Secrete in Bucatarie

Secrete in Bucatarie | Autor: gogosel

Link direct la acest mesaj

dragele mele,

de cand stau acasa cu strumful -> GATESC mai des. si pentru el si pentru noi. insa vreau ca mancarea sa fie si gustoasa, dar fara "prafuri" , si aspectuoasa.
deci , ce vreau sa ne impartasim : SECRETE IN BUCATARIE. Trucuri la care recurgeti pentru o aroma speciala, idei de combinatii , timpi corecti de fierbere/prajire, etc.
euincep cu unul mic, dar cu insemnatate f mare(zic eu:) , aflat chiar astazi dela tv :
- uleiul de masline se adauga in mancare abia atunci cand aceasta are in jur de 30 maxim 40 de grade; altfel, vitaminele, antioxidanti si ce o mai fi avand el acolo(cam bune toate:) "se duc".











mami & bubu, foarte specialul meu


NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Gogosel, mai poti gasi aici alte secrete.

mami, "pinsentza" si "diliciosul"

Strumfii spun lucruri trasnite

Rugaciune pentru Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cand fac o supa si vreau sa pun ceapa dar sa nu o tai infig in ea 2-3 scobitori ca sa nu se imprastie in supa:) verific cate scobitori scot la final sa nu uit vreuna in supa

la supe/ciorbe folosesc doar smantana dulce de 15% grasime- ies delicoase





poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

strumfi2004, multumim de ponturi!
asteptam si altele!
deus,

galusti- pentru a fi pufoase , aluatul se face cu 10 minute inainte de a le pune in apa, la fiert, si daca se mai aduaga cateva picaturi de otet in compozitie.









mami & bubu, foarte specialul meu


NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Bag buretele de vase in microude pe 1 minute, scoate germenii.

In frigider, bag bicarbonat intr-o cutiuta sa nu fie miros. Unii pun carbuni.

Daca am carpe de bucatarie le las peste noapte in apa cu otet si nu prind deloc miros.

Apa cu otet folosesc si pt curatarea cafetierei.

Cand vreau sa verific daca s-a incins uleiul, bag coada de la o lingura de lemn pana pe fundul tigaii si daca face bulinase in jur inseamna ca e incins.

Cum scapati de mirosul de ceapa prajita? cand fac tocana sau orice cu ceapa calita, e nebunie ce nasol miroase.

Blatul de tort si orice blat mi se lasa sau il coc prea mutl sau prea putin. Proba u introdus scobitoare in blat nu prea o inteleg ca mereu mi se pare ca batzul ala e umed cand il scot. Si am tendinta sa fac orice blat uscat.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Mindy, foarte folositor pontul cu buretele de vase .

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

-pentru fragezime si miros carnea de miel se tine in iaurt o noapte.
-peste bulionul ramas nefolosit se pune ulei pentru a se pastra proaspat.
-blatul de tort se coace in primele 10 min. la foc iute apoi la foc mic.
-salata verde se rupe , nu se taie cu cutitul.
-zarzavatul vested isi revine daca setine cateva ore in apa cu putin otet
-cateii de usturoi sunt mai gustosi daca se pun cu coaja
-carnea se fragezeste daca este tinuta cateva ore la frigider pregatita (ulei, condimente)
-ficatul de vita este mai fraged daca este feliat si tinut cateva ore in lapte
-aluatul pt prajituri creste mai frumos si este mai fraged daca zaharul care se amesteca cu albusul spuma este topit cu putina apa pe foc
-patrunjelul, cimbrul, dafinul se leaga cu ata alimentara in buchet , se pun la fiert in mancare si se scot inainte de finisare
-cuisoarele infipte intr-o ceapa se folosesc la fiert peste/carne
-petele de vin rosu se scot cu vin alb
-petele de fructe se lasa in lapte cateva ore apoi se spala cu apa si detergent
-petele de ulei dupa haine se scot cu bicarbonat sau detergent de vase
-rosiile se curata de coaja mai usor daca le crestezi la codita si le tii un minut in apa clocotita
-daca iti plac aromele exotice la chiftelutele marinate poti sa adaugi un baton de scortisoara sa fiarba in sos (mie nu place )
-albusul se spumeaza mai repede daca este tinut la rece si nu are deloc galbenus
-laptele pus la fiert nu se mai afuma daca ungeti cratita cu putin ulei
-carnea pt supa se pune la fiert numai in apa rece, la foc mic, si se spumeaza (supa nu devine tulbure)

Cam atat...daca imi mai amintesc , revin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

-Cand fac chiftelute,snitzele sau ceva prajit pun 2-3 scobitori sa nu se inegreasca uleiul
-Bananele coapte ca sa nu se inegreasca se invelesc intr-o foie de ziar si se pun la frigider,cele necoapte se invelesc in ziar si se tin afara.
-pieptul de pui la gratar sau pane daca-l dati cu suc de lamaie iese mai fraged.

Eu spal frigiderul cu apa si otet.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

in frigider tin o lamaie in care infig cuisoare, cand nu am putin otet intr-o cescuta...nu mai miroase
ceapa taiata si nefolosita o in velesc in hartie absorbanta si o pot tine la frigider, tot ca sa nu miroasa.
peste merele taiate storc lamaie..nu se mai oxideaza.
salata nu o tai cu cutitul, o rup bucatele cu mana.
painea o tin intr-o punga textila. nu se intareste, nu miroase.
cafetiera o detartrez cu otet

nu mai stiu acum altele,,,

(gravida) 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

ah...uleiul de masline, neaparat extravirgin il pun de preferinta in farfurie, NICIODATA nu prajesc in el. de fapt nu prea prajesc de 2 ori in acelasi ulei.

(gravida) 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Bag buretele de vase in microude pe 1 minute, scoate germenii.

In frigider, bag bicarbonat intr-o cutiuta sa nu fie miros. Unii pun carbuni.

Daca am carpe de bucatarie le las peste noapte in apa cu otet si nu prind deloc miros.

Apa cu otet folosesc si pt curatarea cafetierei.

Cand vreau sa verific daca s-a incins uleiul, bag coada de la o lingura de lemn pana pe fundul tigaii si daca face bulinase in jur inseamna ca e incins.

Cum scapati de mirosul de ceapa prajita? cand fac tocana sau orice cu ceapa calita, e nebunie ce nasol miroase.

Blatul de tort si orice blat mi se lasa sau il coc prea mutl sau prea putin. Proba u introdus scobitoare in blat nu prea o inteleg ca mereu mi se pare ca batzul ala e umed cand il scot. Si am tendinta sa fac orice blat uscat.









La blatul de tort ideea nu e ca scobitoarea sa iasa perfect uscata, e normal sa iasa umeda (si de la caldura) ci sa nu iasa cu aluat pe ea. Adica daca bagi scobitoarea si o scoti cu bucatele mici de aluat, faramituri pe ea, mai lasi blatul la cuptor, daca iese curat..e gata.

Spuma de albus cu zahar se face mai repede si mai tare daca puneti albusurile si TOT zaharul deodata si vasul il puneti pe foc si bateti cu telul acolo pe foc pana se topeste zaharul. Apoi luati de pe foc si bateti in continuare. Se face imediat. Nu va fie frica: nu se face omleta (eu la asta m-am gandit prima data cand mi-a zis o cofetareasa).

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput