Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (81)
Raspunsuri - Pagina 5
gaia.nevia spune:
o harta, o harta va rog... cum ajung la Praid?! Din Bucale, adica...
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
musettepink spune:
Anca ,nu e morcov,e sange clar,e un chegulet ca atunci cand iti curge sange din nas si ies chegulete.Si nu am baut nici lapte...am mancat branza de oaie ieri atat.....
Bafta la dr,sa nu mai pui la suflet ce zice aia de Carla ca e micuta da?????
Vreau si eu diferenta de bani...fericitelor care ati primit!
de Luca
LUCUTTA spune:
Uraaaaa!a papat Sergiu de numai ,1 marut cu 1/2 de piersica si 50ml de suc morcovi.
De acum dimineata ii voi da papa la 4 ore ca la 3 nu ii este foame asa am facut si acum si am avut un super succes.Niciodata n-a papat atat.
Ii place piersica pt ca si mie imi placea si mancam f multe pe perioada sarcinii.
Ieri i-am introdus prima lingurita de piersica ,vazand ca nu face alergie azi nu am tinut cont de a doua lingurita si am trecut direct la o jumatate.
Sper ca nu e o problema nu?
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 300 Anamona de ce se pastreaza vitaminele prin fierbere in oala sub presiiune? Temperatura de fierbere mai mica? Sau te referi la faptul ca fierbe oricum mai repede? |
pai din cauza ca nu se evapora apa asa ca si cum ai fierbe intr-o oala obsinuita si ...corect...ai temperatura si timp de fierbere reduse
Daca te hotarasti sa folosesti oala de presiune la supa Andei, legumele trebuie acoperite de apa doar 10-20 cm.
Parerea mea e ca pentru pastrarea vitaminelor oala de presiune este mai buna ca steamerul (ai vitaminele si din legume si din apa in care au fiert pe care nu o arunci ca la steamer). Apoi te iei si dupa gust...mie una nu imi plac legumele preparate la steamer...noi avem steamer de vreo 3 ani...l-am folosit doar de vreo 3-4 la inceput.
babymom75 spune:
LA MULTI ANI Eva !!
LA MULTI ANI Monica !!
Toata fericirea si florile din lume la voi sa fie !
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
tzitziri spune:
Musette, fta unei prietene a facut kki cu sange dupa ce mama mancase portocale.
Si David a avut firisoare de sange dupa ce mancasem cu o zi inainte branza in cantitati mai mari decat de obicei....a mai facut de atunci?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
laureta spune:
musette nu cumva e constipat? Urmareste kkutza si daca mai apare suna la doctoritza voastra, sper sa nu fie nevoie
de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole
gaia.nevia spune:
Uite ce info am gasit:
http://www.retete-online.com/retete/articole/1calitati-fructe.php
scrie despre fierbere si vitamine, cate ceva.
Daca vitaminele se distrug la temperaturi inalte, nu prea vad cum oala minune le-ar proteja... nici microundele... nici steamerul...
Singura posibila gaselnita la steamer ar fi ca nu consumi si apa cu nitriti-nitrati, pentru ca nu fierbi in apa.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babymom75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anamona
pai din cauza ca nu se evapora apa asa ca si cum ai fierbe intr-o oala obsinuita si ...corect...ai temperatura si timp de fierbere reduse |
Temperatura de fierbere e aceeasi, adica 100 grade Celsius, indiferent in ce vas fierbi. Doar timpul de fierbere se reduce, adica datorita presiunii se ajunge mai repede la temperatura de fierbere, si din cauza aceasta se conserva o parte din vitamine; de ex. vit. C, care este foarte instabila la cald si la aer, se distruge complet. La fel ca in sucul/piureul de mar care nu sunt proaspete - isi pierd vit. C.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
monica_dicut spune:
Eva, sarumana de mesaj. Foarte frumos. Iti doresc sa petreceti frumos, sa va bucurati de aceasta zi impreuna in 3, sa va iubiti la fel de frumos ca si pana acum si musai sa ii faci o surioara lui Luca
POZNICI CU NOI
POZICI CU BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 13+ cu (Dragos Alexandru??)
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata