Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)
Raspunsuri - Pagina 15
liliac1 spune:
Cris, in primul rand felicitari pentru faptul ca te incadrezi printre integralisti! Vezi ca se poate??
Si noi tot azi avem serbarea si dup-aia, gata s-a terminat si anul asta. Ne-a anuntat soacra-mea ca duminica vin sa o ia. Parca e prea repede, dar parca mi-e mila si de mine, ca ea, mititica, vrea la role, vrea sa alerge, sa se catere iar eu...eu ma misca mai greu. Pana acum imi puneam niste tenisi in picioare, rucsac in spate si ii tineam piept, acum sunt mai..."greuceanu". Tat-su este f comod asa ca lui ii vine randul doar la treburi administrative asa ca poate ca-i mai bine sa alerge la tara si sa stea la aer mai curat.
La serbare..anul asta am scapat ieftin: suntem gospodina. Asa ca un sort in fata si-o boneta/batic pe cap si-am terminat costumatia .
Liliana, Andra-Maria & 20+
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
cristinamh spune:
incep sa cred ca saptamana trecuta eu fost niscai energii negative pe toata tara...
carmen, bine ca n-a fost mai rau.
sambata seara era si noi s-o luam spre spital, cu andrei... care de la o indigestie joi, si mancat prostii vineri, sambata s-a sculat vomitand, s-a deranjat la stomac si statea ca leguma in pat. saracu a mancat pana luni numai paine prajita cu branzica...si am reusit sa-l punem cat de cat pe picioare. azi in schimb avem petrecere la gradi, dupa serbare. ce sa-i zic... ca nu are voie ? i-am spus sa nu exagereze... si sa manance doar ce ii place. acum fie ce-o fi.
sambata in schimb ne-a fost frica sa nu fie apendicita. ma gandeam cu groaza ca e sambata seara, toata lumea e libera, sansa sa nimeresti cine stie ce rezident silitor este foarte mare. noroc ca era acasa vecina mea... l-a sucit pe toate partile, si mi-a zis sa stau linistita, apendicita nu e. asa ca am revenit la debridat, paine prajita....
in schimb azi dim mi-a facut iris surpriza... iar i s-a declansat prurigo.... au ciupit-o ieri vreo 4 tantari... si azi era plina toata pe picioruse de bubite. ne inarmam cu rabdare, trei saptamani de aerius si mixtura mentolata. sper cosmarul asta de vara sa nu dureze mai mult de cinci ani, ca nu stiu cat ma mai tin nervii, s-o vad cum se chinuie...
si ca sa incheiem, a cazut si tati, a alunecat la fotbal pe iarba... si-a julit cotul... bine ca nu l-a fracturat, dar s-a lovit destul de rau la sold, ca-l doare si schiopateaza.
sper sa raman si eu intreaga. caci inceputul de vacanta este minunat.
cristinamh spune:
noi suntem gata cu www.dropshots.com/hornoiuc#" target="_blank">prima serbare. rugaminte... daca recunoasteti melodia pe care danseaza andrei, sa-mi ziceti si mie ce e... ca fi mea vrea sa danseze.
maine venim si cu a doua serbare.
ieri a fost minunat. dupa serbare am fost la o terasa in grozavesti, cu loc de joaca... si am stat cu copiii pana la 9 seara. au fost... rupti de oboseala, dar s-au jucat... de nu se mai saturau. toata grupa, cu toti fratiorii, mai mari sau mai mici, vreo 20 de copii.
iris in schimb e azi acasa. bubutele au evoluat, una s-a facut basicuta in talpa... si mi-a fost mila sa o duc. speram pana maine la serbare sa se mai usuce nitel...
mihaela_s spune:
Hello lume, mai dam si noi un semn de viata!
cristina, mi-a placut serbarea, i-am ascultat cu drag pe copii si mai ales pe Andrei. Succes si maine! Felicitari pentru examene!
carmen, imi pare rau ca at avut atatea necazuri! , petrecere frumoasa la Disney. Asteptam impresii.
Stiti de anul trecut ca aici copiii nu au serbari, in schimb au multe activitati menite sa o inlocuiasca. Am scris aici si aici ce s-a intamplat la caminul Silviei. Deja am avut prima sedinta cu parintii la scoala, apoi copiii s-au intalnit o ora cu invatatoarele si cu clasa ca sa se cunoasca intre ei. Silvia e nerabdatoare sa inceapa scoala, desi stiu sigur ca nu-i va fi usor, le va duce dorul prietenelor de la camin. Sper sa aiba acomodare usoara. Aici scoala incepe pe 20 august, dar ei, copiii de förskoleklass(cum ar veni clasa pregatitoare) vor incepe in 10 august cu cate 2 ore, cu fritidsul(orele de dupa clasa, de la 12 la 17) apoi treptat cresc orele ca sa se acomodeze copiii. Abia in a 3-a zi vor ramane si sa manance. Asa e aici stilul, peste tot unde e un inceput, se face treptat. Ne-au si anuntat ca prima saptamana cand vor avea scoala propriu zisa, vor fi mai mult excursii, activitati ca sa se adapteze cu clasa, mesele si programul.
Silvia mai merge saptamana viitoare la camin, Diana maine are festivitatea. E vacanta deja aici!
Eu am terminat acum 2 saptamani scoala, am terminat cu bine toate cursurile. Mai am in fata un semestru de suedeza si sper sa va anunt cu mandrie ca am absolvit liceul suedez . Apoi astept un raspuns de la autoritatea suedeza care imi evalueaza studiile ca sa vad daca pot lucra in laborator sau am nevoie de cursuri in plus. Peste o saptamana si cateva zile(in 21 iunie) plecam spre Ro, unde stam vreo 10 zile. Apoi revenim pentru o zi pe insula ca sa schimbam bagajele si plecam pentru alte 10 zile in Norvegia, la fiorduri. Imediat cum venim din concediu eu am sa lucrez 3 saptamani, deja am noduri in stomac numai la gandul, sper sa ma pot relaxa in concediu si sa nu fiu tot cu gandul la "cum va fi" dupa...
pe toata lumea, va doresc vacante si concedii placute, ne "revedem" prin iulie sau august.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Sasha.p spune:
pai ce, numai voi ? si noi suntem in randul bolnaviorilor, din pacate... Ieri l-am luat de la gradi pe sasha cu 39,4 grade si v..ca aia de educatoare nu l-a vazut ca ardea, avea obrajii rosii, rosii si ochii injectati, a zis ca s-a incalzit de la fotbal !!!
Azi noapte a urcat pana la 39,7, da-i cu frectii cu spirt, pana la urma i-am dat antibiotic cu de la mine putere si se pare ca am facut bine, asa mi-a confirmat pediatra azi, doar ca i-am dat o doza prea mica. A facut o viroza de bazin, ca ieri incepusera si ieri cursurile de inot, in wee am fost la munte cu niste prieteni (4 copii in total) unde a mancat inghetata, s-au stropit cu sticlele cu apa doar in chiloti fiind, a cazut de pe atv in rau chestii de astea "casnice". Asa ca, de unde ziceam ca de saptamana asta ma odihnesc si eu, ca ma apuc sa spal hainutele lui fi-mea, am inceput-o bine cu nopti nedormite, cica sa-mi fac antrenamentul.
Anca, mami de Sasha si 35
+cu Iris Laura;
surioara lui sasha
Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png
iuliana spune:
Si Emma a intrat in vacanta de vineri si nu face altceva decit sa se culce pe la 12 noaptea. O las in pace. Diana mai merge joi si martea viitoare la scoala si gata.
Pina la urma m-am hotarit sa mergem in Romania. Pe 17 plecam. Pe 24 iulie plecam la Viena unde eu cu fetele o sa stam 10 zile si Alex numai 4.
N-am facut bagaje nimic, doar al meu ca e f. usor:))...nu am cumparat nimic.....nu stiu ce o fi in capul meu de nu imi vine sa ma urnesc.
Simbata tre'sa merg la un bachelorette party (fata prietenilor nostri se marita in Romania in iulie) si am fost rugata sa fac un tort in forma de penis. Aoleu, pai asta e munca grea...nu va zic ce search am facut pe internet. Si vine si un streaper sa danseze...yummmy:)), apoi mergem la un bar sa ne distrabalam. Bineinteles, sintem numai gagici.
Sanatate la copiii bolnaviori.
Anca, mai ai un pic. Posibil sa nu fiu pe faza cind nasti, asa ca iti urez nastere usoara si bebelusa sanatoasa!!!
danat spune:
Ce de evenimente pe aici, mai mult si mai putin placute!
Sasha_p mai ai un piiiic de tot si nasti! Sa ai nastere usoara si bebelusa sanatoasa si norocoasa
Cristina felicitari pt sesiune, super sa le iei pe toate! Si sanatate lui Iris
Mihaela concediu placut! Minunata destinatie aveti! Mai vorbim noi...
Iuliana poate nu ma ocolesti cand ajungi in Viena, mai ales daca stai atita timp, cred ca gasim juma' de ora sa ne vedem la o cafea cu gheata!
Carmen imi pare rau de peripetiile frumosului de Alex, iar chestia cu echilibrul n uo stiam, dar o banuiam studiindu-l pe Radu uneori cand se impleticeste aiurea. Petrecere frumoasa la Disney si sa reveniti cu bine!
Liliac tu cum te simti, inafara de greuceanu?
Noi suntem ok, in mare, diverse probleme mici si mai marisoare, ca sa nu fie prea linistita atmosfera. Radu e ok, se descurca grozav la gradi, a evoluat foarte bine, acum ne-a uimit cu un cadou facut de el pt ziua tatalui (pe 14 iunie) si anume un semn de carte cusut de el!!! Habar nu aveam ce poate baiatul meu
Eu nu fac nimic special, ma gandesc deocamdata la concediu (o saptamana in Croatia) dupa care din toamna tre' sa iau tare mitza de coada cu gasirea unui job...echivalarea studiilor...alea alea...
Cam atit de pe la noi de-acilea!
Pupici si numai bine tuturor!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=1zpTQCQEFhg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
liliac1 spune:
Venim si noi sa povestim cum am mai incheiat inca un an gradiniceresc.
Asa cum stiti, noi mergem si la Palatul Copiilor la gimnastica si la pictura. Au avut "serbarea" pe 1 Iunie. Si daca dansurile au fost asa cum au fost, usor desincronizate si cu timpi pirduti, ocheade in stanga si dreapta, ritm pierdut...in domeniu "culoare" ne-a surprins placut. A luat locul I la desene pe asfalt. Rezultatul n-ar fi fost spectaculos daca media de varsta ar fi fost aproapiata de varsta Andrei. Dar, dintre participanti, noi am fost cei mai mici. Au participat copilasi pana la clasa a 7-a. O perioada am fost sceptici ca ar fi meritat acel loc I dar am discutat pe urma cu profesoara ei si ne-a explicat ca a fost un loc binemeritat iar hotararea a luat-o profesorul de la clasa de grafica, profesor cu care Andra n-a intrat in contact pana acum si care lucreaza cu copii mai mari.
Am terminat si cu gradinita. O serbare frumoasa, de vara... Andra a fost micuta gospodina. Supr pentru noi. A fost cel mai usor an din punct de vedere al costumatiei Sortuletul si baticelul de la gradi si in rest...cu ce m-a taiat capul.
Au dansat vals si au fost f frumosi si...ne-a surprins toata grupa cu un dans po****r f indraznet si frumos. La sfarsit ne-am delectat la o cafea si-un piscotel in timp ce copilasii s-au mai agitat un pic. La un mom dat, una din doamne ne face un anunt. Copiii trebuie sa participe a doua zi la Festivalul de dansuri po****re (nu ma intrebati ca nu stiu amanunte). Eu am dat din mana a paguba si mi-am vazut de-ale mele pana la un mom dat cand ne-am auzit numele strigat. Nu intelegeam ce se intampla...
In cele din urma, intreband in stanga si dreapta...aflam ca de fapt si Andra trebuie sa se prezinte la Festival. Am lesinat putin, ca eu stiu ca Andra este o topaita si usor artitmica...ce sa faca ea acolo??? M-au lamurit doamnele ca ma insel
Cateva poze de la cele doua evenimente le-am pus aici
In alta ordine de idei, azi ma suna Andra...plansa toata, nici nu intelegeam ce-a patit, deja imi inchipuisem ceva catastrofe pe-acasa, eventual cazut in cap de pe tobogan...
Ma anunta printre lacrimi ca...ii creste un dintoc nou (incisiv dreapta jos) iar cel de bebelus nu da semne sa se miste!! Nici nu stiu ce sa fac! Sa rad?? sa plang?? Eu imi amintesc ca la vremea cand trebuia sa fiu stirba am trecut de mai multe ori pe la cabinetul medicului stomatolog decat am experinetat ata. Mi-e ciuda ca si ei i se intampla acelasi lucru.
Hai ca deja este prea mult!!
Va si va doresc un we minunat
Liliana, Andra-Maria & 21+
liliac1 spune:
cris m-am delectat cu serbarile picilor tai. Si daca Andrei m-a dat pe spate cu costumatia sport si cu un dans simpatic si-o poezioara din care...sincer nu prea am inteles ce spune (si doar tu esti vinovata ca n-ai asigurat sonorizarea!!!), Iris m-a fascinat. Ce "tichioare" le-ati facut Era in mod evident o floare de iris !!
A crescut atat de mult si e o adevarata domnisorica
carmen cand va intoarceti de la Disney, musai sa ne prezinti ceva poze cu nazdravanul de Alex, atat de la party-ul dinozauricesc cat si din "landul lui Disney" Distractie frumoasa!
Mihaela Mult succes in continuare! Se pare ca avansezi cu suedeza. Speram ca in curand sa ne povestesti despre primul tau job suedez... Distractie placuta in concendiu si nu mai gandi negativ in ceea ce priveste viitorul. Ia-o si tu cu "ce-o fi, o fi!!" Nu te-ai descurcat de fiecare data cand ai fost pusa intr-o situatie mai deosebita?? Ei, uite, o sa te descurci si acum, ai sa vezi!
Anka mama de Sashpa...cum ii mai merge flacaului?? Tu cum te simti?? Nu-mi vine sa cred ca te apropii de Finish. Am asa mari emotii pentru noi...nici nu-ti pot povesti. Azi cand am dat click pe thickerul tau si-am vazut: "32 days to go" am intrat in panica!!! Sper ca pana la marele eveniment sa mai dai cate-o raita si p-aci s ne mai spui cum iti mai merge.
danat ai senzatia ca aschia sare prea departe de trunchi ?? E normal sa aiba ceva-ceva de la mama lui si uite, ca poate-ti mosteneste talentul artistic!
Vacanta cat mai reusita in Croatia (chiar, cand plecati??) si de la toamna tinem pumnii sa gasesti job-ul dorit. Cum stai cu limba?? (moama ce plastica intrebare )
iuliana Va doresc si voua o calatorie cat mai lipsita de peripetii si cat mai relaxata ca imi inchipui ca numai drumul/zborul pana in Ro va pune nervii pe bigudiuri!
Si Andra intra la capitolul huhurezi de noapte...cu adormit dupa ora 11. Nici eu nu vreau sa ma mai stresez si cu problema asta. Eu ma bag in pat si daca ea vrea sa mai stea, n-are decat... Ma bucur ca pe mine ma lasa sa imi fac somnul.
Va pup inca odata dragele mele!
Liliana, Andra-Maria & 21+
cristinamh spune:
ooo yeeaa, asa imi place, se anima lucrurile!
lili, desi serbarile, asa comuniste cum se fac la noi, sunt condamnate, totusi au si ele ceva bun. e mare lucru sa disciplinezi o ceata de copii, sa realizezi pana la urma un spectacol in toata regula. si nu ma deranjeaza cand un copil nu stie poezia... sau greseste... dar nu inteleg de ce nu pot dom'le sa-l aplaude si sa-l incurajeze, si trebuie sa se rada?! copiii au muncit mult, si e pacat sa nu le respectam munca, atat cat au putut ei s-o faca. si poate ni se pare chin, ca un copil rusinos sa iasa in fata sa spuna o poezie. dar si cand reuseste, este o victoie pt el... isi invinge temerile... nu stiu daca e asa bine, dar se vor lovi de multe provocari... iar a fi stapan pe tine in public e o chestie care odata dobandita foloseste foarte bine mai tarziu.
in fond... invata sa-si gestioneze emotiile.
la iris nu stiu daca v-am zis, e o fetita care nu vine decat la serbari si pe ici colo in timpul anului. ei bine, iar a facut-o lata. tot nu asculta de educatoare si a reusit iar sa strice serbarea. iar maica-sa nu i-a zis absolut nimic. ce conta ca dansa, consider eu, mult prea obscen, pentru un copil de 3 ani. dar sa mai si comenteze, cand erau copiii la microfon, "uite mami alta proasta care spune poezia!" m-au apucat dracii. am aflat dupa serbare ca abia a implinit 3 ani, si nu are varsta de gradinita. asa ca la toamna sper sa o dea iar la grupa mica, sa scapam de ea. si sincer, un copil de 3 ani nu scoate singur concluzii de genul asta, le aude in casa.
si apropo de copiii plangaciosi... iubitul lu fi-mea, il stiti voi, iar a bocit... eram la wc cu amandoi, si-l pusesem si pe luca sa faca pipi... "bine ma luca, de ce ai plans?" <of, asa mi-a venit mie!> si uite asa ne-am luat in brate, am revenit din pauza si n-a mai plans, ca stateam si ne zambeam, cica sunt prietena lui .
am primit si cd-ul de la serbarea lui andrei... azi l-am vazut doar de 3 ori. adica iris... care face singura serbare in casa. se invarte, danseaza, iese in fata si spune poezii inventate de ea. iar la dans (am gasit melodia) a invatat deja maimuta mica cativa pasi.
acum sa revin, ce-mi place de andra in ie! mi-a facut o pofta nebuna de costumatia asta. si la vals...
si cum adica creste deja dintisorul? nu i se pare ei?
sasha, v-ati revenit? noi suntem in capitala pana pe 28 iunie... poate iesim pe undeva.
danat, ce dragut!! mai ales ca a avut rabdare!
iuliana, 17 luna asta, sau cea viitoare?
mihaela, sunt sigura ca te descurci! iar aveti treaba prin ro?
ps. am pus poze si de la iris.