Par gras! AJUTOR!
Am cedat, imi iau campii, m-am spalat dimineata si acum zici ca mi-am turnat ulei in cap!!! Am incercat TOT ce exista in farmacie pt par gras, n-are efect decat temporar, la doctor am fost, mi-a dat o solutie preparata in farmacie, m-am dat o vreme, n-a avut efect, anticonceptionale nu iau, hormonal e totul ok, capiez!!! N-am matreata, coji, nimic, doar sebum.
Am folosit sampoane de la Ducray, Neutrogena, Foltene, Alpecin, Klorane, Herbagen, otet, plus o gramada pe care le-am uitat (am avut timp in 2 ani de cand ma chinui), ma clatesc cu apa rece am incercat de toate.
Idei? Va roooog!
Raspunsuri
Deus spune:
clateste cu apa cu otet...si decolorarea sau permanentul mai usuca parul dar nu pe termen lung(:
poze familia mea
Quod me nutrit me destruit
inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
lisaelisa spune:
Lolita,
Asa pateam si eu intr-un timp.
Poate ai o perioada mai stresanta ?
Doctora mi-a zis ca l-am invatat prost si ca cea mai mare greseala pe care o poti face este sa te speli cu sampon pt par gras.
Asta degreseaza prea tare parul si mai " fura " si din substantele nutritive. Si in 2 zile iar se ingrasa.
Solutia ar fi sa stai cu parul nespalat timp de 2 saptamani.
Sfatul este dat de doctora.
Eu asa am facut chiar daca imi era rusine cand mergeam pe strada, in parc, in vizite.
Dar si-a revenit; il pot spala la 4 zile.
Parul prea gras poate insemna si exces de grasimi in sange.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
CorinaDani spune:
Buna,
Ai incercat suplimente alimentare pe baza de seleniu si zinc ? Aceste 2 minerale sunt foarte importante pentru sanatatea parului, pielii si a unghiilor. Eu am luat pentru probleme cu tenul (acnee, dar tratamentul consta in anticonceptionale Diane 35 + seleniu + zinc) si am observat foarte rapid ca scade secretia de sebum, atat la nivelul fetei cat si la nivelul scalpului.
Incearca si aceasta varianta, rezultatele incep sa se vada in aprox 2 saptamani.
Sau mai poti incerca sa-ti vopsesti parul cu henna, este un produs natural, din plante, eu am remarcat ca parul devine mai lucios, mai sanatos, se regenereaza rapid, nu mai cade asa mult si nici nu se mai ingrasa sau nu mai face matreata.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
nona_denis spune:
Si mie de la sampoanele pentru par gras mi se ingrasa si mai tare parul.
Mi-am stabilit doua zile pe saptamana in care ma spal la cap, pentru ca ajunsesem sa ma spal o zi da una nu. Daca mai folosesc si balsam sau o masca deja nu pot sa stau mai mult de doua zile cu parul nespalat, asa ca am cam rarit folosirea lor.
Solutia data de lisaelisa am mai auzit-o si eu pe undeva pe la TV. Incearca sa lasi cat poti de mult parul nespalat ca sa inveti pielea capului sa nu mai produca atat de mult sebum. Asta daca poti. Ca fiecare dintre noi mai merge pe la serviciu, mai iese undeva.... Eu nu am putut mai mult de 5 zile. Deja din a treia zi mergeam cu el prins. In ziua in care m-am spalat, cand mi-am scos clama din par, parul a ramas pe loc, zici ca era prins in continuare. Gretos!
Mami de Denisache
camelia_daniela spune:
Lo_li_ta, si eu ma confrunt cu aceeasi problema ! (nu se ingrasa in decursul aceleiasi zile, totusi ... insa la 2 zile maxim arata "infect", iar daca il coafez astazi, sa zice, pana maine nu mai sta deloc; e moale, gras, subtire
)
Am incercat si eu sa-l tin nespalat o perioada maii indelungata, insa trebuie sa merg la serviciu, nu pot sa apar asa intre atatia oameni! (mi-e sila mie de felul cum arata, va dati seama de impactul asupra celorlalti)
Am incercat si permanentul si parca in perioada aceea nu arata asa imbacsit in perioada asa de scurta...
Nu stiu ce sa mai incerc, as incerca orice, oricat de scump ar fi, numai sa-mi mearga!
Nona, asa si eu, n-am rezistat mai mult de 5 zile! Am incercat si in perioada cand stateam acasa cu bebelina, insa imi creaza o stare de agitatie si de indispozitie, incat prefer sa ma spal mai des si sa ma simt, si din punct de vedere psihic, mai bine! Deci, clar, la mine nu functioneaza treaba asta cu lasatul parului nespalat mai mult timp (ma imbolnavesc de nervi)! Ma gandeam sa il tuns scurt-scurt sa incerc niscaiva tratamente mai naturiste ...
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA in fiecare zi ora 13 !!!
nona_denis spune:
Mai fetelor, povesteam si pe la subiectul ala cu economiile mai acum ceva zile: Ma apuca harnicia intr-o zi si incep sa fac curat in dulapul cu detregenti. Cum am tot schimbat samponul in ultimul timp pentru ca nimic nu e eficient la asa par, aveam mai multe sticle de sampon cu cate un pic in ele. Asa ca ce ma gandesc eu: le amestec pe toate intr-o sticla poate mai folosesc la ceva. Sticla fiind identica cu samponul actual, am luat-o intr-o zi si m-am spalat cu ea. Observasem defapt cand mi-am pus in palma dar am zis ca nu prea are ce sa mai strice. Si ce credeti? Asa un par frumos mi-a facut, de ma miram de el. Pacat ca s-a terminat amestecul.![]()
![]()
![]()
Lolita te rog eu, nu te mai clati cu apa rece sa nu risti si vreo raceala , ca eu am o sinuzita si tare ma chinuie cand e rece afara.
Mami de Denisache
Lo_li_Ta spune:
Deus, otetul e incercat.
Nona, eu as putea face litri de sampon din cate sticle am pe jumatate. Merci de sfat, si eu am sinuzita, iar adevarul e ca nici nu stiu cat ma ajuta concret clatitul asta cu apa rece.
De Zinc am mai auzit, ma apuc.
Sa stiti ca eu i-am dat naibii pe toti candva si am stat cu parul nespalat cate 5 zile timp de mai multe luni sau imi dadeam cu sampon uscat la radacina. Nu s-a schimbat nimic fundamental.
Sora-mea, acum cativa ani cu aceeasi problema, a primit de la un medic din Spania minunatul sfat de a nu se spala cu sampon pt par gras pe acelasi principiu, sa foloseasca sampon pt par normal ca in timp se regleaza! Pe naiba! 3 luni s-a spalat cu un sampon din farmacie pt par normal si i s-a agravat problema. Inca astept o minune!
lisaelisa spune:
Eu ma spal cu sampon 'Petrole hahn '. Pt mine este bun. Iar metoda cu nespalatul 2 saptamani a functionat; acum il spal la 4 zile.![]()
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
nona_denis spune:
Eu daca stau cu parul nespalat mai mult timp, imi cade in cantitati mai mari decat de obicei. Daca la un pieptanat normal imi raman cateva fire in perie, daca nu ma spal la timp, peria se umple de fire.
Mami de Denisache
lisaelisa spune:
De cand m-am dat dupa spalat cu masca de par Gerovital, nu-mi mai cade. Acum, ii dau cu masca doar cand vad ca iar o ia razna parul. Si, functioneaza. ![]()
Am uitat sa zic : samponul este pt par normal si cumparat de la Plafar.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas