Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(93)
Raspunsuri - Pagina 11
anamariame spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
pt gandurile bune. Maine te rugam sa ne fi aproape, daca consimti. _I love you so much my tiny princessYou grew in my heartSo small, so sweet, so soon God, please take care of my soul mate |
, sa iasa rezultatul bun la RMN si sa se intoarca tati repede acasa!Ana-Maria
34+AMR 6 saptamani
aris26 spune:
buna seara,
am intrat si eu scurt, cat sa vedeti ca sunt tot doi in unu![]()
sa o felicit pe
Silvia
am ramas ultima dintre fetele active care aveau um pe 18.06 cu burta
Florinela - nashtere ushoara, ecuperare rapida si un bb perfect
toata gashca
38+
poze
AMR 9 de zile 
Ciresica5 spune:
Buna seara burtici,
BINE V-AM REGASIT!!!
In primul rand vreau sa felicit proaspetele mamici pentru ghioceii lor si sa va zic ca v-am simtit lipsa!!!
Eu am lipsit motivat, va spuneam martea trecuta ca urma sa merg MIERCURI, 11 MARTIE, la control si sa decidem situatia lui bebe! Ei bine, am ramas la spital, am facut cezariana si mi-am adus minunea pe lume!!!
ALBERT-GABRIEL 3.400 kg, 50 cm, Ora 10 fix, fix. Apgar 9, 38 de saptamani si 2 zile

Sunt extrem de fericita, coplesita de tot felul de sentimente, iar de ieri suntem acasa. Azi noapte mi-a venit si lapticul
, cea mai mare bucurie de dupa nasterea puiului meu! Am facut si prima baita, iar acum incercam sa ne intram in ritm!
Am multe lucruri sa va povestesc si sper sa reusesc sa vi le spun pe toate asa pe indelete! ![]()
Acum scot si eu agitatele pentru FLORINELA si celelalte mamici care se pregatesc maine pentru marea intalnire!!!
Mult curaj, bebei sanatosi si frumosi si recuperare rapida!!!
Va pup pe toate! 
Mami fericita de
, Albert -Gabriel, cea mai frumoasa comoara din lume! 
Raaluca spune:
AYLA iti tin pumnii stransi sa iasa bine RMN-ul sotului.
Te rog insa sa nu uiti si de tine! Odihneste-te si mananca! Daca nu te mentii nu ii poti ajuta nici pe sot, nici pe Luana, nici pe Claudiu.
Ai grija de tine!

FLORINELA79
O sa fie bine si pentru tine si ptr. BB.
Numai ganduri bune!
Sa te odihnesti in seara asta. E ultima ca 
Maine o sa fii mamica

FLORIC, felicitari pentru refuzul laptelui praf! Atata timp cat ai lapte e perfect. Orice lapte de mama e mai bun decat laptele praf! Asta cu laptele nu e suficient de hranitor, gras... nu e decat un mit.
37+
Lena
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Floric daca laptele este bun, calitativ. Ori mi se pare ori asa este...adica nu se satura. Ba suge 20 min si doarme 4 ore, ba suge 30 min nonstop si nu doarme si e scancit. Tot zic ca nu ia in greutate. Dupa vizita la pediatru am ramas tare dezamagita in conditiile incare din maternitate am iesit cu 2.440 gr (marti) iar vineri pe cantarul medicului pediatru avea 2455 gr, inn conditiile incare el chiar a supt 3 zile destul de bine. De ce nu a luat mai mult in greutate nu pot sa imi dau seama. Sa fie doar o diferenta de cantar???? Merg din nou vinerea viitoare la medic. Refuz total ideea laptelui praf. Si nu stiu ce sa mai mananc sa am lapte bun. Sunt tare debusolata. Caut acum pe net sa vad ce e de facut. Cu somnul...am cam ramas in urma. De aici si lipsa mea de pe forum. Va pup si va doresc numai bine, bebei sanantosi si fericiti la sanul mamei. Cum fac sa atasez poze cu micutul Rares? Mami de Rares |
Eu stiu ca stresul, supararea, ingrijorarea iti fac rau si scad lactatia. Mananci bine? Mai iei vitamine prenatale? Daca vezi ca nu se satura poti cere parerea pediatrului sa-i dai completare. Nu exista lapte matern care nu-i bun, dar daca nu ia in greutate e o problema.
Nu exista lapte de mama care sa nu fie bun, daca ai, nu renunta sa alaptezi, poti sa testezi laptele mulgand cu mana si daca, curge de un alb ca hartia e bun.
Incearca sa mananci de toate, carne si lapte in fiecare zi, si bea multe lichide, e foarte important sa bei dupa fiecare alaptat cate unu doua pahare. Si multa odihna.
Laptele mamei isi adapteaza compozitia in timpul suptului: la inceput mai apoasa si la final cu mai multe lipide, mai consistenta.
Starea ta sufleteasca influenteaza mult alaptarea deci fii fericita ca ai un copil sanatos este foarte important !
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God,
please take care of my soul mate
Ayla21 spune:
Laptele matern, singur, fara alta hrana, este cel mai bun aliment pentru un copil mic. In primele sase luni de viata nu este nevoie de nici un alt aliment.
Din momentul nasterii pana la varsta de aproximativ sase luni, laptele mamei este singurul aliment de care copilul are nevoie. Este cel mai bun aliment posibil pe care il poate avea vreodata un copil. Toti inlocuitorii, inclusiv laptele de vaca, preparatele speciale, laptele praf si fainoasele, sunt mult mai putin buni pentru copil.
Laptele mamei contine suficienta apa pentru nevoile copilului mic, chiar si atunci cand vremea este foarte calda, secetoasa. Nu este nevoie, pentru a-i potoli setea, sa i se dea copilului apa in plus, sau bauturi indulcite cu zahar. Acestea pot fi daunatoare. Daca i se da copilului apa, sau bauturi preparate cu apa, atunci riscul sa faca diaree sau alte boli creste.
Alte alimente si lichide devin necesare in jurul varstei de sase luni. Daca la cantarirea lunara a unui copil mai mic de sase luni se constata ca acesta nu castiga bine in greutate, atunci poate fi necesar ca acesta sa fie alaptat mai des. Daca alaptatul se face deja mai frecvent, atunci faptul ca sugarul nu ia in greutate indica fie o boala, fie necesitatea ca acesta sa fie hranit si cu alte alimente, pe langa laptele mamei.
Pana la varsta de noua sau zece luni, sugarul trebuie intai alaptat, inainte de a fi hranit cu alte alimente. Alaptarea trebuie sa continue pana in al doilea an de viata si chiar mai mult, daca este posibil.
_
You grew in my heart
God,
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui Raaluca AYLA iti tin pumnii stransi sa iasa bine RMN-ul sotului. Te rog insa sa nu uiti si de tine! Odihneste-te si mananca! Daca nu te mentii nu ii poti ajuta nici pe sot, nici pe Luana, nici pe Claudiu. Ai grija de tine! ![]() |
| citat din mesajul lui anamariame Eu ma simt foarte aproape de voi in fiecare zi! De toate fetele de altfel. Si ma gandesc mai tot timpul la voi, sa creasca Luana mare, sa se faca bine taticul ei si tu sa-ti pastrezi optimismul! Asa ca in seara asta voi spune o rugaciune pentru voi , sa iasa rezultatul bun la RMN si sa se intoarca tati repede acasa!Ana-Maria 34+AMR 6 saptamani |
Multumim din suflet!

Zi si noapte ma rog sa se faca bine, sa fie alaturi de noi.

_
You grew in my heart
God,
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui Ciresica5 ALBERT-GABRIEL 3.400 kg, 50 cm, Ora 10 fix, fix. Apgar 9, 38 de saptamani si 2 zile |
Felicitari!

_
You grew in my heart
God,
Ayla21 spune:
Dezavantajele laptelui praf
Nu numai ca laptele praf nu contine anticorpi, hormoni si substante de crestere, dar laptele praf predispune si la constipatie. Trebuie sa luam in considerare si faptul afectiv, cand lipit de pieptul mamei pruncului ii functioneaza foarte bine organismul.
Intr-atat este de performant laptele de san, incat continutul lui in grasimi este in crestere spre sfarsitul suptului, astfel ca bebelusul sa simta senzatia de saturare si sa nu suga in exces deranjandu-si stomacul. Laptele de vaca are si el dezavantaje, de exemplu are prea multe proteine si suprasolicita ficatul copilului. Tocmai de aceea, din laptele de vaca se scoate untul inainte de a i se da copilului, pentru a preintampina arteroscleroza juvenila.
_
You grew in my heart
God,
Adee spune:
Ciresica felicitari mamicuto
bine ai venit acasa; asteptam poze cu bebe.
Azi am trecut si noi la metodele de inducere a nasterii ale MarieiK. L-am "impiedicat"
pe tati, insa vad ca fara folos. Nu vrea afara si gata. Mi frica ca o sa semene cu restul familie, care am avut cam toti la nastere peste 4 kg...si o sa fie vai de fundu meu
Am pus un filmulet la Poze, ca sa vedeti ce bebelina activa avem, ce stie sa faca cu burta mea![]()
39+
Ariana
poze