Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 7
Boo spune:
punem si Ophtamesone .. dimineata si seara, de ieri am inceput. Poate de asta e un pic mai bine azi.
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Muuh mamidestefan eu nu o recomand pe homeopata mea. Este o doctorita excelenta, pe care eu o stiu de foarte mult timp dar a imbatranit si este destul de greu de inghitit de catre parinti. Vorbesc daca vrei cu o prietena care are o doctorita mai user friendly. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
pleeeeeeeease ...orice info e bine-venita
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella
EvaF spune:
Neatza si de la noi!
Ce fac fetele? Inteleg ca bine. Corrina, multa sanatate lui Mihnea!!!
edit: sanatate multa si lui Alex de Boo
Si noi bine, am avut un weekend frumos in 3, ieri am fost si la ai mei (iar ghiftuiala de pe lume).
Noah nu mananca nik nik, ca ATARE IERI NICI MACAR NU AM INCERCAT SA II MAI DAU CEVA. I-am dat numai san pentru ca si asa eram in vizita dar chiar mi-am pus in cap sa nu ii dau inainte de plecare si nici la intoarcere. Sambata a incercat tati sa ii dea si a fost circ, si-a inclestat guritza si nik nik nu intra.
Dar am luat din piata mere ionatane, pere si dovlecei (grecesti, logic, ca in Ro nu e sezon) si ii schimb meniul saptamana asta. Daca mananca bine, daca nu, nu. Eu sunt cam zen, lapte in tzitzi e destul plus ca daca nu merge nici asa schimb iar meniul, trec pe dovleac si banana. Vedem din mers, nu are rost sa ne agitam. O manca el candva...Cand? Ramane de vazut.
Nerantula, am vazut ca ai ingrosat randurile diversificatilor. Bine ai venit, have fun!!!Eu folosesc steamerul pt legume si fructe si apoi fie le bag la blenderul din robot, fie le fac cu www.domo.ro/Electrocasnice/Aparate_mici_de_bucatarie/Mixere,_blendere/Braun/Blender_Braun_MR_400_PLUS" target="_blank">mixerul cu picior Braun (cel mai des si cel mai practic pt ca fac mai multe sortimente de piureuri intr-o zi sa am o saptamana -doua si nu stau sa spal robotul dupa fiecare piure. Le pun la congelator in recipiente separat, adica am recipient cu pere, altul cu morcov, altul cu mar, altul dovlecel etc
In rest, facem ghidushii, radem cu gura pana la urechi, ne jucam, ne plimbam, si papam tort.
Vroiam sa mai zic ceva, offtopic. Mai tineti minte ca va ziceam ca ne-am pus volens nolens repartitoare. Ei bine, intretinerea nu a mai venit 1000 ron cu 700 ron doar caldura(cum ne-a venit noiembrie si decembrie) ci a venir 500 ron si ceva luna asta. De la sine? Nu. Aveati voi dreptate ca in bloc stau parazitzi care manaresc consumul si platesc mai nik, restul merge catre altii (unuia ii venise -100 ron de plata, cu minus, va dati seama ce mizerii...administratorul vazand ca noi ne-am pus repartitoare sa fim in rand cu ei si tot mare venea caldura la noi si auzindu-l pe sotz ca nu plateste sub nicio forma bataia lor de joc a sunat la RADET si l-au inlocuit pe individul "mirositor" care venea sa citeasca repartitoarele ( eu nu inteleg, frate, se plangeau ca pute si nu il lasa in casa din acest motiv. De ce nu au vorbit cu administratorul sa il schimbe? ca doar l-au schimbat imediat... Astia in bloc taceau malc sa aiba un motiv sa nu il bage in casa si sa manareasca cifrele dupa bunul plac. Ei bine data trecuta au venit doi baieti tineri, cu mult bun simt, care au citit imediat, fff repede). Asa ca s-a cam terminat cu manariile lor, declarau consumul care le trecea prin bila si diferenta o plateau prostii care declarau corect.
Nu inteleg de ce s-au zgarcit in bloc sa puna repartitoare care trebuie citite de cineva, ai mei si vecinii lor au din acelea care transmit automat consumul prin radio, astia la noi in bloc au vrut sa isi puna repartitoare ieftine sa suporte ca le intra cineva in casa, ca la prosti, pe bune.
Asa ca ne-a venit si noua corect. Pai era aberant, cand au mers 10 calorifere ne venea 1000 ron, cand am lasat doar 3 sa mearga si la restul de 7 consumul era 0 tot 1000 ron, pana cand a venit RADET pe bune si a regularizat, au vazut ce consum avem cu ochii lor. Deci...se poate. Dar din pacate, o tzara de parazitzi, ti se face si scarba. Cum or putea declara cifre false, frate? Nu se gandeau ca pana la urma tot iese la iveala...Nu le-o fi rushine? Oooofffff, si uite asa inca un motiv sa o luam usor asa spre Vest. Administartia era si rushinata de sotzul meu, care intreba socat cum e posibil. Raspuns: suntem in Romanica, vai de ea!
M-am racorit
Urez si eu La Mult Ani sarbatoritzilor zilei ( sa papi azi Gruia, da? si va pup dulce
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
luminita2008 spune:
Neatza!
Babymom, suntem bine, ne luptam cu constipatia, in rest... totu' bine!
CD
Boo, sanatate puiului..!
Nocom, tin pumnii sa fie totul bine cu Daria!
Lidia... ma faci sa rosesc, nah... hunii sunt pretiosi, da, chiar mai mult, dar eu.... hm... n-ai vazut cearcanele si cu siguranta n-ai vazut burtika.... si mi-e teama ca nu reusesc s-o dau jos pana la vara. of of, mai mai. asta sper sa fie singura mea grija.... multumesc mult oricum de aprecieri!!
Nerantula, multam de raspuns... eu i-am dat Lass Baby lui Iedul aseara si vaz ca azi inca nik...
CosmyB, succes cu diversificarea! Uite cum fac eu: cresc cantitatea alimentului nou in functie de dorinta bebeilor, daca le place, cresc chiar de a doua zi, daca nu, mentin doar o lingurita-doua. Astept 6 zile pana la introducerea unui nou aliment, adica, in cazul tau fructe dupa cereale... si tine-ne la curent!
Feli, ce ati patit? Sau nu inteleg eu bine ultimul tau mesaj... a plans baiatul?? falkone mic si scump!
Angelynna , si eu stiam la fel de Lass Baby, si Iedul se chinuie, in ciuda sucului de mar si morcov, despre care nu mai stiu ce sa cred, ca am mai auzit ca de fapt ajuta in diaree!!.... of.
Laura, si eu zic ca poate fi de la dintisori... nu mai stiu, mai dormi cu ea in pat? Poate sa o ajute asta....
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
luminita2008 spune:
LA MULTE LUNITE pentru sarbatoritii de azi:
Edwin de Denisa.g
Gruia de Nerantula
Amalia de Sabinel
Sasha de Ratonelu
Vesna de Octavia75
Sa fiti sanatosi si fericiti, puiuti!
si LA MULTI ANI Nally Te mai asteptam cu vesti, aici sau la gemenei!
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
babymom75 spune:
Bine de stiut: Ophtametazone contine corticosteroizi - Betametazona 0,1%
Boo, nu cred ca e cazul sa insisti cu aspiratul chiar 5 minute, dar in timp ce aspiri nasul, incearca sa misti palniutza ai care intra in nara in sus si in jos, in toate directiile si sa o bagi si scoti de cateva ori, ca sa se mobilizeze secretiile. E posibil ca secretiile sa sa afle posterior, in rinofaringe si de acolo ies mai greu.
Poti asocia si tratamentul cu Eurespal pt. reducerea cantitativa a secretiilor.
Sanatate puiului!
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
luminita2008 spune:
Ce am invatat eu din experienta de 2 saptamani jumate de diversificare:
- bebe 'receptioneaza' mai bine alimentul daca ii este foame, cum spune Lidia, dar NU daca este deja isteric de foame, evident, atunci nu-i mai trebuie nik decat lapte, de tzitzi sau bibe, mai rau se frustreaza daca nu primeste ce vrea;
- daca incerc sa ii dau lui bebe noul aliment, dupa ce in prealabil a papat ceva lapte din bibe => esec total! Fie e prea satul si deci cu chef de joaca, fie devine plangacios ca vrea sa-si termine portia de lapte.....
- orele de mese nu sunt batute in cuie! evident, n-o sa ii dau piureu de legume la ora 21, dar... ai mei nici nu mananca la ora 10, si nici nu o fac la interval de 4 ore inca, tot la 3 ore, asa ca ma adaptez... prima masa lapte (08.00 - 09.00), apoi fructe (deocamdata aici avem doar suc de mar si morcov + lapte in completare, la ora 11.00 - 12.00), apoi legume (14.00 - 15.00). Apoi restul meselor de lapte, la 17.00-18.00 si respectiv 21.00, dupa baie, aici inca nu umblam. La toate astea se mai adauga o masa de lapte pe la 04.00 - 05.00.
Papa piureu de morcov si pastarnac, cam 80 gr fiecare/zi. Nu am crescut cantitatea la piureut, ca nu sunt dornici de mai mult, deja la ultimile 2 lingurite sunt mofturici. O luam treptat, astept sa-mi spuna ei ce si cum. De maine introduc si dovlecelul.
De regula in completare mai papa 60-120ml lapte. Intre mese beau ceai, de fiecare data cam 40ml. In continuare nu le place apa.
Intrebare: ce pot sa le dau sa pape la masa de la ora 17.00-18.00 daca nu vreau sa le dau cereale?? As incerca supa crema de legume la ora 14.00 si piureul la ora 18.00, e ok?
_
GHIDUL MAMEI
babymom75 spune:
LA MULTE LUNITE sarbatoritilor de azi !!!
Edwin de Denisa.g
Gruia de Nerantula
Amalia de Sabinel
Sasha de Ratonelu
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
JulyMorning spune:
Intrebare: Dupa slujba de botez, bebe trebe imbracat musai in alb??
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
mamidestefan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luminita2008 Neatza! Babymom, suntem bine, ne luptam cu constipatia, in rest... totu' bine! Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008 _ Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu… poze cu gemenei dulci povestea noastra GHIDUL MAMEI Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi |
Eu zic sa renunti de tot la morcovul (fiert) de la prinz ...sa il inlocuiesti eventual cu dovlecel...ca s-ar putea sa fie vinovat de constipatie...
eu stiu ca bebelusii pe lapte praf ..sunt mai predispusi la constipatie..si daca primesc si morcov fiert ..nu au nici o sansa sa isi revina ..
oricum isi iau ceva nutrienti din morcovul proaspat de dimineata.
pina la urma diversificarea trebuie adaptata si in functie de bebe ..nu ii dai unui bebe alaptat prea multe sucuri ca da ii diaree ...si nici unuia constipat cereale cu orez..chiar daca e slabut...parerea mea
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella