Folositi untura?
Bunica mea o folosea. Conserva carne si carnati, prajea, folosea la mancaruri...
Cealalta bunica, la Cluj, ne-o dadea pe paine...si ea o folosea la mancare.
Acum cica-i nociva...
Cel mai cunoscut homeopat din Romania (Ion Teleianu) imi spunea ca, colesterolul ne creste prea putin de la mancare...altele-s cauzele.
De ce nu mai folosim untura, aliment natural, neprocesat, nerafinat?
Mai precis, folositi untura naturala de porc in alimentatie? Va aduceti aminte (stiati ca...) la macelarii, se vindea, la kg. untura?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Raspunsuri
cllaudia spune:
Da, si bunica mea o folosea, si pentru conservat carne si pt prajit sau in mancaruri. Acum ma gandesc ca nu se mai foloseste pt ca nu toata lumea mai are rude pe la tara care sa taie porci si sa topeasca carnea. Imi aduc aminte ca si mama luase intr-un an carne grasa de porc de la macelarie, tot cu intentia de a face jumari si a avea si untura. Dar rezultatul nu a fost cel asteptat, untura a fost prea putina, foarte slaba.Stiu ca era si in macelarii de vanzare , in borcane, dar nu-mi amintesc sa mai fi vazut acum de curand... Cred ca persoanele care cresc porcii in propria gospodarie o folosesc in continuare. Nu cred ca se mai da copiilor pe maine ( apropo, asa de mult imi placea), sau nu cred ca mai este folosita pt a pastra carnea, dar in mancaruri sau pt prajit sunt sigura ca inca este folosita.
eunice78 spune:
Mama, ce pofta de untura pe paine cu ceapa rosie cu sare si cu nitel otet sau cu salata de rosii mi-ai facut....Bineinteles ca nu am untura in casa ca, deh, acu stau in Bucuresti. Dar in copilarie mancam la bunica untura Si mergeam la strans fan, pe munte si cand tragea cate o furtuna, ne retrageam sub brazi, faceam foc si rumeneam slana de aia grasa pe focul ala si toata untura care se scurgea o picuram pe paine si mancam cu branza de burduf, ceapa si rosii...
Si si bunica mea conserva carne si carnati in untura in niste putini speciale cu capac gaurit, imi scapa acum cum le zice, si tinea carnatii la uscat in pod...
Mama, ce mi-ai facut Rufus...vreau untura...Imi ploua in gura.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Pucku spune:
noi mancam si ii dam si copilului, din pacate nu gasim de porc ci doar de rata, are un gust bun....francezii mananca mult si ei
Lu Steph ii place tare mult iar sotul e innebunit, iar cand fac rata e musai sa fac si jumarele pe care ne batem care sa le mancam
prin 2006 mi-am facut chiar si untura de porc ca sa-mi fac cartofi prajiti ca-mi era tare dor.....
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
catutza spune:
eu folosesc rar, dar am in frigider o galetusa cu untura.
Fac uneori de "rasfat" cartofi prajiti in untura si mai fac cornulete.
Bunica pune si acum carne prajita la untura
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
szivarvany spune:
Eu sunt innebunita dupa jumari. Cand prind cumpar 1 kg de grasime de purcel, fac jumarile si imi ramane un borcanel de untura. Cateodata ma loveste pofta ... imi amintesc de copilarie cand mancam cu verii mei paine de casa cu untura si ceapa verde
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
ionica spune:
Nu stiu cum este gustul de untura dar stiu mirosul de carnati prajiti in untura iarna cand se apropie craciunul.
Mie imi place uleiul de masline cretan cu paine si balsamico
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Bunica mea o folosea. Conserva carne si carnati, prajea, folosea la mancaruri... Cealalta bunica, la Cluj, ne-o dadea pe paine...si ea o folosea la mancare. Acum cica-i nociva... Cel mai cunoscut homeopat din Romania (Ion Teleianu) imi spunea ca, colesterolul ne creste prea putin de la mancare...altele-s cauzele. De ce nu mai folosim untura, aliment natural, neprocesat, nerafinat? Mai precis, folositi untura naturala de porc in alimentatie? Va aduceti aminte (stiati ca...) la macelarii, se vindea, la kg. untura? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Si eu sunt din Cluj si toata copilaria am primit pita cu untura si cu castraveti sau rosii pe ea, un picior in fund si stateam afara 5 ore! Vezi diferenta Rufus?
Deci dimineata primeam o paine cu gem si o cana cu ceai si plecam la scoala pe jos 3 km ca nu era autobuz, acolo in fiecare pauza fugeam de ne iesea sufletul sau saream coarda...plus ore de sport. La scoala mancam din pachetel un sandwich si beam apa rece de la gismeaua scolii.
La pranz acasa pe jos din nou 3 km si mancam o supa si un felul doi facut de mama din produse naturale - desert - ioc
Seara mancam o mamaliguta cu branza sau gris cu lapte sau paine cu vinete sau taitei cu varza...
In fiecare dupamasa ori eram afara 3 ore si ne jucam f intens, ori la sanius pina aveam pantalonii bocna, ori la sport ( am facut 16 ani de sport)
Observi ca in meniul nostru nu erau sucuri de nici un fel, cipsuri, cornuri, prajiturica, mezeluri, ciocolatele, cornuri umplute cu E-uri...
Aici este diferenta poti sa mananci untura si slanina dar depinde si ce mananci in rest.
Acuma copii mananca de 1000 de ori mai multe dulciuri decat cate mancam eu in copilarie, mezeluri de 10000 de ori mai multe, E-uri in mancare pe care atunci nu le aveam...si multe altele.
Noi toata vara eram la strand - mergeam pe jos si stateam 10 ore cu borcanul de vinete la noi si doua felii de paine iar apa daca vream era o cismea in strand. Acuma intr-o zi de strand un copil bea 5 sucuri, mananca 3 inghetate si doua cornuri cu cioco sau alte prostii...
Este o diferenta enorma intre alimntatia de acuma 20 de ani si cea de azi plus ca noi am facut de 1000 de ori mai multa miscare decat ei. In toata scoala mea ara o singura dra grasuta! baieti niciunul...acuma trei sferturi sunt pufosi.
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
puisorul spune:
Deus, imi amintesc perfect de borcanul de vinete pe care il luam cu noi cand mergeam la Mures la scaldat. Si painea cu unsoare si cu rosii era deliciul verii pentru toti copii din fata blcului.
Din pacate nu mai folosim untura de cativa ani. Dar am avut o surpriza placuta cand am descoperit un restaurant care avea in meniu paine cu unsoare si cu ceapa. Si spuneau patronii ca este foarte solicitata .
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
rall spune:
Din pacate o mare parte din toxine se depoziteaza in grasime. De aceea, eu nu as consuma untura din comert, de la porci crescut cu porcarii, antibiotice etc, insa mananc din porcul de la tara cand am ocazia.
Sunt la cura de slabire si slabesc cu untura (doar ma feresc de combinatiile periculoase)
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Nu stiu cum este gustul de untura dar stiu mirosul de carnati prajiti in untura iarna cand se apropie craciunul. Mie imi place uleiul de masline cretan cu paine si balsamico Sophia 2ani 06.09.06 +37 Sarah http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy |
e o desfatare sa te citesc....
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby