Bucurii de sept-oct 2006 (161)
Raspunsuri - Pagina 6
GETY spune:
Buna dimineata!
Haideti la !
Voiam sa mai scriu ieri despre Maria, dar era pe langa mine si nu m-a lasat.
A facut niste bubite pe fese, si cu toate ca am dat-o cu albastru de metil, intr-un loc s-au infectat destul de serios. Acum o ung cu ceva pe baza de antibiotic.
Am noroc cu o prietena farmacista, care imi raspunde oricand la telefon si imi spune ce sa fac, cand e prea tarziu sa sun dr. de familie. L-am sunat si pe el a doua zi si mi-a zis sa o dau in continuare cu unguentul respectiv.
Yoanna, nu stiu ce sa spun de dr. respectiva. Eu am renuntat la o dr. care tot asa, era cu programare si mie nu mi-au convenit unele lucruri la ea, nu le mai scriu acum.
Acum suntem toti 3 la un dr. care este si pediatru si generalist.
Asa creste Maria Diana
GETY spune:
Si sa ne laudam ca Maria face ziua numai la oala. Si se si cere.
Yoanna, mi-a placut palariuta Mariei tale!
Sa aveti o zi buna!
M-ati convins sa-i iau plastilina Mariei. Si hartie colorata.
Asa creste Maria Diana
Roxana01 spune:
Buna, fetelor!
chiar daca va citeam, n-am mai intrat, ca va intristam. eram ffff amarata, ca daria se vaita rau de picior. refuza de multe ori sa mearga, deja ma dispera.
noroc cu Adina si Lexi, pe care le inca o data. ieri am facut punctia si injectia. a anesteziat-o general, cu masca la gura, chiar daca interventia propriu zisa a durat doar vreo 10 min. mai urat a fost dupa, ca a adus-o plangand de la sala, de fapt urla si se zbatea, era f agitata. f greu am potolit-o, de fapt am linistit-o in salon cand i-am zis ca daca se linisteste vine Mexxa cu sebicu la noi. I-am chemat de urgenta si asa s-a linistit putin. dar dupa ce au plecat a fost oricum agitata toata ziua, nu-i convenea nimic, trantea totul, se agita. nu a fost prea placut, dar stiam ca e de la anestezie. pe la 5 ne-a dat drumul acasa si... azi dimineata, FERICIREEEE!!!! daria s-a trezit si nu a mai schipatat!!!! nu-mi venea sa cred. chiar este evidenta schimbarea. este extraordinar! stiu ca nu este permanent si ca nu ne rezolva problema, dar macar ne da o pauza sa luam o gura de aer...
saracutza, azi era in bucatarie si indoia piciorul si il tot salta si se uita la mine fericita si zicea: "uite, mami, sae picioiu" (sare piciorul). vedea si ea ca e mai bine si i se parea ca sare piciorul, i se parea ca e usor.
va multumim ca va ganditi la noi.
va pup ca daria ma tot trage sa vin la ea.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
tanima_i2002 spune:
Buna dimineata!
Cu greu mai trec si eu pe aici. Am citit putin in diagonala. Am vazut multi copii bolnaviori: insanatosire grabnica tuturor.
Ma bucur tare mult ptr Daria, ca este mai bine, ca a reusit sa se mai bucure si ea, ptr mamica Roxana ca a mai rasarit un pic de soare si pe strada ei. Nu pot sa imi inchipui cata suferinta trebuie sa indurati zi de zi, dar ma rog la Dumnezeu ptr voi. Felicitari mamicutzelor LEXI si ADINA ptr ajutor.
Ce noutati mai aveti despre Sebicu, parca nu am citit nimic despre el in ultimele zile. Vreau si eu contul Andreei, poate reusesc sa pun si eu o farama de banuti acolo.
Ai mei din fericire sunt sanatosi, eu am luat cred o viroza si mi-e tare teama ca le-o dau si lor: ma doare in gat si cred ca mi se declanseaza iar sinuzita, momentan am dureri de masele si nas infundat.
Am botezat si noi matza, de acum e crestina si are si nume, nu mai este prunc. Botezul a fost unul modest, in familie, ptr mine insa a fost obositor, mai ales ca am avut o saptamana infernala. Am trecut prin ceva emotii cu Rares care incepuse sa se balbaie rau si sa faca pisu pe el. Mi-a fost teama sa nu fie vreo reactie la o cazatura de asta vara, asa ca am tot umblat prin doctori cu el. LA neuropsihiatrie ne-a linistit ca nu este de la cap asa ca mi-a scos din cap obsesia de a-i face tomograf, ptr ca eu numai cheaguri de sange la cap visam, am plans nopti intregi. Acum m-am mai linistit. Ne-a spus dr ca el este un copil f destept care gandeste f mult si repede dar nu poate sa vorbeasca pe cat de repede gandeste, de aici balbaiala, in plus este si consecinta a schimbarilor din viata lui: surioara, pe care incearca sa o imite: intr-o seara vroia si el pampers, deja baita o facem in caditza, vrea sa suga din biberon (asta nu stiu de unde ca fata suge la tzitzi dar cred ca a vazut copii la cresa cu biberoane). Eu mai banuiesc si ceva sperieturi, ptr ca a avut cateva nopti de plansete cumplite, apoi ne tot spunea ca il papa lupul, ca vine babaul (noi nu l-am speriat niciodata cu babaul, chiar ii spunem ca nu exista asa ceva, il intreb mereu cum arata ca eu nu il cunosc. Despre lup, cred ca din cartile de povesti, drept urmare am pitit toate cartile cu lupul:Scufita rosie, capra cu 3 iezi, cei 3 purcelusi). Pasiunea lui Rares au ramas puzze-urile, dar desi stie sa le faca singur prefera mereu compania noastra la joaca, mai nou ii place sa desenam, ma pune pe mine sa ii desenez toata ziua, el doar mazgaleste, am cumparat o gramada de carti de colorat dar mai avem mult pana la a urmari contururi, doar o mazgaleala continua. Adora cariocile, dar si sa se scrie pe maini, haine, fata, pe mobila, peste tot cu ele.
Eu sunt f ocupata, am un program infernal, ziua imi ocup timpul cu fata, scos afara la plimbare, cu curatenie, mancare, calcat, spalat, la 3 deja ma pregatesc sa il iau pe Rares de la cresa si deja incerc sa ii dedic lui cat mai mult din timpul meu, la 7 deja trebuie sa ma apuc de pregatit fata de somn ca ea se culca f devreme,ziua nu doarme prea grozav, adica mai deloc, dupa ce culc fata il preiau pe Rares cu masa, spalat, pregatit de somn (ne ia cel putin 1 ora sa ne punem in pat si sa stingem lumina si apoi inca 30 de min sa adoarma), iar la 11 seara mai strang una alta prin casa, pregatesc bagajul de cresa si astept sa se trezeasca la prima tura de supt a Mirunei. Nazdravana mea imi da trezirea din 3 in 3 ore noaptea, mai sta cate 20-30 de min de gonganeala si la 5-6 deja este fresh, iar eu cam atata apuc sa dorm. La 7 dimineata incep activitatea in toata splendoarea ei. Dar toata frumusetea acestei agitatii cotidiene este zambetul piticii Miruna si al lui Rares, iar cand ii vad pe amandoi ma simt un om bogat.
Fug ca ma cheama datoria , trebuie sa servesc micul dejun fetei
Va doresc o zi plina. Multa sanatate tuturor! Asteptam primavara sa scapam de hainele groase si de viroze.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
tanima_i2002 spune:
Aaaaa, am uitat:
LA MULTI ANI! Xandrinne, de 3 ori mama, in toate sensurile. Am tras si eu cu ochiul la tort, sunt convinsa ca a fost tare gustos, arata bestial.
GETY spune:
Roxana01, am lacrimat si m-am bucurat in acelasi timp.
Sa fie de bun augur ca "sare piciorul".
Asa creste Maria Diana
tanima_i2002 spune:
Avem si poze de la botez
Monique_new spune:
Neata.
Wow Roxana chiar veste buna. Ce ma bucur pentru Dariutza.
GETY felicitari Mariei pentru olita. Si noi am scapat definitiv inclusiv noaptea, nu mai scapa absolut deloc pe ea. Face inainte de culcare si dimineata. De la ce a facut bubite???
Yoana vazut ultima moda la Maria .
xan si eu din cand in cand fac "exercitii" cu mandra mea, daca nu cand ma apuca pe mine gimnastica ea incearca sa ma imite .
Noi cu puzzle-urile nu stam prea bine. I-am luat ultima oara de la Clementoni un joculet ( cuburi - puzzle ) cu personajele ei preferate Disney, dar mi se pare destul de greoi avand in vedere ca sunt multe personaje si destul de mici desenate.
Tanima sa va traiasca mica crestina. Am vazut pozicile de la botez draguti si fratiorii si mamica. Mi-a placut rochita ta.
1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006
yoannamarie spune:
Ziua buna si de la Bacau! Mai fetelor, eu nu mai inteleg cum sta treaba cu vremea asta....Acum e soare si ma pregatesc sa ies cu Mitzu, la aer, acum se innoreaza si incepe sa picure. Cand e liniste cand...bate un vant de indoaie copacii. Si asta se intampla la intervale mici de timp. O ametesc si pe Mitzu: hai sa te imbrac...stai sa te dezbrac...Of...De-ar veni o data primavara, in adevaratul sens...caci ne-am saturat de capriciile astea...
Azi, Mitzu, se pare ca, si-a mai revenit. Multumesc lui Dumnezeu! Continuam cu tratamentul...mai avem vreo trei zile. Maria, a intrat in actiune de dimineata. Doar trebuie sa recupereze, timpul pierdut, no?! De asta si vreau sa o scot putin afara, la plimbare. Ne-am saturat de stat trei zile numai in casa. Dar, vremea nu tine cu noi..
Va multumim tuturor celor care, ati fost atat de dragute, si ne-ati urat sa ne insanatosim rapid.
Xan, iti multumesc pentru raspuns ! Nu am vrut sa fiu indiscreta...Scuze...Sper ca nu te-a deranjat intrebarea. A fost in spirit de gluma...
Vreau si eu reteta tortului, te rog... Aseara, in timp ce savura, o feliuta de tort trufa (sau truffe?!), cumparat, desigur, de la cofetarie...sotul imi spune: "Mai, ursulet (asa ma alinta el...numai ursulet nu sunt eu la cat is de slaba ) cand se bucura si gura mea, de o bucata de tort preparat in casa? Insiropat cum trebuie, cu multa crema si frisca etc...M-am saturat de astea de la cofetarie...Sunt seci..." Si...sec a fost si raspunsul meu : ?! "Nu stiu! Curand, nu cred.." Dar, m-am gandit si mi s-a facut mila de el...si am spus, salvarea mea e Xandrinne! Eh, rusine sa-mi fie...bunica-mea a fost maestra intr-ale dulciurilor...si eu, n-am mostenit nimic...Am avut totul de-a gata, cred... fetele!
Gety, of...imi pare rau pentru Maria! Nu stiu ce sa-ti spun...Lui Mitzu, prin ianuarie, i-au aparut, niste bubite mici si rosii, in zona feselor si, chiar si genitala. Am fost la medicul de fam si diagnosticul : "dermatita de contact". Mi-a spus ca poate fi de la Pampers, de la servetelele umede. Dar nu-i schimbasem marca produselor. Si, o spal la fundulet zilnic. In fine, Mi-a prescris doua creme: Elocom si Locoid Lipocream. Una pentru dimineata si una pentru seara. I-au trecut, in doua zile. Insa, peste doua saptamani, iar au aparut. Nu asa multe ca prima data dar...Si, am dat-o cu crema de galbenele. A facut minuni! Pe cuvantul meu...A doua zi, Maria nu mai avea nimic la fundulet.
Ii uram multa sanatate Mariei,o sa se vindece rapid!
Iti multumim pentru urarile de sanatate, pentru ca ne-ai vizionat pozele, inclusiv pe cea cu "palariuta".
Spor la treaba, Mariei, cu plastilina si hartia colorata. Sper sa nu-ti "chituiasca", locuinta, precum a facut Mitzu meu, la noi.
Cat despre medici, nu inteleg de ce a reactionat asa. Ma rog... M-am saturat si de mofturile si toanele doctorilor...
Spor la...serviciu! Va !
Tanima, sa-ti traiasca minunea increstinata! Multa sanatate!
www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrdtfxp3ua.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!!!
"Omenirea datoreaza copiilor tot ce are mai bun de daruit..."
Ioana, mami de Maria-Elena
martha78 spune:
Roxana, ma bucur ca Daria e mai bine, pana la urma a dat rezultate tratamentul..felicitari!
Gety, bravo..ati facut progrese!
Noi nu reusim sa scapam de pampers si culmea e ca simte cand ii vine sa faca, dar nu asociaza deloc olita cu aceasta senzatie, stie la ce foloseste dar nu vrea..off..nu stiu cum sa procedez..