bine prin toate, incep si la noi lucrurile sa se miste si destul de repede...In 2004 (numai) eu nu aveam cu cine vorbi, tot ce am gasit era in engleza, nu exista posibilitatea unei clini particulare, iar la ceva de genul venit un doctor din strainatate mi se parea SF...sincer...si iata ca acum sunt atatea posibilitati.
Va pe toti taticii si mamicile si nu in ultimul rand baietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicpop spune:

Te inteleg perfect filofteia . Fiul meu nici macar nu a fost diagnosticat cu hs. Medicul pediatru din maternitate nu a scris nimic in foaua de iesire din spital . Medicul pediatru imi spunea ca sunt eu exagerata ca e mai mult o problema estetica , am mers cu el si la urolog , si el a spus ca urineaza normal ca are canalul larg si mai toti imi spuneau "lasati baiatul sa se faca mare" Am inceput sa caut pe internet , asa am ajuns si in acest forum si norocul meu a fost makaua care m-a indrumat catre Zalau. Am ajuns cam tarziu ce-i drept dar dumnezeu a vrut ca totul sa se termine cu bine.Pana la fiul meu n-am stiut de existenta acestui diagnostic iar acum aflu de la medicul pediatru ca din aproape 50 de copii pe care ii are in grija 7 copii sunt dignosticati hs. Se pare ca in ultimii ani statistica arata ca numarul celor care sunt diagnosticati cu hs la nastere este in crestere. Care este cauza ? Se pare ca sunt doar supozitii , pana in acest moment nu exista o certitudine in privinta cauzelor. L-am intrebat si pe Dr. Hadidi despre cauzele hs , i-am spus ca am citit cum ca....si ca....si mi-a spus zambind ca daca aflu cauza certa sa-l anunt si pe el si sa nu ma mai culpabilizez atat cautand cauza-vina ci sa ma bucur ca problema fiului meu a fost rezolvata.
Va doresc numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theooo spune:

buna dimineata,
ieri am fost la dianosis la dr basca .din pacate sau din fericire nici nu stiu cum sa zic, mi-a confirmat temerile. faptul ca noua gaurica nu se afla in varf ci se opreste la baza glandului si ca putulica mai este inca putin curbata. dar se rezolva totul la urmatoarea operatie care dansul ar vrea sa o faca pe 25 aug. fistula este uretrala.
in rest mi-a zis ca totul este normal, puta este dezvoltata normal, testicolele ok. un caz fericit!
cam asta e. intotdeauna ma voi increde in instinctul meu indiferent de ce spun ceilalti. acum m-am mai linistit si eu.
tuturor si controale si operatii cat mai reusite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Theooo, ai spus ca " noua gaurica nu se afla in varf ci se opreste la baza glandului " ....adica la care baza , jos de tot? Pai n-a fost hs penian, cum de s-a dus jos acum?

Eramyse, ce mai faceti, ati ajuns acasa?

Nicpop, spui ca din 50 de copii, 7 au hs? Si cand te gandesti ca in urma cu cativa ani era ceva foarte rar, cred ca unul din motive sunt si chimicalele pe care le mancam, cu sau fara voie.

Si pe mine m-a chinuit cauza , la inceput, cand am aflat ca si Calin are hs, dar apoi....m-am linistit, ca si Emilia, am dat vina pe Pepsi- cu toate ca am baut in ultimele 2 luni de sarcina, in primele imi venea sa vars numai cand vedeam sticla, si am citit pe undeva ca hs apare la inceputul sarcinii, in sapt. 7-9, parca. Apoi am dat vina pe doctorita mea, ptr ca mi-a dat Utrogestan cu toate ca n-am avut niciun fel de probleme, a zis ca " preventiv", si acum imi pare rau ca l-am luat.....asta este, asa a fost sa fie. Bine ca a fost doar atat, asta dupa ce am vazut in spital cazuri cu mult mai grave, cu alte probleme la care sansele de vindecare erau mai mici sau chiar deloc.

Am vazut ca ati discutat de spital , conditii, felul in care se comporta medicii.....si eu am avut ceva comentarii despre asta atunci, dupa operatie, acum....bine ca totul a fost bine, in cazul nostru, si multumesc lui Dumnezeu ptr asta, sper sa fie si in continuare bine, a trecut totul, ce a fost a fost. Problema e ca traim in Romania si vor mai trece foarte multi ani pana se va schimba ceva.

Gata, inchei aici ca trage Calin de mine, nu stiu ce tot vrea sa-mi arate.
Intru mai tarziu ca sa deschid capitol nou.

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_alexis spune:

Multumesc de urari filofteia, asemenea si voua. Nu ma mai gandesc decat sa se faca bb bine , restul nu mai conteaza! Pe voi cine v-a operat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eramyse spune:

buna
da suntem acasa dar andy nu mai sta deloc in patut , vrea doar pe jos sau cocotat pe comoda (mai mai sa-si traga tv pe el), pe caloriferul electic de a cazut cu tot cu caloriferul peste el si tot asa astfel incat nu mai pot sa-l las singur o clipa
pai si acum sa va povestesc aventura noastra :
ne-am internat de duminica seara ca a fost dr de garda, i-au recoltat analize, i-au facut rg. pulmonara si mi-a spus ca de la 5 dimineata sa nu-i mai dau sa manance
luni pe la 4 l-am alaptat iar la 5 i-am dat un biberon de cereale,pe la 8 a venit anestezista si la vazut, la 9 i-au pus un supozitor preoperator care l-a adormit aproape instantaneu iar la 10 si 15min l-au luat la sala de op.
la 11 si15min dr chirurg iesise deja din sala iar la salon mi l-au adus dupa vreo 20 de min.
dr a spus ca totul a decurs bine si fara complicatii
a facut cateva crize de durere cand s-a trezit dar l-au linistit cu supozitor cu diclofenac si cu ceva pe vena
aceste dureri s-au repetat in primele 3 zile dar nu f des , apoi a mai plans uneori cand "iesea afara"
miercuri la pansat d-na dr si fiindca a fost bine m-a trimis cu el in casa mc si ne prezentam pe sectie seara si dimineata pt trat ;dr. ne vedea in fiecare dimineata iar la 2 zile il si pansa (la primele 2 pansamente a plans apoi a stat cumintel)
l-am tinut fara pampers ,acoperit cu un scutec pe dinainte si nu a avut voie sa stea in picioare sau sa doarma pe burta
la 10 zile i-a scos sonda ,iar la cateva minute dupa a urina cu jet neintrerupt si fara sa planga ;si acasa tot asa face
acasa il sterg local cu betadina si il pansez cu comprese unse cu ACTOVEGIN crema 5%
vineri mergem la control si la scos de fire (a avut 4 fire la suprafata dar 3 au picat si se mai vede unul care iese de sub preput chiar in varf)
plaga din ce vad eu , zic ca sa vindecat dar astept sa vad ce e sub preputsi sa aud parerea dr. la acest moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Taty_Alexis... l-a operat dr. Basca, la acel moment era cea mai buna alegere. Noi am avut noroc. Operatia se poate considera reusita din prima.

Rescriu povestea noastra, pentru imbarbatare.

Citat:
In familia sotului meu sunt nu mai putin de 7 medici.... Asa ca am fost la cei mai buni din Bucuresti. Adi a fost diagnosticat din maternitate.
Prima data (6 saptamani) am fost la dr. Tranca la Grigore Alexandrescu, care ne-a spus ca are orificiul prea mic si trebuie operat de urgenta. Doctorii nostrii au spus sa nu ne grabim si ca sa cere o a doua consultatie.
A doua oara (3 luni) am fost la dr. Pesamosca, care este cel mai renumit in astfel de malformatii din tara si recunoscut si afara. Doctorii nostrii au spus ca la el pentru diagnostic corect, dar de operat mai vedem unde pentru ca din pacate Dr. Pesamosca nu mai opereaza. S-a pus diagnosticul, gaurica era undeva la mijlocul penisului,care este si curbat. I-a facut dilatare de uretra pe viu ca sa vada daca poate face pipi, dar Adi si-a revenit repede… dupa 5 minute nu mai plangea. Ne-a spus ca sunt necesare 2 operatii, una pentru indreptare si alta pentru refacerea uretrei si sa revenim dupa 2 ani, asta daca nu apare ceva.
A aparut pe la un an... datorita HS avea si o fimoza urata si smegma de adunase sub pielicica si facuse niste umflaturi.... Ne-am speriat ingrozitor am fost la dr.Pesamosca, l-a decalotat si am plecat acasa fericiti ca a fost numai atat. Ne-a spus sa revenim dupa 2 ani jumatate.
La 2 ani am fost la dr. Lascar, marele chirurg estetician pe care l-ati vazut cu siguranta la televizor. Acesta a spus tot 2 operatii si sa venim dupa 2 ani jumatate. Cand avea 2 ani jumatate am avut 2 decese in familie, la trei luni diferenta, si am hotarat ca nu mai suntem in stare psihic si fizic sa trecem si peste o operatie.
Asa ca am revenit la dr. Lascar la 3 ani si 4 luni, care ne-a transmis sa venim pentru internare. Cand am intrat la consult l-am intrebat cand are de gand sa-l opereze ne-a spus ca poate luni - marti... era joi... I-am spus ca un copil nu poate sta atat in spital, iar dumnealui ne-a spus ca daca nu ne convine sa venim alta data.
Tot de la medicii nostrii stiam de dr.Basca, renumit si dumnealui de altfel pentru astfel de operatii, mai citisem si pe net ca este si urolog, asa ca i-am spus sotului meu... "tot suntem in Bucuresti hai sa mergem si la dr. Basca sa vedem ce program are". Aveam consultatii in acea zi peste vreo 2 ore. Am luat bon de ordine, am stat la o coada imensa si l- a vazut. Acum stiam deja multe despre operatie si altele... L-am intrebat in primul rand daca face ambele operatii intr-una, pentru ca asa se face "afara". Surpriza... a spus ca da. A spus ca merge pe o singura reparare ca sa streseze copilul cat mai putin. L-am intrebat ce se intampla daca nu-l operam si ne-a spus ca este musai ca sa poata avea copii. Si ce crezi... ne-a facut foaia de internare si ne-a spus sa venim duminica ca il opereaza luni. Si asa am facut.
Cand am ajuns acasa prima data am dat telefoane... mai voi ce spuneti ca uite ce am facut noi... si a venit de la medicii nostrii un alt argument forte... Dr.Basca are o echipa de anestezisti foarte buna.
Ne-am internat,l-a operat. Operatia a durat cam 3 ore. Anestezistul a fost de nota 10. Singurul lucru care nu mi-a placut… nu prea aveau medicamente. Adica paracetamol supozitoare si cam atat. Dar m-am dus eu cu farmacia de acasa.
Din pacate nu prea am putut vorbi cu nici un doctor acolo… pana si pentru a-i schimba augmentinul din intravenos in cel oral am alergat dupa cel care a fost mana a II-a pe hol. A avut cateter in vena de cand a iesit din sala de operatie, dar dupa trei zile nu prea mai functiona, asa ca am hotarat sa i-l scoata (pana si asta am hotarat-o eu) ca plangea saracul de nu mai putea… I-am dat telefon sotului sa-i ia augmentin si nu m-am lasat pana nu am vorbit cu doctorul… asa ca a doua zi la 6 dimineata la noi in foaia de observatie scria „Augmentin de la mama”, iar asistentele nu se oboseau sa-l aduca… aveam eu grija sa ma duc sa-l iau de la frigider de la ele… dar din acel moment nici nu le-am mai dat un ban.
Am stat in spital 10 zile. In a 7 zi de la operatie i-a scos sonda. A avut o sonda legata de o punga. Dureri foarte mari nu prea a avut...II dadeam mereu panadol sau nurofen, iar seara Peritol. Dupa ce i-a scos sonda a fost cel mai rau ca il ustura cand facea pipi, dar a trecut pana a doua zi.
Acum penisul arata foarte bine... are erectii... poate face pipi din picioare... nu se decaloteaza si jetul este cam subtire, dar dr. ne-a spus ca nu este nici o problema ca va creste si o sa se si decaloteze si i se mai ingroasa si jetul. Important este sa faca pipi in jet si tot, ceea ce la noi este indeplinit.
Am fost la control cam din 3 in 3 luni. Ultima data am fost la clinica particulara unde are program si ne-a placut foarte mult... Consultatia scumpa 650000 (in noiembrie 2004), dar a meritat... am vorbit cu dumnealui mult mai mult, nu era aglomeratie.... a avut timp de noi si ne-am linistit complet. Poate chiar prea tare ca ne-a dat sa-i facem niste injectii cu pregnyl si nici pana azi nu le-am facut.... este adevarat ca a fost cam racit... dar totusi....

Iar in final .... in ce priveste psihicul copilului... noi niciodata nu am facut din asta o problema. Adi nu a simtit ca este ceva in neregula cu el. L-am invatat sa faca pipi la olita si apoi la WC stand. Si acum tot asa face desi merge la gradinita si ii vede pe ceilalti, doar prin oras mai face din picioare. Nu prea ne lasa sa punem mana pe penis, dar incet incet l-am invatat sa se spele singur, uneori la baie mai incerc eu sa-l decalotez pana incepe sa se vaite... L-am invatat sa-mi spuna mereu daca ceva este in neregula...
Marea mea teama este la pubertate, dar eu sunt mai optimista din fire si sper ca totul va fi bine.
Emilia.

Ce este mai sus am scris in primul an dupa operatie (a fost operat la sfarsitul lui aprilie 2004). Acum Adi are 8 ani si 6 luni. Nu am mai avut vreo problema. Jetul este tot subtire, dar continuu, nu a facut infectii urinare. De decalotat, a inceput sa se decaloteze singur la baie. Nu am mai fost la control de 4 ani. Pregnyl nu i-am facut nici acum.

Eramyse imi pare bine ca ati trecut relativ usor prin operatie, va tin pumnii sa nu aveti nici o complicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisAndy spune:

Citat:
citat din mesajul lui theooo
crisandy, tie ce ti-a scris in aceea scrisoare dr basca? ca este clar ca depinde f mult de ceea ce scrie dr.

Buna fetelor.
Va rog sa ma iertati ca nu am mai intrat de mult pe forum, am fost foarte necajita. Stiti din mesajele trecute ca Andy a facut infectie urinara care recidiveaza o data la 2 saptamani cu febra si plans la urinare. Acum sunt mai linistita, ultima urocultura, facuta pe 21 mai a iesit sterila, am reusit cu sumetrolim (la febra 3,5 ml/12 ore iar in rest preventiv 2,5ml/zi), cu multe lichide si un iaurt mare pe zi.
Tehooo, mie nu mi-a trebuit scrisoare medicala de la dl. dr. Basca, eu am avut iesirea din maternitate pe care scrie: "malformatie genitala - hipospadias". La dosar am pus cam aceleasi acte cerute si Monicutei: 2 iesiri din spitalul Grigore Alexandrescu, 4 bilete de analize facute la spitalul Parhon: ecografie abdominala, cromatica, 2 analize a testosteronului, o iesire din spital Parhon unde am stat internati o saptamana pentru efectuarea analizelor enumerate mai sus si unde am facut si primul tratament cu Pregnyl, biletul de iesire din maternitate si restul stii.
tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am deschis subiect nou aici

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput