nelamuriri cu privire la viata mea....

nelamuriri cu privire la viata mea.... | Autor: rystynasyl

Link direct la acest mesaj

buna ziua....am si eu o poveste...si intrebari...poate cineva ma poate ajuta cu un sfat:
sunt in spania si traiesc cu un spaniol de 1 an si 3 luni,mai am 2 sapt si nasc,dar lucrurile nu stau chiar cum ma asteptam...ma refer ca sunt multe certuri intre noi doi si nu stiu incotr-o s-o iau si ce sa fac...caci imi este tare frica ca voi naste si va fi mai rau...si aici ,cred eu ca sunt legata de maini si de picioare...daca as vrea sa plec cu copilul in tara(in cazul in care ma hotarasc sa-l parasesc pe tatal copilului) nu stiu cat de usor ar fi....mai ales ca eu nu muncesc si ma gandesc sa nu puna asta in fata judecatorului si sa-mi ia copilul.de aceea scriu aici,poate stie cineva ce drepturi are tatal si ce pot face eu daca m-as certa cu el si as vrea sa plec in romania

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pai, spune asa: cati ani ai, ce scoala ai (ce meserie), ce crezi ca ai putea face in Romania, daca aici te-ar ajuta cineva, ce reprezinta Spania pentru tine, ce reprezinta spaniolul pentru tine...da si tu detalii, cum sa ne dam cu parerea?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Pai eu inteleg ca ea cere detalii privind legislatia referitoare la un copil spaniol si la sansele ei la custodie.Intii cred ca ar trebui sa clarifici daca sinteti sau nu casatoriti.Presupunind ca nu sinteti si il recunoaste ,banui ca de aici decurg implicit drepturile lui de tata si nu-l poti scoate din spania fara declaratia notariala ca e de acord cu acest lucru.Nu cunosc foarte multe detalii despre legislatia punctuala din spania,dar asta e vaslabil de regula pentru toate tarile.Nu poti intra acolo pe un forum cu o sectiune juridica sa intrebi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Du-te la un avocat. Daca vrei sa te desparti intuitiv cel mai simplu ar fi sa nu declari tatal. In felul asta poti pleca in Romania ca nu cred eu ca se apuca el imediat de procese si teste ADN. Din pacate juridic nu cred ca vei obtine mare ajutor aici pe forum. Poate doar sfaturi legate de relatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Pleaca cu primul autocar spre romania, nasti acolo si nu declari tatal.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mai ai tare putin pana la nastere, de fapt in aceasta perioada poti sa nasti oricand. Ar trebui sa consulti de urgenta un avocat, daca exista in Spania legi prin care tatal iti poate lua copilul pe motiv ca nu muncesti, atunci ar trebui sa pleci cat mai repede de acolo. Usor de zis....Cred ca acum nu poti folosi avionul, vreau sa spun ca, din cate stiu eu, companiile nu accepta femei gravide in ultima luna la imbarcare. Daca stie cineva altfel, poate iti scrie...Si cu autocarul din Spania pana in Romania...eu, una, nu as pleca.

Daca nu poti pleca acum, ar trebui sa pleci cat mai repede dupa nastere. Ai putea sa mergi sa nasti in alt oras decat locuiesti, sa-ti "piarda urma".

Toate aceste masuri "radicale" se impun numai in situatia in care intr-adevar poate sa-ti ia copilul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Totusi daca tatal are mijloace sa-l intretina n-ar fi cuminte sa il recunoasca si sa obtii pensie alimentara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portugal spune:

Si cu autocarul din Spania pana in Romania...eu, una, nu as pleca.

Da multa dreptate ai e foarte greu si pt o persoana care nu-i ansarcinata dar pt ea nui o ideie buna autocarul.Crede ca ati spun din experienta e obositor cu autocarul nai spus daca esti casatorita legal cu spaniolul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui rystynasyl

buna ziua....am si eu o poveste...si intrebari...poate cineva ma poate ajuta cu un sfat:
sunt in spania si traiesc cu un spaniol de 1 an si 3 luni,mai am 2 sapt si nasc,dar lucrurile nu stau chiar cum ma asteptam...ma refer ca sunt multe certuri intre noi doi si nu stiu incotr-o s-o iau si ce sa fac...caci imi este tare frica ca voi naste si va fi mai rau...si aici ,cred eu ca sunt legata de maini si de picioare...daca as vrea sa plec cu copilul in tara(in cazul in care ma hotarasc sa-l parasesc pe tatal copilului) nu stiu cat de usor ar fi....mai ales ca eu nu muncesc si ma gandesc sa nu puna asta in fata judecatorului si sa-mi ia copilul.de aceea scriu aici,poate stie cineva ce drepturi are tatal si ce pot face eu daca m-as certa cu el si as vrea sa plec in romania

Fugi in romania sa nasti si nu declara tatal.

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Uite, nu stiu exact cum e in Spania si sper sa intre cineva care sa stie exact, insa s-ar putea sa fie similar cu sistemul nemtesc. Eu am aflat de curind de la o moasa. Daca nu sunt parintii casatoriti, aici trebuie inscrise niste formulare speciale pentru recunoasterea paternitatii. Daca nu e inscrisa paternitatea atunci ea nu e recunoscuta si tatal practic nu are nici-un drept asupra copilului. Deci atita vreme cit voi n-ati face actele astea ti-ai putea lua copilul si zbura unde ai vrea tu.

Mergi si te intereseaza acolo la oficiul pentru familie, nu stiu exact cum ii zice, dar daca nu te descurci o intreb pe prietena mea din spania sa imi spuna exact cum se numeste. Ei au toate informatiile, nu e musai sa mergi la avocat pentru asta.

Daca insa sunteti casatoriti, si asta stiu sigur fiindca am o cunostinta in situatie, nu vei putea scoate copilul din tara fara aprobarea lui. Si este foarte posibil ca si daca te-ai duce sa nasti in tara sotul sa te poata urmari penal pentru rapirea copilului - Romania fiind membru EU e mult mai simplu acum. Daca sunteti casatoriti iti sugerez sa mergi la avocat pronto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Fugi in romania sa nasti si nu declara tatal.

Si eu am vrut sa spun asta initial. Dar nu mai are decit 2 saptamini pina naste, deci practic poate naste si azi. N-as sfatui pe nimeni sa se urce in tren sau autocar in situatia asta, iar in avion majoritatea liniilor aeriene nu o vor accepta. Ma tem ca va trebui sa nasca in Spania si pe urma, conditiile din spitale sunt mai bune oricum decit in Ro, mai ales daca are asigurare si nu trebuie sa scoata bani pentru orice aspirina din buzunar.

Mergi la inceput