Folositi untura?
Raspunsuri - Pagina 2
Mindy spune:
Ce pofta mi-e!!!
Vreau paine proaspata pe vatra, cu untura si rosii bune de casa de la bunica. Sau castraveti murati pusi de mama.
Bunica punea carnati si carne in untura, si facea cate o mamaliga cu branza si deasupra punea carnea aia si putina untura.
Vai, ce mi-ati facut!! de unde sa iau io acuma untura??
Deus, la fel si noi la strand cu vinetele sau niste oua fierte dupa noi si mai veneam seara acasa. Mereu cu o rosie, ceva ardei sau catraveti pe langa. Si ce slaba eram, nu aveam un gram de grasime in plus, la 14 ani aveam asa corp de copil.
Cand ne era pofta de ceva dulce luam cartea de bucate a lui Didi Balmez si incropeam ceva cu putinele ingrediente din dotare ca mereu lipsea ceva, untul era un lux intr-o vreme. Uneori ne faceam cacao cu zahar! Sau macaroane cu pesmet.
szivarvany spune:
Mai folosesc untura la prajiturile"poronyo"
Acum mi-am amintit de fapt de ce tin un borcan de untura in casa
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
geanina-nica spune:
Si eu folosesc untura,cand mai fac miel la cuptor.
La sotul ii plac foarte mult jumarile si cand fac jumari,untura o pun in borcanel.
Aici este si in comert,dar inca nu am cumparat.
Mama foloseste cand pune bucatele de carmatzi,si costite de porc pe iarna in borcane.
Si la ;HAYOS; prajitura
ioanaiub spune:
noua ne place foarte mult untura ... din pacate de vreo doi ani nu am mai taiat porc asa ca ni s-au terminat rezervele
mai primim cate un borcan de la rudele de la tara si mancam paine cu untura si ceapa rosie, asa de pofta, vara imi place cu rosii, ardei si castraveti din gradina ... mai folosesc uneori la friptura
bunica folosea foarte mult, la toate mancarurile dar cele mai bune erau placintele pe care le facea duminica , va trebui sa fac rost de reteta de la o matusa, sa incerc si eu
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
clauf1000 spune:
cartofi prajiti in untura...
pe paine cu castraveti murati pusi de bunica...
cornulete fragede...
gogosi facute de soacra-mea...
yami yami...
(gravida) 20 saptamani
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Mai folosesc untura la prajiturile"poronyo" Acum mi-am amintit de fapt de ce tin un borcan de untura in casa |
Aia-i "osanza", sau ar trebui sa fie...altfel de grasime, de pe burta... Mama o folosea la "haios" sau cum s-o scrie...si la pogaci.
Eu fac anual jumari, de Craciun, am untura, dar mai si capat.
Ok, v-am facut pofta...dar credeti ca-i nociva? N-o fi mai buna, ca-i naturala, decat unsorile din comert?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Ellenuta spune:
mamamia .. ce pofta mi-ati facut de carne si carnati de la garnita .. bunica punea si eu abia asteptam vacanta de vara sa merg acolo sa mananc carnita prajita de la garnita ..
acum mai folosesc untura doar la saratele ..
Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 10+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2
ioanaiub spune:
citat din mesajul lui Rufus Ok, v-am facut pofta...dar credeti ca-i nociva? N-o fi mai buna, ca-i naturala, decat unsorile din comert? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
eu o consider muuult mai sanatoasa decat ce gasim prin magazine (si aci ma refer la plasticul numit margarina) dar cu toate astea mananc destul de rar
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
szivarvany spune:
Rufus, osanza e una, untura e alta, atata stiu si io
Io vb de prajiturile cu blat faramicios , alea sunt poronyo, gen cu mere, branza, cornuletele cu gem si nuca, foile pt praji sau baigli, aici tre` musai untura
La haiosh nu ma bag ca nu ma stiu
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
mina spune:
citat din mesajul lui Ellenuta mamamia .. ce pofta mi-ati facut de carne si carnati de la garnita .. bunica punea si eu abia asteptam vacanta de vara sa merg acolo sa mananc carnita prajita de la garnita .. acum mai folosesc untura doar la saratele .. Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 10+ Eva creste mare Eva www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete papa bun www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2 |
Da, da, de la GARNITA! In sfarsit cineva care cunoastea acest minunat obiect Of, Doamne, ce pofta mi-ati facut, si ce dor de bunica-mea, odihneasca-se in pace. Vad si acu camara ei cu lut pe jos (sa tie rece, Maica), in care avea garnita aia cu untura si cu carne pusa la conservat (mancam carne de aia cand mergeam la sapa, sau la cules de tutun, si ne-o dadea cu castraveti acriti in saramura), borcanele imense de sticla cu cash de vaca pus in saramura...sticla cu cheag de ala bun pentru facut branza, turtitele de drojdie facute de ea din spuma vinului cand fierbe ....
Iar untura o mancam pe paine prajita pe plita, unsa cu usturoi, si dupa aia cu untura.
La cornulete, se folosea osanza, care e prima-ntai intre unturile de porc..nu mai stiu care era diferenta, da osanza e mai alba parca....
Eu folosesc untura foarte rar la facut cartofi pai (neaparat in ceaun!!!), la unele prajituri (cornuletze de exemplu) si uneori la galustele de gris. Cu untura imi ies mai bine decat cu untul din comert. Dar folosesc untura doar daca am de la mama sau de la soacra-mea, din porc taiat in curte, topita de ele. Din magazine n-as cumpara.
Rufus, nu re-denumeste tu subiectul "amintiri din copilarie"?
Uite coincidenta, ieri m-au apucat poftele ciudate si am trantit o ciorba din "scaricica" afumata. Se uitau sotu si plodu la mine ca la masini straine. N-avea gustul ala de-l avea cand facea bunica-mea...poate unde ea folosea scaricica de porc crescut in curte, afumata la horn...hehe...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it